A hódmezővásárhelyi önkormányzat 1,244 milliárd forintos hitelfelvételét kezdeményezte Márki-Zay Péter (független) polgármester, a közgyűlés pénteki ülésén azonban nem támogatta az előterjesztést.

Leszavazta a fideszes többség Márk-Zay Péter hitelfeltéveli kérelmét

A 15 éves lejáratú hitelt a város a strandon végrehajtandó, költségmegtakarítást eredményező beruházásra, illetve útfelújításra fordítaná. A polgármester szerint a fejlesztésnek köszönhetően a strand gazdaságosabban működhetne, így a beruházás megtérülne.

Varga Jánosné, az önkormányzat könyvvizsgálója a vita során kifejtette, egy ilyen költséges beruházás pontosabb előkészítést és tervezést követel meg. Felvetette, nem készült megvalósíthatósági tanulmány és a fejlesztés megtérülése és jogi háttere sem tisztázott.

Kovács László (Fidesz-KDNP) a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke úgy fogalmazott,

az önkormányzat ilyen mértékű eladósodását nem tudja támogatni.

A közgyűlés többségét alkotó Fidesz és KDNP képviselői nem támogatták az előterjesztést, így azt nem fogadta el a közgyűlés.

A közgyűlés délelőtt 10 órakor kezdődő és késő estében nyúló ülésén módosította az önkormányzat költségvetését, melynek főösszegét az eredetileg elfogadott 23,1 milliárd forintról – elsősorban az államtól érkező többletforrások miatt – 24,2 milliárd forintra emelték. Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének javaslatára a költségvetés általános tartalékát, egy tervezett, de idén nem megvalósuló iskolaberuházás összegével 27-ről 70 millió forintra emelték.

A képviselők tárgyaltak a helyi televíziót működtető Szerdahelyi József Műsorszolgáltató Nonprofit Kft. gazdasági helyzetéről is. A televízió 30 év után első ízben nem közvetítette a közgyűlés ülését, az alkalmazottak pedig nem kapták meg szeptemberi bérüket.

Rókus Ákos ügyvezető – akit a közgyűlés újabb öt évre megválasztott a cég vezetőjévé – elmondta, idén a televízió számára jóváhagyott önkormányzati 72 millió forintos támogatás helyett csupán 19,5 millió forint hitelt biztosított a város, nem érkezett meg az 56 millió forintos törzstőke-visszapótlás, és 2,5 millió forintnyi kifizetetlen számlája is van a településnek.

A szakember közölte, év végéig mintegy 23 millió forint biztosítaná a televízió működését.

A képviselők arról döntöttek, hogy egy helyi rádióval kötött megállapodás felmondásával teremtenek plusz forrást a televízió számára, ez azonban csak töredéke a szükséges összegnek.

(MTI)

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"nem készült megvalósíthatósági tanulmány és a fejlesztés megtérülése és jogi háttere sem tisztázott." Szerencse hogy a felcsúti kisvasútnál, meg a több tucat stadionnál nem merült fel a narancsfejüeknél ez a kérdés!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Csak hogy tiszta legyen a kép:
1. a kampányban a fidesz azt nyilatkozta, hogy százmilliós mozgástér van a városkasszában
2. Márki-Zay ennek megfelelően kampányolt
3. Győzelme után kiderült, hogy egy fillér nincs a kasszában
4. A fidesz azonnal számonkérte, hogy MZP miért nem hajtja végre teljes egészében a kampányígéretét mint például az ingatlanadó eltörlését
5. A kórház valamiért pont most úgy gondolta, hogy nem tart tovább igényt arra szolgáltatásra amit eddig igényelt a városvezetéstől, ezért százmilliókat követel a várostól
6. A kormányhivatal most jött rá, hogy az előző fideszes városvezetés szabálytalanul nyújtott be számlákat és 1 milliárd forint visszafizetésére kötelezi a várost
7. A fideszes testület a fent felvázolt anyagi helyzetben úgy érzi most a legidőszerűbb a városban felújítani az utakat 1 milliárd forintból. A fideszes testület gazdasági terve olyan kintlévőségeket jelölt meg forrásként, amiknek beszedésével már évek óta sikertelenül próbálkoztak ők maguk is.

