Szerdán megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést az EP, a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot. Az Európai Parlament szerdai döntése után Sargentini Facebook-oldalán több száz magyar üzent a politikusnak. Kapott hideget-meleget. 

A jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) volt szükség. A tartózkodás nem számított leadott szavazatnak.

Kommentháború tört ki a magyarok között Sargentini Facebook oldalán a szavazás után

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő szavaz a nevét viselő Sargentini-jelentésről az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)

A zöldpárti Judith Sargentini által összeállított és az EP illetékes szakbizottságában korábban már nagy többséggel jóváhagyott dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

Kommentháború tört ki a magyarok között Sargentini Facebook oldalán a szavazás után

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, a nevét viselő Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/EPA/Patrick Seeger)

Az Európai Parlament szerdai döntése után a Magyarországról jelentést készítő Judith Sargentini Facebook-oldalán több száz magyar üzent a politikusnak

- szúrta ki a Zoom.hu.

Volt aki magyarul, mások egészen elképesztő angolsággal intéztek keresetlen szavakat a holland képviselő ellen.

A vita folyamatos, a kommentelők közül sokan estek egymásnak a Sargentini üzenőfalán, ugyanis többen őt dicsérő szavakat írtak az oldalra.

Volt aki ezt írta:

Don't cry for me Sargenthina! Orbán lemosta Önt 7 perc alatt! Hajrá Magyarország

Más valaki pedig ezt:

kedves Judit, nem önnek fog szobrot emelni az utókor!

Volt olyan is, aki keményebben így fogalmazott:

Hülye picsa

Ennek furcsa angolos verziója is megjelent a kommentek között:

Idióta bics!

Az őt dicsérők is sokan vannak az oldalon, volt, aki ezt írta:

Gratulálunk, köszönjük!

