Miközben Szél, finoman szólva is nagyvonalúan kezeli az igazságot, és nagyon bízik benne, hogy Gyurcsányt kevesen hallgatják végig, neki meg bejön a komfortzónás papagájkommandózás... Könnyen lehet, hogy az LMP mai, teátrális, sértődése, majd a jobbikos tárgyalása, különösen, ha azon megegyeznek egymással, nem több annál, mint hogy összenő az, ami összetartozik. Szentesítve egy jobboldali blokkot, amelyben ott maradhat a Fidesz, ha Orbánt leváltják, és amely simán uralhatja majd az országgyűlést. Mert lesz az a pénz, és hatalom amiért majd elmennek pörköltözni a megfelelő emberek. Ahogy emlékezhetünk arra a Fidesz-FKGP koalícióra, amelynek lehetőségét kizárták a választás előtt, de amelynek kertében Torgyán József miniszterelnökhelyettes lett. Orbán mellett.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@GeoCravker: Mar nagyon regen ezen gondolkodom, amit Te itt leirtal, sajnos nagyon plasztikusan, erthetoen...Szerintem van az a penz, amitol Berci kisasszonynak visszakorpasodik a haja...
Meg mindig nem tudjuk, hogy mekkora bombat dobhattak be ron werbernek, , hogy az szepen vette a satorfajat, es a legkemenyebb kampanyidoszakban elhuzott ennek a dilis tarsasagnak a kozelebol.
Annakidejen a G-nap torteneseire sem kaptunk sohasem igazi magyarazatot, csak talalgatasokat, hogy Simics attol kapott hulyet, hogy orban egyre jobban nyal putyinnak. Ezt nem lehet azota sem konkretan tudni, legalabbis nem Simics szajabol...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
A politika az alkudozások tere és nem a fintorgásé. Ezt még egy cigny is képes felfogni, uralni.

Csak az idóták nem, ők képtelenek egyezkedni.
Csizmás Kond
Még szerencsénk, hogy nálunk nem divat az ufojelenség, különben azzal is összefüggésbe hoznának minden kampányizét.
Az is érdekes, hogy bármi ami nem kimondottan a déká körül forog az föltétlen gyanús, legyen az bármely más párt aminek az értékelők bejutási esélyt jósoltak.
...pedig szerintem épp a gyurcsány féle demokrácia az ami mindenről szól csak nem demokráciáról sőt legkevésbé arról. Ők egy olyan egyesült európai hatalom zászlóvivői ahol a feladás, a vándorló rabszolgaság, a személytelenség, a nemtelenség a meghatározó nem az önmegvalósítás.
Madácsi Pali
Szél letette a garast Orbán mellett. MINDEN LMP SZAVAZAT A KORMÁNYVÁLTÁS ELLEN HAT! A kormányváltást eladta az LMP pár száz millió támagatásért, amit az induló jelöltekért kap, valamint a kompenzáció maximalizálásán (vesztett körzetek száma) szerezhető 1-2 listás mandárumért. A lömöpö nem kormányváltó párt!
GeoCravker
@JAJMÁR: Ne is foglalkozz vele.
Bernadett sem foglalkozik. A valósággal sem. Elmentek. Eljátszották a maguk színjátékát, és ha ma befészkeli magát Vona ölébe, akkor legalább a kép tisztul.
Ha nem, akkor meg vissza kell kullognia Karácsonyhoz.
Ergo, valószínűbb, hogy felszopja Vonát. De bejöhet a másik 10% is. Meglátjuk.
De még abban az esetben is igaz, hogy van egy programazonosság alapján 80%-ra közel Fidesz-Jobbik Blokk egy elvtelen LMP-vel az egyik, és egy önmagát (Botka hagyatékával) szétbarmolt baloldal a máik oldalon.
De Te tényleg ne foglalkozz vele. A realitásokat eddig sem szeretted.
GeoCravker
@Madácsi Pali: Elég régóta alakul az LMP-Fidesz-Jobbik tengely.
Lassan két éve rajzolták meg a körvonalait. Tényleg kiváncsi vagyok, hogy ma mit mond Vona a felajánlkozásra.
Nessy
A pénzért, hatalomért, a magukat tökéletesnek tartó "politikusok, pártvezérek" elfelejtik, hogy egykor a gerincesek állatfajába tartoztak.
Marad minden a régiben, legrosszabb esetben Fidesz - Jobbik - LMP koalícíóval. Igéretek megvalósítása meg majd egyszer, soha napján, kis kedden! Még el kell lopni, ami maradt az országból.
sokanvagyunk
A legtöbben józanul nem is borulnának egymás nyakába... :)
GeoCravker
@Csizmás Kond: Legalább téged sem raboltak el az UFO-k. :-)
Nem kell Gyurcsányt az origonak tekinteni.
De Jobbik maga sérelmezte, hogy a Fidesz ellopta a programpontjaikat. Az LMPsek meg maguk mondták, hogy ők csak önmagukkal vállalnak értékközösséget.