Tehát Márki-Zay Péter vagy felelősen valahogy leállítja az útfejlesztést vagy eladósítja a várost. Mindkét esetben nyilvánvaló mivel fognak kampányolni a fideszesek ellene. A helyzetet pedig a fideszes testület állította elő.

Ui.: Ja, és az előző fideszes polgármester temetését sem fizette ki a még fideszes közgyűlés.
kereső
A "párt"- kiadta az utasitást! Nem számit,hogy rámegy a város!Pont mint,Esztergom annó.Szarrágók ezek,nem önkormányzati képviselők.Nem a várost, az ott élőket,hanem orbánt képviselik.
human
@Shikari: Mi mást tehetne? Olvasd már el a fenti bejegyzésem.
Eladott Ország
Hódmezővásárhely kiemelten fontos, hiszen a Fidesz soha be nem gyógyuló tyúkszemére merészelt lépni a város lakossága, amikor megválasztották Márki-Zay Pétert polgármesternek. Ezt soha nem fogja nekik megbocsátani a Párt sem és természetesen Lázár János tótum-faktum, azon dolgozik, hogy megbuktassa a Márki-Zay-vezette önkormányzatot. Bármi áron. Ezek a hatalom érdekében mindenre képesek és nagyívben leszarják a város ,a közösség érdekét.
Eladott Ország
"nem készült megvalósíthatósági tanulmány és a fejlesztés megtérülése és jogi háttere sem tisztázott." Szerencse hogy a felcsúti kisvasútnál, meg a több tucat stadionnál nem merült fel a narancsfejüeknél ez a kérdés!
kereső
@Eladott Ország: a vizes vb-t ne is emlegessük!Még ma is merülnek fel "előre nem látható" ktg-ek.
human
@Shikari: Meg sem lepődöm, hogy összefüggéseket nem vagy képes meglátni. A fidesz adósítja el éppen a várost.
human
@Horizont: Shikari nyilván troll vagy egy nagyon buta ember. Minél több hülyeséget ír ide ez annál nyilvánvalóbb.
Eladott Ország
@kereső: ma, 07:26; Ide lehet említeni még, a Kőröshegyi völgyhidat, miért viszik fel egy hegyre az autópályát, hogy aztán építhessenek egy hidat utána. Szakértők szerint tizedannyiból ki lehetett volna hozni a költségeket egy ésszerűbb útvonalon, de nem, valaki egyszer jól járt itt is. A 40 cm-es kiáltót, síkvidéken, a kalandparkokat, a náddal kinőtt kerékpárutat az aranyáron épített játszótereket, és térkövezéseket amelyben már világbajnokok vagyunk és a túlszámlázott számtalan EU-s beruházásokat.
nezelodo
Alakul a dolog, lassan ő lesz a dakota Rajk Lászlója...
Eriksson
Igaza van a testületnek. Az egy évre megválasztott polgi ne akarja a várost eladósítani 15 évre, holmi strandfejlesztés okán, amikor volnának sokkal fontosabb beruházások is.
Példaként: Miért nem a helyi kórház korszerűsítését tűzte ki céljául? Vagy azt, amiről a cikkben is szó van.
36
@Eriksson: Azt nem írták a cikkben, hogy a helyi televízió működése azért lehetetlenült el, mert meghívták Lázár Jánost egy interjúra. Lázár még kérdezte is, hogy nem lesz ebből bajuk?
Lett bajuk.
No igen. Márki Mark és a sajtószabadság...
Eriksson
@36: Na lám-lám. Minden mindennel összefügg, csak rá kell jönni, hogy hol. :)))
Márki Márk mindenhová Lázárt vizionál. Ott is, ahol nem kéne. Lázár az, aki (szerinte) minden balsikerének az okozója.
silber13
@Horizont: Hagyd rá, egy elmebeteg fidesznyik, aki az értő olvasástól több megaparszekre van!!
silber13
@silber13: Na, nyiváűkol már Shikari másik énje: Durbincs!:-))))))
silber13
@durbincs: :-))))) Mi a baj vén buzeráns? Nem állnak kötélnek a fiatal fiúkák?? Hiába o! Nem csak naponta hülyébb lesz, hanm már csak a kecskék maradnak a fiúkák helyett!:-)))Ez van Durbincs-Shikari!:-))))
silber13
@durbincs: Egy kis kultúrát küldök, talán segít a lelkén!www.youtube.com/watch?v=TzejzO8ag2k
Gauntlet
ez hiba volt Márky-Zaytól.
Most már örökre ráütik ezt a bélyeget. a következő ciklus nem az övé.
cikicakk55
@Eriksson: ma 11:31
