A Fidesz 57 százalékon áll, az MSZP már lehet, hogy be sem jut a parlamentbe jövőre.

Nézőpont: Orbán népszerűbb, mint a pártja, az ellenzék esélytelen
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A kormánypártok nagyon magasan vezetik a közvélemény-kutatásokat, az emberek 57 százaléka nem szeretné, ha más összetételű kormány alakulna, Orbán Viktor támogatottsága pedig még a Fideszénél is magasabb – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Mióta Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről, nincs versenyben MSZP-s politikus. Már az ellenzéki pártok sem bíznak abban, hogy jövőre megnyerhetik a választást, a baloldalon az egyéni túlélési stratégiák kerülnek előtérbe – vélekedett a szakértő.

Az MSZP támogatottsága történelmi mélyponton áll, könnyen lehet, hogy 2018-ban az 5 százalékos bejutási küszöbbel fognak viaskodni – jegyezte meg a Nézőpont Intézet munkatársa.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Miért nem 157 százalékot hazudnak?
Úgy hátha többet fizetnek?!
bakegya
Na végre helyben vagyunk!- az orbán egypártrendszerrel-családbarátsággal fényeteti a népet !!!
@anka: jól fölhízlaltuk a rétibégert-ez a gané a bandájával kinyírja a többpártrendszert is.
Itthon vagyok.
Én azért erre a felmérésre nem vennék mérget és tartós tejet.
RonaGyuri
A főoldalon ott virít ez a kép, s ahogy ránéztem meg kell állapítsam, hogy ez a nyakkendő jól passzol Őfeneségéhez, mert olyan türkizes az árnyalata; olyan türKISZes! =))
simmering73
Nemrég 40% volt. Ma 57%. Jövőre elérjük elvtársak a kívánt célt. Beköszönt a hőn áhított egypárt rendszer. Onnan jöttünk és oda térünk vissza Genetikailag erre van kódolva ez a nép. Nincs ebben semmi szégyen. A párttal a néppel egy az utunk... Aki tudja folytassa, aki nem tudja majd megtanulja.
maci0427
Ez a Baloldal szégyene és kritikája ...! Ha így megy,akkor még 2030 -ban is a Fidesz lesz ...!
Sámannus
Ez most a gyógykezelés része akar lenni.
Klubtag
@maci0427: ...bocsánat, de nem szűkíteném le a "baloldal"-ra...klasszikus értelemben ilyen ugyanis már nincs...ellenzék van - olyan, amilyen...
peterkelemen
Lassan a jósdák azt fogják kihozni, hogy minek tartják meg a választásokat? Tök felesleges. Sőt pártok sem kellenek egyedül Orbán Viktor kell a magyar parlamentbe. Ő mindent elintéz, minden megold. Ennél nagyobb hazugságokat le sem hozhatnának. Éppen az ellenkezője igaz: valójában kurva nagy szarban vannak, mert tudják, hogy rengetegen már nem fognak rájuk szavazni, ezért csalni fognak a választásokon is még többet mint ezelőtt.
Béla333
Hölgyek/Urak!
A gond ott van, hogy az ellenzéki oldalon pontosan úgy viselkednek a szavazók, ahogy a Habony művekben ezt kitalálták. (Vagy fordítva: Habonyék jól ismerik a magyarok észjárását!)
Önálló gondolkodásra képtelenek vagyunk, amit egy vezérürü kitalál, azt követjük ész nélkül.
Az orrunknál fogva vezetnek, a gumicsontokon rágódunk, de az igazán fontos kérdéseket meg sem látjuk, pláne hogy kibeszélnénk azokat! Lusták vagyunk kimenni vagy félmillióan egy tüntetésre, széthúzunk, mindenki hülye, aki nem olyan mint én, aki nem azt gondolja amit én.
Nem állunk ki az igazunkért, mert az konfliktussal jár, inkább belesimulunk a többiek közé.
Mindenkire "lövünk", aki nem olyan mint mi, nem azt gondolja, amit mi!
Konkrétabban:
Nem nézünk szembe az elmúlt 30 évvel! Ugyanazoknak szavazunk bizalmat, azokra bízzuk az országot, akik folyamatosan hazudnak nekünk, becsapnak minket.
Nem érdekel minket a korrupció csak olyan szinten, ha a sarki közértes becsap minket az elszámolásnál 50 Ft-tal. Azért elkérjük a Panaszkönyvet, de hogy az államadósságunk többszörösét szivattyúzzák ki az országból és többek között ezért élünk szarul, az már felfoghatatlan a számunkra.
Így nem is lesz itt változás, majd csak akkor ha a gyerekeink átveszik a szerepeinket és úgy döntenek, hogy kalandvágyból itt maradnak nem mennek keresni egy másik, élhetőbb országot!
Ébresztő emberek! A hiba bennünk van!
kereső
@peterkelemen: és ,igen azt kell erősiteni,hogy a fidesz a nagy, a fidesz a legyőzhetetlen,nincs értelme elmenni szavazni,mert "nincs alternativa",az ellenzék nincs is!
maci0427
@Klubtag: Na igen,így igaz ! Akkor nincs igazi ellenzék ! De ez is szégyen !
egyvandor
Az emberi hülyeség határtalan. Periódusonként saját maguk kárán kell megtapasztalniuk hogy milyen az ha idióták kezébe kerül a hatalom. Most hogy már feledésbe merült a világháborúk borzalma épp egy ilyen mélypont felé közeledünk. gorbánok putyinok erdogánok trumpok berluszkonik katyinszkik viszik a népszreűségi listát és ezekben az országokban nő a megosztottság.
adrenalink
@anka: tegnap21:37-re Én, mint pártsemleges, józanul gondolkodó /nem szeretem az Unicumot/, leírom a saját verziómat. A közvéleményt kurkászók arról panaszkodnak, hogy egy 1000 fős mintavételhez 3-4 ezer főt meg kell kérdezniük. Feltételezem, hogy az a 2-3 ezer ember, aki nem válaszol nem orbán/fityisz hívő. Ők fogják eldönteni a választást, vagy az otthonmaradásukkal, vagy az X-elésükkel.
solidedge
Ez a választási kampány része.Már most elkezdték sulykolni a választókba, hogy ne is fáradjanak Orbán leváltásával, úgy sem lehetséges. A felmérés ezért erősen torzított a nagyobb hatás elérése érdekében.
nemfideszes
index.hu/belfold/2016/08/19/ketszer_annyian_utaljak_orbant_mint_ahanyan_kedvelik_a_republikon_intezet_politikusi_nepszerusegi_listaja/

... és az is biztos, hogy az elmúlt időszakban nem nem a csuti kedvelőinek száma nőtt még jobban...

Ami meg Mráz Samut illeti, szervilizmusánál csak az ostobasága nagyobb...
nepszava.hu/cikk/1136669-fekete-gyor-baratnojet-lelepleztek-az-echo-tv-ben-video

.. az ürge és az általa vezetett intézet úgy szánalmas ahogy van!
anka
@adrenalink: - én is pártsemleges vagyok...:) - és az utolsó pillanatba fogom eldönteni, hogy kit választok szavazásnál...
Edmond Dantes
Nézőpont Intézet? Mráz Ágoston Sámuel és Tóth Csaba.Aha!!
bakegya
@anka: hát ez csúcs, ahogy ezt is naprakészen idevágtad,Igazad van,ezek ebbe fognak belebukni-az epeömlésük bizony nem semmi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.