A képlet egyszerű: háború vagy béke. Az orbáni világkép háborúhoz vezet. Ebben a háborúban szemben a németekkel, a franciákkal mi csak veszíthetünk. És még az is elveszik, ami nagy nehezen a miénk: 10 millió magyar nehéz, de egyelőre békés élete.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Igaza van Gyurcsánynak!!! ov harcot, háborút akar a csürhével együtt!!??
Ez is mi, ha nem a felforgatás és lázítás!!? Mit akar a Kárpát-medencén átépíteni, ha nem mást, mint a határokat??!
propeller.hu/itthon/3366620-orban-tusvanyoson-karpat-medence-ujjaepitese-egyik-legfontosabb-terv
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Igaza van Gyurcsánynak!!! ov harcot, háborút akar a csürhével együtt!!??
Ez is mi, ha nem a felforgatás és lázítás!!? Mit akar a Kárpát-medencén átépíteni, ha nem mást, mint a határokat??!
propeller.hu/itthon/3366620-orban-tusvanyoson-karpat-medence-ujjaepitese-egyik-legfontosabb-terv
papa.49
Gondoljátok, hogy véletlenül mondogatom már évek óta ,,az a világ szerencséje, hogy a csuti mögött nem a német gazdaság, és nem a német nép áll, mert ha így lenne a világ MÁR ÉGNE !!!
Gauntlet
@Jozefina: Gyenge ő ahhoz hogy a románoktól visszavegye Erdélyt és Szlovákia, Horvátország se fog önként, dalolva csatlakozni. Bácskát se adják vissza a szerbek, mégis miért tennék? Szolid keleti javaslatra? Képzelgés az egész, egy bomlott elme agyszüleménye. Mint az a mondat amit gyakran emlegetnek:
politikailag egyesítettük a Kárpát medencét.
Röhej
karma1
@Jozefina: Valakinek mar le kellene allitania ezt az idiotat, mert ha nem tanult sohasem tortenelmet, akkor nem is tudhatja, hogy MEGINT a rossz oldalra kormanyozza az orszagot, ha putyin csatlosanak fogja magat lealazni.
o menjen , ha akar, de hagyja mar vegre beken az agyonsanyargatott, agymosott magyarokat,!
Inkabb fogadjatok meg Gyurcsany tanacsat, ha Europaban akartok maradni, az europai ertekek szerint elni...
Ehhez valoban nem kell mas, mint komolyan felvenni a kesztyut orban ellen.
relatív
Nagyon veszélyes az a magatartás amit a mai magyar vezetés ráerőszakol több emberre, akik valamiféle mámoros hittel egy igen gonosz törekvés mentén vegetálnak.