Az európai egybesült álmokkal kapcsolatban meg kifejezetten röhejes, hogy annak a kereszténységnek a védelmében védik, amelynek papsága pártolta a röghözkötöttséget, pápai bullával irtotta az embereket. De amelynek ideológiai metabirodalma elég jól kialakult annak idején. De ebben az irányba nem kellene tovább menni. elég sok helyen lehet utálkozni ezügyben másutt
JAJMÁR
@GeoCravker: nem foglalkozok, nyugi :)
Ėrtelmetlen.
GeoCravker
@sokanvagyunk: Ez sem kizárt. A magam részéről Vágó nyakába részegen sem. De a nők lehet, hogy másként látják
GeoCravker
@JAJMÁR: Azért remélem, hogy ha a z eddig mindenkit elutasító Vonának ma megáll Bernike, akkor egy picit elgondolkozol...De reméljük, hogy legalább annyi gerinc maradt, hogy erre nem kerül sor. Bernadett minden esetre ledobta a virtuális szoknyácskáját, és Vágó is pörödintett egyet a bajszán, hogy ne legyen útba.
GeoCravker
@Nessy: igy alakult ki anno a Fidesz-Torgyán barátság is
Nessy
Bernadett kéreti egy kicsit magát, fut még egy kört, nehogy rossz lánynak higgyék.
Béla333
Hosszú volt ez a soknapos hétvége. Sokan túlpihenték magukat, mert ennyi baromságot, mint amennyit ma reggel sikerült ide rittyenteni csak pihent elmével lehetséges.
JAJMÁR
@GeoCravker: bNėha gondolkozz te is. Mit akarsz - realitàs talajàn maradva - mi törtėnjen? Hogyan ės mit teszel ezėrt?
Mert mindannyian letesszūk ą magunk cseppjėt a nagy egėszhez valahogy.
karma1
@GeoCravker: Mar nagyon regen ezen gondolkodom, amit Te itt leirtal, sajnos nagyon plasztikusan, erthetoen...Szerintem van az a penz, amitol Berci kisasszonynak visszakorpasodik a haja...
Meg mindig nem tudjuk, hogy mekkora bombat dobhattak be ron werbernek, , hogy az szepen vette a satorfajat, es a legkemenyebb kampanyidoszakban elhuzott ennek a dilis tarsasagnak a kozelebol.
Annakidejen a G-nap torteneseire sem kaptunk sohasem igazi magyarazatot, csak talalgatasokat, hogy Simics attol kapott hulyet, hogy orban egyre jobban nyal putyinnak. Ezt nem lehet azota sem konkretan tudni, legalabbis nem Simics szajabol...
Nessy
@GeoCravker: Az eredményt tudjuk! A hála nem politikai kategória! Pláne nem a fidesznél.
Pálinkás Pál
@Béla333: Pedig ez a valószínű...jelentéktelen fidesznyúlvány vagytok,összeborulva a narancsszínű Jobbikkal...
Madácsi Pali
@Béla333: orbán már elmagyarázta: nem azt kell figyelni mit mond, hanem amit tesz. Ez az LMP-re is igaz. Udvari bolondok. A király nevet rajtuk, és a tenyeréből esznek.
kereső
Ezt irtam a kiszelly zoltános cikkhez,de most ide is berakom:
"hiszen ez a két párt "Gyurcsány Ferenccel és az ő politikájával szemben jött létre".-mondja Kiszelly független politológus, amiben tökéletesen igaza van.Viszont nem fejezte be a gondolot.
" ezáltal mindkettő természetes szövetségese a fidesznek,orbánnak"- hihihihihi!!!
GeoCravker
@JAJMÁR: Például azt teszem, hogy kimegyek, meghallgatom azt, akit tudok, és meghallgatom felvételről a többeiket is. Ergo, hallottam, hogy Gyurcsány mit mondott. Aztán hallom, amit Szél mond tegnap óta, hogy szerinte mit mondott. Nem egészen azt mondta.
Aztán meghallgatom azt, amit a Jobbik mond hónapok óta (programlopások). Aztán hallom, hogy az LMP ezek után ki akar egyezni a Fidesz-Jobbik blokkal.
A realitás szerintem az, amit fentebb írtam.
Cizellálva azzal, hogy Orbán nem engedheti meg magának, hogy
a/ veszítsen
b/ ne kössön vádalkut vesztés esetére.
A b/ pont sokkal esélyesebb a saját ügyvédjének a pártjával, mint Gyurcsánnyal.

