A Médianéző igazgatója szerint az ellenzék sem együtt, sem külön nem képes megszólítani a választókat, sőt, a 2018-as választásra fel sem készültek még.

Az ellenzék semmilyen formációban – sem együtt, sem külön – nem képes megszólítani a választókat – mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint amellett, hogy nem rendelkeznek mondanivalóval az ellenzéki pártok, technikai értelemben sem készültek fel a jövő tavaszi választásra.

"Ez egy tragédia, ezért fogalmazott úgy a miniszterelnök tegnap, hogy ellenzékváltó hangulat van (...), akik a kormány leváltására szavaznának 2018-ban, azok nem tudnak kire szavazni" – értékelte.

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke vasárnap a kormánypárt XXVII., tisztújító kongresszusán, Budapesten, azt mondta, ma Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik. A magyarok nem számíthatnak az ellenzékre, amely a legfontosabb döntéseket – így például a családi adókedvezményt, az adócsökkentést, a Nők 40 programot, a földtörvényt, a devizahitelesek mentőcsomagját és a betelepítést tiltó alkotmánymódosítási javaslatot – sem szavazta meg – hangsúlyozta a Fidesz újraválasztott elnöke.

"Könnyen belátható, hogy összeroskadó és önmarcangolásba süllyedt szocialistákkal, pénzért és hatalomért mindenre képes, nemzeti radikálisból cicapárttá vedlett alakulatokkal nem lehet se tartóssá, se visszafordíthatatlanná tenni a mindennapi élet biztonságát" – fogalmazott.

(MTI)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
Sajnos az ellenzék az nagyon maga alatt van..., inkább egymást ekézik és hülyeségekkel baxtatják minthogy összefognának! scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18921715_1452297031457100_6931816948244186398_n.jpg?oh=d86b951e129e1e8eb9ea8ba7baac341a&oe=5AA328A2
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Bezzeg a Fidesz-KdnP készen áll a a további lopásokra, országdúlásra...
Donáld Tramp
@Béla333: Nézzetek már magatokba ! Amit mondott tökéletesen igaz ! Qrbán szidásán kívül másra nem vagytok képesek... Se háttér, se program, se lóf@sz... Gyurcsótány is 2022-re készül, addig csak szelet kell nektek is hogy beférjetek a Parlamentbe. Jó kis zsíros állás még négy évig. :P
Béla333
@Donáld Tramp: 19.31
Sose késő! Tájékozódj:
"Magyarországon új korszak kezdődik"
lehetmas.hu/szel-terv/

Vagy:
"11 pont, amivel új irányba állíthatjuk Magyarországot"
lehetmas.hu/wp-content/uploads/2016/08/11PONT_kifuto-nelkul-1.pdf
anka
Sajnos az ellenzék az nagyon maga alatt van..., inkább egymást ekézik és hülyeségekkel baxtatják minthogy összefognának! scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18921715_1452297031457100_6931816948244186398_n.jpg?oh=d86b951e129e1e8eb9ea8ba7baac341a&oe=5AA328A2
Béla333
@anka: 09.52
Most minden bántó szándék nélkül: Te nem ugyanezt teszed itt a Propin a mást gondolókkal szemben?
Akkor a téged képviselő pártok mitől legyenek mások?
Nessy
@anka: Mindent félretéve, ez valóban így van. Aztán még egy - két fidesz ciklus, és az ország visszatér a "régi szép feudalizmusba", minden vonatkozásba! és folytatja áldásos uralkodását évtizedekre az Orbán dinasztia!
Nessy
@Béla333: Az a gond, hogy az LMP ugyanúgy nem óhajt sem összefogást, sem értelmes tárgyalást.
anka
@Nessy: Ez így van ahogy mondod'! - de nem tudod a Bélának megmagyarázni, hogy az LMP is ugyan azt teszi mint a többi párt..., ha úgy tetszik pepitába!
