A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás, hiszen minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely.

Bajkai István fideszes képviselő arra kéri a kormányt, hogy a jelenlegi alkotmánymódosítás során teremtse meg annak jogi lehetőségét, hogy

ne lehessen életvitelszerűen közterületen élni.

Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy

ezzel a módosítással biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán tudja használni.

A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek.

Kiemelte:

az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert – például nappali és éjszakai szálláshelyeket – biztosítanak, a közmunkaprogram pedig mindenki számára megnyitotta a munkavállalás lehetőségét.

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Továbbá tákolmányba kell foglalni, hogy nyugaton keljen fel a Nap és csak akkor essen az eső, ha a felcsúti Napóleon megrendeli...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Továbbá tákolmányba kell foglalni, hogy nyugaton keljen fel a Nap és csak akkor essen az eső, ha a felcsúti Napóleon megrendeli...
wagabund
..."ne lehessen életvitelszerűen közterületen élni"...

itt a Gazdagréti lámpánál vártam a zöldre, amikor látom, hogy a cserjés domboldalon, tőlem ötven méterre egy meztelen csöves épp megfarkal egy másik meztelen hapsit...a kocsiban az unokáim szerencsére másfelé bámultak..de volt olyan kocsi a mellettem lévő sávban, amiben a család tátott szájjal bámulta a bemutatót...

kellemes idő, sok bor, magömlés...ez az élet Babócsai néni...mert élni tudni kell.
csak úgy....
szalagon produkáljátok a hajléktalanokat,ti jól táplált,elhízott banda!
KisGenyo2
@wagabund: - Szerinted olyan törvény nincs ami alapján ezeket jelenleg büntetni lehetne?
- Szerinted az új törvényt be tudják majd tartatni, a bokorból meg audiból méregető rendőreink?
- Szerinted az érintettek nem fogják-e ugyanúgy lesz@rni az új törvényt mint a régieket?
- Szerinted nem arra való, hogy egy esetleges több napos, rendszer elleni tüntetést ellehetetlenítsen?
cikicakk55
Na meglátszik,hogy ez a farok a közelében sem volt annak,hogy elszegényedjen. Azi igaz,hogy az éjszakai hajléktalan szállóra nem engedik be a hajléktalanokat,de nem minden városban van nappali melegedő. Reggel 8-kor kicsapják őket az utcára és este 7 körül mehetnek vissza. Télen nagyon nehéz ám a mínuszokban testmelegítő nélkül kibírni. Ráadásul ezeknek az embereknek már sok sem kell ahhoz,hogy fejre álljanak,hisz a májuk már szinte semmit nem ér. Talán inkább arra figyelnének,hogy ne szaporítsák a már meglévő hajléktalanok számát. Pont a napokban olvastam hány ezer kilakoltatást terveznek végre hajtani őszig országosan. Már pedig Például Hódmezővásárhelyen nem tudok róla,hogy nappali melegedő lenne,csak éjszaki szállásról tudok.,és kilakoltatással megfenyegetett családok meg vannak szép számmal,ráadásul gyerekekkel is.
Eladott Ország
Európa legbiztonságosabb országa, aha. Meg a kétharmados nyomorúságé. Amióta a teljes foglalkoztatottság és a nulla infláció országa lettünk, ahol köztudottan csak az nem dolgozik, aki nem akar, és ahol ha eltörlik a szegénységi küszöböt, akkor nincs is szegénység. Namármost. Ennek fényében különösen figyelemre méltó, hogy a kormánykritikusnak aligha nevezhető Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államkutatási és Fejlesztési Intézetében készült elemzés, amely a jogászok gyülekezetének elmúlt egy évét vette górcső alá, arra a következtetésre jutott: A magyar lakosság 63 százaléka annyi tartalékot sem tud összekapirgálni magának, hogy egy hónapig fenn tudja tartani jelenlegi életszínvonalát, ha megszűnnek a rendszeres bevételei. Mindössze 1,2 százalék azok aránya, akik egy évnél hosszabb idő alatt sem roppannának össze. Ha a lakosság durva többségének maximális kiszolgáltatottságba taszítása, vagyis az volt a cél, hogy embertömegek egyik napról a másikra vegetáljanak, akkor a Fidesz megcáfolhatatlanul összehozta a kétharmadot. A nyomorúság kétharmadát, a reménytelenség kétharmadát, amely leginkább a munkanélkülieket (mert attól, hogy a propaganda szerint nincs munkanélküliség, bizony létezik), egyedülállókat és a gyermekeseket foglalja magába. Ahol pedig az ország kétharmadának nincs egyetlen hónapnyi tartaléka sem, az soha nem lesz biztonságos ország. Ott legfeljebb a szögesdróttal körbekerített nyomorúság érezheti magát biztonságban. És természetesen azok, akik papíron 700 ezres megtakarítással vígan sorosozva kizsigerelték a kétharmadot.
Aki Én
Én a betegséget tiltanám be, és akkor az eü jó úgy ahogy van.
Hellcat
@Aki Én: Azt már megoldották...be kell tartani a 10 parancsolatot.
Hellcat
És akkor ezzel meg van oldva a hajléktalan probléma, hogy elteszik őket szem elől? És mi lesz ha a hobó utána azt mondja, hogy nem ott él csak minden nap besétál a blahára este meg el aztán éri az álom ahol...
CsipkeRózsa
A kormány építhetne egy-két személyes szállókat, mint a munkásszállások voltak régen. A tömegszállás, ahol még elaludni sem mernek, mert féltik a kis motyójukat, nem megoldás, és ott nem lehetnek folyamatosan. Alvási időn kívül kénytelenek közterületen élni. Az utca, a tér mindenkié, aki lakás nélkül él, azé is.