Amit a választáson tehetek? Beveszek némi daedalont és elmegyek rá. Ha nem kell hivatalból ott lennem. Mert évtizedek után hirtelen akkora a túljelentkezés, hogy az önkori nem kért fel számlálni. A kamion meg hozza a tollakat a hátamon. Abból sem csináltam titkot, hogy a magam részéről a Fidesz-Jobbik-LMP blokkra nem szavazok. A legszimpibbek a kutyák :-)
De ez megint más kérdés.
GeoCravker
@kereső: Itt nagyon nehéz visszaolvasni. Egy évvel régebben írtam először a "tengelyről"
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...nem említetted az inkvizíciót...:)...és az indiánok elpusztítását sem...pedig mindezekhez is köze volt a kereszténységnek...ja és ami ebből kialakult az ma amerika...aki mindenkit móresre akar tanítani.
GeoCravker
@Csizmás Kond: "...nem említetted az inkvizíciót..."
Majd legközelebb
Csizmás Kond
@GeoCravker: ..csak mert szerintem nem " annak a kereszténységnek a védelmében védik, amelynek papsága pártolta a röghözkötöttséget, pápai bullával irtotta az embereket. "
...ezek csak terelések meg okoskodások. Az akkori kereszténységből született meg a mai európa, tehát ma mindenki annak a leszármazottja és nem azért különböznek egymástól az elvek mert mástól származnak hanem attól hogy másnak vallják, hiszik magukat.
GeoCravker
@karma1: Simlicskával az a gondom, hogy ebbe a pávatáncba simán belefér egy orbánmentesített-lázárosított Fidesz a Jobbikkal és LMP-vel.
A Vágóféle pökhendi fellépés sem sokkal jobb Orbánénál. Abból a szempontból, hogy maximálisan lenéz mindenkit. Ha pedig egy párt kifejti, hogy ő maga az értékorigo, és nem vállal senkivel értékközösséget, attól nem lesz szimpatikusabb :-)
De mindez magánvélemény. Ne hagyd megdumálni magad :-)
Peller Anikó
@sokanvagyunk: nem is kell egymás nyakába borulni természetesen. Be kell osztani a kihívókat. Ez nem összeborulás hanem racionalitás.

Vannak akik nem képesek saját pártszimpátiályukból kitámolyogni az összefogás érdekében vagy csak egyszerűen a fidesz megfelel nekik.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A "hiszik magukat" a valószínűbb. A rasszizmus is ebből él. Hogy emberek másnak hiszik magukat attól, hogy ide-vagy oda születtek.
JAJMÁR
@GeoCravker: Akkor segíts, mit mondott tėnyleg a Gyurcsány, de pontosìtsunk. Mit mondott a sajtótàjėkoztatón...
Ės mit mondott a Szėl - amit biztosan tudsz - erről, màrmint, hogy a Szėl szerint a Gyurcsàny a sajtótàjėkoztatón... ? Ami ellentėtes.

Mert ez volt nyilvànos. Csak ezt tudod hasonlìtani. De minek, mire jó???

