Az Együtt politikusa, Berkecz Balázs feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségen a Simicska-interjú után.

Szombaton tette meg a feljelentését az orbáni rendszer létrehozói ellen, egy a múlt héten megjelent Simicska Lajos-interjú miatt. „Az RTL Klub által készített riportban arra történt utalás, hogy bizonyos személyek 1990 és 2015 közötti tartamban megállapodást kötöttek, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követnek el. Az interjúból az is megállapítható, hogy a megállapodásban részt vevők közül egy személy később önként elállt a bűncselekmény illetve bűncselekmények elkövetésétől” – áll a feljelentésben.

Feljelentették az Orbán-rendszer létrehozóit a Simicska-interjú hatására

(Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

„A nyilvánosságra került súlyos bűncselekmények gyanújára tekintettel, feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen bűnszövetségben vagy bűnszervezet tagjaként elkövetett állam elleni, korrupciós illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt és azt kérem a nyomozó hatóságtól, hogy nyomozást rendeljék el és folytassák le. A Legfőbb Ügyészségnél indítványozom azt is, hogy az ügyben nyilatkozó Simicska Lajost és a nyilatkozatban megjelölt Orbán Viktor hallgassák meg az eljárás során” – fűzte hozzá a politikus.

(ATV)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Ugyan már!!! Polt-nál úgy is elakad az ügy! Esetleg egy FideSSes takarítónőt lecsuknak,mert megheccelte a Simicska interjút.Semmi esély Orbán ellen feljelentést tenni.Ez hányadik már és eddig hányak lett következménye?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Ugyan már!!! Polt-nál úgy is elakad az ügy! Esetleg egy FideSSes takarítónőt lecsuknak,mert megheccelte a Simicska interjút.Semmi esély Orbán ellen feljelentést tenni.Ez hányadik már és eddig hányak lett következménye?
Klubtag
Ezzel csak azt érték el, hogy Simicskát életveszélybe sodorták...és most tanácstalan vagyok, hogy sajnáljam Lajosunkat, vagy drukkoljak...hogy megérje a tanúskodás időpontját.
Csizmás Kond
...tegyük fel hogy eljutnak a kihallgatásig...Simicska meg kell jelölje ki mit mondott stb...ki is fog bajba kerülni ???
justhpeter
@Csizmás Kond: Az érintettek boldogok lesznek majd, ha a bíróság fogja eldönteni, mert ha a nép döntése fog határozni, akkor az életfogytiglan maga lesz a kegyelem.
Csizmás Kond
@justhpeter: ...a nép...kikre gondolsz ?...hacsak nem azokra akik percenkét változtatják a véleményüket a hozzáállásukat...kóvályognak a magukalkotta se szere se száma pártok között.
Zeta
Poltnál elbukott. Ezt a feljelentő is tudja. De melyikük tenne önmagára terhelő vallomást.
Ez csak arra jó, hogy meggyőződjenek Polt hovatartozásáról.
Csizmás Kond
...az ilyen választások előtti ugrabugra miatt sokan maguk alatt vágják a fát.
justhpeter
@Csizmás Kond: A nyomor olyan szintjére gondolok, ahol már nincs mit veszteni.
namihami
---Vizsgálat indulHATna a Klán ellen?---
A hónap vicce. Ehhez képest szegény Hofi szövege egyszerű gyászbeszéd.
gulyasgyula
@cikicakk55: ...Rosszul gondolod ::El se jut Polt-ig ..Ilyen bűncselekmény a világon nincs ez csak egy I D I Ó TA fejében fordulhat elő ...Dili házba vele .. ,,
JAJMÁR
Berkecz Balàzs is egy nagy feljelntò.
Màsrèszt nem àllampolgàri kötelessèg-e? ha tudomàsàra jutott?

Egyszer mèg, ha nem is holnap, de jelentősège lesz, hogy valaki megtette!
Desischado
polt pétör majd szépen elsikálja, ahogy mindig! Itt nem feljelentgetni kell, hanem a bűnösöket nyakon fogni, és vezető száron vinni egy független bíróságra, és életfogytiglanra elítélni mindet, természetesen teljes vagyonelkobzással!
karma1
@quadrocopter: @JAJMÁR: Akarki akarmit mond, EZ A HIVATALOS UT! Lehet rajta szornyulkodni, lehet rajta nevetgelni, legyinteni, de ez az elso lepes, amit egy demokratikus allamban MEG KELL TENNI!
Mar regota mondom, hogy Simics elore kothetett vadalkut valaki(k)kel, hogyha borul a bili, o ne maradjon alatta. O sem fogja meguszni teljesen - ezzel tisztaban is van! - de amit orbanek muvelnek, az bun.