A kórház korszerűsítését ne is emlegesd.Már befejezték,kész van,csak az a gond,hogy zsúfoltabb lett mint volt.Az emberek és a szak ambulanciák egymás hegyén- hátán vannak.Ülőhely alig van,de légkondi sincs.Nyáron meglehet dögleni olyan meleg van. A kívülről csoda szép csilli-villi épület belül rohad.Egy részt a helyhiány miatt,más részt a személyzet és az eszközök hiánya miatt. Katasztrófa ami az új szárnyra épült. Eddig sem volt jó,mert szét voltak szórva a kórház területére a szakrendelők . Szemészet ambulanciáról nyílt a gyermekosztály. A fülészet a pincében volt. A sebészet ambulancia egy másik épület pincéjében,még a röntgen az épület másik felében,de a pincén keresztül nem megközelíthető helyen.El tudod képzelni törött lábbal milyen volt ott lépcsőzni? Most sem jobb,mert a törött kezem miatt órákig rohadtam a hőségben . Nem tudom,hogy ennek az épületnek milyen előtanulmánya lehetett,ha a végeredmény ennyire gyászos lett. MZP pedig egy nagyon tisztességes, becsületes Polgármester.Ő soha nem fog lopni,de az is biztos,hogy a Fidesz sem fog többé itt nyerni. Úgy utálják a városban Lázárt,mint a leprást.
cikicakk55
@Gauntlet: Amennyiben a város népe dönt,úgy egész biztos,hogy a következő Polgármester isis Márky- Zay Péter lesz. Úton útfélen hallani,piacon,buszon,orvosi rendelőben,ahogy az emberek szidják Lázárt és az egész Fideszt. Mindenki tudta,hogy Almási olyan volt Lázárnak,mint Mészáros Orbánnak. Alá írt és adta a nevét. Semmi más. MZP-re semmilyen bélyeg nem kerül.A város lakói mellette állnak és neki ez ad erőt ahhoz,hogy azt a sok mocskot elviselje,amit a saját munkatársai kiötölnek ellene. korsós ágnes volt jegyző és Lázár hátulról utasítják Hegedűst és a tobbi bunkót,de ezen átlátunk. Amennyiben nem lesz itt is szavazat vásárlás,mert Romákból rengeteg van a városban,és becsületes lesz a választás,akkor egész biztos,hogy itt minden nappal csak csökken Lázár és a Fidesz esélye. Minél jobban verik és nehezítik MZP munkáját annál jobban drukkolnak neki az emberek.
silber13
@durbincs: Sejtettem,hogy hülye a kultórához, maga csak a fiúkat kergeti, eg biőugris paraszt!
silber13
@durbincs: Buzika! A " bedózerolná" szó feltételes mód (és az első ó bizony hosszú ó-val írandó. Következésképp a maga által emlegetett eseménynem történt meg!:-))))) Még ezt sem tudja ?:-))))))))))))
silber13
@durbincs: Jajj de kis tünci magácska!:-))))))))))))))
Eriksson
@cikicakk55: Köszi az írást, kicsit árnyalja az általam elképzelt helyzetet. Bár a kórházra rátrafáltam, ott tényleg nem ártana egy kis jobbítás. :)))
MZP részvételével láttam egy műsort, nem volt túl szimpatikus, ahogy előadta magát. De ti Vásárhelyiek biztos jobban tudjátok.
Eriksson
@cikicakk55: Azt írd meg még légyszi, hogy a stranddal kapcsolatosan mi a véleményetek. Kell rá a 15 éves eladósodás, vagy pillanatnyilag van-e annál fontosabb dolog is.
silber13
@durbincs: --rohattul teccik,mikor egy Durbincs nevű Shikari átmegy idegbetegbe és öklendezi a hülyeségeket!:-)))))))))))
silber13
@durbincs: Megértem a kóros kisebbségi érzésedből fakadó zagyva írásaidat, kapálózásodat a mindenáron felszínen maradásért, de elmerülsz lassan és biztosan önnon mocskodban.
human
@Eriksson: "Miért nem a helyi kórház korszerűsítését tűzte ki céljául?"
Ez nem állami feladat? Ha igen, akkor talán nem Márkin kellene ezt számonkérni és a város költségvetését még ezzel is terhelni.
human
@Eriksson: A stranddal kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy a fejlesztések a gazdaságosabb működést teszik lehetővé. Azaz olcsóbb lesz a fenntartás. Egy ideig azt a pénzt amit a strandra kellett befizetni majd a hiteltörlesztésre fizetik, de utána már egy gazdaságosabban működtethető strand marad.
A másik lehetőség, hogy nem fejlesztenek, hanem adót emelnek.
Eriksson
@human: Egymilliárd ráfordítás ? év alatt térülne meg? Mire a hitel 15 éve letelik, addigra lehet új hitelt felvenni újabb korszerűsítésre, mert addigra a mostani már elavul.
Az ilyen strandprojektekbe magántőkét szoktak bevonni.
human
@Eriksson: Ötletelhetünk itt, de a polgármesternek van rálátása a strand gazdasági és műszaki helyzetére. Valamint neki van szakértői csapata akik felhívják a figyelmét arra, hogy van-e értelme ennek a fejlesztésnek vagy sem. Nekem és neked nincs ilyen rálátásunk csak néhány újságcikk alapján okoskodunk. Nekem logikusnak tűnik a polgármester terve.

