Mihai Tudose román miniszterelnök elfogadhatatlan nyilatkozata miatt Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke kedd délután három órára összehívta a testület rendkívüli ülését.

A román kormányfő szerda este a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatban egyebek mellett azt nyilatkozta a Realitatea hírtelevíziónak: "Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is".

Rendkívüli ülést tart a külügyi bizottság kedden Tudose akasztós nyilatkozata miatt

Fotó: MTI

A parlament honlapján elérhető adatok alapján a külügyi és a nemzeti összetartozás bizottsága együttesen ülésezik majd kedden.

Vasárnap az MSZP is kezdeményezte a két testület összehívását az ügyben.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
El lehet terelni a figyelmet arról, hogy máltán beismerték a menekültek befogadását.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Mondtam én, hogy rájuk uszítjuk a románokat. Megmondtam ha nem nyugszanak Orbán-szavazó élősködő g*cik, akkor fel lesznek lógatva.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2018/01/13/az-a-baj-az-agyatlan-veresszaju-nacionalizmussal-hogy-egy-ritka-ocsmany-ketelu-fegyver/
Az a baj az agyatlan, véresszájú nacionalizmussal, hogy egy ritka ocsmány kétélű fegyver.
Tény, hogy a románoknak (és itt nem az egyes emberre gondolok, hanem a mindenkori politikai elit szereplőire) soha nem kellett a szomszédba, azaz Orbánhoz járni tanácsadásra, hogyan kell ezt a véresszájú hergelést jól csinálni. Attól tartok viszont, hogy a román nacionalista szentenciákra nem válasz a Fidesz-féle hungarista keresztény fundamentalizmus. Ezek a sajnálatos jelenségek egymást táplálják és erősítik, de egyáltalán nem szolgálják a párbeszédet és a megbékélést. Kétségtelen, hogy a választási évre való különös tekintettel Orbán ebből is megpróbálja a legtöbbet kihozni, de remélem, hogy az érintettek tisztában vannak vele: a látványos ökölrázásból, izmozásból, színpadias megdöbbenésből, valamint a patetikus szemforgatásból nem lesz autonómia. Jobb híján sem. Az orbáni kirekesztés és háborúzás útja nem vezet sehova. Hacsak a szakadék nem opció, mert akkor hajrá!
Equus
akkor mostan kihirdetik a hadiállapotot? Körbehordják a véres kardot? Aki nem esküszik fel a Nemzettemető tezsvérre, az mehet koncentrációs táborba?
peterkelemen
@Eladott Ország: A megbékélés ott kezdődhetne el ha Orbánt likvidálnák elsőkörben. Amíg a főterrorista él addig nem lehet beszélni megbékélésről.
Clavigo
""román Zsóóti " felizgatta magát...
namihami
Ha ezért a honi külügyi bizottság lesz olyan hülye és összeül, akkor hasonló célú román bizottságnak még hazamenni se volna szabad. Célszerű lenne az állandó elfoglaltságuk miatt ott is aludni az üléseik színhelyén.
Sőt, az állandó, Fidesz általi, az erdélyi magyarok irányába történő b@sztatás miatt azoknak még az ebédet is az üléseik közbe kéne megenniük.
Eladott Ország
@Equus: A román " testvérekkel" 1918. december 1-jén elfogadott Gyulafehérvári Nemzetgyűlés óta nem tudunk közös nevezőre jutnunk, amiből ezidáig semmi nem valósult meg. Úgy látszik román kutyából nem lesz demokratikus szalonna.
Nessy
A tusványosi úszítás miatt a románok nem szóltak. A belügyekbe való pénzzel és választási kampánnyal beavatkozó, qvasi magyarokat szédító magyar kormányt nem vegzálják.
Érdekes, anno Kövér László miatt a fülük botját sem mozdították fideszék! Ja, azok honi magyarok voltak! Azok felköthetik magukat.
Equus
@Eladott Ország: kár a gyökerek között bogarászni, mert hamar agyába jut az embernek, h miért is nem volt nekünk Kemál pasánk... egyStromfeld Aurél is sok volt. Kun Béláról is csak Kohn Béla jut eszébe mindenkinek, a katonai sikeresek már nem. Aztán jött egy új Görgey fehér lovon, akinek most dicsőséget hirdetnek, elfeledve, h Trianonban volt két hét, amíg a mai Mo. léte is bizonytalan volt. Aztán azt is elfelejtik, h miként lett király nélküli királysággá a mostani, köztársaság nélküli ország köztársasági elnökkel... Külön tanulmányt érne, miként lett a módszerváltás után azzá ez az ország ami...
És most az a kérdés, h egyáltalán miért engedték a románok a posványosi dzsemborikat azzá fajulni, amivé a Nemzettemető tezsvér tette...
Clavigo
@papa.49: Az ítélet ?? az már meg van...
Clavigo
@papa.49: Ítélet ?? Szerintem mozgósitják a Csizmadia -bandériumot,,,( pataki majd dalol ),,oszt lerohanják romániát...Ha nem megy ,,azért tusványost mindenképpen meghódítjuk...oszt jó napot.
Hellcat
El lehet terelni a figyelmet arról, hogy máltán beismerték a menekültek befogadását.
szaboria1
Minek kell ezzel foglalkozni már híre ment, hogy a románok kezdeményezik a leváltását.
Inkább a hazai dolgokkal kéne foglalkozni pl. az jogtalan ukrán nyugdíjjakkal.
Jozefina
Nem kéne ezen annyit rugozni. Saját politikusaink is tettek hasonló kijelentéseket!!! De jobb a belföldi problémákat külfldre öszpontosítani!!!???
Eladott Ország
@Equus: tegnap, 14:57 ; Nincs királyunk, hanem kormányzónk van. - Ki a kormányzó? - Vitéz Horthy Miklós tengernagy. - És van Önöknek tengerük? - Az nincs. - Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük? - Nincs. - Van valamilyen országgal szemben területi követelésük? - Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával... - Értem. Horthy Miklós ellentengernagy, kormányzó. – Ellentengernagy? És melyik tenger mellett fekszik ez az ország? ...
Eladott Ország
Azóta már lemondott a tetű romám miniszterelnök, de jelentős változás nem lesz 1918. december 1. - gyulafehérvári nagygyűlés óta - Semmit sem teljesítettek belőle a demokratikus jogokra vonatkozó ígéretekből a nyustyuk. Közel 100 év után kijelenthető román kutyából nem lesz demokratikus szalonna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.