@gulyasgyula: Megis, te kinek drukkolsz? Szerinted az az idiota, aki meg akarja allitani ezt az eszveszto rablast??? Te vagy az idiota, ha ezt mondod! (Az idiotazas csak a te szohasznalatod visszhangja. Amit hasznalsz masra, csak azt kapod vissza).
quadrocopter
@karma1: Nem is azzal van gond, hogy megteszi, hanem azzal, hogy túl széles időintervallumra nézve teszi meg és túl általános. Van elévülés idő, ami a mocskos hordának kedvez. Ötven féle indokkal elutasíthatja az amúgy is részrehajló tetves Polt-banda!
karma1
@Klubtag: 14,09-re: Dragam, Sinics TUDJA magarol, hogy o sem ussza meg teljesen szarazon! Az o moralja szerint amit egyutt kezdtek el, az diakok altal elkovetett csinynek szamitott - mondom, az O moralja szerint, nem az enyem szerint, mert ez mar akkor is hazaarulasnak minosul az en szememben - de amikor ezt egy magasabb szintre akarta emelni, orban , + eladta az orszagot putyinnak a kovetkezo 30 evre minimum - na, ez azert mar neki is tul sok volt.
Ez a rendes utja elkezdeni ezt az egesz ugyet felgongyoliteni - ezt eddig senki sem merte meglepni. Pedig az ellenzeki partok most szepen elokaparhatnak azokat az alapveto alkotmany alkotasi jogszabalyokat is, miszerint orbannak mar annakidejen sem volt joga egyszemelyben eltorolni az Alkotmanyt. Ergo:mivel ezt a torvenytelen lepest megtette orban, amihez nem volt joga, innentol kezdve az OSSZES cselekedete, valamint az Alapkatyvasz "megalkotasa" teljesen jogtalan volt! Vagyis az Unio ebben a pillanatban egy teljesen illegitim kormany kasszajaba donti 560 millio ember altal befizetett unios dijakat.
Ez annyira nyilvanvalo , hogy nem is ertem, miert nem uvolt ezert az ellenzek mar reges-regen???
Ha ezt a feljelentest poltpetya elsullyeszti - esetleg barmilyen indoklas nelkul -, akkor lehet menni nemzetkozi fuggetlen birosagokhoz is.
karma1
@quadrocopter: SZerintem allamellenes buncselekmenyeknek nem lehet elevulesi ideje ugyanugy, mint a haborus buncselekmenyeknek. Jo, igazad van, mert en nem ertek ehhez, de az Isten szerelmere, hat mirevalo az a rengeteg alkotmanyjogasz??? Egyebkent nem kell ehhez alkotmanyjogasznak lenni, eleg egy alapos atolvasas es szovegertes is, amibol ki lehetne bogaraszni a tenyeket.
Dragam, nagy intervallumban kell elkezdeni, mert Simics is arrol beszelt, a kollegiumi idokrol, az pedig 29 eve volt. Es ezt az egesz folyamatot a kezdetektol kell nezni, mert csak ugy van ertelme.
quadrocopter
@karma1: Az állam elleni bcs-k taxatíve felsoroltak, mint a Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása
Az alkotmányos rend elleni szervezkedés
Lázadás
Rombolás
Hazaárulás
Hűtlenség...stb. miközben a feljelentési tartalom mintegy felsorolja a fél btk-t!

