2018. szeptember elsejével visszaadom a sürgősségi osztályra szóló főnővéri megbízásomat. Ez a döntés – bár érlelődött bennem már egy ideje- mások számára meglepő lehetett, főleg úgy, hogy még átgondolt stratégiám sem volt a jövőre nézve.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Minden tisztelet kijar neki is, es a tobbi novernek is, orvosnak, rezidensnek, mentosnek... Ha az utolso nover, orvos leoltja a villanyt abban a beharangozottan bezarando korhazban (is) - AKKOR vege lesz Magyarorszagnak...
Butan, alulmuvelten, analfabetan lehet elni - najo, vegetalni -, de szivrohammal, stroke-kal, torott labbal talan csak orakig.
Aki ezt nem tudja felmerni - az megerdemli ezt a sok szart...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Minden tisztelet kijar neki is, es a tobbi novernek is, orvosnak, rezidensnek, mentosnek... Ha az utolso nover, orvos leoltja a villanyt abban a beharangozottan bezarando korhazban (is) - AKKOR vege lesz Magyarorszagnak...
Butan, alulmuvelten, analfabetan lehet elni - najo, vegetalni -, de szivrohammal, stroke-kal, torott labbal talan csak orakig.
Aki ezt nem tudja felmerni - az megerdemli ezt a sok szart...
Commenter
@karma1: de szivrohammal, stroke-kal, torott labbal talan csak orakig. Csak ritkán és nagyon nagy szerencse kell ahhoz is. A törött lábnál nem de a szívinfarktusnál és a stroke-nál a szinte azonnali ellátás elengedhetetlen, és még így sem sikerül mindig a betegeket megmenteni az életnek. Ezek tények. Persze a számokat is meg lehet hamisítani. De ettől ez erről a két borzalmas betegségről még leírt,orvostudományi tény marad.
cikicakk55
Még is meddig tudja még ezt nézni,látni a kormány? Nem lesznek adófizető emberek,mert egy nátha szövődményébe bele halnak,mert nem lesz körzetorvos,nem lesz röntgenorvos. Már gyermekkortól elkezdenek az emberek hullani,mert a vakbélműtét amire 30 éve még azt mondtuk,hogy a portás is megcsinálja,ma már életveszélyes műtétté vált,a kórházi fertőzések miatt,de lehet,hogy azért,mert a sürgősségin az órákig tartó várakozáson perforál és mire a műtőbe kerülne már késő. Sajnos ilyen akkor is előfordult,mikor volt elég orvos,ápolónő,most meg szinte retteg az ember,hogy ne a sürgősségire kelljen bekerülni. Jobban jár a beteg,ha a körzetorvos szűri ki,hogy ez vakbél és már utalja is be a kórházba.Persze ez sem életbiztosítás,hisz van aki órákig szenved mire elindul az orvoshoz,pont a várakozás miatt.
Commenter
@cikicakk55: Még is meddig tudja még ezt nézni,látni a kormány? Aki képes ilyenkor a nomád játékokon parádézni, az akármeddig. Majd megkapjuk a nomád szintű eü-t is!
Miért is fizetünk TB-t? Talán nem kellene.
Nessy
Minden tiszteletem a Főnővéré! A "hozzáértő" Rétváry és társai, nem tudják felfogni, hogy intenzives szakápolót nem lehet egy 6 hat órás OKJ tanfolyamon képezni! Káslernek illene tudnia, de őt most a hatalom részegítette meg, és ezért csak ostobaságokat beszél.
Hiába csinálja meg az orvos az értágító műtétet egy infarktus esetében, ha az osztályon nem hozzáértő szakápoló "vigyáz rá", és nem veszi észre hogy a beteg "odaát keresi az igazságot"!.
dr. prédikátor
@Commenter: Egyet értek veled ! ez egy szarházi mocsok geci!Ez a szemét soha de soha nem törődött és nem is fog törődni az ország és az emberek sorsával.Neki előrébbre való a pomádézás meg a pávatánc! Ez már olyan mint a golyóra érett szarvasbika!!!
Commenter
@dr. prédikátor: ne bántsuk a szarvasbikákat, tett már bennük tömény elég kárt...
Commenter
@Nessy: Káslernek illene tudnia, de őt most a hatalom részegítette meg, és ezért csak ostobaságokat beszél. Tévedsz. Orvosnak is ilyen volt. Az OOI-ban rengeteg beteg halt meg azért mert nem a megfelelő kezelési protokollt kapta.
dr. prédikátor
@Commenter: nem bántom őket csak arra asszociáltam hogy golyóra érett a cigus fecalicus!!!