Béla333
@Nessy: 10.02
Most őszintén: miért kell ezt naponta elmondani, hogy az LMP nem az összefogást utasítja el (hiszen pl. Gémesiékkel is összeálltak), hanem azt, hogy azokkal fogjon össze, akik 1994 óta kormányon váltogatják egymást, közösen korrumpálódtak és osztották szét a szajrét!
Most őszintén: Te a magánéletedben összefognál egy ilyen csoporttal, ilyen emberekkel?
Mert ha a válaszod: nem, akkor miért kellene más elvárás a politikusainkkal szemben?
Ott is igaznak kell lenni: tolvajokkal nem!
És talán most ne kezdjük el a mocskolódást, semmi kedvem nincs ehhez!
anka
@Béla333: Nézd Béla, engem egy párt sem képvisel! - miben? - a veszekedésben a mellé beszélésben egymás lejáratásában? Egyikben sincs hajlandóság az összefogásban!
Nessy
@Béla333: Ad 1. Nem szokásom a "mocskolódás"
Ad 2. Az LMP is megszavazott egy két olyan törvényt,amit talán nem kellett volna.
Ad. 3. A jelenlegi jelöltjeitek jó része ma is a parlamenti képviselő.
Ad.4. Nem minden tolvaj aktív politikus!
Béla333
@anka: 10.12
Nem akkor és azzal képvisel, ha az elveit, a becsületességét feladva elvtelen kompromisszumokat köt, hanem ha azt képviseli ami a te/mi elvárásaink az országunkkal kapcsolatban!
Béla333
@Nessy: 10.16
Ad1: Nem vezetek nyilvántartást, ha te nem, azt örömmel üdvözlöm!
Ad2: Melyik az a kettő?
Ad3: 6 képviselője van jelenleg az LMP-nek, 106 képviselője fog indulni a választáson!
Ad4: Persze, vannak tolvajok a politikusokon kívül is, de ha komolyan utánanézel, hogy mekkora összeg ment ki az országból offshore cégeken keresztül ellenőrizetlenül, akkor igencsak meg fogsz döbbenni. (a 2010-es magyar államadósság két és félszerese: 242 MILLIÁRD DOLLÁR-nyi! És akkor hol van még a 2010 után kiszivattyúzott pénz?!)
anka
@Béla333: Részben igazad van..., csak azt nem akarod megérteni Béla, hogy itt most teljes körű összefogásra lenne szükség! - így nem lehet a dakotát leváltani, hogy csak a vita van és , hogy bekerüljön a parlamentbe. Hiába fog össze az LMP a Gyimesivel, attól még nem fog választást nyerni! - csak az lehet, hogy a fizessmaffiával lép koalícióra. - és marad minden a régiben, mert az LMP-nek sok szava nem lenne! - és ez így jó lenne neked???
division
Ellenzék? Van itt olyan? Ez nekem új:-))
Sziszifusz
@Béla333: 10:10
Az a véleményem, hogy az LMP ezzel a hozzáállással hazardírozik. A győzelem minimális esélyéért, ezzel az elzárkózással, mindent egy lapra tesz fel. Nem fog bejönni ! A következmény Magyarország elsüllyedése.
Béla333
@anka: 10.28
Te értsd meg: összefogni CSAK olyanokkal lehet, akiknek a véleménye, az erkölcsi késztetése nagyon közel áll a mienkhez. Ugyanúgy, mint a magánéletedben is!
Ha ezt nem tudja a többség elfogadni, akkor nem is fog itt változni semmi!
Az LMP azt vallja, amit, én becsülöm őket ezért, ha ez kell a választóknak, akkor jó, ha nem kell, akkor marad az eddigi lecsúszás, a gyermekeink, rokonaink egyre erősebb elvándorlása.
Az LMP meg nem fog a Fidesszel koalícióra lépni, ez csak riogatás.
Sem szándéka nincs erre, semmiféle közös nincs bennük, arról meg nem is beszélve, hogy abban a pillanatban politikai hullát csinálnának magukból, szembeköpve a saját szavazóikat.
Ilyen nem lesz!
