A megkérdezettek 75 százaléka szerint az állam feladata a tisztességes időskor biztosítása, öt éve még csak az emberek 61 százaléka vélekedett így – írja pénteki számában a Világgazdaság az OTP Öngondoskodási Index legutóbbi felmérésére hivatkozva.

A megtakarítási hajlandóság annak ellenére csökkent, hogy a makrogazdasági helyzet kedvezőbb, ám az alacsony kamatok, úgy fest, inkább fogyasztásra ösztönzik a polgárok többségét – olvasható az újságban.

Nyugdíj: egyre több magyar hiszi, hogy állam bácsinak kell gondoskodnia róla idős korában

Tetemes a megtakarítással nem rendelkezők száma, ami azt jelenti, hogy nőtt a vagyonkoncentráció – írja a lap az MTI tudósítása szerint.

A nyugdíjakkal kapcsolatban kiderült: a megkérdezettek háromnegyede kiszámíthatatlannak tartja pénzügyi helyzetét, s csak 17 százalék az, aki vállalja, hogy havonta félretesz bizonyos összeget 71 éves koráig.

A válaszadók 73 százaléka véli úgy, hogy nem lesz elég az állami nyugdíja, mégis, 34 százalékuk szerint kizárólag a nyugdíjából fog megélni.

(napi.hu/MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Lepényleső: @papa.49: Ha ez nem így van, akkor miért vonja le a fizetésekből azt a százalékot?
Szőke ciklon (a Vezére aktív közreműködésével) gondosan tett arról, hogy amit ÉN akartam félretenni, azt ők tették el-maguknak. Akkor most, hogy sikerült ezzel a Fidesz nevére venni minket, tartsa kötelességének az eltartásunkat.
Jaaaaa, hogy az a pénz már biztos helyen van? Hogy elvesztette közpénz jellegét? Akkor viszont a teljes garnitúrának fal eé és: Vigyázz-Kész-TŰZ.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vladimir putin
Ugyanitt alufóliasisak kapható, 4000 Ft/darab.
DR PRÉDlKÁTOR
Én nyugdij mellet is dolgozok. üres sörös dobozokat viszek visza 1 doboz kettő jó magyar forint
simmering73
És hisznek Izaura kiszabadításában is.
Lepényleső
14 éves kort követően 51 évig ha jól tartom az államot,nem várható el hogy ha lesz,a fennmaradó részt felvállalja e kedves állam(kopik majd fel)?
papa.49
Tetvesek HOL A NYUGDÍJ, a számlára NEM ÉRKEZETT MEG, ezt is elbasztátok szokásotokhoz híven !!!
namihami
@Lepényleső: @papa.49: Ha ez nem így van, akkor miért vonja le a fizetésekből azt a százalékot?
Szőke ciklon (a Vezére aktív közreműködésével) gondosan tett arról, hogy amit ÉN akartam félretenni, azt ők tették el-maguknak. Akkor most, hogy sikerült ezzel a Fidesz nevére venni minket, tartsa kötelességének az eltartásunkat.
Jaaaaa, hogy az a pénz már biztos helyen van? Hogy elvesztette közpénz jellegét? Akkor viszont a teljes garnitúrának fal eé és: Vigyázz-Kész-TŰZ.
1magyar
Ha már kizsigerelik a dolgozókat a gazdagoknak megfelelő törvényekkel, ez a minimum, hogy legalább ha lerobbannak,megöregednek akkor az állam tartson el bennünket.Mindig is az államnak fizettünk a keresetünkből és a béreket is az állam hagyja.
Sámannus
Most már el van dugva honnan fizetik. A kiflis meg bemajszolgatta amiből magunk is tehettünk volna érte. Ezután meg várhatjuk mint a kutya a vacsoráját villanyoltás után.
karma1
Csak ne csodalkozzanak odafont a kormanyban a miniszterek : ha nekem a Papam kapna a fizetesemet, akkor en is elvarnam, hogy o tartson el.