Az ilyen alaptalan törekvések végveszély lehetőségét vizionálják, és a nyugodt, békés életet teszik lehetetlenné a tudatlanságuk miatt !
Sámannus
@relatív: Szadista bolondok akarnak történelmet formálni, de csak tragédia lesz a vége. A szomszédokat már rég megpakolták fegyverekkel. a magyarokat a vesztükbe vezetik ezek az árulók. Ahogyan elveszti az ország a nemzetek szimpátiáját, ez a hangnem a vesztünket fogja okozni.
Commenter
@papa.49: a németek tanultak a hibáikból, a történelemből. Mi nem.
karma1
@Commenter: Hat eleg nagy szegyen volt szamukra, hogy egy jottment osztrak piktor meg birta oket teveszteni, es nagyon sokaig olyan agymosasban reszesiteni oket, aminek a II VH lett a vege...
Ugyanezt a goebbelsi vonalat kepviseli ez a kocsog ma Magyarorszagon is - eletveszelyes az, amit csinal, es nemcsak, hogy polgarhaborut szit magyar- es magyar kozott, hanem megint ket nagyhatalmi tarsulas koze szorulva a teljes megsemmisules fele vezeti az orszagot.
papa.49
@Commenter: Remélem IGEN, mi mikor tudtunk egyszer is véletlenül, vagy csupán tévedésből a jó oldalra állni ???
SOHA !!!
A háború után itthon a ,,NÉPRÁDIÓ,, kora volt, ez egy teljes komplett vevő volt csak hangolni, állomást keresni nem lehetett vele, mivel egy hullámváltóval 2, majd 3 beállított állomás volt vehető a Kossuth, a Petőfi, később még egy Petőfi !!!
Ilyen ,,blokkolt,, készülékek a németeknél voltak a náci uralom alatt, Apám erre mondta
,,mi nácibbak vagyunk a náciknál,, ez már az ötvenes évek elején volt !!!
Commenter
@karma1: mi megkaptuk a jöttment bukott focistát. Állítólagos etnikai hovatartozása lényegtelen is.
Commenter
@papa.49: legutolsó mondatot most sajnos sikerül ismételten bizonyítani. Ez vérfagyasztó ami itt történik, és ami tegnap is elhangzott posványoson. A sok csápoló, kicsi gyerek a zászlóval... agyrém...
lusta
Van ettől még lejjebb. Mikor nagy trianonozósokat megkérdem, hogy is képzelik? Vissza az elvett területeket. Benne vagyok, de akkor a 6 milliós Szlovákiában lévő 55,4 millió szlovák szerintetek mit fog tenni, vagy a 7 milliós Erdélyben az 5,5 millió román, de lehetne a sort folytatni? Igen egyszerű kérdés, amire a mai napig nem találták meg a mélymagyarok a választ, Burgenlandban miért nem veritek a hepajt?
Commenter
@karma1: @papa.49: és Hitlerről is csak évtizedek múltán derült ki, hogy anyja Clara Hitler félig zsidó volt...
karma1
@Commenter: Viszont Eva Braun meg egeszen biztos, hogy zsido volt...:o))) Hat hitler is tudott segget csinalni a sajat szajabol (elveibol)
Commenter
@karma1: Hát igen. Csak akkor még nem volt világháló. De orbánra folyamatosan rábizonyíthatók a hazugságai, mert a net nem/sem felejt! Érdemes megnézni ezt a filmet, régi, de nagyon jó. Eva Braunt egy kiváló holland színésznő Renée Soutendijk alakítja, és nemzetközi sikert ez a szerep hozott neki, a többi szereplő már akkor világsztár volt.

www.youtube.com/watch?v=mBr0sfFLoh
Nessy
A történelem folyamán legtöbbször eddig is pár emberen és a kegyenceiken múlt, hogy "sikeresen" a rossz oldalra álltunk, hogy háborúba keveredtünk, hogy akik ezt okozták, más köpenyben továbbra is jól éltek, miközben az ország tönkre ment!
Orbán is ha balul sül el az agymacskája, "utánam a vízözön" felkiáltással elhagyja az országot, és itt marad utána a puszta lét.
Fene megeszi, nekem elég volt egyszer! Hiszen 1945-ben is akinek volt pénze, lehetősége, elmenekült nyugatra, mi meg itt maradtunk, és "ideiglenesen" 45 évig élveztük az oroszokat. Nos, ehhez még háború sem kell, hogy gazdasági gyarmattá váljunk. Megint ott tartunk, hogy "Éljen az örök és megbonthatatlan Orbán - Putyin barátság!"
Eriksson
@Nessy: Mi magyarok ott sem voltunk, amikor a nagyhatalmak képviselői eldöntötték, hogy melyik országgal mi legyen, nemhogy módunkban állt volna választani.
index.hu/tudomany/tortenelem/2015/02/04/jaltai_konferencia_70_eves_sztalin_churchill_roosevelt/
És ez mindig is így volt történelmünk során.
Clavigo
@Eriksson: 11.39. Most sem vagyunk ott...Ezért játszhat egy debil,faluvégi elvtelenidióta Pávatáncos az ország,a gazdaság ,,és az emberek jövőjével...XXI-ik század,,EU.,,,Felcsúti Nemzethyy Demokratikus Tébolyda. oszt jó napot.
tudode
GYurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek "is" csak arra telik, hogy
.
"""Háborút akartok vagy békét? A háborúhoz Orbán kell, a békéhez mi."""
.
Gyurcsánynak, mint volt KÖZJOGI MÉLTÓSÁGNAK módjában áll, ismerve az ÁLLAM MŰKÖDÉSÉT, hogy legyen férfi, ne riogasson, hanem a ROMJAIBA HULLOTT, sóhivatallá silányított ALKOTMÁNY-, v ALAPTÖRVÉNY BÍRÓSÁGNÁL tegye a dolgát, mivel KIZÁRÓLAGOSAN "csak" ez a BÁB mondhatja ki, hogy KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN magánhadsereg kalózkodik az országban 2012 óta:és
.
--- ne EIOGASSON, hiszen elege van az országnak abból, hogy a KÉT KISZ-TITKÁR virtuális hadszíntérnek használhatja az országot:
.
www.atv.hu/videok/video-20180727-voros-imre
.
Legyen ÁLLAMFÉRFI, és tegye a dolgát, mert a VILÁGHÁLÓ RÓLA is megemlékezik, annak érdekében, hogy KÜLÖNB, tisztrességesebb a Deákné vásznainál:
.
Közzététel: 2016. nov. 5.