A feljelentésnek választ kell adnia a kriminalisztika 7-8 alapkérdésére:
- ki,
-kivel v. kikkel
-mivel
-mikor
-hol
-hogyan
-mit...stb. követett el, de ami igazán a fő gond, az az, hogy mindehhez egyetlen egy személyi bizonyíték áll rendelkezésre, egy esetleges tanúvallomás, amely tárgyi bizonyítási eszközökkel objektíven nem támasztható alá. Ebben az állapotában a feljelentést csak elutasítani lehet, vagy ha elrendelnék a nyomozást, akkor várható a megszüntetés, nem beszélve a képviselői mentességi jogról, melyet nyilván nem fognak az érintetek és a cimborák felgüggesztetni.
Ezért nem látok benne reális izgalmat!
karma1
@quadrocopter: Monnyuk ez igy lehangolo. Persze, hogy orban nem fog bevallani semmit sem. De mi van akkor, ha az orszag kezzelfoghato stiklijeit fogja Berkecz Balazs mellekelni? Mert az elegge nyilvanvalo, hogy merre tart az orszag, hogy a Paks2 bovitessel igenis putyin gyarmatta valunk, es ez KIZAROLAG EGYEDUL orban sara - mert errol meg a legkozelebbi munkatarsak sem tudtak, hogy mit irt ala Moszkvaban putyinnal! -, es hat a tendenciak...Ha egyszer majd valaki fogja birni erovel es cernaval azt, hogy osszeallitson egy listat az osszes orban-fele cselekedetrol, akkor mar szerintem nem lehet egy tollvonassal lesoporni ezt az egeszet, nem gondolod?
Ha csak arra gondolok, amit az Alkotmannyal tett ez a csuti potrohos, amivel egybol megnyirbalt egy csomo emberi alapjogot , hat mar akkor kinyilik a bicska a zsebemben... Egyszeruen ez az egesz bunszovetkezet erre epult fol: egy kiherelt Alkotmanyra, helyette beteve egy mestersegen folyamatosan osszetakolt Alapkatyvaszra...
quadrocopter
@karma1: Elkeserítő, de ez van! A szutyok 2/3-nak főleg jogalkotási szempontból volt jelentősége, önvédelem bebiztosítására.
Ahogyan még arra is volt gondjuk, hogy megváltoztassák az ügyészi és ügyészségi nyomozói, fogalmazói eskü szövegét is!
Klubtag
@karma1: Amit írtál az természetesen mind igaz, de ezt(ezeket) Simicska nélkül is tudja a fél ország és legtöbbjére közvetlen vagy közvetett bizonyíték is van. Ilyenek pl. az Alkotmány eltüntetése (új alaptv.), a sajtószabadság erőteljes megnyirbálása (médiatv.) Ha pedig eljönne az az idő és felbukkanna egy felkészült, elkötelezett gárda (ide ugyebár főleg jogászok és közgazdászok serege kellene), mely komolyan gondolná a hazája iránti elkötelezettségét, akkor óráról-órára csatlakoznának mindazok, akik bármi apró infóval is előbbre vihetnék ezt az ügyet. Sajnos nem tudom elhessegetni azt a sejtésemet, hogy mind Gyurcsány a megvásárolni szándékozó "terhelő" dokumentuma meglengetése, vagy most Simocska "leleplező" megszólalása a közelgő választásoknak szól nem pedig az igazság iránti oldhatatlan igénynek. Hadházy is csak egy magányos harcosnak tűnik. És bizony amíg csak egy-egy lovag kardozik csak, addig a rájuk leselkedő veszély is fennáll. Gondolj csak bele, hogy hosszú évek óta milyen fenekedett dühvel próbálja Orbán Gyurcsányt börtönbe juttatni. Mostantól a "vegykonyhájában" már a Simicska iránti bosszú mérgét is kevergetik, róla meg a főkolompos ME többet is tud, így eddig egymást tartották sakkban. A lakosság pedig állítólag egyre nagyobb gyönyörrel simul Ov és az ő maffiakormánya gucci cipőjének talpa alá.
Klubtag
@karma1: Simicskát egyébként nem a jól kiérdemelt büntetéstől féltem, inkább egy "sajnálatos", megszervezett és végrehajtott baleset bekövetkezésétől, vagy például egy jól időzített "szívroham"-tól. Azt nem tartom valószínűnek, hogy egy közúton elgázolja például egy 80-as, reszketeg, osztrák nyugdíjas és aztán eltűnik örökre a "baleset" okozója. A kreatív hazugsággyártás "gyorsnaszádja" ez a bűnbanda, amelyik ma rombolja az országot.
karma1
@Klubtag: Van egy olyan erzesem, hogy vele szemben ezt nem lepi meg orban. Ha BARMI tortenne mostanaban Simics-csel, akkor az Isten se mosna le orbanrol a bunt, hogy o tetette el lab alol.
Van egy pont, amikor a nev, az ismertseg mar maga a vedelem: sajnos se Varadi Adrast, se Welsz Tamast annyira nem ismertuk, ill. annyira nem volt beleepulve MINDENbe, mint amennyire Simics.
Es szerintem akarmit is mond Simics, a fian, Adamon keresztul igenis nagyon is kotodik mar a Jobbikhoz... Ennek a peldaja az is, hogy Berkecz - lathatolag Simics kozvetlen reszvetele nelkul - batran megtette a feljelentest.
Valahol EL KELL KEZDENI a nagytakaritast, es minel elobb, annal jobb.
Klubtag
@karma1: ...'Valahol EL KELL KEZDENI a nagytakaritast, es minel elobb, annal jobb.'...
Így legyen...
Klubtag