Miutan az allam szepen lenyulta a 3000 milliardot, semmit nem hagyva a beteteseknek, akkor megis, mire szamitottak?
Nem hinnem, hogy a mai Ratko-gyerekeknek, akik most kerulnek nyugdijkorba, a 45 ev munkaviszony utan 45 800 forint jarna csupan nyugdijkent, csak mert az illeto rossz palyat valasztott, (tanar lett ahelyett, hogy orban szaktanacsado lett volna), szoval igen, ha a penz a kormany zsebeben van, akkor tessek onnan fizetni.
papa.49
@karma1: Arra várhatunk míg kinő a hajunk újra )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
papa.49
@namihami: Nem vagyok egy ,,vérszomjas,, ember de már várom ezt a pillanatot !!!
bakegya
A POKOL TÜZÉN FOG AZ ORBÁN KURMÁNY MINDEN TETTESTÁRSA ÉGNI-de az is aki ilyen vérlázítóan szemét-szakszerűtlen olvasnivalót dobott a világpiharcra!!!
sokanvagyunk
"...egyre több magyar azt hiszi..." - lehet hogy ragályos? - mert néhány percemberke tévesen azt hiszi magáról, "az állam én vagyok".
peterkelemen
Azért, mert egy elkorcsosult, rendkívül buta rétegekből áll a mai magyarság. A régi magyaroknak kár volt ezért a balkáni szint alatti buta rétegekért akár az életüket is feláldozni.
lusta
Logikusan gondolkozva a nyugdíjat csak az állam tudja adni, mert a manyupot egyszerűen ellopták. Sőt, akkor égre-földre esküdöztek, hogy bizony milyen jól járnak a zemberek, mert ők tejjel mézzel folyó Kánaánt biztosítanak a nyugdíjasoknak. Megy a propaganda ezerrel, hogy a mostani nyugdíjasok is milyen nagy kegyben részesülnek. Annak állítják be a propagandisták, hogy az év elején ellopott pénzüket most prémiumként kapják. A nagy trükk közben az, hogy ez a nagy ˝prémium˝, ami már az év elejétől járna, nem épül be a nyugdíjalapba, tehát a százalékos emelés kisebb lesz. Tovább lopnak a nyugdíjasoktól, ők meg kézcsókolgatások közepette köszönik meg a sorosbérenc felcsúti kis pocakos tolvaj, aki g..i és besúgó, jóságát.
justhpeter
@namihami: Az utolsó paranccsal teljesen egyetértek.
karma1
@bakegya: Jaaaa'j,... Maglyara kuldesz? Draga Baratom... en kuldtem be a cikket...(najo, nem en irtam...:o))))
Zeta
Ezekből a fizetésekből , csak túlélni ĺehet a hónapot félretenni nem!
Eriksson
Idézet Marosán Györgytől: "Nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy!"
Hellcat
akkor az a 75% miért nem basztatja a fitymaszt hogy hova lett a manyup pénz?
egyvandor
Gondolom, mivel eddig ők tartották el az államot minden jövedelmüket "lecsontozták". Eltartottak léhűtő politikusokat, politikai alapon kinevezett semmihez sem értő gyárigazgatókat, felhízlalták a szélesgáborokat, demjánokat, csányisándorokat, ...
Nem kéne ezen csodálkozni. Harminc év telt el a rendszer váltás óta ebből felét Gorbán kormányozta "elmúltnyolcévig" meg betett ahol csak tudott. (a politikusok túlnyomó része sáros ebben)
egyvandor
@Eriksson: nem a zsemle kicsi hanem a Gorbán zsebe nagy
egyvandor
@DR PRÉDlKÁTOR: A németeknél 75 Ft. mégis vannak akik találnak. (ahogy erdeinket elnézem nálunk legalább száz forintnak kéne lennie a betét díjnak. Nem tudom hogy neked ez jó lenne-e)
Eriksson
@egyvandor: Leheccséges, de nem csak Orbánnak van zsebe. Szerintem.
