Eléggé felzaklatta a soproni járásba tartozó Petőházát, hogy valakik a templom melletti betlehemből ellopták a kisded Jézust. A helyi vállalkozók nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

Az ezerfős, a soproni járásba tartozó Petőházát alaposan felzaklatta, hogy karácsony előtt nem sokkal valaki, vagy valakik kilopták a kisded Jézust a templom mellett álló betlehemből a napokban.

Ilyen nincs: ellopták a kis Jézust a betlehemből Petőházán

Fotó: pixabay.com CCO

A település vállalkozói 50 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel, az önkormányzat pedig jelezte, hogy hamarosan pótolják a körülbelül 10 ezer forintot érő 40 centis szobrot.

(RTL Klub)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Biztos sajnálta, h megfázik és elvitte a legközelebbi inkubátorba...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
rogánnak karácsonyra hazamenet útba esett??
lampa laz
Biztos sajnálta, h megfázik és elvitte a legközelebbi inkubátorba...
bakegya
Mi az már a keresztények is lopnak???
Sámannus
Nem ellopták, hanem megszökött ezektől az álkeresztyények től.
Még Jézus is frászt kap ezektől az őstulkoktól.
Equus
@nyanya001: 15.04 hát ez van, amikor az atomfizikusok gyerekei és a kvantummechanika kutatóinak gyerekei közös ünnepségbe keverednek...
namihami
Az 50 ezerből helyi vállalkozók inkább néhány napra meleg ételt főzetnének és a befűtéshez némi tüzelőt juttatnának a faluban élő rászorulóknak. Nem hiszem, hogy ne akadna néhány..
Talán még az elkószált Jézuskának is jobban tetszene, legalább ilyenkor, karácsony táján.
Veleda
Van akinek semmi se szent. Még egy kis fából faragott szobrocska sem. A rohadéknak mire kellett a kis szobor? Vágnám pofán úgy , hogy a fal adja a másikat.
Equus
mi is történt valójában?
Elloptak egy kersztényi jelképet.
Kinek a jelképét?
Egy zsidó nő házasságon kívüli kapcsolatából származó gyereknek a jelképét, aki élve a zsidó hagyományokkal meló helyett inkább prófétaságra adta a fejét. Erre ráuntak a zsidó közösség vezetői is és az önjelölt prófétát később az akkor kornányzó hatóságok kezére adták, akik meg simán eleget tettek a kérésnek és keresztre feszítették az akkor már 33 éves körüli zsidó fickót.
Ennek aztán nagy feneket kerekítettek a "próféta " hívei és a zsidó fickó miattt elkezdték utálni a zsidókat.
A öszme tömeg elhitette magával, h munka nélkül akkor lehet jól megélni, ha ezt a "prófétát" követi és imádságokkal fordul hozzá. Nagy Konstatin rájött, h a tömeg kapható erre a szarságra és államvallássá szelidítette az okosságot. 1.700 éve megy a kábítása a cselekvésre, önálló felelsségvállalásra képtelen idiótáknak, a tömegnek, h. ez milyen jó. És tényleg jó volt azoknak, akik puszta nyálverésből igyekeztek megélni.
Hát most vki ennek a nyálverésnek a szibólumát magához vette megőrzésre.
Mi ebben a bajság?
namihami
@Equus: És még annyit tegyünk hozzá, hogy ez a ""vallás"" arra is jó volt, hogy a birka tömegeket, akár templomi, akár erőszakos módon, de az uralkodni vágyó osztály keze alá kényszerítse. ---Majd a mennyek országában...stb., stb.---
Minden korban megvolt az egyház (bármelyik) hatalma és hozzáállása ahhoz, hogy amíg az érdeke úgy kívánta, addig a háborút megáldotta, ha már az érdeke ellen volt, akkor kiátkozta.
Minden rendszer megtalálta a maga ""békepapjait"".
kokopelli
@lampa laz: ..még az is jobb mint Ulánbátor..nemde? ;-)
RonaGyuri
emberek itt valami nagyon nagy gáz van, a tudatlanság már tobzódik! Hogy lehetett ellopni? Hisz csak egy hét múlva kerülhet bele!!! =))
Veleda
@bakcsubakka: ne mérgesíts már föl te is! Genyó, cigis, drogos, takonyképű volt a tolvaj, merő virtusból. Most az egyszer nem hiszem, hogy egy potrohos lángosképű fideszes csicska volt az elkövető. Ne csináljanak már Jézusból udvari bolondot.
szep napot
Tecsek csak mondani, fembul volt a kis Jezus. Mert ha igen akkor sejtesem sincs kik lehettek.
lampa laz
@bakcsubakka: Ha fából volt, akkor füstként szállt a forrónyom.
lampa laz
@kokopelli: Nekem nem hiányzik, felőlem oda is vihették volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.