Amikor végül a szakorvoshoz került, azt mondták, menthetetlen.

A túl sok várakozási idő miatt halt meg egy nő a Honvéd Kórházban – állítják a nő lányai. Az RTL Klub Híradójának beszámolójára hivatkozva a hvg.hu azt írja, a nő otthon lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, amely a Honvéd Kórház sürgősségi osztályára vitte a beteget.

Órákig várakozott a sürgősségin, majd meghalt a kórházban

Itt azonban hatalmas volt a tömeg, és bár a nőnek komoly fájdalmai voltak, az ügyeletes orvos türelemre intette őket.

Lányai elmondása szerint 5 órát vártak, mire bejutott vizsgálatra, ekkor derült ki, hogy sürgős szívműtétre lett volna szüksége.

A szívsebészeten azt mondták nekik, nagyon sok idő telt el, ezért nem volt esély már megmenteni a nőt.

A Honvéd Kórház azt közölte, nem adhatnak ki információt a betegjogok miatt, de nem folyik belső vizsgálat az ügyeletes orvos ellen. A család mulasztás miatt tett feljelentést.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Csizmás Kond: Az infarktus, a stroke, nem szoktak "időpontot kérni" !
Azok percek alatt alakulnak ki. Sőt, ha hátsó fali, az EKG sem mutatja ki rögtön.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
Ezek szomorú dolgok... ! De jó lenne ha azok is beírnának, akiknek "kellemes" élményük volt a kórházakban, ahol az orvosok - ápolók meggyógyították őket, lelkiismeretes - emberséges volt a hozzáállásuk és sikeres műtéten estek át, vagy sikeresen gyógyultak meg valamilyen betegségből...! Higgyék el a Kedves Olvasók / és a rosszakat beírók / Nagyon nagy szükségük van erre is az orvosoknak -ápolóknak és minden egészségügyi dolgozónak, akik Magyarországon maradtak és itt "próbálkozna" gyógyítani ! De szükségünk van a jó vélemények olvasására nekünk olvasóknak - betegeknek is ! Írják meg nyugodtan névvel - címmel, azt is, hogy hol dolgoznak kiválóan, a körülményekhez képest az Állami Kórházakban - Egészségügyi Intézményekben ! És persze a rosszat is továbbra is...!
sokanvagyunk
Mindenkinek a maga baja a legsúlyosabb? - Azok is elgondolkodhatnának, akik komoly indok nélkül folyamatosan a sürgősségit veszik igénybe - és ezzel a valóban sürgős ellátást hátráltatják és a cikkben történtek okozója is lehetnek -, mert a 6-8 órás várakozás valóban kevesebb, mint az 1-2 hetes időpontra kapott szakorvosi vizsgálat.
Csizmás Kond
időben kell orvoshoz menni nem az utolsó percekben...
papa.49
Az orvos lehet hogy akaratán kívül de bűnös a hölgy halálában, ilyen esetben nem kifogás, hogy sokan vannak !!!
Egyébként meg hiába ment még időben ha a folyosón várt 5 órát, ez elgondolkoztató azért !!!
maci0427
@sokanvagyunk: Na ez a másik ! Volt amikor egy magas vérnyomás miatt a sürgősségire ment a páciens, holott az ügyelethez is elmehetett volna ! Sok ember még magát és a saját betegségeit sem ismeri...
sokanvagyunk
@papa.49: Annál is inkább mert őt mentő vitte, gondolom, okkal.
Nessy
@Csizmás Kond: Az infarktus, a stroke, nem szoktak "időpontot kérni" !
Azok percek alatt alakulnak ki. Sőt, ha hátsó fali, az EKG sem mutatja ki rögtön.
Nessy
Azért valamit nem értek! Milyen diagnózissal vitte be a mentő? Ha ilyen súlyos kardiológiai állapotban volt, miért nem rögtön az osztályra vitte?
Persze, nem ismerem a Honvéd kórházi protokollt, én már régen nem foglalkozom az egészségügy naponta változó jogszabályaival.
Ergo senkit nem akartam bántani!
F_Viktor
@maci0427: Írod:
"Nagyon nagy szükségük van erre is az orvosoknak -ápolóknak és minden egészségügyi dolgozónak, akik Magyarországon maradtak és itt "próbálkozna" gyógyítani !"