Commenter
@dr. prédikátor: "A cikk elkészítéséhez nyújtott segítséget köszönjük dr. Zacher Gábor toxikológusnak, a Honvédkórház főorvosának.Évente 50-80 patkányméreg-mérgezett beteg kerül kórházba hazánkban, túlnyomó többségük öngyilkossági szándékkal fogyasztja el a granulátumot."
Eladott Ország
A rezsim nem csak addig szarik a fejükre, ameddig tolják a szekeret, de azonnal beléjük rúg, amint kiállnak a sorból és kritizálni merészelik a fejükre omló kócerájt? Majd ha elég sokan megértik, hogy egyenként bárkinek a fejére rá lehet szarni, de ha mindenki megmozdul, a hatalom izmozása nem működik, na majd akkor talán lesz valami változás. Addig marad a csodálkozás és a meglepődés.
Commenter
@karma1: egy számomra nagyon kedves ember pár hónapja aorta repedésben halt meg.esélye sem volt, sajnos, már a mentők is csak a halál beálltát tudták megállapítani, ezért is írtam ezt.
karma1
@Commenter: Nekem a gyerekkori baratom van agyi karosodassal masodik eve egy rehabon. ... A Jegpalyan kapott agyverzest - Varosliget .- es a mento 45 PERC MULVA JOTT KI! Nincs masfel kilometer a Bajza utcai mentokozpont es a jegpalya kozott... Holott elmeletileg az elso 5 percben is kierhettek volna. Lerch Istvan, a V'Moto-Rock egyuttes alapitoja... Amin a korhazban vegigment, es most a rehabon is - az a szegyenteljes tortenete a jelenlegi egeszsegugynek. Amerikai uti Idegsebeszet, fertozes mutet utan a sebben (koponyareszt tavolitottak el), fertozes az etellel (a szajban, ugyhogy szajon at nem tudott enni honapokig), etetes szondan, fertozott kateter,... Pedig meg penze is van (volt), szereto-gondoskodo felesege is, es most felhalottkent dudoraszik egy rehabon...
Commenter
@karma1: akik szerették, szeretik a V'Motorock zenéjét és a többi szerzeményét aggódva követték sorsát így én is. Borzasztó még olvasni is azt amit leírtál nemhogy azt átélni. Nagyon nagyon remélem hogy akik itt azért drukkolnak, megérik még:
www.youtube.com/watch?v=bmJBLpH05YA
szándékosan nem a rózsi féle verziót linkelem be..
Csizmás Kond
Az ő munkája, az ő élete, tehát joga van úgy határozni róla ahogy akar.
tudode
@karma1: .
A röhej az, hogy "KÉZMOSÁSSAL MEGELŐZHETŐ" lenne a kórházi fertőzések előfordulása, mondá a az EMMI újsöprűje, gyakorló orvos létére!!
.
Egyszerű belgyógyászaton "is" olyan ALTESTI FERTŐZÉST lehet az ALAP BETEGSÉGHEZ hazavinni a TAKARÍTÓ CÉGEK "higiéniai szakmunkásnak" becézett maszatolók jóvoltából, amelytől az a SZERENCSÉS, aki túlélte akár egy kórházi szerviz ápolást, amelytől otthonában LÓRÚGÁSNAK is megfelelő ANTIBIOTIKUMMAL lehet csak megszabadulni.
Commenter
@karma1: bréking: Kiderül belőle többek között, hogy különböző osztályokról levezényelt orvosokat osztanak be vizsgálóba, így például bőrgyógyász aorta rupturás beteget kezelhet. (Az aorta ruptura a verőér falának megrepedése, életveszélyes állapot.)

Egy intézményben dolgozó orvos ehhez a következtőt tette hozzá:
Nessy
Én is azért írtam amit írtam a szakdolgozók fontos szerepéről, mert Életempárjánál sem vették észre, hogy para (mellé)ment az érműtét után az infúzió, és ebben az esetben az infarktus "befejeződik", ő meg elment megkeresni odaát az igazságot. Nem tudni mennyi ideig volt oxigén hiányos állapotban, de mikor felgyógyult más ember lett.
Magába fordult, passzív lett, feladta az életet.
Ezért kapok dührohamot, a sok ájtatos szövegeléstől, a szakdolgozó képzés tönkretételétől, az orvos hiány tagadásától, az egészségügyben régen is meglévő feudális rendszer egyre erősödésétől.
Tudom, hogy kevés létszámmal beosztást csinálni majdnem lehetetlen. És ha nincs elég valóban képzett nővér, akkor lelkiismereti kérdés is lesz, mi lesz a betegekkel. Pedig gondolom, nem ritkán állt be az osztályra nővért pótolni.