A kormány által fizetett albérletek miért a titokban befogadott migránsokat illeti?
wagabund
@Aki Én: ez az év legjobb ötlete...hogy ez nekem miért nem jutott eszembe?

szabadalmaztasd az ötletet, mielőtt ezek megteszik.
Commenter
@Qqberci: és ne legyen hóhelyzet se...
desiro57
A fertő az a fideSS!
És hova költöztetitek Őket???
Zeta
@Hellcat: a stadionok "első igazi lakói, ők lesznek, aztan jönnek a politikai ellenfelek, a különböző népcsoportok, homosexuálisok.
A történelem ismétli önmagát?
Hellcat
@Zeta: Aztán előbb utóbb a kormány "ellenségeinek" felvarrót kell hordania igaz?
egyember
Be kell még tiltani a szegénységet, a betegséget, a butaságot(kétélű!!) és egy tökéletes ország lesz Orbanisztán.
papa.49
Én a fütyiszt tiltanám be ÖRÖKRE, és minden problémánk megoldódna !!!
rosalinda57
EN VISZONT AZT ÍRNAM BELE A TORVENYBE, HOGY AKI A HAJLEKTALANSAGOT ELOIDEZTE, AZOKKAL TOLTSEK FEL A SZALLASHELYEKET , HOGY LEGYEN FOGALMUK ARROL, HOGY AKINEK A LAKASAT AZ IDIOTA ES JOGTALANTORVENYKEZESUK MIATT ELVETTEK, TUDJA MEG, MI AZ, HOGY "SZENVEDNI!!' JA ES BELOLUK LENNENEK AZ UJ KOZMUNKASOK.
justhpeter
@Zeta: A stadion valóban jó ötlet, hiszen lassan több hajléktalan lesz mint szurkoló.
justhpeter
@egyember: A dolog járható, de abból Orbánt nem betiltani kellene, hanem kitiltani.
justhpeter
Biztos ahogy öregszem, úgy hülyülök is, amikor azt gondolom, hogy a törvényekkel és hatóságokkal megtámogatott kilakoltatásokkal mesterségesen állítjuk elő a hajléktalanokat ?
wpym
Nem rossz ötlet. A másik: be kellene az összes védőgázast fogni munkára.
tudode
Ez a TÖLTÖTT GALAMB le van maradva pár brossurával, ill. azzal, hogy JOBB híján már cicóztak 2012-ben a .. H A J L É K T A L A N O K K A L .a fiúk, mert SÉRTETTE A PUPILLÁJUKAT a látványuk!
.
Ahhoz viszonyítva, hogy OKOS TOJÁS a GAZDI játékszerére TÖBB SZÁZ MILLIÁRDUNK vált NARANCSKÖDDÉ, hogy az ózdi szoc. lakótelep t ú l á r a z o t t a n , 2,4 milliárdunkba került.
,
Emlékeztetőül, szórakoznának a hajléktalanok helyett azzal, AMI EGYIDŐS VELÜK:
.
2012.11.13.
---- Alkotmányellenes a hajléktalanság tiltása
index.hu/belfold/2012/11/13/alkotmanyellenes_a_hajlektalansag_tiltasa/
,
Az Alkotmánybíróság hétfői határozatában alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette az új szabálysértési törvény azon rendelkezését, amely szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát.
Az AB emellett azokat a rendelkezéseket is megsemmisítette, melyek alapján az önkormányzatok saját rendeletben határozhatták volna meg a pénzbírsággal sújtható közösségellenes magatartásokat.
.
Alkotmányellenes a tulajdon elvonására lehetőséget adó elkobzás lehetősége is.
A parlament tavaly fogadta el a hivatalosan a "közterületen életvitelszerű lakhatás tilalmának ismételt megszegése" névre keresztelt tényállást, amire több fővárosi kerületi fideszes polgármester, például Rogán Antal, Papcsák Ferenc és Németh Szilárd tett javaslatot.""
.
Volna + a bár MINDIG EGYÜTT JÁR!
.
Ha a GAZDIJA "csak" a felét költötte volna nem csak a HAJLÉKTALANOK, a fiatal házasok számára .. l a k á s é p í t é s r e, akkor nem KELLENE SIPÁKOLNIUK, hogy kevesen szülnek a HÁZMESTERNEK .. u n o k á k a t !
iluminati
@csak úgy...: teljes mértékig igazad van...mocskos újgazdagok" tisztelet a kivételnek" annak örülnek ha nyonorba dönthetik az embereket s utánna, még bele is rugnak a szegényekbe...a mai világban ha munkát akar magának találni..annak súlyos összegeket kell fizetnie,hogy át képezze magát...mert az egyes elhízott úri banda, arra sem képes, hogy tisztességes béreket adjon, miközben miden hétvégéket valamelyik országban tölti...luxus körülmények között...
karma1
Volt egy tarsasag valahol Nemetorszagban, akik be akartak tiltani a Szilvesztert (ujevet).
Mintha az ilyen dolgokat csak ugy, egy fiskalis tollvonassal el lehetne intezni.
Bar igaz, a statisztikakban mar sikerult igy eltuntetniuk 400 ezer melyszegenyt: egyszeruen eltuntettek a minimalis megelheteshez szukseges koltsegek szintjet, es ugyebar ha nincs mihez viszonyitani , akkor az a nepes reteg is eltunik, akiknek ez szo szerint a le'te'rdeke lett volna. (ha ehhez a szamhoz mernenk a szegenyseget, ahhoz kellett volna a szocialis koltsegeket is igazitani.)
De a potrohos gyaszhuszar elintezte ezt is egy tollvonassal: megszuntetett minden szocialis jaradekot, kozmunkava alakitotta azt, amiert meg a labatlan-kezetlen, nem beszamithato elmeallapotu egyeneket is bele kell szamolni, - igy mar szocialis problema sem letezik.