Az ellátással elégedettek ezt kifejezik a borítékkal, legyen nekik ennyi elég.
A problémákat nem kell elhallgatni!
F_Viktor
@sokanvagyunk: Írod:
"Azok is elgondolkodhatnának, akik komoly indok nélkül folyamatosan a sürgősségit veszik igénybe..."

Többek között ez ellen vezette (volna) be Gyurcsány a vizitdíjat az egészségügy reformja részeként, amit 2008-ban orbán a népszavazás kezdeményezésével meg is szüntetett!
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Az orvos lehet hogy akaratán kívül de bűnös a hölgy halálában, ilyen esetben nem kifogás, hogy sokan vannak !!!"

Természetesen ezért kellene a kórház részéről kivizsgálni az esetet, hogy az orvos hibázott, vagy rendszer rossz, vagyis az a felelős aki külföldre zavarta el az orvosokat, a szakszemélyzetet.
eszegfu
Engem az is megdöbbentett, hogy "aznap délelőtt 120 beteget láttak el" a balesetin! Az is igaz, hogy ettől még nem "támad fel" a cikkben szereplő asszony és nem is enyhiti a család fájdalmát... csupán elgondolkodtató. Nem tudom a körülményeket, orvos sem vagyok, csak felmerült bennem: ha fájdalmai voltak -- gondolom szivtájékon -- akkor talán előre lehetett volna tenni a sorban...
kokopelli
..valaki írta,hogy időben kell orvoshoz menni!?
A sógornőmet hónapokig gyógyszerezték derékfályás miatt (10-nap kórház is).
Amikor meghalt a (volt Corvin Árúház-zal szemben,megállapították hogy az egyik
veséje már már rég nem működött! Van egy olyan érzésem,hogy az orvosok sok-
szorosan túlterheltek,és csak tolni tudják maguk előtt a "lavinát"! Van olyan heve-
rom aki egy hét alatt nyitott ajtókat talál,mert a pénztárcája jobb mint egy "sperrká-
ken" (magyarosan sperhakni")!
U.i.: a pénzt már sok-sok éve spórolják az ilyen esetekre!)
Csizmás Kond
@Nessy: ...a zifarktust nem tudtad félagolul ?
Amúgy ma már nem megvárni kell hogy jön vagy nem hanem vannak szűrővizsgalehetőségek...és időközönként illik elmenni oda...
sokanvagyunk
Jó lenne, ha az "orvosi protokoll" már a sürgősségire való belépéssel, és nem a vizsgálatok megkezdésével lépne életbe. Ne úgy kezdődjön beérkezésekor mint egy szakácskönyv: "az előkészületekre türelmesen szánj rá 8-10 órát".
justhpeter
@sokanvagyunk: Lehet, hogy az 1-2 hetes szakorvosi időpont felétek divat, de nálunk a 6 hónap járja.
justhpeter
@maci0427: Meg kellene nézni a vidéki ügyeletek is.
F_Viktor
@eszegfu: Írod:
"Engem az is megdöbbentett, hogy "aznap délelőtt 120 beteget láttak el" a balesetin!"

