Az Európai Bizottság elfogadta az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmát, amivel elhárultak a jogi akadályok az elől, hogy a parlament megszavazhassa a lex Heinekent.

Mégis terítéken a lex Heineken, pár héten belül megszavazhatják

(Fotó: Pixabay, CC0)

Erről Szathmáry Kristóf a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos beszélt a Magyar Időknek. A törvényjavaslat szeptember 15-e után kerülhet a parlament elé. Már csak az Országgyűlés döntésén múlik, hogy az összes tipikus önkényuralmi jelkép, így a vörös csillag is hamarosan eltűnhet a boltok polcairól, a vendéglátó- és szórakozóhelyekről, valamennyi érintett termékről, a reklámhordozókról és a szolgáltatásokból.

“Károgók ide, károgók oda, Brüsszel ebben mégsem talál kivetnivalót.”

– mondta a miniszteri biztos.

Lowri Evans, az uniós testület főigazgatója hazánknak küldött állásfoglalásában kifejti, az EB elkötelezett aziránt, hogy a diktatórikus rendszerek által elkövetett bűncselekmények soha ne merülhessenek feledésbe, hiszen a kontinens történelmének közös emlékezete táplálja az unió elhivatottságát a fundamentális értékeink iránt.

A Heineken-csoport anyaországának, Hollandiának a kormánya számos észrevételt tettek, ami elhúzta a törvényjavaslat uniós vizsgálatát.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Eljön az idő amikor a narancs is önkényuralmi jelkép lesz kedves Fideszesek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Keresztet rajzoljanak a sörös kriglire.
Az elvakultság ,és a idiotizmus kortalan,határtalan.
nemkati
Nem vagyok egy sörkedvelő, de néha előfordul, hogy megiszom egy dobozzal. A Perlenbachert nagyon fogom sajnálni, az ő három vöröscsillagával. Meg a Lidlt, elesik egy bevételtől szegény. :(
A Heineken sehol nincs az ő egy db vöröscsillagjával.

Azért arra kíváncsi lennék, hány embert zavar az a vöröscsillag a sörön, aminek semmi köze a kommunizmushoz, meg aztán sokkal régebbi.
36
És akkor az EB eljutott a történelem könyvben, a kommunizmus-bolsevizmus fejezethez.
(Nem hiszem hogy megszvazzák. Túl nagy szabadkőműves cég a Heineken ahhoz.)
nem tibi
A kérdést ( problémát ? ) a következő vitathatatlan ténynek kell eldöntenie . ( Szerintem )
Heineken palackon vörös ötágú csillag 1889 Párizs
Bolsevik ötágu vörös csillag 1917 Moszkva
nemkati
@nem tibi: Így van, ez a vörös csillag nem az a vörös csillag. Az Adolf vagy Karl keresztneveket se tiltották be, de még a Rámájanát és Mahábháratát se lehetne betiltani a szvasztika miatt.

www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20161118-semmi-koze-sincs-a-munkasmozgalomhozes-a-kommunista-eszmeiseghez-a-heineken-cimkejen-levo-voros.html
nemkati
És még valami. Röhej, hogy egy sörösdobozon levő csillagot be akarnak tiltani, ami nyilván nem zavarhat senkit, a horogkereszt egy újnáci karszalagján viszont sokakban kelthet félelmet vagy csak nyomasztó emlékeket.

Nemrég beszélgettem egy '56-ban kivándorolt rokonommal, aki szívből gyűlöli az oroszokat, a kommunistákat. Őt elmondása szerint nem a vörös csillag irritálja, hanem sokkal inkább a sarló és a kalapács. Magyarországon viszont lehet egy Munkáspártnak igaz, sarló nélkül, csak kalapáccsal kedélytborzolgatni. :)) Az a rohadt kalapács, az! Csak arra jó, hogy az ember véletlenül rácsapjon vele az ujjára.
És nyomatékosan felszólított, hogy ki ne merjem ejteni a számon az "orosz" szót. Ha tudná, hogy az oroszok újra, már nem is a spájzban, de már a konyhában vannak!
szep napot
Lidl kereszt eltuntetese, Heineken csillag eltuntetese stb. szuper jo, olcso, bujtatott reklam. Mindenki errol beszel heteken keresztul.
CsipkeRózsa
Azt hittem, már régen kitört a béke a kormány és a Heineken között.
nemkati
@szep napot: Beszéljünk akkor a kormány menekültek elleni hazugságkampányáról? Vagy az ellenzék bénázásáról? Esetleg Kiszel Tünde új bugyijáról? Jó! :)
szep napot
@nemkati: A menekultek elleni kampanyban van igazsag is boven, Az ellenzek nem bena. Ok nem akarnak semmi mast csak penzt, munka es felelosg nelkul. Kiveve Feribohocnak neki meg a zseton sem kell, o csak szerepelni akar ( egy szinesz bujt el benne eleg melyen es jol)
Van Tundinek uj bugyogoja, ezt nem tudtam
nemkati
@szep napot: :)) Tündinek kell, hogy legyen mindig új bugyogója. :)

A többiben nem értünk egyet, de sebaj!
szaboria1
Megáll az ész mert ilyen dologgal foglalkoznak a Lázárék. A Heineken csillaga ráadásul egy fehér csíkkal van körbe véve. Így már nem is lehet önkényuralmi jelkép.
solidedge
Eljön az idő amikor a narancs is önkényuralmi jelkép lesz kedves Fideszesek.
lusta
@nemkati: Ha ez így megy tovább, akkor rövidesen Tündi új bugyija lesz a képviselői interpelláció fő témája.
Klubtag
És mi van (lesz) az újonnan életrekelő, félelmet és gyűlöletet hírdető, mocskos indulatokat korbácsoló politikai szervezetek jelképeivel, mint például a fidesz logója...mert, hogy a vitatott grafikák a mögöttük tobzódó emberi aljasságtól lesznek azok, amik...
nemkati
@solidedge: @Klubtag: A Fidesz már százezreknek, ha nem millióknak tette tönkre az életét, a jelenét és a jövőjét. Már most be kellene tiltani a rohadt narancsukat. Én lemondanék a gyümölcsről is, ha ezzel együtt róluk is örökre lemondhatnék.
volvós
Ha lesz csillag, ha nem, akkor is azt fogom inni !!
Ha viszont a Lidl nem árulhat, fogja a cók-mókot
és tovább áll keletre, ahol megengedik !!
Aztán a parlamenti képviselő elvtársak ihatják
a jó kis langyos csiki sört...
quadrocopter
Na és a csíki lóhúgy ettől jobban fogyna?
quadrocopter
Oda mikor érünk el, hogy a volt állampárt ifjúsági szervezetének volt titkára nem tölthet be közhatalmi pozíciót, így miniszterelnök sem lehet? Igaz, Geci?
Cicamama55
Elkeserítőnek tartom, hogy kormányunk számára mi a fontossági sorrend a megoldásra váró kérdések rendezésében!
nezelodo
Remélem ez után talán sorra kerül a kormánypártban és környékén található, és hasznot húzó, egykori önkényuralmi szereplők és családjaik önkényuralmi jelképpé nyilvánítására és a közéletből való eltüntetésére is!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.