Nálunk a panelprogram keretében lecseréltük a nyílászárókat és ehhez hitelt kellett felvennie az egész háznak. Azt amit megspóroltunk a fűtésen azt fizettük a hitelre, ami már pár éve lejárt, de az ablakok ott vannak és továbbra is kevesebbet kell fűtésre fizetni.
silber13
@durbincs: Ah, micsoda váteszi szellemiség!!_))))))))))))))
tudode
Tartson ki Márky-Zay!
.
Nem kispályások EZEK a NER lovagok, KARAKTERGYÍLKOLÁSBÓL remek-elenek/nak!
Eriksson
@human: Van rálátása, persze, hogy van. Éppen ezért kellene eldöntenie, hogy nem volna-e fontosabb dolog, mint egy strandprojekt. Mondjuk egy közhasznú beruházás. Jó annak a városnak, melynek már csak egy strand hiányzik a tökéletességhez.
Amit példának írsz, az egyéni igény, és egyénileg döntitek el, hogy mire vesztek fel hitelt. És mondjuk fontos is.
human
@Eriksson: Abban egyetértek, hogy értelmetlen beruházásokra nincs szükség. Itt viszont úgy néz ki nem kisvasút vagy stadion építése fog történni. Ott nem szokták nézni a megtérülést, fenntarthatóságot és a pályáztatást sem veszik annyira szigorúan.
Eriksson
@human: Ne keverjük a szezont a fazonnal, jó? Úgy tudom, a kisvasút eu-s pályázati pénzből készült, mint idegenforgalmi beruházás. Most Vásárhelyről és az ő strandjáról van szó.
human
@Eriksson: Márki folyamatosan azon dolgozik, hogy hatékony és gazdaságos legyen a város működése. Például elérte, hogy ne Felgyőre kelljen szállítani a kommunális hulladékot. Ezzel máris megtakarítást ért el a város kiadásaiban. És ha figyelnéd az élő bejelentkezéseit hétvégente, akkor te is tudnál ezekről. Ez nem számonkérés, hisz biztos van ennél jobb dolgod is. Én csak azt mondom, hogy ezekről folyamatosan hírt szokott adni. Most vasárnap 18:00-kor is lesz élő bejelentkezés ahol akár Te magad is tehetsz fel kérdést felé akár a várost akár az országos politikát érintő kérdésekben. Ezekre ott élőben szokott válaszolni.
human
@Eriksson: Mivel látom, hogy téged nagyon érdekel ez a strand program vasárnap rákérdezhetsz nála, hogy mi alapján biztos benne, hogy érdemes a hitelt felvenni. Bár szerintem erről mindenképp magától is beszélni fog.
Eriksson
@human: Különösebben nem érdekel a strandprojekt, nem is vagyok érintett se, csak próbáltam megérteni, hogy a polginak miért olyan fontos a strand. De ugye, az nem derült ki a beszélgetésünkből.
Borsodi
Értelmetlen,mert aki kérte ellenség.Kazincbarcikán is bezárták a strandot,helyette ott van a Vadnai tó,Bányató Ha lenne strand ki menne a tóra?
human
@Eriksson: Olvastad amit fent írtam? " A stranddal kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy a fejlesztések a gazdaságosabb működést teszik lehetővé. Azaz olcsóbb lesz a fenntartás."
Eriksson
@human: Értettem elsőre is. De miért a strand a legfontosabb neki, azt szerettem volna tudni. Nincs más?
cikicakk55
@Eriksson: ma 18:32