2.6 millio fidesz fan: TENYLEG ezt akartatok? (Nem a hataron tuli sopredektol kerdezem, mert azoknak csak megfelelesi kenyszere es nulla felelossegvallalasi tudata van, magyarul : a magyarok szamara ok szart sem ernek, csak 4 evenkent elohuzandok a kalapbol...)
karma1
Azert megkerdeznem ennek a baromsagnak a kitalalojat, hogy pont arra az idoszakra - nappalra - mi a javaslata? Mert a szallashelyen nem tartozkodhatnak napkozben, ha bemennek egy ilyen szallashelyre, akkor attol kell felniuk, hogy a masik hasonlo sorsu esetleg elveszi azt a kis holmijat is, ami meg van neki.

Pedig a problemat azzal okozzak szegenyek a varosoknak, hogy NAPKOZBEN nem tudnak menni sehova, csak az utcara, parkokba. Nem irigylem azokat a rendoroket sem, akiknek nap mint nap ezeket a szerencsetleneket kell vegzalniuk, buntetniuk ( vajon miert? mert nem tisztak, szakadt a ruhajuk, esetleg keregetenek?), eloallitaniuk, aztan persze szabadon engedniuk, mert nem kovettek el semmit, csak eppen a tarsadalom lexarja oket, miutan kilakoltatta oket az utcara. Vajon mit ereznek azok a rendorok, akik ezekkel a szerencsetlen emberekkel szivoznak, hogy most ok a torveny erejet ervenyesitik? Fel sem merul a rendorokben, hogyha kiszabnak egy nagy birsagot, ezek az emberek csak a szemukbe tudnak rohogni, mert nem hogy par tizezer forintjuk nincs a birsagra, de egy kilo kenyerre, tejre valo sincs?
Alsagos szemet, alkoroszteny csalok ulnek odafont - remelem, az Isten ezt is latja...
egyember
@Qqberci: Ne hasonlítsd a felcsútit Napoleonhoz, sértő az emlékére (is).
Clavigo
@Shikari: 06.03. ..és te kinek képzeled magad ,,te degenerált ,szaros nyelvű f@szopóautómat ?
Eladott Ország
Bajkai István, Erzsébetváros fideszes alpolgármestere nagyon elemében volt. A választásokhoz közeledve egyre inkább szükségét érzi a rászorulók megsegítésének, ugyanis előbb ingyen tojást, majd pár nappal ezelőtt ingyen tejet osztott ki. Őszinte, keresztényi szeretetből. Azonban aki azt gondolná, hogy az alpolgármester úr így próbálna meg szavazatokat vásárolni, az nagyot tévedne, ugyanis egy fideszes szóvivő, bizonyos Puskás Imre ennek pont az ellenkezőjéről tájékoztatta a nagyérdeműt: Ez nem kifejezetten a választásokhoz kapcsolódó esemény, az elesettekre való odafigyelés jellemző máskor is, és különösen igaz ez a kormányra. És mennyire igaza van ennek a jó embernek! A mi drága kormányunk odafigyel az elesettekre és ott segít, ahol csak tud. Krumpli? Tojás? Tej? Semmi gond, Bajkai István rögtön ott terem és kiosztja, amit ki kell osztani. Ugyan