---- Gyurcsány Ferencet választották a KISZ Központi Bizottsága titkárává (1989-01-14)
www.youtube.com/watch?v=svj8A9oiKI0
.
Annál is inkább, mivel EGYÍVÁSÚ EZEKNEK a szakbarbároknál, de TISZTESSÉGESEBB azoknál, akik BORT ISZNAK, és VIZET PRÉDIKÁLNAK, visszaélve a VITATHATÓ hatalmukkal!
tudode
@tudode: .
Jav.
..
--- ne RIOGASSON, hiszen elege van az országnak abból, hogy a KÉT KISZ-TITKÁR virtuális hadszíntérnek használhatja az országot:
Yoda69
Pont ezt irtam tegnap. Ha orban euorpai vezetove valna, akkor az 3. vilaghaboruhoz vezetne.
Eriksson
Szóval igazodni kellene az Unió elvárásaihoz, különben baj lesz. Mi ez, fenyegetés? Talán Európa lesz az, amely háborút indít Magyarország ellen?

És a migránsok? nekik miért nem kell? Őket elárasztják minden földi jóval, csakhogy itt legyenek, miért?
Clavigo
@Eriksson: Nem volt kötelező belépni az EU. nevű klubba. Viszont ,ha már beléptünk,,nem kellene az asztalra-küszöbre szarni,,ahogy Felsőcsutkán kitanulta a Zsírmore.
Eriksson
@Clavigo: Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy Orbán bármit megtehet. Csak azt, és addig, amíg megengedi neki a felsőbb akarat.
Ez egy macska-egér harc.
Eriksson
@Clavigo: De igen, kötelező volt. Mint ahogy kötelező volt a Szovjetunióba is.
Commenter
@tudode: ez az MSZMP bosszúja a sírból... a KISZ titkárok tündöklése és (bukása)?
relatív
@Eriksson: De mikor ott voltunk mindkétszer rosszul döntöttünk !!!