Forrás: Zoom.hu, MTI, Facebook

Fotó: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Papuska1: Látod milyen tévedésben vagy..az elején kijelentették,a tartózkodás nem számít szavazatnak...no akkor ugorj gyorsan neki mégegyszer annak a számtannak!!!
igen: 448
nem: 197
tartózkodás: 48
De segítek neked...érvényes szavazat 645...abból kaptatok 197-et...az bőven kevesebb mint egyharmad!!! te valami fidesz számtant végeztél...nálatok szokott a 48%-ék kétharmad lenni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
És mégis, az eredmény ismeretében miről lehetett háborúzni?
Jobbodaink talán vitatták a leb@szás tényét? Vagy a mértékét?
A végére úgyis kideríti a Gazda, hogy tuajdonképpen nyertek.
Jozefina
Csak gratulálni lehetne neki!!! Nagyon alapos, részletes, tényeket bemutató jelentést készített!!!
Papuska1
Bizony erős tévedésben vannak, akik azt hiszik, hogy megszavazták. Ez csak egy a jogtól távol álló valami volt. A kétharmad azt jelenti, hogy a jelenlévők kétharmadának egyetértő szavazatára van szükség. Ez nem volt meg! a 63,3% nem 66,6%! A manipuláció, és a jogi helyzet manipulálása az Uniót minősíti. Reméljük, az Uniós Bíróság a jog talaján marad!
sokanvagyunk
Én nem akarok neki rosszat - csak egy találkát a kebabos afgánnal.
Pálinkás Pál
@Papuska1: Látod milyen tévedésben vagy..az elején kijelentették,a tartózkodás nem számít szavazatnak...no akkor ugorj gyorsan neki mégegyszer annak a számtannak!!!
igen: 448
nem: 197
tartózkodás: 48
De segítek neked...érvényes szavazat 645...abból kaptatok 197-et...az bőven kevesebb mint egyharmad!!! te valami fidesz számtant végeztél...nálatok szokott a 48%-ék kétharmad lenni!!!
namihami
@Papuska1: Ez a 2/3 még mindig több szavazat volt, mint az Orbán-féle 45%-os.
Persze, azt a háziisten csinálta, akkor az csakis igaz lehet.
Nem erre mondják,hogy kétféle mérce?
simmering73
Köszönjük! És ütni tovább őket rendületlenül.
bence
Minden elismerésem Sargentini asszonynak ! A jelentése valós , igaz tényeken alapul ! Már nem is lepődtem meg Orbán nyilatkozatán . Neki ( volt KISZ titkár )mindenki komcsi , Soros bérenc , Gyurcsány bérenc . Azok különösen szálkák a szemében akik a szemébe mondják az igazságot ezt tette (Sargentini asszony) A fidesz az a párt amely a legtöbb csalást , rablást elkövette a népe ellen , ám ha valakik a szemükbe merik ezt mondani , még ők vannak vérig sértve , felháborodva ! Köszönöm Sargentini asszonynak , hogy megvédte a Magyar népet !
division
@Pálinkás Pál: Valóban két harmad lett, de aki nem szavaz csak tartózkodik az ne vegye fel a fizetését sem.
Egyébként sok magyar ember fog itt még szívni, már esett a forint árfolyama, lesznek itt még érdekes dolgok. Én meg majd csak figyelem a fejleményeket mosolyogva.
division
@bence: Az oké hogy örülsz, vannak bajok a kormánynál, ez tény, de ne reklamálj akkor sem ha komoly drágulások lesznek, akkor is kéretik örülni majd. Orbán nem fog lemondani, ezt érdemes mindenkinek az eszébe vésnie, így komoly következményei lesznek ennek a jelentés elfogadásának.
csak úgy....
@division: ne haragudj de miért hozakodsz elö már megint a fizetésekkel! ? Te megszavaznál valamit,ami nem úgy néz ki.,hogy érdemes? (pénzért) Te úgy képzelted,hogy ez EU le fog feküdni a stadionistának?
csak úgy....
már alig várom az állítsuk meg brüsszelt és a stop soros plakátokat! :)
tegnap azért a gergö (gulyás) ábrázatjáru volt mit olvasni, mint egy óvodás,akinek kakilni köll de nem mer szólni...
bence
@division: ! Már vannak ! Nézz körül ! A környező országokban sok terméket olcsóbban lehet megvásárolni mint nálunk ! Azt , hogy orbán nem fog lemondani , mindenki tudja ! őt a hatalom élteti . Annak megvonása egyenlő lesz orbán pusztulásával ! Remélem nem lesz igazad ? Ám ha mégis az orbán családi és baráti köreit is érinteni fogja ! Gondolod , hogy akik itt maradtak azok közül sokan nem fognak majd kereket oldani ?! Még csak akkor lesz igazán bajban orbán !
Papuska1