Lehet,hogy látszatra nem szimpatikus ember,hisz megszokta,hogy minden felől támadják. Én ismerem az édesapját,itt volt tanár Hódmezővásárhelyen. Egy egyszerű családot képzelj el,akik egyedül a hitükben bíznak. Én nem vagyok vallásos,így eddig csak láttam milyen az,mikor valaki komolyan hisz valamiben,de nála végre meg is értettem. Tudod vele nem szaladt el a ló. Ugyan az az egyszerű ember maradt aki volt.A családja is hétköznapi emberekből áll.Ugyan arra a piacra jár a felesége,kosárral a kezében,ahová mi a város lakói. MZP sétál a gyermekeivel, mindenkihez van pár kedves szava és bár február vége óta Polgármester,de nincs másik autója,nincs új háza, a gyerekei sem rohangálnak elektromos kütyűkkel. Sajnos rengeteget bántják és ez biztos látszik is rajta. Én,mi Váshelyi emberek nagyon gyakran látjuk és hallgatjuk őt.Sokkal gyakrabban,mint annak idején Lázárt. Nekünk hatalmas csalódás,amit Ő okozott a városnak.Hittünk neki benne sokáig és sajnáltuk,hogy egy elmeháborodottat kell kiszolgálnia. aztán le hullt a lepel,kb 1,5 éve minden régen elkövetett disznóságáról. Akkor pedig Márky-Zay Péter sehol sem volt.
Eriksson
@human: És a helyi TV-vel mi újság? Fog működni, vagy végleg bezár? Erre mit mond a városfőnök?
Eriksson
@cikicakk55: Az jó, ha meg vagytok vele elégedve. Semmi más nem fontos. Bár úgy tűnik, neki is vannak érdekes dolgai, nem csak a régebbi elődjének.
cikicakk55
@Eriksson: A strand még Lázár idejében( Almásy) elkezdett épülni,szépülni,bár szerintem túl lassan és túl drágán. A fiam és a barátai inkább ismerik a strandot,mert ők gyakran belógtak hátulról,( bár az utóbbi években már csak karkötővel ellátva lehet benn tartózkodni)Állítólag soha nem tud teljes gőzzel üzemelni. valamiért mindig le van zárva pár medence. nyáron a legnagyobb melegben csak a legelső meleg vizes medence működött,amelyiknél ki van írva,hogy fél óra a javasolt benne tartózkodni. A második medence fele le van mindig zárva,vagy a gyógytornák miatt,vagy az úszásoktatás miatt. A hideg vizes medence meg szinte csak egy sávban használható az úszók és a vízilabdások miatt. Épült hozzá élményfürdő,de ez egy sodró folyosó és egy csúszda pluszt jelent,ám a belépő ára majdnem a triplája lett az eredetinek. Az viszont biztos,hogy lenne jobb helye is a pénznek. A járdák állapota a belvárosban is kritikán aluli,de a város széli utcákban kifejezetten botrányos. Több utcában még földes a kocsiút. A kórháznak is jó lenne egy + CT gép és egy MRI gép. Jó lenne,ha az elfekvő osztályon nem 2-3 nővér trappolna 40 haldoklóhoz,hanem annyi amennyi el is tudná tisztességesen látni őket. Ehhez viszont nem 140.000 ft-os fizetés kéne 3 műszakra. Tehát van helye a kölcsönnek,de üres a város kasszája.Sorra derülnek ki a milliós,milliárdos tartozások. Még a Polgármester temetését sem fizette ki az Önkormányzat.
Eriksson
@cikicakk55: Ahogy olvaslak, úgy tűnik, hogy már most takarékosan működik az objektum. :))) A többi igényhez meg kívánom hogy sikeresek legyenek a pályázatok.
Köszönöm a válaszod.
human
@Eriksson: Jó kérdés. A helyi média ekézi ahol tudja. Ennek ellenére nem az ellehetetlenítésén dolgozik hanem a megoldáson. A várostól úgy tudom jelenleg pénzt kér a bérek kifizetésére a tévé. Érdekes helyzet. Fizesd a saját lejáratásod.
Eriksson
@human: Érdekes meglátás. A helyi TV. működtetése nem városi feladat? Úgy tudom azért lettek kegyvesztettek, mert meghívták Lázárt. Hol a sajtószabadság?