Kívánok neki erőt a továbbiakhoz. Maradjon a pályán. mert kellenek a lelkiismeretes, elhivatott emberek!
lusta
Minden az elejétől kezdődik. Ma, amikor az egész rendszert akarják átalakítani a bukott csempekereskedő szája íze szerint, biológia, fizika kémia mellőzésével, kérném nem csodálkozni.
karma1
@Commenter: Koszonom a linket - hat a Rozsival valoban nincsenek joban, es nem Istvan viselkedese miatt, hanem Rozsi merhetetlen pialasa folytan...:o((( De a rehabon is mindenki imadja Istvant, mert tunderi ember, - me'g az is aranyos, ami mostanra maradt belole...
Tehat eljutottunk oda, hogy az ismertseg, a celeb nev sem ved meg: ha rosszul vagy, vagy hirtelen kell a segitseg, akkor mar az Erkel-dij meg a lovagkereszt sem ad Neked elonyt...:o(((
Dr plágium
@Mirabilis: tegnap, 17:01-re Küzdeni egyedül nem lehet. Megértem, ha bele fáradt és nem tud küzdeni hiszen egy fecske nem csinál nyarat. Mindenki félti az állását még akkor is ha alig kapnak fizetést, megbecsülést.
Sándor Mária megpróbálta és a végén magára hagyták. Ha jól tudom egy jól képzett koraszülött ápolóból csináltak egy segéd ápolót-.Egyébként Kásler volt az egyike azoknak akik megtiltották a náluk dolgozó nővéreknek a fekete szalagot és hogy részt vegyenek a tüntetéseken. .
Commenter
@karma1: Tehat eljutottunk oda, hogy az ismertseg, a celeb nev sem ved meg: ha rosszul vagy, vagy hirtelen kell a segitseg, akkor mar az Erkel-dij meg a lovagkereszt sem ad Neked elonyt, de ennek a reteknek Graz még igen:Mert tetszik, nem tetszik, Orbán Viktor megtépázott idegrendszerű emberként állt a koporsónál, amit az eddigiek alapján a legkevésbé sem várt tőle az ember. Amikor most is elmondta, amit már korábban is megtett, hogy „a magyar az emberi faj ritka egyede", vagy amikor a temetési beszédében alig leplezve dicsőítette a macsóságot, az legfeljebb arra volt jó, hogy a világban egyébként szalonképtelen hamisságokkal tartsa a lelket önmagában és táborának tagjaiban. A józan többség azonban végre nézzen önmagába! Ugyan hova jutunk az ilyen szemlélettel?
(Bekiáltás blog)
Desischado
@Dr plágium: Nem véletlenül nevezték ki.
Egyébként, amíg egy emberként nem fognak az emberek megmozdulni, addig orbán azt csinál amit akar. Majd felébrednek az emberek, és csak remélni tudom, hogy még nem lesz késő.
rétvári, meg a többi retek ezzel nem törődik, mert ők VIP ellátást vesznek igénybe valamelyik magánklinikán. Akinek meg nincs pénze, az nyugodtan felfordulhat. Mármint őszerintük. Én már semmin sem csodálkozom. A hölgynek tiszteletem, és a legjobbakat kívánom neki.
karma1
@Commenter: Es ha meg azt is hozzavesszuk, hogy a penz sem, mert penzert sem talaltak olyan rehabot, ahol tudtak volna fogadni azzal a rettento sok handicap-pel, amivel az Amerikai uti Idegsebeszet kiadta...:o((
Nem veszik eszre ezek a disznofeju nagyurak, hogy mar annyira tonkretettek az egeszsegugyet, hogy lehet, hogy ok, (az uj oligarchak) csinalnak egy szuperkorhazat a la'pos-ingovanyos telken, de nem lesz benne orvos, apolo, egyeb szakszemelyzet, mert egy korhazat nemcsak felepiteni kell, de emberekkel mukodtetni is.
Arrol nem is beszelve, hogy mit jelent az, hogy kirakjak a varos szelere a korhazat, es ha arrol van szo, hogy valaki a Belvarosban lesz rosszul, mire odaer, a legjobb mentos ellatas mellett sem biztos, hogy eletben marad, vagy -egy stroke-ot tekintve- nem kaphat egy eletre olyan sulyos oxigenhianyt, amit peldaul Istvan is kapott...:O(((( Amibol mar nincs 100 %-os felepules.
karma1
@Commenter: Nezd, a magyar birkakon kivul mar mindenki tudja, hogy orban komoly mentalis problemakkal kuzd, es egy valamire valo nyugati politikus mar szoba sem all vele.