Annak ' isszuk ' a levét azóta IS ! Manapság IS erősen ott vagyunk, de a rossz oldalon politizálunk, ami oda vezethet, mint korábban kétszer IS !!!
Eriksson
@relatív: Hol voltunk ott mindkétszer?
tudode
@Commenter: .
De mikor?
.
A bíbóista nevelőtanárt is KIVÁGTA a neveltje a SÓHIVATALBA, és pártkatonaként HALLGAT, mint a SÍR addig, amíg a "csuti" valamilyen gazdasági GDP, v államadósság 50%-át nem éri el, miközben EZEK már az alattvalók feje alól NEM LOPTÁK KI a párnát!!!
.
Eltusolják a FELJELENTÉSEKET, pedig a világháló LESZ, amikor eljön az idejük a LEGNAGYOBB ELLENSÉGE, a cinkostársakkal együtt:
.
----------------------------------
Feljelentették Orbánt
.
------ Nagyjából 21 900 találat (0,50 másodperc)
.
www.google.hu/search?q=feljelentett%C3%A9k+orb%C3%A1nt&oq=Feljelentett%C3%A9k+&aqs=chrome.2.69i57j69i61j69i59j0l3.7918j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------
.
Nem történt EDDIG semmi, csak FÉLIG alaptörvényesítetten LERABOLTÁK ezek a gátlástalanok az országot!
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 12:18
Tudod fasszorru fideszes pincsi kutya,azért van a kettő között egy kis különbség.
Yoda69
@Eriksson: Egy nagy szart volt kotelezo belepni. Szavazassal dontott a nep.
Viszont az EU szabalyait torvemyeit be kell tartani minden tagallamnak. Mintahogy az usa allami is betartjak a szovetsegi torvenyeket.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Ide figyelj kilincsorrú. Beszélj tisztességesen, ne úgy, ahogy apád tanított.
tudode
@Eriksson: .
Kösz a képet, láttam, de nem találtam rá azzal, hogy Gyurcsánynak "is" csak az "első millióinak eredetét" kellene megvizsgálni, mivel EGYSZERŰ A KÉPLET:
.
www.youtube.com/watch?v=pr6k6MUVbTQ
.
Ennyi lenne, és az ÁLLAMKASSZÁBAN nem lenne hiány!
Eriksson
@Yoda69: Pedig úgy volt, ha hiszed, ha nem. Jó píárja volt a dolognak, évekig etették, hogy ilyen jó lesz, meg olyan jó lesz, nehogy félre menjen a döntő pillanatban.
Az USA-ban betartják a szövetségi törvényeket, de a helyi törvények is érvényben vannak, melyekbe nem szól bele Washington.
Eriksson
@tudode: Milyen jól beszél Sándor papa...
tudode
@papa.49: .
10 évesen átéltem a II. vh-t, a frász jön rám, amikor HETENKÉNT megszólal a sziréna, amelyet ma "riasztó rendszer"-nek becéznek, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ÜZEMPRÓBÁRÓL van csupán szó!! A francokat hozzátartozik a FÉLELEMKELTÉSHEZ!
.
Különben a II. vh fel nem ROBBANT BOMBÁIT még mindig szedegetve, 300 m-es körzetben kilakoltatással!
tudode
@Eriksson: .
Igen, de ÉGBE KIÁLTOTT SZÓ, őket is kiegyelték! Olyan mérhetetlen az ÖSSZEFONÓDÁS a lopkovics színpadán, hogy nincs OLYAN RÁTERMETT BÍRÓ, ügyész, aki képeSS lenne kibogozni az ELSŐ MILLIÓ megszerzését, mivel ma már MILLIÁRDOKNÁL tartanak a kapzsikuszok!
Eriksson
@tudode: Bizony ez így van, de ahol tudni lehet a tudnivalót, ott se történik semmi. És ez a legnagyobb baj!
Lásd, Gyárfás pillanatok alatt kiperkált 200 millát. Miből? Mozgósította tartalékait?
S hány ilyen van még. A politikus csak a jéghegy csúcsa, mert az szem előtt van.
kereső
Jól eltereltétek a témát@tudode,@eriksson-pedig ezt nem igazán lehet "két kisz titkár"cica harcának tekinteni, akiket amúgy nem lehet egy napon emlegetni sem.
relatív
@Eriksson: Történelem...a két VH. -ba való belépésünk mindkét esetben mohóságunk vezérelte, hogy a messzi időket ne IS idézzem...l

De, tanulságként levonhatnánk valami igazán emberi törekvést korábbi helytelen döntéseinkből manapság...

Ehelyett valami oltári nemzetvesztő politikát viszünk olyan képviselttel ami minden magyar szégyene lehet csak.