A nyugdíj meg amúgy is más tészta. Ki mennyit dolgozott, annak függvényében osszák. Arról még nem hallottam, hogy valakitől elvették, vagy csökkentették volna.
egyvandor
Ahhoz, hogy a nyugdíjasok is aktívak maradhassanak, részt tudjanak venni a gazdaságban, a politikusoknak fel kéne kötniük a gatyájukat. Nem csak a lopáson kellene járnia az agyuknak, mikor milyen törvény hoz nekik, vagy gazdaállatuknak hasznot, hanem foglalkozni kéne az országgal, vagy vissza kéne menni autófényezőnek (by GyF)
egyvandor
@Eriksson: Ha csak Gorbánnak lenne zsebe akkor a maffia szabályai szerint már lehajtották volna. Gorbán kell a nertársaknak, mint penésznek a nedvesség.
Eriksson
@egyvandor: Biztos úgy van, azért van még ott, ahol van. Mások is azért szeretnék a hatalmat, hogy ez a privilégium az övéké legyen.
egyvandor
@1magyar: Ráadásul olyan nyugdíj törvényünk van ami ugyan csak a gazdagoknak kedvez. a szegényebb réteg többsége meg sem éri, vagy éppen túléli a nyugdíjat.
ismerek olyant akinek a nagyszülei azért nem kaptak nyugdíjat, mert életük nagy részét a horthyék alatt robotolták szét, szüleik éppen nyugdíj előtt haltak meg, és neki sincs esélye megélni a nyugdíj korhatárt. és olyat akinek link munkahelye, könnyű élete volt hatalmas fizetéssel és most az átlag jövedelem többszörösét kapja nyugdíjként.
cikicakk55
Rohadna meg az egész politikus gárda,amelyik a gengszterváltás óta hatalmon volt.mindegyiknek rengeteg vaj van a fején ezért is van az,hogy a beígért elszámoltatások a megnyert pártoknál csak ígéret maradt. Kéz kezet mos! A gond ott van,hogy a Ratkó gyerekek de az én idősebb fiam 40 éves,annyit fizetett be nyugdíjat amennyit levontak.ne felejtsük el,hogy a gengszterváltás körül, a fizetésünk nekem legalább is (Ápolónő voltam) 1989-ben 18.000-20.000 ft volt.meg vannak még a fizetési elszámolásaim.Attól függött,hány napot dolgoztam és ebből mennyi volt a hétvége vagy az ünnep. Abból is levonták a nyugdíj járulékot,ami a mostani minimál bérhez,vagy a létminimumhoz képest semmi,viszont az akkori fizetésünkhöz képest elég sok volt. Persze,hogy nem tudtunk annyit befizetni,mint amennyi a mostani megélhetésünkhöz kéne,hisz a keresetünk jóval kevesebb volt.Még ha az összeset levonták volna akkor sem lehetne ma megélni havi 20.000 ft-ból. Nem a nyugdíjasok hibája,hogy az állam nem tudja kigazdálkodni a nyugdíjasok járulékát. Mikor én dolgoztam az apámék nyugdíját a mi fizetésünkből fedezték,ami elég is volt nekik.Nem nyomorogtak,bár nem is lettek milliomosok.Ha nem zsebre dolgoznának a politikusok, és nem adták volna el az országot szarért,húgyért,akkor lenne ipar,mezőgazdaság és lenne a nyugdíjasokra is pénz.Az összes politikus csürhe benne van abban,hogy a nyugdíjasok éheznek és fáznak,de a dolgozók sem élnek jobban. Ráadásul gondoskodnak arról,hogy a dolgozók a mai nyugdíjasokat tartsák az ellenségüknek és nem a mindenkori kormányt.