A politikai kalandorok és bűntáraik zöme azért tud olyan sokáig és olyan "hatékonyan" felszinen maradni és olyan sok kárt és keserűséget okozni az emberiség kisebb-nagyobb közösségének, mert a gazemberség lélektanát a hétköznapi emberek jó része nem ismeri. Úgy vannak vele, hogy "na ezt azért már mégsem meri(k) megtenni", vagy "biztos okuk volt rá, hogy így vagy úgy cselekedjenek a zemberek érdekében". És a saját csapdájuk foglyai lesznek...itt tartunk most.
karma1
@Klubtag: 05.47-re: Magyarorszagon ma az emberek egymaskozt MINDENT tudnak, es mindent el is mondanak egymasnak, - vagyis orban bunei teljesen nyilvanvaloak. De hiaba tudja ezt mindenki, attol meg semmi sem valtozik. Kell valaki, kell EGY ember, aki valamilyen modon elkezdi a felgongyolitest.
Ebben a pillanatban 4 is van ilyen: Berkecz ebben az ugyben megtette az elso tortenelmi lepest, Simics meg fogja tenni a tovabbi lepeseket, ahogy @SystemError nagyon jol felvazolta "Simics lassan adagolja, csepegteti a leleplezo informaciokat,", es hat biztosan fog robbantani, ha kell.
Gyurcsanyrol nem hiszem, hogy csak a valasztas miatt beszelt a svajci bizonyitekokrol: de a valasztasi gyozelemnek es egy uj rendszervaltasnak az alapja, hogy a valos buncselekmenyei alapjan orbant hivatalosan a torveny kivonja a forgalombol, hatalombol. Most meg valasztasi kampanyelemnek tunik, de hosszutavon ez az elso lepes a valtashoz es vissza az Alkotmanyhoz, Koztarsasaghoz, demokraciahoz. Es persze letezik Hadhazy a korrupcioellenes fellepesevel, feljelenteseivel, ami szinten arthat orban nimbuszanak.
Ha veletlenul ezek az emberek egyszer leulnenek egy asztalhoz (aminek sajnos nagyon kicsi a valoszinusege, bar en megtennem, "a cel szentesiti az eszkozt" alapon), akkor sokkal hatekonyabban tudnanak egyuttmukodni.
Gyurcsany is azt mondja, hogy szakemberek kellenek mindenhova, akik fel tudjak merni az orszag allapotat es a tennivalokat, surgossegi sorrendben, mert ez a magyaroknak most elet-halal kerdese lesz.
En lelegzet -visszafojtva drukkolok a valtani akaro eroknek, BARKINEK, aki hihetoen tesz is orban bukasa erdekeben...:o)
Csizmás Kond
@justhpeter: Mindig van amit veszteni...amit te gondolsz az a nemtörődés.
Klubtag
@karma1: "En lelegzet -visszafojtva drukkolok a valtani akaro eroknek, BARKINEK, aki hihetoen tesz is orban bukasa erdekeben...:o) " Ezt sokan várják kis hazánkban, de nem elegen, tenni pedig még kevesebb képesek a jól működő megfélemlítési mechanizmus okán. És mivel ezt OV és galeritársai is érzik, elkezdték meg(fel)vásárolni azt a réteget, mely helyzeténél fogva abszolut hálás minden morzsáért és azt meg is szolgálja: kézcsókkal, áldó imával, mise-celebrálással, jövő tavasszal pedig a kellő számú szavazattal.
OV-től magától tudjuk és már meg is tapasztaltuk (legalább egyszer), hogy tömegek (erő felmutatása) kellenek ahhoz, hogy ő megijedjen picinyét. Én azért vagyok pesszimista, mert nem látom ezeket a tömegeket a rendszer lebontásának politikai céljaiért megmozdulni.
Nehogy már én 67 évesen beteg térddel, botra támaszkodva vonulgassak, hol vannak a fiatalok és a középgeneráció. Nekik talán így jó?
egyvandor
Polttisztítópéter bizonyíthatná hogy nem fideszes. Vajon miért nem kockáztat?
egyvandor
@karma1: "hat mirevalo az a rengeteg alkotmanyjogasz" A fidesz által kinevezett élcsapatra gondoltál?
karma1
@egyvandor: Nem, hanem pont azokra, akiknek ez a vegzettsege, de orban felreallitotta oket, amikor fiatalon egyszerre nyugdijaztatott egy csomo birot, emlekszel? Majdnem donteskeptelenek lettek a birosagok, egy csomo ugy elnyult, mint a retesteszta...Nekik van ralatasuk az ugyre, es persze idejuk is a kenyszerihenojuk alatt...Lehet, hogy rosszul gondolom, viszont most is folyik - szerintem - folyamatos kepzesuk, nem? Vagy mar ezt is elszabotalta ez a kocsog?
kopacsijanos
Előre látom hogy a bíróság mindenkit aki a Fidesznek fogja leadni a voksát bebörtönözi!!
bakegya
@cikicakk55: az elhanyagoló magatartás is bűncselekmény,s ennek a poltnak már tele az íróasztala.
cikicakk55
@gulyasgyula: december2 19:21
Elnézést a kései reagálásért,de most írta a gép,hogy válaszoltál. Persze,abban igazad van,hogy már Polt előtt is bár hol elsikkadhat az egész ügy.Én a maximumra gondolta,hogy " ha" "talán" " esetleg" " még is" eljutna Poltig,akkor ha más nem Ő majd elmeszeli, letisztázza az ügyet.esetleg agyonhallgatják,vagy megerősödik a Sorosozás,de az is lehet,hogy kiderül valami új MSZP-s bűn ami majd elnyomja a kíváncsiskodók figyelmét.
cikicakk55
@Klubtag: december 3 06:01

