Az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva, mandátuma jövő év májusában lejár – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken, a brüsszeli testület jelenlegi döntéseivel kapcsolatban.

Orbán az Európai Bizottság végnapjairól beszélt

A kormányfő reagált a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásra és arra is, hogy a testület javaslata szerint 6000 eurót adnának migránsonként a befogadó országoknak. A kormányfő azt mondta: nem tulajdonít jelentőséget a bizottság mostani döntéseinek, hiszen minden, most kezdeményezett döntésük már kifutott az időből.

Orbán Viktor szerint azt a módszert kell megtalálni,

hogyan lavírozzunk, evickéljünk

el a jövő év májusáig.

Elvi kérdésnek nevezte, mire fordítja az unió az emberek pénzét, és veszélyes gondolkodásnak nevezte azt, ha azt a migránsoknak adnák oda.

Hangsúlyozta: a jövőben olyan Európai Bizottság kell, amely nem a határokat megvédő országokat bünteti.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd, archív

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Felvázolok egy vég napot Orbán úr!
EU felszámolja magát és meg alakít egy másik társaságot és maguk meg a kelet -európai mini szarok meg nyakikig lesznek a fekáliában ,a nemzetállami ,trianoni és egyéb sérelmeikkel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Felvázolok egy vég napot Orbán úr!
EU felszámolja magát és meg alakít egy másik társaságot és maguk meg a kelet -európai mini szarok meg nyakikig lesznek a fekáliában ,a nemzetállami ,trianoni és egyéb sérelmeikkel.
Gauntlet
1950: Haldokló nyugat, pfejj ! Nem lennék a helyükben !
2018: Haldokló nyugat, pfejj ! Nem lennék a helyükben !
Nessy
Bizony! Inkább neki adják a pénzt! Egyre több és egyre "éhesebb" kegyenceket kell finanszírozni kis hazánkban! Meg a határon túli voksok is pénzbe kerülnek ám!
szettevette
Véleményem az EU-ról lesúlytó. Rajtam múlna feloszlatnám, aztán elküldeném őket dolgozni!
Jozefina
Szerintem fordítva ül a lovon!!!??
Bár lehet, hogy az orosz hekkerek nagy munkába lendölnek a kreml szárnyai alatt!!
namihami
Na, egyszer (persze véletlenül), de igaz szavak hagyták el szentségét ajkait.
""Lavírozzunk, evickéljünk"" mondá az ő (bocs Ő) szent ajkával. És vala, midőn lőn. Hiszen egész miniszterelnöki évei alatt végzett akármijét kizárólag a fenti jelzők fedik le. Irányítás, vezetés- ugyan kérem. LAVÍROZÁS, EVICKÉLÉS- milyen pontos jelzők teljes tevékenységének illusztrálására.
Persze, azért a LOPÁS is szorosan benne van ezek mellett.
tudode
Nem olyan forró a kása, hogy ez a PLAGIZÁLT logó alatt nyüglődő POLITIKAI KALANDOR az EU lakosságának 1,2% lakosságából 1/4 vokssal, JOBB DOLGA NEM AKADT, mint agymenéseivel meghekkelni az EU-t.
.
Annyi fáradtságot nem ÁLDOZ, hogy áttekintse az Európai Unió történetét:
.
hu.wikipedia.org/wiki/Az_Eur%C3%B3pai_Uni%C3%B3_t%C3%B6rt%C3%A9nete#Az_1945_el%C5%91tti_el%C5%91zm%C3%A9nyek
.
Mely szerint:
-- 1569... Lublini Unió
-- 1923 .. Páneurópai Mozgalom
-- 1940,,,Európai Könfoderáció
.
Aztán 2018-ban ismét OTT TART az EU ahol a part szakadhat, mint
.
1943-ban : „Európában nem lesz béke, ha az államokat a nemzeti szuverenitás alapján alkotják újra… Európa országai túl kicsik ahhoz, hogy garantálják népeiknek a szükséges mértékű gyarapodást és társadalmi fejlődést.
.
Az ország MAGÁNÜGYE kit enged a kormánykerék forgatásához, de az EU-nak ISMÉT LÉPNIE KELLENE annak érdekében, hogy NE RÁGJA EGY HERNYÓ az elért eredményeket!
Pálinkás Pál
Liberálisok,megint ti ültök fordítva a lovon!!! Szerintetek melyik jóléti államnak vonzó hogy kéthavi német bérért évekig tartson egy parazitát? Várom a válaszokat!!! Orbán egy elmebeteg,kétségtelen,de ez az egy dolog amit jól csinál...és nem érdekel hogy a saját hasznára...amíg nem engedi be a sáskákat!!!
human
Azt jól látja Orbán, hogy a populisták, a szélsőséges és xenofób erők erősödni fognak az EU parlamentben. És ebben neki elévülhetetlen "érdemei" vannak.
libellle
@szettevette: ki lehet lépni. senki nem kötelez ennek a társaságnak tagja lenni. mi pedig örömmel fogadnánk egy kilépési bejelentest.
nevemnick
@Clavigo: ez az ...izé, ma reggel azt nyilatkozta a rádióban, hogy ,,Magyarország a világ legstabilabb országa..."