mert nem az a probléma, hogy úgy viselkedünk Oroszországgal Németországgal, USA - val, Eu-val ahogy, hanem az, hogy minden esetben rosszul értelmezzük viszonyainkat, mint azt korábban IS tettük ! Nem valamiféle ' behódolás ' a másik véglet, hanem egy irány szerinti megközelítéssel, kitartóan képviselve azt - nem egyéni érdekből (!) - minden fórumon !!!
Eladott Ország
Összefoglalom: nem tört ki a háború, senki nem fenyegeti Magyarországot, elfoglalni se akarja senki. Ezzel szemben a kormány úgy hazudik, mint a szédület és ameddig az egyszerűagyú magyarok birkóznak a nem létező ellenséggel, addig kilopják a szemünket is. Haladéktalanul ki kell nyomozni Kósa Lajos ügyét, sőt, Kósa mama ügyét is, kezdve azzal, hogy egy nyugdíjas bölcsődevezető miből vásárol 80 éves korában disznótelepet. Ki kell nyomozni Tiborcz István gazdagodását, Orbán feleségének földvásárlásait, Semjén vadászgatásait, Lázár vagyonosodását, Rogán kötvénybizniszét, Vajna kaszinómutyiját, Mészáros Lőrinc ügyködéseit, a milliárdokért felépített, de használhatatlan, vagy üresen álló stadionokat, a propagandacélokra használt, de közpénzből fizetett médiát és reggelig sorolhatnám, mit kell kivizsgálni. Erről kell beszélni, mert ez a valóság. Ha Orbán és bandája háborúzni akar, tegyék. Saját pénzből, saját kézzel. Hajrá.
tudode
@kereső: .
.
Elnézését kérhetem az "elterelés" miatt.
.
Mentségére szolgáljon Gyurgyány Ferenc miniszterelnöknek az, hogy a KIS ÚJÁBAN több van, mint az ÖRÖKÖS ellenfelében, és VAGYONOSKÉNT nem vett fel fizetségként KÖZPÉNZT!
.
Többször megtekintettem a Corvinuson HOZZÁÉRTŐK között laikusan a közgazdasági előadását?
.
www.youtube.com/watch?v=glyH2Kl01Cs&t=130s
.
A "csuti" is tartozna egy HASONLÓ előadással, de hát felismerte, hogy MIGRÁNCSOKKAL, félelemkeltéssel is lehetséges LEGYŐZNI A SAJÁT NÉPÉT!
Eriksson
@relatív: Nem biztos, hogy jól gondolom, de nekem az a véleményem, hogy igenis, most talán jó felé mennek a dolgok a külpolitikában. Nem rossz dolog ám, ha jóban vagyunk szomszédos államokkal, nagyhatalmakkal, egyszer még jól jöhet a támogatásuk.
Nem hiszem, hogy az lenne a legjobb álláspont, hogy mindenkivel távolságtartóak legyünk és csak egyetlen irányba fordítsuk orcánkat, nehogy szélkakasnak gondolják vezető politikusainkat.
Mert ugye a politika arról szól valójában, hogy mindig, mindenhol megtaláljuk a megfelelő megoldást, amely érdekeinknek legjobban megfelel.
Ettől politika a politika, ahol nincs hála és köszönet, csak kőkemény alku a lehetséges pozíciók érvényesítésére.
kereső
@tudode: el van nézve! A "csuti"-ból nem nézek ki egy ilyen előadást. Egyszerűen nem lenne rá képes.Az agytekervényei másra vannak beállitva.
bencemacska
Az a baj, hogy a gazdagok a háborút is könnyebben megússzák, mint a szegények, akiknek még részt is kell venniük benne!
tudode
@kereső:
.
Köszönöm a felvetését! Megtekintettem "ismét" Gyurcsány Ferenc Corvinus-i szakszerű előadását, amelynek LÉNYEGE az, hogy MINDEN MINDENNEL ÖSZEFŰGG, elborzadva attól, hogy ott tartunk, ahol a PART SZAKAD, a jobbos érzelmű professzor szerint is:
.
------- Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
Amelyet az is igazol, hogy az MNB 180 pontos/felzárkózási javaslata is igazol az elmaradt REFORMOK következményeként, csupán a BIZTONSÁGRA, és nem a LÉTBIZTONSÁGRA fókuszálva
.
www.mnb.hu/letoltes/mnb-180-pontja.pdf
.
Sajnálatos módon Orbánt 30 év alatt egy fikarcnyi KÖZGAZDASÁGI ismeret nélkül, nem tudni kik a SÚGÓJA a haverok, és barátok személyes gazdagodásához:
.
Közzététel: 2009. júl. 14.
------ Zsaruk zsaruszemmel 2009.06.10. 6/2
.
www.youtube.com/watch?v=UM22oc0nipk
.
Kik lehetnek a súgói AZOKNAK, akik az ÁLLAMHÁZTARTÁST ugatják, mint kutya a holdat!
kereső
@tudode:" Sajnálatos módon Orbánt 30 év alatt egy fikarcnyi KÖZGAZDASÁGI ismeret nélkül, nem tudni kik a SÚGÓJA a haverok, és barátok személyes gazdagodásához:"- azt tudjuk,hogy simicska volt a fidesz=orbán közgazdasági zsenije. Kialakitott egy jól működő modellt, a működtetéshez már nem sok ész kell.
bencemacska
@kereső: ma, 15:40
Sokkal rosszabb a mai közgazdasági sorvezetője:kuszaszem.
kereső
@bencemacska: Igen, a költségvetésben és az államháztartásban tetten érhető a matolcsy hatás.Az előbb a saját gazdagodásról beszéltünk.
papa.49
@karma1: @Commenter: Igen általában az egy diktátor ismérve, hogy az általa megkövetelt szabályok RÁ NEM VONATKOZNAK, na ebben már a csuti elérte a Hitler szintjét !!!
papa.49
@Eriksson: A belépést illetően kurva nagyot tévedsz, még népszavazás is volt ENNYI !!!