No meg a Gyurcsàny meghívója, az is nyilvànos volt sajnos, de az nem a visszalėpėsek tàrgyalàsàra szólt. Aztàn mėgis, most meg olyasmit mond, igaz homàlyosan...

De mindegy, ezek mellėkes dolgok, de valamit mondaniuk kell, ha a mėdia odanyújtja a mikrofont.

Erre vàrtunk nem? Hàt akkor eljött.
De mit csinlsz? folyamatban lėvő, alakuló - nehėz megnevezni - vàlasztàsi sorsközössėges koalìció vajùdàsa zajlik, de te, is itt sokan màsok, vėgkövetkeztetėseket vonsz le bizonytalan, sôt, meg se ėrtett jelekből.
Szūlės zajlik, a ti akaratotok szerint - àllìtólag - de megfojtanàtok az ùjszūlöttet!
Nyugi!

Azt pedig, hogy màr nem a Gyurcsàny az Ėsz , mėg neki is el kellene fogadnia, mert ez van. Mindig ės "utànunk is újak jönnek", hàla Istennek! de alapvető bizalom nėlkūl nincs semmi. Csak kàosz :))
Ettől mėg àrgus szemekkel figyelek :)
GeoCravker
@JAJMÁR: 15-én a hídnál Gyurcsány azt mondta, hogy nem köt választási szövetséget a Jobbikkal, de hajlandó leülni tárgyalni a kölcsönösség alapján a programokról.
Alkalmasint már ezért elkezdték köpködni. Naná, hogy kiragadott mondatok alapján.
Szél azt állította, hogy azért mentek el tárgyalni, mert "azt hitték" a Jobbik is ott lesz. Dacára, hogy a Jobbik világosan közölte, hogy nem lesz ott. Ellenben feltételül szabták a sajtáj alapján, hogy történjenek választási megegyezések a Jobbikkal, és állításuk szerint ezt Gyurcsány megígérte. Szerintem nem ígérte meg. Legalább is nem rémlik olyan ígéret Gyurcsánytól, hogy az LMP-től jobbra bárki kedvéért visszaléptetne bárkit is. Szél viszont ezt sejteti.
De ha tudsz ilyen ígéretéről, akkor köszönöm forrást.
karma1
@GeoCravker: En mar csak abban bizom, hogyha nem orban basi lesz a foni, akkor az egesz fidesz szetesik. Lehet, hogy lazar megprobalja oket osszefogni, de tole csak istentelen meghajtast varhatnak a hivek - hiszen a miniszteriuma dolgozoit hajtja, mint a lovakat! -, es talan sikerulne is ideologiailag osszeterlni egy idore oket, de szerintem nem tudna ugy meses penzeket osztogatni, mint amivel orban tartotta ossze a nyajat.
Arrol nem is beszelve, hogy Brusszel mar szagot fogott, onnan nem fog jonni mar love, csak a perek sokasaga az eddig is ellopott penzek ugyeben, mert hat az orban utan marado kaosszal lazarnak is szembe kell neznie.
Allamadossag az egekben, letelepedesi kotvenyeket iden szeptembertol esedekes visszafizetni (lejart az elso 433 kotveny 5 eves futamideje), Paks2 miatt putyin szorongat - szoval a fidesz sem tudna egyszeruen fonix madarat jatszani.
Az ertelmi szinvonalukrol nem is beszelve,. mert ezekkel a lumenekkel ki tudna egy utos kormanyt kiallitani?
GeoCravker
@karma1: Brusszelből 2020 körül "magától" is fogytán lesz a pénz. (lezárul a jelen köre a kohéziós alapoknak)
Ehhez jön az, amit írtál (kötvények, Paks2, stb.)
A stabilizációhoz olyan megszorítások kelhetnek, amihez képest a Bokros-csomag fagyipénz volt.
Ha győz az ellenzék, akkor ezt Orbán-úgy fogja beállítani, hogy bezzeg alattuk mindenre volt pénz, de az ellenzék elherdál mindent, és a lakossággal fizettet.
Ha győz Orbán, akkor Brüsszelezik majd egy sort, és lefele be kell, hogy keményítsen, mert különben felakasztják a köruton. Nem érzem véletlennek ebből a szempontból sem az épülő határzárat, és a diktatúra intézményrendszerének fejlesztését.