@Pálinkás Pál: Lehet, hogy előre kijelentették, de akkor is törvénytelen. Ha én előre kijelentem, hogy nem fizetek adót, utólag úgy is rendesen helybenhagynak, ha megteszem, vagy nem? Úgy gondolod, hogy van ilyen ipics-apacs én mondtam előbb? Nem az Uniós törvény, ami a Római jogból eredeztetve született van előbb?
ournick
@durbincs: dirbincs: be lehet fejezni a barkochbázást (commenter voltam)
justhpeter
Orbánnak mindenhogyan vége van. Lehet fél ostoba és félvak embereknek védelmezni Orbánt és a NER-t, lehet emlegetni Hornt mint pufajkást, lehet emlegetni, hogy Gyurcsány is mennyit töketlenkedett, de Európa nem Antallt, nem Hornt, nem Medgyessyt, nem Gyurcsányt, hanem Orbánt és kormányát szavazta le. Vagyis Orbán hitelessége = 00. Pont olyan mint a kert végében a budi.
division
@csak úgy...: Egy értelmes ember el tudja dönteni hogy egyetért e vagy nem ért egyet valamivel, és igen, ha tetszik ha nem, ezért kapják a nem kevés fizetésüket. Nem az a lényeg mire szavaztak volna, félreérted. Ha úgy gondolták hogy el kell fogadni, akkor arra. Csak valahova...
Nessy
Eddig sem vették számításba a tartózkodó szavazatokat.Pont azért kértek bírósági állásfoglalást, mert már előre verte a tüzet a fidesz.
A bíróság úgy döntött nem tér el az eddigi gyakorlattól!
Nekem azért tetszett, amikor Szijjártó csalást kiáltott.
Érdekes, itthon nem voltak ilyen skrupulusai! Sőt itthon egyfolytában a 2/3-ra hivatkoznak, ami bizony csak 48 %. Levelezőtagozatosokkal együtt is.
Azért érdeklődve hallgatnék egy előadást, ahol is valós tényekkel bizonyítva tudná cáfolni a felsorolt problémákat pártunk és kormányunk. De egyelőre nem tudnak túllépni a migráncs, Soros, Brüsszel mantrán.
JAJMÁR
Fura, eltűnt pár előző hsz.om. Éppen pont Sargentini jelentés kapcsán.
De nincs semmi alapja ennek a "jelentésnek", hiszen ebben az országban minden 2/3-mad nemcsak törvényes, de igazságos is, ahogy minden szavazás, és minden jog, és minden felelősség műxik, a mi igazságos ügyészeink jól teszik a dolgukat, és az ellenkezőt állítók bizonyítékai mind hamisak?
Engem a nemzetiérzelemre ható populista szólamok fura módon nem eléggé győznek meg, nehéz elképzelnem, hogy 448 ember, Európa képviselői, minket direktbe támadnak. Vagy
Csakasoros? és ő egyedül, ez az egy magyar származású, ez irányítja a fél világot? Hááát, nem tuuudooom... szép kis nemzet a magyar. Ki-kinevel magából egy-egy "géniuszt" :)
de mintha ez a többinek elszívná az agyát, mert a többiek gondolkodásra képtelenné válnak.
csak úgy....
@division: Ok! Szerintem is úgy kéne,hogy azok akik politikusi pályára adják a fejüket...
De nem önös érdekekböl és hobbiból, hogy pld. a magyar focit ...,közben meg minden le van .zarva?
ournick
@durbincs: magának köszönhetően felgyöttünk a bányábol oszt most itt vagyunk, mutatom:
www.youtube.com/watch?v=XKS1CXR80c0
ournick
@durbincs: Nyugodtan vallja be hogy tútolta Katyerina Ivanövna pirogjat és már megint meglovasította Mihail Szergejevics Házi grogját és összevissza beszél.
Desischado
Hát erősen Rábasznyikova elvtársnővel fogott össze a fidesz, hehehe...! Én a magam részéről köszönöm Ms Sargentini-nek, hogy ki mert állni értünk és a demokráciáért!
ournick
@Desischado: @Desischado:minden szavad igaz,@Desischado: és mindenki?:
www.youtube.com/watch?v=koqNzKevRk4
Pálinkás Pál
@Papuska1: Aha...nem ismerős a helyzet??? Miért lenne törvénytelen,amikor ők hozzák a törvényeket,mint itthon ti!!!...Ja...hogy most nem a fideszre szabták...hát istenem...
csak azt csinálták amit a csüngőhasú és a bandája..ha valamit akartok ami törvénytelen,gyorsan írtok rá egy új törvényt...vagy gyorsan személyre szabjátok..
Visszanyalt a fagyi??? A többség elfogadta hogy nem számít a tartózkodás...ettől kezdve pampoghattok,hiszen törvényes...ezt szoktátok ti is mondani itthon!!!
És nehogy azt hidd hogy a csúti cigány miattatok aggódik...csak porig alázták...mint az apja otthon gyerekkorában...pedig jobb ha hozzászoktok hogy egyre csak jönnek a pofonok...
terlasz
@Papuska1: Ne erőlkögggyé máá Papuci, mosószerre nem használható a bözsi!
