Jövő szerdán tartják a marokkói Marrákes városában azt a konferenciát, amelyen az EU és számos afrikai ország vezetői tárgyalnak. Az együttműködés fő célja, hogy az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe igyekeznek gátolni a migrációt. Ezt az alkut segélyprogramok, vagy éppen az embercsempészek elleni rendőri együttműködések szegélyezik. Benne van az a program is, amin keresztül pénzt kapnak a hazatérésre azok a Líbiában várakozó emberek, akik hajlandóak lemondani arról, hogy illegálisan Európába hajózzanak. Az együttműködések folytatásáról egy közös nyilatkozatot fogadtak volna el az EU és az afrikai országok kormányai, az egész csúcs előkészítése már egy éve tartott. Ebben a helyzetben közölte a magyar kormány, hogy megvétózza, hogy az EU nevében alá lehessen írni a dokumentumot. (Külügyi kérdésekben minden tagállamnak vétójoga van az EU-ban, itt nincs mód minősített többséggel dönteni.)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szájjártató elmeállapota már vetekszik a dagadt törpéjével! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Orbán migráció nélkül olyan mint egy rasszista cigány bűnözés nélkül. Egy senki, egy piti bűnöző.
RonaGyuri
Szájjártató elmeállapota már vetekszik a dagadt törpéjével! =))
Equus1
a portás-szindróma szép példája... mi a faszt keres még az Unióban ez a tolvajbanda?
Hellcat
@Shikari: Tegnap meg még azon pörögtél, hogy milyen jól teszi a kormány hogy Szíriában épt kórházat, mert attól majd hazamennek a migráncsok. most meg helyesled egy másik hasonló intézkedés megvétózását???
eszegfu
Ha az EU-Afrika csúcs megállapodását aláirnák, akkor ez lehet az egyik legjobbnak látszó út az illegális bevándorlások ellen. Hiszen Afrikában, azaz helyben kell segiteni, ott kell megoldani a gondokat, mert akkor talán el sem indulnak az emberek, vagyis egyfajta megelőzés lenne. Ez az ami nem tetszik a magyar kormánynak, mert akkor már nem tudná ijesztgetni az embereket sem a migránsokkal, sem pedig Sorossal és akkor ki ellen fognak harcolni a "nagymagyarhazafiak"?!
szaboria1
@Shikari: Fura egy alak vagy tegnap így ma meg úgy nyilatkozol. Elszoktad te olvasna egyáltalán a cikkeket? Mert úgy tűnik nem.
Hellcat
@Shikari: Van bőven...de hát nem vártam tőled mást.
relatív
Sajnos. a hozzá nem értés minden kérdésben csak negatív hatást válthat ki... az országunk - de most még az EU - t IS - lejáratása folyik a nem megfelelő vezetés rossz - gonosz - politikája miatt.

Mint a többi jelemző tényezőt tekintve annyira a béka feneke alá küzdik az országot, hogy csak a szégyen marad hosszú ideig a külföldi állampolgárok reakciója ellenünkben...még azt IS szégyelnünk kell a találkozáskor, hogy magyarok vagyunk !

A nagy magyarkodásuk ide vezetett, hogy mély útálat kisér mindenhol minden magyart, mert óhatatlanul - minden vétlenségünk ellenére IS - a mindenkori kormányzattal azonosítanak minden magyart !
Eladott Ország
Az EU is hibás, amiért továbbra is pénzeli ezt a söpredék oroszbérenc maffiát. Jó kutyus! Putyin gazdi nagyon büszke lesz.
uploads.disquscdn.com/images/df8739be64539ce48b8c219a5e932c99d94e36b449d9d9467c21417ad71b8002.jpg?w=600&h=341
human
@Shikari: "hogy a migrációt elítélje az EU"?
Ezt hogy érted? Ez olyan mintha a globális felmelegedést vagy a növekvő környezetszennyezést kellene elítélni. A jelenségeket nem elítélni szokták, hanem annak a hatásai ellen szoktak védekezni.
Commenter
Na a bolha oktatja az elefántot. Xargyártó nemrégiben tartott kiselőadást az emberi jogokról az ENSZ-ben, valamint ott is vétózta a migránskvótát. Sajnálom, szeretem a hazámat, de ez már olyan, mintha a bolha rátüsszentene az elefántra. Ráadásul bort isznak és vizet prédikál ez az idétlen, szervilis öleb, meg a gazdája is! Égetett már bennünket a demokratikus világ előtt kormány ennyire szenesre? Ebben ov minden kormánya viszi a pálmát úgy gondolom, szorosan követi őket a néhai antall és boross doktorok kormánya...
papa.49
A kontárok most estek a saját csapdájukba, remélem ezt már nem ússzák meg anélkül, hogy ki ne basszák őket a Néppárti frakcióból !!!
A szopottszar is meg a többi is harsogta ,,otthon kell tartani az afrikai menekülteket a hazájukban,, most, hogy az Unió megtenné MÁR EZ SE JÓ NEKIK !!!
human
@Shikari: Európában több ország másként látja ezt. A kontrollált, ellenőrzött migráció egyes helyeken pozitívan hat a gazdaságra. Ezért érthető módon nincs értelme olyat leírni, hogy a migráció rossz. Az sincs leírva, hogy bárkit a migráció elfogadására köteleznének. (Ne kavarjuk a menekülti státusz vizsgálatával, mert nem ugyanaz.)

Nemrég Varga Mihály is több tízezer külföldi munkás befogadásáról beszélt. Azért látja ennek szükségét, mert munkaerő hiány van saját állampolgáraink migrációja miatt. Márpedig ha tudnánk termelni, de ember híján nem tudunk, azzal gyakorlatilag veszteséget termelünk.
human
@Shikari: Mutasd már meg hol van leírva, hogy nekünk vagy bármelyik országnak migránsokat kötelezően be kell fogadnia!!! Kavartok mindent mindennel. Nem csoda. Ez volt Orbán célja.
human
@Shikari: Akkor biztos be is tudod ide linkelni az erről szóló határozatot. Türelmetlenül várom, hogy igazold az állatásod :)
human
@Shikari: Na erre vártam. Ebből is látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Köszönöm, hogy igazoltad :)
human
@Shikari: Én tájékozott vagyok. Te vagy aki itt keveri a szezont a fazonnal. Látszik, hogy jól működik Orbán kavaró gépezete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.