Béla333
@Sziszifusz: 10.47
Magyarország nem az LMP miatt süllyed (mindent azért nem kellene rájuk tolni!), hiszen az elmúlt 27 évben a korrupt, hazug politikusi gárdának és az őket mindig újra választó embereknek köszönhetően az 1990-es régió vezető állama pozícióból "sikerült" sereghajtóvá leküzdenünk magunkat.
Az LMP ebből a zsákutcából mutathat kiutat, de a régiekkel ez nem megy!
Ezt kell megérteni!
Ha ezt elfogadják a választók, akkor lehet kiút, ha nem, akkor folytatódik a lecsúszás!
anka
@Béla333: Gondolod Béla? - akkor is szembeköpte magát mikor a fidesz mellett szavazott nem is egyszer. - és ha célja lenne a kormányváltás, nem kéne ilyen finnyásnak lenni!
www.youtube.com/watch?v=Uxvajec2VSE
Béla333
@anka: 11.10
Mindig kikerülöd a kérdést: Te a magánéletedben összefognál olyanokkal, akik korábban másoknak kilopták a szemét, akik hazudnak, akik sikkasztanak?
Erre az egyre válaszolj!
anka
@Béla333: - a muszáj nagy úr! - kompromisszum mindig lehetséges! Nem véletlen raktam fel az a dalt..., jó lenne az ellenzék kampánydalának, és nem is kéne sok helyen átírni...:) - és nem kerültem ki választ..., ott van az csak úgy látszik nem érted!
Béla333
@anka: 11.28
Érteni értem, de elfogadni nem tudom!
Különbözőek vagyunk.
Nekem ezért felel meg az LMP, neked meg ezért nem!
anka
@Béla333: Nekem most jelenleg az is elég lenne, hogy ez a tolvaj banda eltűnjön! - utána újra lehet gondolni a dolgokat és felépíteni a jövőt! - de látom neked nem ez a lényeg...:(
Béla333
@anka: 11.40
Nincs utána!
Ha az LMP beáll a többi korrupt párttal bármilyen szövetséget kötni, rám többé, mint szavazóra nem számíthat!
Úgy kell legyőzni a Fideszt, hogy közbe ne menjünk le mi is kutyába, mert akkor már mi is olyanok leszünk, mint ők!
anka
@Béla333: A fideszt csak az ő módszerével lehet legyőzni! - azzal nem mész le kutyába..., vagy? - nem te szoktad mondni, hogy amilyen az agyon isten olyan a fogadj isten!
- hidd el a politikánál mocskosabb nincs...:(
Béla333
@anka: 11.52
"A fideszt csak az ő módszerével lehet legyőzni"
Ez egy nagy kamu! Szerintem ha olyanok akarunk lenni, mint ők, akkor minek leváltani őket! (Kérdezheti teljesen jogosan a Mari néni vagy a Pista bácsi!)
Én bízok az emberek, a szavazók bölcsességében, hogy úgy is le lehet győzni őket, ha nem hasonulunk meg önmagunkkal!
Ha meg nem így lesz, akkor lehet követni a szomszéd Józsit mondjuk Kölnbe! (vagy bárhová máshová, ahol normális népek élnek!)
Sziszifusz
@Béla333: 10:58
Nem állítom, hogy az LMP miatt jutott volna el ebbe az állapotba Magyarország.
Azonban azt sem látom biztosítottnak, hogy ebből az állapotból, ez a párt egymaga vezethetné ki az országot. Erre sem kilátás, sem garancia nincs, szinte esélytelen.
Az LMP megszólalásai, főképp Hadházy Ákos részéről bármilyen szimpatikusak, csupán annyit érnek mint a kéménybe korommal írt szövegek --- semmit.
Ez a különállósdi csupán arra jó, hogy az ellenzéki szavazatokat megossza . Ez szerinted kinek áll érdekében ?
anka
@Béla333: Sajnos nincs olyan ellenzéki réteg aki feltudná nyitni az emberek szemét!