a mi pénzünkön vásárolta azt a tucat tojást és azt a liter tejet, de oda se neki, a szándék a fontos. Lássuk csak mennyire igaz az elesetteken való segítés a kormány részéről, lássuk csak mit tett a kormány azért, hogy a több ezer rászoruló életét megkönnyítse. Rögtön 2011-ben megpróbálták betiltani a hajléktalanságot. Egy – a többi közt – Papcsák Ferenc, Rogán Antal és Németh Szilárd által jegyzett törvénymódosítási javaslatot nyújtottak be a parlamentnek, azonban azt később az alkotmánybíróság elmeszelte. Pedig csak segíteni akartak. Szarházi politikai prostituáltak gyülekezete. A lakáshoz való jog állampolgári jog? Rohadt banda!
csipetke
@wagabund: 12:59 ...és azt miért gondoltad,hogy ezek hajléktalanok voltak?Rájuk volt írva? 50 méterről azt látsz,amit épp bele akarsz gondolni.A nem csövesek között is van jónéhány elmebeteg,akik akár egy népes parkban egy padon esnek egymásnak,esetleg azért,mert ezt tartják izgalmasnak,hogy látják őket.Ezzel nem a csöviket akarom védeni.
csipetke
Bajkait láttam a híradóban,a sikeres közmunkaprogramról beszélt,amiből a hajléktalan akár meg is élhetne.Ez úgy nézne ki,hogy keres kb 60 ezret a közmunkás,ebből mondjuk 80 ezerért bérelhet egy szobácskát,40-ből kajál,és még tán ruházkodásra is telik.A fideszes kétharmados matek óta mindez lehetséges.Azért megnézném a parlamenti nagyfejűeket,hogy 60 ezerből hogyan élnének 1 hónapig.Ja,és a csöves azért nem megy a szállóra,mert azt a szatyornyi kis cuccát is ellopják.Nyilván az alkoholistát nem engedik be,ez érthető is.
karma1
@Clavigo: Koszonom...:o))) MINDIG megnezem, hogy ki mond es mit... Bar nem vagyok sas, de nem kapkodok 77. bekiabalo'[k es roman bocskoros szorostalpuak utan sem...:o))))
Megneznem, hogy kezelnek ot mondjuk Torokorszagban...:o)))))
Allatira nem tud erdekelni a bofogese - oruljon, hogy szakmanyban kapja a trollkodasert azt a par fillert...:o))))
Jozefina
Ez a "nagy eszű" Bajkai István azt is meg tudná mondani, hogy hogyan lehetne változtatni azon, hogy az emberek ne kerüljenek ilyen borzalmas helyzetbe??? Na meg azt is meg lehet nézni, hogy hány határon kívüli él és koldul Magyarországon!!?? És nem Hegyeshalmtól nyugatiakról van szó!!!
wagabund
@csipetke: 07.25...arra lakom, évek óta látom őket. ott alszanak, táboroznak, szarnak-hugyozna-okádnak mindenki szeme láttára...ha elfogyott a pia, akkor a soronkövetkező hugyos-szaros nadrágban pocsolyarészegen odaáll az autók közé kéregetni...aki nem ad, annak mond néhány kedves szót...
...még a kedvedért sem írom le, mit is...