Nem akarok a japán egészségüggyel példálózni, de a cseheknél, osztrákoknál, olaszoknál miért nem mindennaposak a hasonló esetek, ott miért nem mészárszék egy kórház, ott miért tudnak gyógyítani az orvosok?
Nessy
@Csizmás Kond: A diagnózisok még ma is latinul vannak. Miocardialis infarctus.ha jól emlékszem I21 körüli a BNO kódja.
Az agyi bénulás (stroke) valahol a G80 környékén van.
Nessy
@F_Viktor: Más a finanszírozás, mások a tárgyi és személyi feltételek!
Anno sok kórházban működött sürgősségi rendszer, méghozzá nagyon jól. Mindenhol az adottságoknak megfelelően kialakítva.
De sok mindenbe beleszól a politika, a hozzá nem értő felső vezetés, a minden áron való hibás központosítás, és ez az eredmény.
Csizmás Kond
@Nessy: a stroke nem agyi bénulás hanem agyvérzés ...és mindenképpen ellenőrzésre kell elmenni nem az utolsó pillanatban mást hibáztatni.
A kódok pedig soha nem érdeklik a beteget, mert annak elmondják magyarul ha valami baj van nem kódot adnak.
tudode
Volt "szerencsém" tapasztalni az eü. új "rendszerét"!
.
Úgy működik a HONVÉD KÓRHÁZ sürgősségi osztálya, mint egy halálraítéltek GYŰJTŐHELYE akkor, amikor ügyeletet lát el, v mindig!!!
.
Legalább 8-9 XXI. századnak megfelelő VIZSGÁLÓ helyezkedik el egy "U'" alakú folyosón., amelyet FEKVŐÁGYON, v tolókocsiban várakoznak a SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁSÁRA SZORULÓ súlyos betegségben szenvedők, olyan ELOSZTÓHELYKÉNT MŰKÖDVE! Olyan HADIÁLLAPOTKÉNT!
.
Egy, két orvos az osztály, és a SÜRGŐSSÉGI között fénysebességgel rohangálva, aszerint szólítva a betegeket, hogy a SÜRGŐSNÉL kinek SÜRGŐSEBB a diagnózis eldöntése.
.
Én erről a GYŰJTŐHELYRŐL egyik év 11,30-tól másnap éjfél 1 után kerültem be a VIZSGÁLÓBA, valami kütyü megkukkolása után nyilvánvalóvá vált, hogy stroke-om "volt", és átirányítottak a HELYILEG ILLETÉKES LEROBBANT államosított kórházba, ahol EGY ÁLMÁBÓL FELZAVART dr-nő hajnal 4 h-kor vett fel, a betegágy helyet KIKÉRDEZVE a mandulaműtétemtől kezdve ... !
.
Ennek az volt az előzménye, hogy szerda délutántól (körzeti orvos félrediagnosztizált) péntek hajnalban folytatták azt az infúziót, amit a MENTŐS AZ ÖLEMBE TETT!
.
Akinek nincs ŐRANGYALA, annak annyi!
eszegfu
@F_Viktor: 11:00 Szerintem nyilvánvaló, hogy egy délelőtti müszakban 120 beteget nagyon nehezen lehet "meggyógyitani". Talán az eszközök a rendelkezésükre állnak, csak a humán "erőforrás" hiányzik. Ami még megvan, az vélhetően már igencsak fáradt, esetleg ingerült lehet és talán nem a legjobb döntést hozza. Nekem könnyü, mert a papir mindent elbir, ők viszont élet-halál "urai", ami sokkal nehezebb!
KisGenyo2
Így is kell! Pereljenek csak! Had járjon az a maradék kevés doki tárgyalásra!
Hellcat
A Soros volt...azért kellett 5 órát várnia és meghalnia szerencsétlennek, mert a Soros éppen végrehajtotta a tervét...
szaboria1
Valami azért nem kerek ebben a történetben ha a mentő vitte be az soron kivülinek számit plána mivel azok adják át az orvosnak. Mivel az idén már harmadszor vitte mentő a páromat így tudom, hogy mi töténik. A harmadik esetnél mi is várakoztunk de mivel az orvos már intézkedet a felvételről csak a kijelőlt osztályra való átszállitásra várakoztunk. Az első esetben rögtön megfigyelőbe fekteték és elkezdték a vizsgálatokat koponya ct. és utána strok szobába helyezték.
eszegfu
@KisGenyo2: 11:56 Tulajdonképpen ez nekem is eszembe jutott... Nehezen nyugszunk bele, ha elveszitünk egy családtagunkat, sőt keressük a miérteket, meg hogy ki a hibás...miért pont ő halt meg? Nehéz elfogadni, hogy ezentul nélküle élünk... de ezt a "megbékélést" neheziti, ha most elkezdik a pereskedést. Egy "belső" vizsgálat azért kellene, ahol a körülményeket is figyelembe véve megállapitnának a felelőst/felelősöket, vagy ha nincs, akkor azt, hiszen itt emberéletről van szó. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy jobb lesz az ittmaradtaknak.:(
papa.49
@eszegfu: Mindenesetre érdekes hogy itt is van aki a beteget hibáztatja mert nem került időben ellátásra, azért ez így nem igaz odament a beteg, tökmindegy mivel mentővel, vagy saját szállítással, MEG KELLETT VOLNA VIZSGÁLNI !!!
A mentős szállításnál a mentők beviszik az orvos elé a beteget, ez a történet nagyon zavaros nagyon sáros, akkor miért nem foglalkozott az orvos a beteggel legalább egy futó megtekintés erejéig, a mentős szállításnál van dokument iis a beteg állapotáról, abból is láthatta volna hogy komoly a baj !!!
eszegfu
@papa.49: Akár igazad is lehet, de nem tudunk semmit sem a pontos körülményekről, vagyis én nem tudom egyértelmüen "elmarasztalni" a sürgősségen dolgozókat. Ha igaz, akkor csak a délelőtt folyamán 120 beteget láttak el... nem is tudom hogyan lehet egyáltalán csak elolvasni, vagy rápillantani ennyi emberre és kiszürni azokat, akiknek az ellátása sürgősebb. Természetesen a beteget sem tudom hibáztatni.
papa.49
@Horizont: Szerintem pont ez a baj az 58 év !!! A sógorom a nejem öccse 2012 augusztusában halt meg ugyanígy a sürgősségi osztály előtt a paravánok mögött Ő 59 éves lett volna október végén !!!
Én nem tehettem semmit, mert nem is értesített a felesége minket csak mikor már meghalt, ha tudom biztos hogy bemegyek, és kiverem a balhét az ellátásért ... Szombaton este 8 óra után vitték mentővel be a kórházba, és másnap délelőtt 10 óra körül meghalt, ÉRTELMETLEN HALÁL !!!
papa.49
@Horizont: Köszönjük, tudod az ilyen ilyenkor feljön az emberben, hogy ,,MIÉRT ÍGY VAN,, ...
F_Viktor
@eszegfu: Bocsi, de a beteget és családtagjaikat nem érdekli, hogy az adott orvos, vagy intézmény aznap már mennyi beteget látott el, milyen fáradt az orvos.
Ő fizeti a TB-t (+ a paraszolvenciát!), ezért elvár egy ellátást.