- és ezt már sokszor írtam, hogy ahhoz egy párt nem elég! - pláne az LMP vagy akár a DK stb.
- én szeretem a hazám és nem kívánok innen elmenni..., ahhoz már nem vagyok fiatal, sok a kötödés.
Béla333
@Sziszifusz: 12.07
Akkor most attól elvonatkoztatva, hogy itt feljebb leírtam már, hogy miért reménytelen, hogy az LMP összefogjon azokkal, akiknek ezt a zsákutcát köszönhetjük, nézz körül és mond már meg, hogy hány ellenzéki összefogást látsz a mai napon, amiből kimaradt az LMP?
A DK és az MSZP vagy egy éve bírkózik, de még mindig nincs semmi megállapodás!
Tehát mihez, kihez várnád el, hogy csatlakozzanak az LMP-sek?
Ez is amolyan megszokás: rugdaljuk az LMP-t, hogy nem fog össze, de nincs is senki akivel össze lehetne fogni! (Egyébként meg összefogtak: a Gémesi féle párttal írtak alá megállapodást!) Akkor a mai napon milyen szavazatokat oszt meg az LMP?
Béla333
@anka: 12.10
Én sem szeretnék elmenni, de a gyermekeink (az enyémek is!) ha el szeretnének menni, akkor mivel marasztaljam őket jó lelkiismerettel?
Legyünk őszinték: az elmúlt 30 év az ország szempontjából teljesen káoszos, rossz, élhetetlen országot szavaztunk össze!
Mondjam nekik, hogy várjanak még újabb 30-50-100 évet, aztán hátha megjön az eszünk?
Sziszifusz
@Béla333: 12:19
Az LMP és a baloldali ellenzéki pártok úgy viselkednek mint a dalocskában, a patak hídon egymással szemben átkelve, a két kicsi kecske, egymásnak nem engedtek, így mindketten vízbe estek.
Béla333
@Sziszifusz: 12.39
Kíváncsi lennék a te véleményedre is (anka már szavazott fentebb!):
Te a magánéletedben összeállnál olyan csapattal/személlyel, aki már meglopta több ismerősödet is, aki hazudik, aki elsikkasztja a rá bízott vagyont?
Sziszifusz
@Béla333: 12:42
Bizonyos esetekben, igen, összeállnék. Például ha egy süllyedő hajóról való menekülést, közös mentőcsónakba üléssel lehetne megoldani. De mihelyt partot érnénk, elválnának útjaink.
Béla333
@Sziszifusz: 13.05
És ha ezekkel nem lehet partot érni? Csak közösen belefulladni a mocsokba?
Nos! Én azt tartom helyesnek, ha sem a magánéletben, sem a politikában bűnözőkkel nem állnak össze!
Sziszifusz
@Béla333: 13:24
Így pedig marad az a mocsok amit ezek művelnek. A régiek is "megérték a pénzüket", de ezekhez, a szakmai nagymesterekhez képest, csak elsőéves tanulók voltak.
Hozzáállásodból arra tudok következtetni, hogy számodra a jelenlegi maffia jellegű, autokrata uralom elfogadhatóbb, mint a korábbi tyúktolvaj szintű korrupciót gyakorló, de demokratikus elvű társaság.
Béla333
@Sziszifusz: 13.48
Nem! Nekem a korrupció mentes (na jó! minimális korrupcióval bíró) közélet az elfogadható.
De ezért nem gondolom, hogy kisebb tolvajokkal össze kellene fogni!
Miért azon küzdesz, hogy a jókat lehúzd a mocsárba, miért nem azon, hogy a korruptak szabaduljanak meg végre a bemocskolódott társaiktól?!
Szerintem fordítva ülsz a lovon!
Sziszifusz
@Béla333: 14:00
A bűnüldözésben, helyesen, sokszor előfordul az, hogy a kisebb súlyú bűncselekmény elkövetőivel, a szervek egyezséget kötnek, a társadalomra sokkal veszélyesebb elkövetők megbüntetésének érdekében.