nehogymá felelősségre vonj, hogy ilyent mertem látni...akár tetszik, akár nem, ezeknek nem ott a helyük...

ha már ilyen kedvesen érdeklődtél, akkor légyszí mond meg, a hajléktalannak miért kell állandóan részegnek lenni, összeszart-hugyozott ruhában feküdni-kelni, és megbotránkoztatni a normális életet élőket..pláne a gyerekeiket..

nos?
csipetke
@wagabund: 12:37 Eszem ágában sincs felelősségrevonni bárkit is,nyilván van a csöviknek ez a fajtája,akiket te leírtál,és van az,aki önhibáján kívül került az utcára,dolgozik,és igyekszik változtatni a helyzetén.
Eladott Ország
Ott az a sok hajléktalan, akik direkt azért hajléktalanok, mert ez a hobbijuk. Meg mert lusták dolgozni. Holott dúskálhatnának a közmunkában és mindjárt tudnának lakást bérelni valamelyik szenespincében. Ám nem csak a mostani hajléktalanok vannak ott, hanem ugye folyamatosak a kilakoltatások. Csak erről elfelejtett megemlékezni Bajkai úr – aki ránézésre nem a nyomorgók táborát szélesíti -, de biztosan rájuk is gondolt. Nézzük csak, hogy is van ez a dolog a kilakoltatással. Ugye többnyire devizahitel áll a háttérben, aminek a törlesztője rohadtul megemelkedett és sokan nem tudták fizetni. Ha elég tartozás összegyűlt és nem sikerült megállapodni a bankkal, akkor az van, hogy a bank elárverezi a lakást. Az értéke töredékéért. A lakót kirakják az utcára, ám még így is marad bőven tartozása, olyan 150 évre való. Ott áll a mi hobbi-hajléktalanunk a híd alatt, de mivel nem akarja, hogy a látványa csípje az urak szemét, ezért haladéktalanul jelentkezik közmunkára. Szerencséje van, kap is közmunkát. A fizetése egyik felét helyből inkasszózza a bank, a másik felét meg levonja a munkáltatón keresztül. És a maradékból – ez nagyjából nulla forint – kell fizetni a lakbért, rezsit és esetleg néha enni valamit. Értem én. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy nem csak a Kárpát-medence szellemi és politikai és kulturális és divat (ne legyünk már szerények!) fővárosában vannak ám hajléktalanok, hanem máshol is. Velük mi a terv? Országosan tiltja be a kormány a Fidesz kérésére a hajléktalanokat, vagy csak Budapesten? Ha valaki mégis, az alaptákolmányba foglalás ellenére is életvitelszerűen nyomorult, azzal mi a terv? Kiutasítják az országból, vagy statárium is lesz és helyben kivégzik?
evacica
Meg kéne tiltani a hülyeséget is amit a fidesz apparátus tagjai találnak folyton ki élen a vezérrel!
papa.49
@Commenter: A szegedi Csillagba, és az ajtókat BEHEGESZTENI ))))))))))))))))))))))))))))))))))
papa.49
@Commenter: Körbe átalakítani, és cápák úszkáljanak a kerítés körül !!!
Commenter
@papa.49: vagy krokodilok...ez volt az Alcatraznál is.
nezelodo
Én előírnám ezeknek a tíz parancsolat betartását, ha már annyit hivatkoznak Istenre. Akkor talán az a mocskos szájú sem kérné számon itt másoktól azokat az érveket a vita során, amit tőle még sosem olvashattak, csak mások gyalázását.
Commenter
@papa.49: akkor tévedtem, vagy filmben láttam krokodilt. ma már csak legenda az Alcatraz...félek nem fogjuk megérni hogy ezek odakerülnek.
back up
Már nem érvényes a Tízparancsolat, ember !!!
isten belátta, hogy az emberek tök egyszerűek, mint a faék, ezért már csak két parancsolatot kéne betartaniuk, de még azt a kettőt sem tudják.
papa.49
@Commenter: Szerintem se, pedig kár ...
Commenter
@papa.49: ha így haladnak a dolgok, és ilyen marad az ellenzék akkor semmiképp...
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2018/06/13/hajlektalan-torveny-osszecsomagolva/
A kormánypropaganda leporolta a hajléktalanság problémáját. Az, hogy papíron a fidesz kéri a kormányt, az természetesen porhintés. Elég a kormánypárt vezetésének névsorára pillantani ennek igazolásáról. Ez a mozzanat feledhető. A lényeg azonban továbbra is az, hogy mi célt szolgálhat a kérdés elővétele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.