egyvandor
"hisz a keresetünk jóval kevesebb volt"
A politikusok szeretnek játszani a pénz inflálódásának elhallgatásával vagy viszonylagos értékével is. Talán nem forintban, hanem sajtban vagy zsemlében kellene a jövedelmeket hasonlítgatni, (az abból fakadó torzítás legfeljebb a technikai feltételek változásaiból adódik.)
peterkelemen
@cikicakk55: Az országot csak ott tudják eladni és kisemmizni a népet, ahol gyáva tömegek lapulnak.
bakegya
MINT HOGY A NYUGDÍJ JÁRULÉKOT AZ EGÉSZSÉGJÁRULÉKKAL EGYÜTT A TÁLAI BÖSZME NYELI BE-igen az ORBÁN ÁLLAMBÁCSINAK KELL FOLYÓSÍTANI MINDEN POLGÁRNAK MAGYARORSZÁGON!!!
Sámannus
Ha a focit fel vállalja az állam, a nyuggert ezerszeresen fel kell vállalni pubi.
papa.49
Na délelőtt 10 órára már megjelent a számlán a suska, mondjuk eddig reggel fél 8 kor már mindig rajta volt, sőt amikor nyugdíjba mentem, 2009. ben, akkor már hajnalban is, igazság szerint 0 óra 00. kor már rajta kéne lennie !!!
papa.49
@Pegero: Te nagyon okos ez csupán azért van így mert 12. VASÁRNAP érted???
Eddig is mindig így volt sőt általában januárban közzéteszik a nyugdíj fizetés napjait minden hónapban ÉRTED MÁR ez nem kegy volt ha nem lett volna emelés akkor is ma fizetik !!!
papa.49
@Pegero: Nem egészen feleslegesen mert reggel MÉG NEM VOLT A SZÁMLÁN, felhívtam a bankot ott mondták kb. 10 órára lesz a pénz a számlán, aminek 0 órakor már rajta kellene lennie !!!
A másik engedelmeddel TŐLED SE FOGOK ENGEDÉLYT KÉRNI, HOGY MIKOR HÁBOROGJAK, MEG MÁSTÓL SE világos ???
papa.49
@Pegero: Engem meg itt papa49 nek hívnak)))))))))))
Eladott Ország
A fideszes állambácsi meg azt hiszi, hogy az állampolgárok meg éhbérért kötelesek dolgozni.
vastagbor.blog.hu/2012/12/07/a_kurva_internet_hat_nem_megoriz_mindent/full_commentlist/1
A kurva internet, hát nem megőriz mindent?!
1magyar
Valamikor 1900.ft volt a kezdő fizetésem, csak a vásárlóértéke nagyobb volt mint most a minimálbérnek. @egyvandor: Lehet,hogy tényleg azt kellene megnézni, hogy hány kg kenyeret kaptunk akkor érte és most. Vagy a gázért mennyit fizettünk akkor és most!
tudode
Valamit kutyultak a nyugdíj járulékon is, mert másképp becézik.
,
----- Az Országgyűlés plenáris üléseTállai: Van még nyugdíjalap és ezért lett adó a járulék
24.hu/kozelet/2016/12/06/tallai-van-meg-nyugdijalap-es-ezert-lett-ado-a-jarulek/
.
AZAZ: """Az adó nem jogosít ellátásra. A kormány biztonságosan finanszírozható nyugdíjrendszert szeretne.""""
.
Ki érti ezt?
.
Ha az teszi "BIZTONSÁGOSABB nyugdíjrendszerré, hogy ELVONTÁK a 3000 milliárd manyupot, kiszórták a rokkantnyugdíjasokat az ellátottak közé, és megvonták pl. a rendvédelmisektől, és egyéb rétegektől a korengedményes nyugdíjat, AKKOR ENNYI TÖRTÉNT HÉT ÉV ALATT???:
peterkelemen
@Pegero: Pubikám örülhetnének a magyarok ha ma csak Kádár hiteleit kellene kifizetni. Nézz utána pubikám alaposan. Én megtettem eltörpül azaz adósság (amit egyébként régen visszafizettek) az 1989 után felvett hitelekhez képest.
papa.49
@Pegero: Hülyegyerek te kezdted, akkor ha nem tetszik amit írok ugord át, oszt. jónapot , de ne gondold hogy majd hozzád alkalmazkodunk itt mert ki vagy te pont annyi mint bármelyikünk neked sincs jogod kötözködni másokkal !!!