Figyeld szeptember 8.-at, amikor Tuareg elkezdi a Szabadsag teren az egy honapra tervezett allando demonstraciojat (amit elore bejelentett, a rendorseg engedelyezte a helyet, idot, MINDENT), de mara mar annyira befosott a basi, hogy inkabb kinjaban idehivta a vietnami kommunista part vezetojet hivatalos latogatasra, hogy a TEK-et nagy szamban fel tudja sorakoztatni.
Persze, Tuaregnek sem kellett tobb, irt egy levelet a vietnami nagykovetsegre is, amiben jelezte, hogy a latogatasa soran szamolnia kell veluk, a rezsim ellen tuntetokkel, es hogy tudja-e a kommunista part vezetoje, hogy orban viktor az egyik legnagyobb kommunista uldozo szemely?
Hat meglatjuk: ezen a szombaton kiderul, mi fog tortenni...
cikicakk55
@Commenter: tegnap 17:54
sajnos az aorta repedésbe akkor is 80%-ig biztos a halál,ha épp a műtőasztalon történik. Egy felnőtt embernek van cirka 5 liter vére.Abból,ha 2,3 litert elveszít,már beáll az agyhalál. innentől talán szervdonornak jó. Sajnos az én családomban a nővérem és a sógorom is ebbe halt bele.
cikicakk55
@Csizmás Kond: tegnap 18:33
Gondolod,hogy egy olyan orvos,mint Zacher,hírtelen döntést hozott.Egész biztos,hogy hossú hónapok vívódásának az eredménye ez a döntés.Én személyesen is találkoztam vele( szerencsére nem mint beteg,nálunk volt látogatóba az osztályon) Igen jó humorú,kedves és nagy tudású ember.Amit csinál azt szívvel lélekkel teszi,de az utóbbi évek kritikán aluli személyzeti hiány Őt is felőrölte.Ő felet a sürgősségi osztályért,ahová természetesen gondolom nem csak túladagolásos,vagy alkohol mérgezéses,vagy öngyilkos embereket vittek,hanem mikor ügyeltek,mindenkit. Nálunk Hódmezővásárhelyen 3 orvos van a sürgösségin napközben,éjjel kettő,még is 9 órát vártam az állkapocstörésemmel.
Commenter
@cikicakk55: tudom. írtam is, hogy nem volt esélye. Tanár volt, túlhajszolt. Nagy tudású, bölcs és kedves ember. Nemcsak tudást, emberi tartást is tanultunk tőle. Mindig csak adott, több generációnak is. Szerényen és alázattal. Nem volt olyan, hogy "én ezt jobban tudom", "csak", vagy ez "hülye kérdés." Abszolút partnernek tekintette a hallgatót. Nagyon megrázott a halála.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...itt történetesen valami főnövér döntését boncolgatjuk, de ami azt illeti a Zacher saját döntése sem egyik napról a másikra történt, és a helyzet amit itt ahányan annyi felé magyaráznak sem csak a rendszer hibája hanem ebben jó bőven benne van azoké is akik ma panaszkodnak...értem itt azt, hogy esetleg valamikor mint jó szaki többet vállalt mint amit kellett volna...és a baj csak bajt szül...
papa.49
Megdöbbentő írás, és minden szava igaz !!!
Dr plágium
@Mirabilis: Sokan voltak az első időkben Sándor Mária mellet, aztán kihátráltak mikor vetettek eléjük egy kis csontot. Volt aki megijedt a fenyegetésektől vagy hogy elveszíti az állását.
Azt pedig nem tudhatjuk ez a főnővér mit tett akkor vagy melyik kategóriába tartozott.
Commenter
@karma1: orban viktor az egyik legnagyobb kommunista uldozo szemely? Tudják szerinted Ho apó utódai hogy Mo már nem kommunista ország, hanem a legvidámabb türk-hungaro-narancs-nemzethy barakk és a kommunizmus, annak jelképei stb az alaptörvény által be vannak tiltva? Szerintem fel kellene homályosítani őket. Ne csodálkozzon az új Ho Si Minh ha csak vörös szőnyeget kap zászlókat meg csillagokat nem...na jó, itt azért még kaphat,a zeneszerző világhírű francia-magyar:
www.youtube.com/watch?v=qY6WBnmHDUc
karma1
@m73: Kivanom, hogy ne legyenek nehezsegeid, barmilyen tipusu is az egeszseguggyel valo kapcsolatod. (Tudom, hogy nem tul rozsas.)
karma1
@m73: Nagyon hasonlo cipoben jarunk mi is - es hiaba jobb klasszisokkal az egeszsegugy itt, de ha keves az orvos,azt sajnos mi is varolistakkal eljuk meg... Sok szerencset kivanok Nektek...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.