Arra is kíváncsi lennék, hogy egy fáradt orvos, aki már nem tudja megfelelő körültekintéssel ellátni feladatát, miért nem kér váltást, vagy miért nem pihen le. Hiszen baj esetén ő áll majd a bíróság elé, nem orbán viktor.
eszegfu
@Horizont: 14:52 Ahogy @Nessy: is irta, van egy kötelező protokoll eljárás. Gondolom, hogy ennek betartását is vizsgálják majd, mert az nyilvánvaló, hogy belső vizsgálatot kell inditania az intézménynek "saját hatáskörben". Akárhogy is nézem, biztos vagyok benne, hogy a sürgősségin dolgozóknak sem mindegy... a hozzátartozókról nem is beszélek, főleg igy karácsony előtt!:( Bocs., de én ezt a témát be is fejeztem, mert rámtörnek az emlékeim...a férjemis ekkor került be kórházba és karácsony napján halt meg.:(@papa.49 is!
Nessy
Miután nem ismerjük az előzményeket,milyen tünetekkel hívtak mentőt, milyen diagnózissal adták át a mentők, és kinek, ne törjünk pálcát senki fölött. Életempárjával háromszor jártam meg ezt az utat, és minden esetben már otthon infúziót kötöttek be, a lábánál ott volt az EKG monitor, amit az ügyeletes orvos látott, amikor a mentő átadta a beteget. Ergo rögtön csinálták is a katéterezést, meg amit kellett.
A negyedik már nem volt ilyen "rendes",ő győzött.
F_Viktor
@Horizont: Írod:
"De hát nincs senki aki leválthatná."

Nálunk így működik a dolog, munkaszerződésem tartalmazza, hogy milyen pszichikai és fizikai állapotban végezhetem munkámat.
Gondolom az egészségügyben sincs ez másképpen.
De a lényeg, a bíróságot nem érdekli, hogy volt-e lehetőség az orvos leváltására, ő hibázott, ő a felelős.