Papuska1
@Pálinkás Pál: Van ennél nagyobb gond is! A Fidesz egy kis országot irányít, szerintem összességében jól. Az Unió egy kontinenst átfogó struktúra.Ha ebben a hatalmas struktúrában érvényesülnek ilyen tendenciák, ha ebben sérül a törvény és a Római jog alapelvei, akkor az gigantikus probléma, és sajnos azt igazolja, amitől sokan félünk. Egy szuperhatalom készülődik, egy olyan, ami még soha nem jött össze, de a próbálkozás elfajulása eddig mindig milliók halálát okozta. Ráadásul a tapasztaltak alapján a félelmünk jogos. Rossz időket idéz ilyen szinten a törvény machinálása. Nagyon rosszakat. Az Európa feletti hatalom megszerzési kísérlete is hasonló!
Pálinkás Pál
@Papuska1: Ez az érvelésed erősen hajadzik a kislopás nem lopás elvre!!!Mellesleg sosem számított a tartózkodás szavazatnak,nézz utána..Az egyetlen hiba de ezt már máshol is írtam,hogy összevonták a migránskérdést a többi disznósággal!! a migrikérdésben Európai népszavazás lenne,de persze ebbe a libsik nem mennek bele,mert csúnya lenne számukra a végeredmény!!De összességébewn az csak egy téma...a többire miért nem reagál senki csútiéknál???valahogy fura hogy nyíltan a legkorruptabb politikusnak nevezik,és nem céáfol,kussol!!!
Papuska1
@Pálinkás Pál: Érdekes, amit írsz, talán a választás előtt lett volna értelme, egyébként csak a feszültséget gerjeszti. A kormány nem mond le, ha esetleg csökkenne is a támogatása, akkor is bőven marad. A következő stádium a polgárháború, ami itthon senkinek sem jó, sőt tragédia, sok halottal, évtizedes gazdasági csőddel. Csak egyes Uniós köröknek jó, mert példát statuál és kiüti a leképzettebb és legrafináltabb ellenzékét. A tartózkodás 2/3-os szavazásnál mindenütt számít! Az ellenkezőjére nincs példa. Az érvényes, leadott szavazatok (vagy a szavazásra jogosultak) 2/3 +1 fő azonos szavazata szükséges. Így van az Alapszerződésben is. Az Uniós honlapon ellenőrizhető! Így, hogy tartózkodás nincs sehol, de az előző megfogalmazásból adódik. Az egyszerű többségű szavazásnál a szavazás rendjéből adódóan tényleg lényegtelen, de a 7 cikkelyről a "minősített többségű, azaz 2/3-os szabály érvényes (Alapszerződés) Nem kekeckedni akarok. Ezt többen félreértik. Tényleg érdekel a Ti véleményetek is, ha az más is!
Pálinkás Pál
@Papuska1: Nos..ha megnézed az idevonatkozo törvényeket..van mód hogy a tartózkodást ne számítsák bele!!! Egy dolog hogy eddig sosem alkalmazták...az is igaz viszont hogy eddig sosem kellett szavazni a7. cikkely miatt!! A szavazási törvényekről csak annyit...ha neked nem fáj hogy itthon a győztest kompenzálják../fidesz törvény/..akkor nincsd miről beszélni...Most legalább szembesültetek a valódi kétharmaddal kinn...Mellesleg nem kéne ez az egész színjáték...a németek két perc alatt bedönthetik az országot...elviszik az autógyárakat és a GDP-nk rögtön erősen mínuszos lesz!!
kereső
@Papuska1: és MINDENKI!,akit érdekel. nos a rejtély tökéletesen megoldódott.A fidesz!-és a kormány most se hazudott,csak nem bontotta ki az igazság minden részletét. Tehát a 7.cikkely szerint-39 év óta e szerint szavaz az eu parlamentje- a parlamenti képviselők össz.létszámának minősitett többsége 50%+1 fő, és a jelenlévő képviselők kétharmada.A szavazatok számlásánál a tartozkodók szavazatát nem kell figyelembe venni. KIVÉVE!!!: ha kivételes eljárásról van szó.
Antonio Tajáni az EP elnöke ezért fordult a jogi irodához ,hogy ennek a bizottsági jelentésnek a szavazása során érvényesiteni kell-e a "7.cikkely szerinti KIVÉTELES" eljárást.
A jogi iroda nemet mondott- tehát ,az EP a normál ügymenetben a házszabály és a 7.cikkely szerint szavazott. Amit a fidesz még az EP ülés szerint el szeretett volna érni,hogy a bizottsági jeklentésről a KIVÉTELES szabályok szerint szavazzanak.
Nessy
@Pálinkás Pál: Engedd meg, hogy javítsalak! Az eddigi szavazásoknál sem számított a tartózkodás! Most azért kértek külön bírói állásfoglalást, mert már előre jeleztük, hogy reklamálni fogunk.