Veszíts el már végre !!!
1magyar
@Pegero: Arra fáztunk rá, hogy eladták az országot piacnak,kiszolgáltatottá lettünk és egy keskeny réteg ezért jutott nagy vagyonokhoz.
peterkelemen
Majd pont az a kormány fog gondoskodni bárkiről, aki lenyúlta a manyupot is. Idióta az, aki azt hiszi elegendő nyugdíja lesz később. Az a pénz amit most levonnak jobb ha tudják, hogy max. az éhenhaláshoz sem lesz elegendő. Sokaknak meg most is így van.
cikicakk55
@Pegero: Szerinted mennyi vol Kádár " felelőtlen kormányzásának" az adótartozása? Mennyi lett az MDF( Antall József )után? Pwdig akkor már szépen adogatták el a világhírű Magyar terméket gyártó cégeket. Abból kilehetett volna fizetni a " mocskos Kádár diktátor " felelőtlenül felvwtt hiteleit. Ne felejtsétek el,hogy Kádár a felvett hiteleket az utolsó fillérig az országra, a népre és a gyerekekre költötte. Ontották magukból a fiatal házasoknak a panel lakásokat. Aztán a váltáskor minden párt 1000 ft- ból 700 ft-ot elvarázsolt nyoma nincs. Az államadósság mára a fen tudja hányszorosa a Kádárénak,viszont a mélyszegények száma a tízszeresére nőtt. Középosztály szinte egy csík a palettán,de lett rengeteg milliárdosunk ,ami Kádár idejében ismeretlen volt.
Sámannus
Magyarországon egyre több bűnöző csicska érzi úgy, hogy az államnak a focit kell kizárólagosan támogatni.
1magyar
@cikicakk55: Az ami van államadósság ott van a milliárdosok számláján.
Eladott Ország
@lusta: tegnap, 11:10 # Ez a a lényeg!! "A nagy trükk közben az, hogy ez a nagy ˝prémium˝, ami már az év elejétől járna, nem épül be a nyugdíjalapba, tehát a százalékos emelés kisebb lesz. "
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 17:30 Hiába, te megy fideszes értelmiségi vagy bazdmeg! Húzz a picsába szélsebesen, te fideszes seggfej, tahó! Kérdezett valaki, te baromállat!
uploads.disquscdn.com/images/c1b3ff1753ccffa780e1d9781a4b8228491461c974b81da5e969b6cb99b81be1.jpg?w=600&h=624
cikicakk55
@peterkelemen: tegnap 16:01
Igen,biztos igazad van,hogy gyáva a magyar,de nem csak a nyugdíjasok. Mi esetleg már csak golyófogónak vagyunk jók. Indulj,kezd el és majd megyünk utánad.Szerinted ahhoz,hogy megmozduljon az a 7 millió ember,akik közt vannak gyerekek és nagyon öregek is,így legyen csak 6 millió,minden szervezettség nélkül,minden vezető segítség nélkül,gondolatátvitellel fog elindulni? A annyira pátyolgatott görögjeidet is segítette valakik,valakik, Eddig minden felkelés,puccs, nevezd aminek akarod,csak úgy indult el,hogy hónapokig szervezték előtte. Azt viszont csak olyan tudja megtenni,akinek van valami anyagi tőkéje,van politikusi hajlama és becsületes,és ami a lényeg,nem idős nyugdíjas ember.