Ne érts félre, nem akarom bántani az orvosokat, de ha 5-6 óra munka után az országban 1-2 ezer orvos elvonulna pihenőre, akkor talán ott fent is elkezdenének gondolkodni, hogyan lehetne valami érdemlegeset is tenni az egészségügy rendbe tételére.
Nessy
@Horizont: Mármint az infarktus, :-((
Édesanyámat is meg a nagyit anno karácsony előtt pár nappal győzte le az infarktus.
Anyai ágon egy genetikai probléma a "hirtelen halál", de nálam nem aktivizálta magát.
Nessy
@F_Viktor: Ennél rosszabb a helyzet! 12 óra szolgálat után, még pár órára elmegy más intézetbe is, mert kevés az orvos, kevés a fizetés!
Hiába van diplomája Ónodi Szűcsnek, soha nem dolgozott hosszú távon kórházban. Fogalma sincs a való helyzetről. Könnyű osztani sz észt egy magán kórház vezetőjeként is! Elhiszik, hogy milyen jó állnak a magyar családok anyagilag!
quadrocopter
A XXI. szd. elején, kórházban, vizsgálatra várás közben elpatkolni, ez is csak Genyóföldön történhet meg!
Manhattan
Bezzeg a 300 Ft-os vizitdíj derogált. Ha akkor nincs leszavazva, nem itt tartana az egészségügy!
Nessy
@Horizont: Köszönöm! Edződök. Két hete megpusztult a 10 literes Hajdú boylerem a konyhában, ötvenezerért most lett új!
Elgondolkoztam, hogy ha valaki egyik napról a másikra tud csak élni, mit csinál ilyenkor? Ettől lettem először szomorú, aztán dühös. És nem értem a kis nyugdíjasokat, kis keresetűeket, hogy miért is imádják Orbánt?
De hát vannak dolgok földön. égen , mit bölcselmünk föl nem ér!
Nessy
@Manhattan: Félő, hogy ugyanitt tartana! Annyival többet vonnának el az intézettől.
Elég aljasok hozzá!
quadrocopter
Sokan úgy haltak meg, hogy nem volt időben kéznél orvos! Ma már nem garancia az sem, ha a kórházban már ott van a beteg!
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: a zacher gyerek márj ó ideje fidesznyikes lett... Nem tűnt még fel??? És ő készíti elő az (ha nyer a fidesz) alkoholmutyit, a trafikok mintájára... Egy kis ápolnivaló lett...
szaboria1
@Horizont: A Honvéd kórházba nem hiszem, hogy csak egy vizsgáló lenne Baján is kettő van.
Pálinkafőző Rézüst
@szaboria1: debiza, csak 1 van. Legalábbis, ami mi érdemben vizsgál. Pl. a Szt. Imrében is csak 1 van, és nagyobb területet lát el. És csak 1!!! Wc van, ami 1 személyes, és vegyes. Női, férfi egyben!!! Ott pisilnek, szarnak, hánynak vergődnek vegyesen... Mo. XXI. század...
idppp
A kórházak sürgősségi osztályaira kerülni már olyan, mintha fél lábbal a sírban lennél! Aki oda kerül annak már adhatják is fel az utolsó kenetet! Ott elintézik rövid idő alatt, nem kell a kórházi fertőzéssel bajlódnia, megkímélik a hosszú szenvedéstől! Azt is odavitetném aki kitalálta! Magyarországon nem úgy működik, mint az USA-ban, a Vészhelyzet-ben, pontosabban sehogy sem működik, csak halálgyárnak jó! Aki megteheti az magánklinikára, magánkórházba megy, de velünk mi lesz? Orbán arra nem gondol, ha az egész országot kiírtja kitől fog lopni?
Desischado
@Nessy: Hála az égnek! Vigyázz magadra nagyon!
Annyit hozzáfűznék, hogy én is a mélyszegények táborába tartozom, de gyűlölöm, megvetem orbánt. Nem mindenki elvakult birka a szegények között sem!
Rettenetes elveszteni, akit szeretünk, ezen én is átmentem kétszer. Ilyenkor az ember nem tud észérvekkel prosperálni. Még rohadtabb, ha értelmetlen halálról van szó. Azért nekem is furcsa, a mentőorvosnak látnia kellett, hogy mennyire súlyos az eset, és akkor még órákat kell várnia a betegnek?! Itt valami nagyon nincs rendben!
szaboria1
@Pálinkafőző Rézüst: Ez aztán meglepő mert úgy tudom a Honvéd kiemelt kórház.
papa.49
@Horizont: A pacák tudomásom szerint nem kardiológus, hanem a kábszerekre, az alkoholra spec. valaki !!!
papa.49
@Horizont: Hát igen minősíthetetlen ha így történt ahogy le van írva !!!
Megint egy faszi aki ,,báránybőrbe bújt farkas,, !!!
kukac50
Ha az Orbán kormány nem vonná ki a pénzt az egészségügyből akkor lehetne kettő orvos ügyeletben és nem történne ilyen eset!
Mézike
@Csizmás Kond: Cirmi! te ritkán vagy hülye, de akkor kenterbe versz mindenkit.
van amikor nincs "idő". Van amikor tényleg "sürgősségi" kell.
mikor én kerültem be, nekem percek kérdése volt az hogy "normális" maradok -e vagy nem. Magyarul. Mikor agyi infarktust kaptam, a lányomék úgy ahogy voltam csak felpakoltak az autóba és 20 perc alatt a kórház sürgősségi osztályán voltam. 15 perc múlva a ct alatt. 30 perc múlva már ment az infúzió és bennem volt két vénás injekció. 3 óra múlva már MR vizsgálat egy másik városban. 6 óra múlva pedig ismét a mi kórházunkban , ágyban , gyógyszerekkel, infúzióval tele tömve. De! Tudták mi bajom, és 3 hét múlva a saját lábamon hagytam el a kórházat. igaz kellett 3 4 hónap mire ismét emlékeztem mikor születtek a gyerekeim, és írni tudtam, ja + értettem amit olvasok.
Csizmás Kond
@Mézike: Mézus, az aki tudja, hogy milyen bajai vannak az lehetősége szerint kezeli orvosolja saját magát. Ha mégis megtörténik a tragédia akkor sem az orvos a hibás aki épp egy másik beteget ápol vagy kávét iszik a mittudomhányadik beteg után... minden orvos meggyógyítana mindenkit mert ők abból élnek és az a haszon nekik...de mindenkit nem lehet .
Boldog Karácsonyt !
Mézike
@Csizmás Kond: Szépem! Van amikor nincs semmi csak rosszul van az ember lánya.
Ha az ügyeletes orvos úgy látja a sürgősségin hogy nem az ő szakterülete akkor bizony kérhet segítséget. Belgyógyász és ideg orvosok mindig vannak az osztályokon !
Neked is boldog karácsonyt!
Csizmás Kond
@Mézike: ...a lényeg hogy vizsgáljon meg...:)...te szereted az orvosokat ?
Mézike
@Csizmás Kond: Hááát igen. Szeretem e őket? Igen. Bár eddig csak jó dokikkal találkoztam... Te igen?
Csizmás Kond
@Mézike: ...nem...még nagytatám mondta volt...orvossal rendőrrel törvénybíróval nem jó közeli kapcsolatban lenni...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Nem jó. de ha kénytelen az ember lánya? Akkor mi van?
Mézike
@Csizmás Kond: Oké! Most pl. mézes kalácsot sütök. :-) te mit csinálsz?
Csizmás Kond
@Mézike: ...az finom lehet...:)
én felhoztam a műhelyből a karácsogyfát és a talpat... és megittam rá egy pohár(kispohár)bort...:)
Mézike
@Csizmás Kond: :-) Azóta mennyi lett a kispohárból ?
Csizmás Kond
@Mézike: ..ez már a második...de remélem nem az utolsó...:)
Csizmás Kond
@Mézike: Karvas Viktória