Sokkal könnyebb reklamálni, tiltakozni, mint a tényeket tényekkel cáfolni! Na, ez nem megy Orbánéknak. Mint a mellékelt nyilatkozatok is mutatják, a migrációról beszélnek csak, amit nem ebben a formában említ a jelentés. Itthoni használatra, a híveknek viszont ez a megfelelő!
Aki Én
@division: 19:03 De amiről itt írsz, annak is orbán az oka. Nem a magyar emberek miatt szavaztak.
Aki Én
@Papuska1: Előkerültél öreg propagandista? Már elfelejtetted az 50-60-as évek hangulatát, vagy akkor is kedvedre való volt?
Állhatna bármi a jelentésben, akár totál tévedések is, de a lényeg az, hogy a nagy többség egyet ért vele az eu-ban is, meg itthon is.
A többség sosem állt a rezsim oldalán.
Papuska1
@kereső: A Te válaszod is majdnem pontos. A hetedik cikkelyről eddig csak kétszer volt döntés. Az osztrákok és a lengyelek ügyében. Mindkét esetben lényegtelen volt, hogy milyen módon szavaznak, mert mindkettő gond nélkül átment. A 7-es cikkejről való szavazás az Uniós szabályok szerint "különleges eljárás" ezt változtatták meg valakik. Hogy kik nem lehet megtudni, mert a döntéssel kapcsolatosan pánikszerűen titkosítást rendelt el a Bizottság. Ha ez nem gyanús, akkor semmi!
kereső
@Papuska1: tudod,ha titkos- akkor csak akkor az,ha egy ember tud róla.Ha már többen,akkor az már nem "titok"-és előbb-utóbb kiderül,hogy melyikünknek volt/van igaza.Minden esetre a kormány kommunikációja tele van "csúsztatásokkal"- nem mondom ,hogy hazudik,pedig ezt is lehetne mondani.
Papuska1
@Aki Én:Mint már néhányszor tisztáztuk abban az időben sem voltam a rezsim kedvence, de ez lényegtelen. Hiába terelitek a más véleményt, dühödt indulatokkal. Engem például tényleg érdekelnek a másik oldal véleményei, ha azok normálisan vannak megfogalmazva, érveik vannak, és nem valaki ellen, hanem valamiért íródnak. Ezért írok ide is! Nem fizet senki, ilyen vagyok. Persze a fröcsögők és a hőbörgők is bizonyos szempontból érdekelnek. Jó látni, hogy hány unintelligens ember önti ki igy a szennyesét. Egyébként tudom, hogy nincs jó, vagy tökéletes a világban. Kevésbé rossz van, és semmi más. Ha döntök, megpróbálok mindent összevetve a kevésbé rossz mellé állni, ha tudom, hogy a másik még rosszabb. Ezt meg sajnos többmilliomod magammal megtapasztaltuk, csak van, aki hamar felejt.
Aki Én
@Papuska1: Nem gondolom, hogy az ilyen példátlanul aljas rezsim szimpatizánsait egy lapon lehet említeni az intelligenciával.
Totál mindegy, hogy kétharmad vagy sem (de az). A lényeg, hogy a többség megint látja és elítéli a mocskos rezsimet.
Tudom, tudom, orbánék kétharmada tök jogos a maguk által, magukra szerkesztett törvény szerint.
cikicakk55
@kereső: szeptember 14 13: 30
Ez pont olyan,mint mikor 2015-ben Orbán aláírta a kvótát,de itthon titkolták.Aztán behozott az éj leple alatt 2000 miránst,de ezt is titkolták. Ám mint az olyan titok,mint amit te is írsz,hogy több mint egy ember tudja,az már nem titok.Itt is kiborult a bili,igaz ha jól emlékszem tavaly év vége felé, vagy az idén év elején,de egy Fideszes elszólta magát.Akkor még Lázár vezette a Kormányinfót és neki bizony felelnie kellett. Meg is kérdezték tőle,hogy most hol van az a 2000 migráncs.Lázár nagy feszengések közepette kénytelen volt válaszolni( azt éppen néztem,így első kézből,fülből tudom,hogy próbálta elkerülni a választ,de nem engedték),hogy azok bizony amint megkapták a menekült státuszt,amivel együtt jár az is,hogy egész Európa területén arra mennek amerre akarnak,már húzták is ki a csíkot az országból. Tehát igazad van a titok csak addig titok,még egyetlen ember tud róla.
papa.49
Lehet itt vitatkozni csak NINCS SEMMI ÉRTELME, a jelentést megszavazták, ja hogy a fiúknak nem tetszik az meg érthető, mivel az összes szemétségüket egy jelentésben olvashatták, viszont ez a DEMOKRÁCIA a többség akarata érvényesül, oszt. PONT !!!
TETSZETTEK VOLNA TÖBB KÉPVISELŐT A FÜTYISZ PÁRTJÁRA ÁLLÍTANI !!!
vacsi
Más a hozzászólás, a vélemény, és megint más a fröcsögő gyűlölet, ami csak a tehetetlenséget takarja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.