cikicakk55
@Pegero: Nem tudom mennyi igaz a Kádár okozta anyagi összeomlásból,de Kádár nem a rokonaira és a barátaira költötte el a pénzt. Még az inflációhoz képest is most sokkal több az állam adóssága,mint Kádár idejében volt. A különbség az,hogy akkor volt középosztály és volt munkásosztály.A munkásosztály a mostani koldusok,akik dolgoztak rendesen,de a Gengszterváltás után már feleslegesek lettek.Így szép lassan felélték a tartalékaikat.van akik a híd alatt,van akiknek még a házuk,lakásuk megmaradt,csak már semmi nincs a falakon kívül benne,mert amit lehet eladtak,amit nem,azzal meg fűtöttek.A szép vastag középosztályból meg lett egy vékonyka vonal, a többi lecsúszott már a létminimumosok közé. Szidhatjátok Kádárt de annyi kárt nem okozott,mint az azóta megtollasodott politikusok. legelső helyen a Csuti,második Gyurcsányék , Harmadik a Horn és annak holdudvara, negyedik az akkori MDF és ugye közben ide oda csapódva,mikor kivel az SZDSZ.
cikicakk55
@peterkelemen: tegnap 19:49
na látod ezért akadtam ki tegnap a nagy kifakadásodat olvasva. Már régóta ismerem az írásaidat és eddig szinte mindig egyet is értettem veled.Volt olyan is,hogy nem voltam biztos benne,de olyankor inkább nem írok,mert én nem vagyok elég tájékozódott és ezért senkivel nem akarom összerúgni a port.Tegnap viszont nagyon megleptél azzal a tömény gyűlölettel,ahogy a nyugdíjasokról beszéltél,illetve írtál.Az jött le,hogy mindennek mi vagyunk az oka.Mi kussolunk,mi csókolgatjuk a csuti kezét,lábnyomát, mi nyugdíjasok ixeljük be,hogy a harmadik 4 évet is ez a romboló párt folytathassa. Nem tudtam elképzelni mi történt veled,hisz már mióta ismerlek,és soha semmi sértőt nem írtál a nyugdíjasokról.Persze,abban igazad van,hogy pár rozi néni van aki verset ír,kezet csókol ennek az elmebetegnek,de állítólag 1,7 millió és 2 millió közt van a fix szavazótábora és egész biztos vagyok benne,hogy annak csak egy kis része a nyugdíjas. Öregek vagyunk,de nem mind hülyék.
peterkelemen
@cikicakk55: Mindig vannak kivételek mindenben.
Mézike
@peterkelemen: Úgy nagyjából azt akartam írni mint @cikicakk55: Csak kiegészítem.
itt a dolgozók tartották el a nyugdíjasokat. Már a Kádár rendszerben is. Jól is van ez így , mert akkor még biztos volt a nyugdíj hiszen dolgoztak az emberek. ma viszont? Nézz csak szét hogy a 3 millió dolgozó magyar mennyit tart el? nem csak nyugdíjas , hanem , kiskorú, beteg... tehát mindenki mást aki nem dolgozik. Ők mindannyian kapnak valamilyen járulékot. Ahogy ürül az ország, mert egyre többen vállalnak munkát külföldön, úgy lesz több az eltartott a dolgozóval szemben. Ugyanez vetitődik ki az egészségügyben is. Ellátás mindenkinek jár. Még annak is aki egy napot nem dolgozott az országban, de van egy bejelentett lakcíme és kettős magyar állampolgár.
cikicakk55
@peterkelemen: Köszi a választ. Bízom benne,hogy a régi peterkelemen jött vissza és itt is marad. Nekem is vannak rossz napjaim,mikor haragszom az egész világra,csak olyankor meg főleg csendben vagyok,mert ismerem magam,még a legjobb barátaimat is képes vagyok vérig sérteni.Velük szerencsém van,mert ismernek,tudják,hogy ez csak egy átmeneti megzakkanás nálam. Kívánom,hogy nálad is csak egy egynapos kiakadás volt az egész. További szép napot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.