Ezt mondta Simicska az eredeti "G " napos interjúban is,mikor az újságíró rákérdezett konkrétan-1-2 dologra. Sajnos én nem vagyok olyan ügyes mint ti,hogy előkapjam azt az interjút,de írott és hallható eredeti hanganyag is volt róla valamelyik online portálon. Azt mondta Simicska,hogy nem mond többet,mert Ő sem hallhatatlan és nem szeretné ha véletlen valami baleset érné.Lehet,hogy nem pont így,de Ő is tudta és tudja,hogy meddig járhat a szája,mert ugye tényleg érheti valami hátba nyilazós öngyilkosság.
cikicakk55
@karma1: december 3 06:22

Hát persze,hogy tudná az egész ország,de ez a bíróságot nem érdekli.Ez nem csak Magyarországon van így.Igen kedvelt csatornám az ID tv.Azon főleg bűnügyek dokumentált feldolgozását adják.Ott láttam nem is egyszer,hogy mindenki tudta ki a gyilkos,még sem kapott börtönbűntetést,mert csak közvetett bizonyítékok voltak.Sem egy ujjlenyomat,sem egy a bűnöshöz köthető ott hagyott tárgy,de még egy tanúvallomás sem.Volt olyan,mikor egy volt cellatárs mondta el,hogy neki bevallotta a bűnét a gyilkos,ám nem volt róla hanganyag.Valamiért a férfinak gyanús lett,mikor az ex cellatárs rákérdezett,így semmi magára terhelőt nem mondott. sajnos ilyenek a törvények,hogy ha nincs kézzel fogható anyag egy gyilkosságra,akkor hiába tudja még a bíró is,hogy kinek állt legjobban érdekében megölni az illetőt,akkor sem ítélheti el.
gulyasgyula
@cikicakk55: ...A mai világban minden előfordulhat meg mindennek az ellenkezője is ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.