Szépséges ünnep

Csak hunyd le szemed,
És éld meg az ünnepet.
Világító fa a nappaliba,
mézeskalács illata.

Fa előtt toporog a gyerek,
csomagolt doboz ajándékot rejteget.
Türelmetlen, már kíváncsi,
Mit rejtenek a doboz lapjai.

Tépi a papírt, boldogan nevet,
A doboz fontos dolgot rejtett.
Vágyakozott az ajándékra,
És most kezébe tartja.

Mit is jelent nekem az ünnep?
Kicsi szívem szeretetért esdekel.
Mosolyogni a családtagok között,
Beszélgetni a díszes fa előtt.

Boldogság öleljen körbe,
Legyen boldog karácsonyi ünnepe!
Nevessen, éljen és szeressen
E szépséges ünnepen.
Csizmás Kond
@Mézike: Mentovics Éva: Mézeskalácsos kalandok


Mézest sütünk karácsonyra,
nagy segítség vagyok ám!
Én mérem a lisztet, mézet,
többit meg az anyukám.

Én leszek a cukrászmester,
ő pedig a segédem.
Felkötjük a kötényeket,
s hozzálátunk serényen.

Lisztfelhő száll, csöpög a méz,
hopp, lepottyan egy tojás!
Végigcsorog a szekrényen,
konyhakövön... de mókás!