bencemacska
@kereső: ma, 17:39
Szerinted OV nem saját vagyonként használja a költségvetést? Hiszen bármilyen átcsoportosítást végre hajthat saját hatáskörben.
Figyeld meg, mindig az általa felhasználható összeg növekszik, valamely más tétel rovására, és sohasem fordítva!
kereső
@bencemacska: Dehogynem.orbán/ még mondat elején sem vagyok hajlandó naggyal irni/ az egész országot sajátjaként kezeli.Az állami büdzsét miért ne?
Eriksson
@papa.49: Igen, tudom, hogy volt. Azét írtam, hogy jó volt a píárja, próbálták nagyon vonzónak feltüntetni az előnyöket, melyek küzül nyomós érv volt a gazdaság jövője, s hogy az unokáinknak már milyen jó lesz.
A hátrányairól akkor nem esett szó.
És akkor gyakorlatilag még nem volt a mindent maga hatáskörébe vonó hatalmi fölény, bár elkezdték a mákos tésztával, meg az uborkagörbülettel. No, de ha csak arról lenne szó most is...
papa.49
@Eriksson: Nézd ez a beírás nem arról szólt hogy mik lettek a következmények, ragaszkodjunk a tényekhez, te állítod KÖTELEZŐ VOLT BELÉPNI, erre írtam én NEM VOLT KÖTELEZŐ, MERT 2004. NÉPSZAVAZÁS DÖNTÖTT EZ ÜGYBEN, a többi nem releváns ebben a polémiában PONT !!!
Eriksson
@papa.49: Jó, szó szerint nem volt kötelező. De a nyomás felért azzal.
Következményt csak azért írtam, hogy világos legyen: Átvertek minket.
papa.49
@Eriksson: Nem értünk egyet a nép döntött ebben is akárcsak a 300 Ft vizitdíj eltörlésében, ott talán nem volt MEGVEZETÉS, mert szerintem abban a kérdésben SOKKAL INKÁBB MEGVEZETTE A FÜTYISZ A BALGA NÉPET !!!
Mivel nálam az igazság az első, a mellébeszélést mindig utáltam zárjuk le a meddő vitát !!!
Eriksson
@papa.49: Már csak azért is, mert ez már így marad.
kereső
Azt gondolom @eriksson,hogy bármely hatalom is "erőltette" ránk az eu-t,abból a társadalom jó része csak profitált-és itt most nem kimondottan anyagiakra gondolok.Emlékszem még a nagy nehezen megkapott útlevélre/vagy nem megkapottra/, a három évenkénti 50 USA dollár ellátmányra-hú de nagy pénz volt az akkor nekünk, a becsempészett orkánkabátokra,arra ,hogy a nagybátyám leveleit felbontottan kaptuk meg-56 Mosonmagyaróvár egyetemista-,hogy a szüleimet vegzálták miatta,a szabad európa rádióra-és cseke lászlóra.Sz gazdálkodottóval már ezekért megérte.Az meg,hogy a rendszerváltás mámorában az akkori vezetők ész nélkül-és ez szó szerint értendő-privatizáltak,és hagytak tönkre vágni mindent,nem az eu hibája,hanem mohó és kapzsi embereké.Ma is itt élnek köztünk- hány van közöttük,aki a megszerzett vagyonnal tényleg gazdálkodtak,fejlesztetettek-és nem adták el az első adandó alkalommal a piaccal együtt egy vevőnek.Vagy nem jól emlékezem,és nem igy zajlott.Ha az Úniónak semmi más érdeme nem lenne, mint az,hogy 70 éven át viszonylagos béke van Európában,és ez a béke fenntartható,akkor éljen soká az Únió. Na ezt támadja orbán,mert neki a hatalomért semmi sem drága.Ráadásul a harc,a konfontráció az életeleme.Na én ebből ,ha lehetne nem kérnék.
bencemacska
@Eriksson: ma, 18:42
Nem emlékszel OV durcijára, mert a 2002-es választásokat elvesztve nem ő írhatta alá a csatlakozási szerződést?!
Pedig a csatlakozási tárgyalások zömét tényleg ő folytatta le. Így még azt sem mondhatja, hogy elhallgattak előtte valamit!
Az a különbség, hogy akkor még liberális volt a kis diktátor, most meg egy , nem tudom "minek nevezzelek".
Akkor még benne volt a "ruszkik haza" forradalmi lendülete, most meg Ukrajna oroszoknak való eladása van nála napirenden!!!
Ez nem pávatánc, hanem...(nem írom le a véleményem, már szeptemberre gyakorolok!)
Eriksson
@kereső: Sok-sok igazság van abban amit írsz, ha a magánember szemszögéből nézzük a dolgokat. Viszont gazdaságilag nem biztos, hogy minden oké, mert minden termelést központosítottak, kvóták vonatkoztak a mezőgazdasági termelésre, miből - mennyit lehet termelni és mit kötelező más tagállamoktól vásárolni. Ami köztudottan nem volt előnyös az ország számára, mert az mezőgazdaságban mindig jó volt.
És tudjuk, a mi termékeink nem kaptak az Eu piacán megfelelő teret, viszont szabadkereskedelem se lehet.. Sőt, ugye azonkívül embargó is van, bizonyos országokkal nem kereskedhetünk, mert az szabályellenes, de más országok ezt vígan megtehetik.
És ott van a legnagyobb falat amit benyeltek, a mi jól bejáratott piacaink. Sok ágazatot privatizáltak. Felvásárolták az ipari termelőegységeket, majd egyet-kettőt fejlesztettek, de a javát bezárták, és saját termékeiket forgalmazzák. Most ott tartunk, hogy egy többé-kevésbé önellátó országból külföldi piacoknak kiszolgáltatottjai lettünk.