Ütős lehetett az a fű...
Edmond Dantes
Ez csak a szokásos Gábor Zsazsa effektus.Ha azt akarta hazánk jeles szőke szülöttje,hogy figyeljenek rá,akkor Los Angelesben pofán vágott egy rendőrt.Címlapra került.Orbán ugyanezt csinálja,most jó hangosan belefingott a nullás lisztbe,aztán elvonul szabadságra.De előbb még Tusványoson rápakol egy lapáttal.Nálunk,főleg a seggnyaló médiában címlapra kerül,nyugat Európában pedig már csak a halálozási rovat elé.Ugyanis ő a meghatározó körökben már csak egy lejárt lemez,de pofára esni mi fogunk.Ő nem,mert ő meg a pereputtya már betegre lopta magát,utánuk az özönvíz.
kokopelli
@Edmond Dantes: ...azt is a Zsazsa G. großmama mondta,hogy:
"nagyon ß@r,ha az emberről beszélnek,de még ß@rabb, ha nem!"
A 9.férjétől,a rangot vásárolt "Prinz Frederic von Anhalt"-tól hallot-
tam vissza! ;-)..a Zorbánnak is csak az számít,holott ő nem magyar!?
simmering73
Beszéljünk inkább a fidesz végnapjairól more, az mégiscsak közelebb van.
cikicakk55
Itt ha valaki evickél akkor azok a Magyar emberek,az adófizetők, a rokkantak, a nyugdíjasok a azok a dolgozók is,akik alig pénzért annyit keresnek csak,hogy még van mibe kapaszkodni az árokparton. Orbán pedig lesi,hogy hányat lehet még bele rúgni azokba,akik még kapaszkodnak. Ő könnyen pofázik,gennyesre kereste magát( bár remélem bár hová bújik is megtalálják) és még a dédunokái is munka nélkül élhetik az úri luxus életüket. Mi vagyunk,akik megpróbálunk hónapról hónapra evickélni az áremelések, a hazugságok közt. Ugye Orbán szerint nálunk szárnyal a gazdaság,jobban élünk mint tíz éve. Basszus,nem a holdudvart kéne néznie,mert azok tényleg jobban élnek,mint 10 éve éltek,de az a pár száz ember,nem Magyarország népessége.
magyarbakancs
@egyember: Nem kel a stílusukat át venni úr de csak ennyi,hogy mit gondolok mögéje az képernyőt és festéket nem tűrne.
papa.49
Az igazság az, hogy tudja neki már nem lesz lapja az Unióban, mert összefognak zárni, és kibasszák az olyanokat mint a hazánk, a lengyelek már átgondolták, és nem kérnek a csuti baromságaiból, a másik kettő meg pont leszarja a csutit, meg az ,,ELVEIT,, !!!
Tehát azért ,,savanyú a szőlő,, mert becsukódik a bugyelláris, oszt. nem lesz ellopható pénz, meg esetleg szavazati jog se lesz, és abban a pillanatban a csuti ÉRTÉKTELEN LESZ A MUSZKÁNAK, MEG A KÍNAIAKNAK IS !!!
tulipan
Na, az a jó, hogy ezzel hitegetri a Vizfejű, narancsgyű híveit , éppen az uniós szavazás előtt!!! Álmodik a nyomor!!!
kereső
Húúúúúú, de sajnálom!! navracsicskát.Elérkezett a végnapja.Mihez kezd most magával?,persze a meztelen csigáéhoz hasonló gerinccel majd feltalálja magát "EZ IS!"
kokopelli
@Gauntlet: ..hát igen!Eltart az agonizálás,de egyre magasabb fokon! ;-)
evacica
Egyre több zöldséget hord össze Orbán! Tényleg orvosi eset. Szóval majd jön Ő és megmenti most már egész Europát! Önbizalma az biztos van, de gyanítom Európa nem kér egy ilyen beteg emberből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.