karma1
@GeoCravker: Ezert kellene mindenkeppen orban megdontesere torekedni, mert akkor viszont Karacsony AZONNAL bortonbe csukathatna poltot+orbant+kuszaszemet, es iteletkent teljes vagyonelkobzasra itelhetne oket, ami azt jelentene, hogy az orszag visszakapja azt a penzt, amit az utolso 8 evben nagyuzemileg ellopott. Jo, tudom, sok penznek teljesen nyoma is veszhetett, de a nagyjat elo lehetne vakarni, meg ha sok munka is lenne benne. akkor is megerne. Mindjart lenne penz minden szukseges fo kiadasra. (Egeszsegugy, oktatas, nyugdijas- es szocialis kerdesek megoldasara)
GeoCravker
@karma1: Azonnal csak statárilálisan menne. Az meg már majdnem olyan izés...
karma1
@GeoCravker: Elmeletileg igen, de mi van akkor, ha orban betartja a marcius 15-ei igeretet, es o fog mindenkit azonnal bortonbe zarni? Akkor az az Alapkatyvasz torvenyei szerint helytallo? Vagyis intezkedni fog egy illegitim "alkotmany" torvenyei szerint?
Ezt az egeszet BELULROL lehet csak megpuccsolni, amikor a TEK vagy a Palotaorseg szepen vezetoszarra veszi "bekesen" ezeket a csirkefogokat. Ez - szerintem - meg nem statarium, hanem "a nep akarata" (miert ne nevezhetnenk igy?)
Avagy ha nem belso puccs, akkor lesz civilek altal inditott forradalom, egy masodik 56...Valoban nincs mas valasztas...
De szerintem orban nem lesz megegyszer ME...
Figyeljuk, figyeljed Simicskat - ket es fel het van hatra a szavazasig...Lesz meg olyan atombombaja Simicskanak es Gyurcsanynak is, ami ellen nem tud mar lepni orban...
Az orban ott kovette el a hibat, hogy a nagy hatalom- es penzsovargasaban nem ugyelt elegge Simicskara, akinek egyre jobban elborult a tekintete, ha az "uj" orban-birodalomra nezett, es latta annak az eszkozeit, celjait.
Lehet - sot biztos - , hogy Simicska nem keves penzt tudott szerezni maganak, de az is igaz, hogy Simicska rendesen megfizette a Kozgepes dolgozoit, vagy akik mas teruleten dolgoztak neki, - igy valoban lett egy olyan , hozza lojalis kor korulotte, ami orbannak csak rengeteg csalas es penz aran lehet, de barmikor osszetorhet, - mig meszaros mindenhol pocsekul dolgozik, es valoszinu orban biztatasara szinte csak kozmunkasokat alkalmaz, azokat is persze szare'-hugye'... Nem is csipik meszarost sem, az ominozus lazar-fele kijelentes utan meg mar orbant sem es a tobbi csokost sem, miszerint a kozmunkasok a "faradsagos munkajuk utan mar nem ernek ra lopni."
nevemnick
Remélem ez a schiffer bongyorka getzi pártocska nem jut be a parlamentbe.
Mert megérdemelnék.
JAJMÁR
@GeoCravker: Vàlasz ua. tegnap 21:38.

Olvasd újra, hátha megérted, hogy a xarkeverésre most nincs idõ. .(egyébként is az irigyek fegyvere, de sokat árt, az biztos.szét lehet zúzni az emberi kapcsolatokat)
GeoCravker
@JAJMÁR: Azóta tudjuk:
Szél Bernadett felajánlkozott, de nem volt elég puha a nyelve és Vona elhajtotta.
Hiába no. Pökhendiék egymás között :-)
Nem bánom, hogy mást tételeztem fel, mert a hosszú távú tendenciák továbbra is a tengely létére utalnak. Csak a pillanatnyi beképzeltségek nem.

Amúgy ezek után pláne aktuális a kérdés, hogy Gyurcsány vagy Szél képviselte-e inkább a reálpolitikai irányt.
A történtek nem Szél zsenialitását mutatják. Noha Gyurcsány sem zseni. De nem is olyan hülye, mint azt sokan szeretnék hinni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.