Ha nincs termelés, nincs mit eladni. Ha nincs mit eladni, akkor nincs pénz. Ha nincs pénz, nem tudunk vásárolni. Ördögi kör. Marad a rabszolgasors, a szegénység, a kiszolgáltatottság.
Ennyi.
Eriksson
@bencemacska: Igen, úgy volt. Ha ma lennének a tárgyalások, OV. a mai mentalitásával nem menne bele ilyen alkuba. Ki tudja mi lett volna, ha... De ez már úgyis mindegy, így utólag.

Mi lesz szeptemberben? ;)
Eriksson
@bencemacska: Mit értesz azalatt, hogy "Ukrajna oroszoknak való eladása van nála napirenden!!!" ?
kereső
@Eriksson: Egyetlen dolgot kéne sok-sok embernek megértenie- a gazdaság állapotáért, mindazokért amiket leirtál,leirtam a magyar kormányok a fő felelősek-és a magyar gazdasági élet fő !!!szereplői.Mert a mentalitás-,hohy ÉN tegnap akarok gazdag lenni, és nem mondjuk 10-15 év múlvam amikorra a munkám gyümölcse termőre fordul- ma is ugyanúgy divik,mint 30 évvel ezelőtt.Ebből soha a büdös életben nem lesz innovativ,alkalmazkodóképes,prosperáló gazdaság./tisztelet a kivételnek/.És tudomásul kell venni,hogy globalizáció van , a gazdaságban főleg- és az előrejutáshoz nem a bezárkózás a megoldás,hanem annak kihasználása.És ne mond nekem azt,hogy a magyar mg.-ot az eu uborka rendelete tette tönkre,/és hozzá kapcsolódóan az élelmiszeripart/ sokkal inkább a kárpótlás,meg a több eszetlenül megalkotott tv.Mi önként vonultunk ki nagy-nagy orosz ellenességünkben a 90-es években azokról a piacokról-és ebben orbán ,a fidesz, és az szdsz élen járt!!!-elvi,ideológiai okokból. Nem kellene minden szarságukat az eu-ra fogni.Akkoriban még csak a csatlakozásról se volt szó, amikor a jóvátehetetlen károk bekövetkeztek.Ragozhatjuk ezt akárhogyan, a mai világban egy bezárkozó,energia-és nyersanyag szegény gazdaság meghalt. Ez már kádár idejében is igy volt- nyitott IS ! kádár a lehetőségein belül/ a nagy SZU fegyvereinek árnyékában/.És most erre még ráteszünk egy lapáttal- az oktatás teljes lezülesztésével.Mondjam még?
JAJMÁR
A történelemben a különböző rendszerek, amelyek létrejönnek, virágoznak, fejlődnek, végül mindig elkorcsosulnak és összeomlanak. Nem sikerül fenntartani hosszú ideig a virágzó és békés egyensúlyt, mert mindig voltak és ma is vannak "zavarosban" szerető halászók. Nekik a felboruló rendszer a lételemük, a zavart saját céljaik elérésre használják ki.

Most ezt éljük, borul a békés időszak. Pedig már-már elhittük, hogy a "békés egymás mellett élés" lehetséges.
De ez mégis fejlődés, csak nem azt a szakaszát tapasztaljuk. Az összeomlás után szintet lépve ki fog alakulni egy magasabb rendű virágzó szakasz, ami persze majd szintén összeomlik. Sajnos mindig rengeteg áldozat és tragédia mellett.