Nézd, a többi kedvet kapott,
szalad sorra utána,
fiókokon átszökkenve,
egymás fölött bucskázva.

Apa ámul: - Hurrikán volt,
vagy egy nagyobb szélroham?
Mint a kertünk vihar után...
ez a konyha épp olyan!

Lisztfelhőből kerekedett
ez a csuda fergeteg,
mézeső hullt, s tojás-zápor
törte át a felleget.

Persze, tudom, formabontó,
fura látvány, nem vitás.
Nem is kezd így a sütéshez
rajtunk kívül senki más.

Nagyi mondta, s neki aztán
bizonyosan hihetek...
Úgy hírlik, hogy te is voltál
cukrászkodó kisgyerek.

Bár meglehet, hogy a kezdet
zűrös, vagyis rémes lett,
a tésztához való dolgok
nem a tálba érkeztek,

takarítok, mérek, gyúrok,
a formák meg sorjáznak...
s hidd el, este mézes illat
lengi be a szobákat.
Mézike
@Csizmás Kond: Köszönöm :-) Ennél szebbet karácsonyra senkitől sem kaptam.:-)
Ezért megígérem jó kislány leszek ...egy darabig.
Én is küldök neked valamit. Tudod a kedvenc zeném és együttesem... kéred?
Csizmás Kond
@Mézike: Miazhogy kérem...persze hogy kérem...:)
Csizmás Kond
@Mézike: ...ahogy rákattintottam majdnem lenyeltem a kávéscsészét...:)
mégegyszer Boldog Karácsonyt !
Mézike
@Csizmás Kond: De azért túlélted! :-)
Csizmás Kond
@Mézike: ...és mit hozott a Jézuska...angyalka vagy akárki ?
Mézike
@Csizmás Kond: Szia. szendvics sütőt és könyveket. neked?
Csizmás Kond
@Mézike: ...én voltam a zngyal...:)
...te sütve szereted a könyveket ?...vagy csak féligsütve
Mézike
@Csizmás Kond: Húúúú nyersen csak úgy bekapva.:-)
igen nehéz a gyerekeimnek nekem könyvet venni, mert sokat olvasok. Most sikerült olyanokat amiket még nem , de szerettem volna elolvasni! :-)
Kiderült hogy a kisebbik lányom felment a brookline oldalamra és megnézte miket akartam megrendelni. :-) Ők megrendelték.
Csizmás Kond
@Mézike: ...na és a könyv mellé kolbász...nem volt ?
Mézike
@Csizmás Kond: Kolbász az mindig van! :-) Füstölt is + nyers is a fagyóban...
Csizmás Kond
@Mézike: ...azért fagyasztod mert másképp hajlós ?
Mézike
@Csizmás Kond: Á dehogy! :-) Sok van belőle...
Mézike
@Csizmás Kond: MÉ ? Neked kevés van? :-)
magyarbakancs
Úgy szeretném egyszer kezelni egy olyan embert ki döntéshozó ,és halál völgyéi meg mutatni,hogy megtudja mi asz ,hogy élet.
Legyen az orvos,politikus,döntés hozó.
Mert tudom le van terhelve mindenki de ,hogy a fáradságot ne vegye valaki,hogy ha már a hozzátartozók mondják egyre rosszabűl van valaki,hogy oda ne menyek.
Csizmás Kond
@Mézike: ...nekem nem kevés...esetleg a zasszonynak...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Ja j Cirmi! Ha úgy érzed hogy kevés akkor adj neki többet...vagy nektek nincs fagyasztó? :-)
Csizmás Kond
@Mézike: ...nálunk az úgy megy, hogy kérj és adatik...nincs kényszer...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Ó te szegény.:-) És nem kéri?
Csizmás Kond
@Mézike: de igen ...és én is...csupa kéregetésből élünk...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Hát ha mindketten csupa kéregetésből éltek...akkor nagyon pici lehet a kolbászotok! :-) Bocs de nem tudtam kihagyni...
Csizmás Kond
@Mézike: ...csak úgy látatlanba nem illik itélkedni
Mézike
@Csizmás Kond: Háááát te mondtad.:-)
Csizmás Kond
@Mézike: ...de akkor is legalább meg illik lesni...:)
mariaberta
Dicsőség a magyar egészségügynek. Miniszter elvtárs urak hol vagytok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.