Magyarországon most a politikában hasonló eljárásra lenne szükség. A társadalom érdekében túl kellene lépni a kisebb bűnökön, azért hogy a nemzeti érdekek ellen ténykedő gazembereket, el lehessen távolítani.
Az ilyen finnyáskodó hozzá állással mered minden , ahogy most van. Ezt akarja az LMP ?
Béla333
@Sziszifusz: 14.15
De kedves Sziszifusz!
Nem lehet elbagattelizálni a MSZP/SZDSZ lenyúlását, csak azért mert most a Fidesz 1-2 nagyságrenddel többet lop! Ha az autópályák felülszámlázott részét nézzük (amire esetenként 40%-os felárat is ráraktak!) akkor sokszáz milliárd adóforintról beszélünk! És nézhetjük a többi állami beruházást is, a Gripen kenőpénzeket, stb, stb.
Nem aprópénz ez kérem!
A másik dolog:
Miféle egyezség az, hogy mi felejtsük el a korábbi lenyúlást, cserébe mit kapnánk?
Mert az a bűnözők legjobb üzlete, hogy a vádalku arról szólna, hogy egyszerűen eleresszük őket?!
Volt itt dokumentumokkal alátámasztott részletes beismerő vallomás? Ja? Nem volt!
Alkut kötni akkor lehetne, ha a szabad elvonulásért cserébe mi is kapnánk valamit! És nem azt, hogy nagy kegyesen újra beülnének a bársonyszékbe, megint elszabotálnák a Fidesz elszámoltatását!
Ennek az elutasítását nevezed te finnyáskodásnak?
Beírásod alapján még az is felmerült bennem, nem vagy te is érintett esetleg, hogy ennyire jólelkűen eleresztenéd őket? Már bocs!
Eladott Ország
Médianéző igazgatójának!
Jó szokásához híven Orbán a végére még hazudott egy nagyot: “A Fidesz alapításakor 37-en voltak, a kommunista pártnak pedig 800 ezer tagja volt. S ma mégis mi vagyunk itt” – mondta. Először is, kisfiam, téged az a kommunista rendszer tanított, ha nem tette volna, akkor ma is Röfi hátát vakargatnád Felcsúton. Másodszor, nem ti 37-en győztétek le azt a 800 ezer párttagot, hanem az a 800 ezer ember akart demokráciát és jogállamot. Ez tette lehetővé, hogy ti egész életetekben egy rendes munkahelyen nem dolgoztatok. De ez sem volt elég, mert amit a 800 ezer másokkal együtt létrehozott, azt most ti megpuccsoltátok.

Az pedig, hogy itt vagytok, csak múló állapot. Magyarország történelmének egyik sötét fejezete. De nem lesz mindig így, mert a hazugok, tolvajok, a szabadság gyűlölői, soha nem nyerhetnek. Nem ti vagytok az elsők, nem is az utolsók, de mentek a szemétdombra. Amikor egy tisztességes ember meghallja majd ezt a nevet, hogy “Orbán”, köp majd egyet.
Az ország tisztességesebb része már most is ezt teszi.
Pálinkás Pál
@Béla333: Vazze..az aztán komoly erő...Gémesiékkel összeállni...az ő szavazóbázisuk elfér egy kiskocsmában!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 14.52
Majd rádöbbensz...
Pálinkás Pál
@Béla333: Majd te döbbensz rá hogy a Parlamentbe sem juttok be!!!
Sziszifusz
@Béla333: 14:28
Most a legfőbb cél az Orbán kormány leváltása kell hogy legyen. Szerinted ?
Vagy pedig úgy vagy vele, hogy a régiek semmiképp sem, inkább maradjon a Fidesz ?
Béla333
@Sziszifusz: 15.04
14.28-as beírásomban leírtam, de te nem válaszoltál, hogy milyen vádalkut (vagy ehhez hasonlót) gondoltál a régi korruptakkal?
Mit adnának az elkövetők és mit adnánk mi - szerinted?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.