De az egyén tud hatni ezekre a folyamatokra, és a káoszban is meg tudja találni a maga boldogságát. Tudatosan keresni kell, minden apró élmény és öröm összeadódik.
Csíkszentmihályi szerint, mivel minden emberben genetikailag kódolva van az evolúció, ezáltal fejlődik az emberi faj, a társadalom evolúciója párhuzamosan zajlik.
Ha ennek tudatában vagyunk,talán nem kell megjárni a fejlődéshez a mélységeket. Vagyis kevesebb torz politika és kevesebb fake news, több személyes kapcsolat, természetélmény, és alkotás!
Bármi előbbre visz, mint a hazugságok analizálása!
Eriksson
@kereső: Nem kell mondanod többet és én sem mondok. Ki-ki más szemszögből nézi a történéseket. Egy városi is másként látja, és másként egy vidéki.
Az elvi okok meg mind-mind a propaganda következményei. Minden mást a saját bőrén tapasztal meg az állampolgár.
kereső
@Eriksson: Egyben nagyon tévedsz- nem városból "szemléltem-szemlélem" az eseményeket.A magyar mezőgazdaság tönkretételét és ezzel együtt a magyar falu kisemmizését-testközelből éltem át! A többi meg már történelem.
Eriksson
@kereső: Konkrétan nem rólad, hanem általánosságban beszéltem.
Ha a kisemmizést testközelből élted át, akkor igazat kell adnod nekem.
kereső
@kereső: Békét akarok! ,nem háborút,harcot, egy eszement hatalommániás ,uralkodni vágyó "kedvéért".
kereső
@Eriksson: nem igazán vagyon igazad- éppen azért,mert saját tapasztalataimra allapozok. És inkább hiszek a saját szememnek- tudod, hiszem,ha látom, mondta az "öreg paraszt"-mint annak, amit be akarnak nekem magyarázni,átirva a történéseket.
Eriksson
@kereső: Ahány ember, annyi életérzés...
bencemacska
@Eriksson: ma, 08:07
Nem én állapítottam meg!

"Ukrajna úgyis az oroszoké lesz
Orbán az új világpolitikai rendszer egyik alapjaként az oroszokkal való kiegyezést népszerűsítette.
Azt mondta, hogy szerinte az oroszok vissza fogják állítani a befolyásukat Ukrajnában. Arra utalt, hogy ezt el kellene fogadni.
Ugyanakkor két hete Brüsszelben még maga is aláírta a NATO-csúcson azt a dokumentumot, ami szerint a szövetség soha nem fogja elismerni az orosz hódításokat Ukrajnában. Arról is szólt, hogy fel kellene oldani az oroszok elleni szankciókat, és az EU most "primitív politikát folytat" Oroszországgal szemben. Hasonlóakat három éve mond, de közben kormánya mindig megszavazza az EU-ban a szankciók meghosszabbítását."

"Kiemelte, hogy új korszak felépítésébe kezd most a kormány. Az új korszak a kulturális élet átalakításával kezdődhet, szeptemberre nagy változásokat ígért, de semmilyen részleteket nem árult el ezzel kapcsolatban."

Részlertesebben:
444.hu/2018/07/28/orban-bejelentkezett-europa-vezetesere
Eriksson
@bencemacska: A néppártban Orbán píszí, de attól még lehet magánvéleménye. Ukrajnának pedig orosz érdekeltségnek kell maradnia már a békesség miatt is, mivel az egyetlen természetes határ a NATO és Oroszország között.
bencemacska
@Eriksson: ma, 12:06
Ezt nem az ukránoknak kellene eldönteni???
Ki és milyen jogon dönt helyettük???
OV viselkedését én nem politikailag korrektnek értékelem, hanem szélkakas politikának. A pávatáncból szélkakas pörgés lett. Hosszú az út az "újratemetéstől" a 2018-as posványosig.
Nálam a konzervatív az ÁLLANDÓSÁGOT jelenti.
Eriksson
@bencemacska: Sajnos nem az ukránok döntik el a sorsukat, hanem a fejük fölött azok, akik elkezdték a békétlenséget szítani.
Orbánról külön nem nyitok vitát, valamelyik nap már leírtam, hogy mi a véleményem a politikáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.