human
@Eriksson: Nem tudok róla, hogy kegyvesztettek lettek volna. Miben mutatkozik ez meg?
Eriksson
@human: Nem támogatja a TV működését, a bérek sem lettek kifizetve. Legalábbis ezt hallottam.
human
@Eriksson: Valóban elszámolási vita van a háttérben. A polgi szerint a tévé tartozik a tévé szerint a polgi nem fizeti azt a támogatást amit a fideszes testület még decemberben megszavazott. Hétfőn egyébként tüntetés lesz a Lázár média ellen Hódmezővásárhelyen. Úgyhogy erről is szó lesz vasárnap 18:00-kor MZP facebook oldalán szerintem.
www.facebook.com/markizaypeter/
Eriksson
@human: Akkor kis türelem és meglátjuk, hogy mire mennek. :)))
human
@Eriksson: A közgyűlésen beszéltek a televízió anyagi helyzetéről. Mindkét oldal elmondta a saját álláspontját.
Mivel visszafele számol a számláló -15:06-tól látható:
www.facebook.com/markizaypeter/videos/1833876490059763/
silber13
@durbincs: totális káosz az elmebeteg makogása, minden értlem nélkül! .Összemásolt szavak összevisszasága! De nem csoda, egy buta szőröstalpú!:-))))))))))
Eriksson
@human: Kicsit furcsának érzem az egészet.
advocat
Shikari! Te Vásárhelyi vagy? Ha nem hallgass! Élj ott, és más lesz a véleményed. Ha nem akkor pedig fizetett troll vagy.
kereső
@Eladott Ország: napestig lehhetne sorolni,már azt is amiről tudunk, de félek,hogy ez csak a jéghegy csúcsa.Mer a számok azt mutatják-sajnos.!
silber13
@durbincs: Valami mást kérnék,ha lehetne, mert ez már dög unalom! :-)))))De az ilyen buzeráns Durbincs-Shikarik már csak ilyenek!:-)))))))
silber13
@durbincs: Hát szőröstalpú buzeráns, siralmas a szövege! Látszik a tanulatlanság, a disznóólbani élete! De oda i való, ergo kuss és takarodjék az óljába, a vályut meg tessék fényesre nyalni!:-))))))
cikicakk55
@human: tegnap 19:42
Én is Hódmezővásárhelyen élek és amikor csak tehetem,nézem azt az élő adást vasárnaponként.Most is várom,hogy kezdődjön. Tudsz róla,hogy holnap tüntetés lesz Lázár ellen? A Kossuth térről indul és Lázár tv-jéhez vonulnak. Annyira szeretnék menni,de a pánikbetegségem miatt a tömeg közelségétől is roham közeli állapotba kerülök,ami kiváltja az epilepsziámat.Már próbáltam,de a sürgősségin kötöttem ki. Hajrá Márki - Zay Péter! Többet tett ez a pár hónap alatt a városért,mint Lázár az évek hosszú során. Ráadásul Ő nem lopott és nem is fog lopni. Nagyon jó Miniszterelnök lenne belőle,bár nekünk rossz lenne,ha elmenne. Minden esetre az nagyon jó,hogy a város lakói sokkal többen vannak mellette,mint ellene.
human
@cikicakk55: Nekem nagyon pozitív a dolgokhoz való hozzáállása. Nagyon jó gondolatai vannak, amiket talán az egyházi közösségből hozott magával. Ő sem tökéletes természetesen. Biztos van amiben nem értenénk egyet, de a fő pontokban igen.
silber13
@durbincs: Hát szőröstalpú buzeráns, siralmas a szövege! Látszik a tanulatlanság, a disznóólbani élete! De oda is való, ergo kuss és takarodjék az óljába, a vályut meg tessék fényesre nyalni!:-))))))
silber13
@Shikari: -jobban tennéd, ha kussolnál Durbincs-Shikari. Fingod nincs a témáról de lételemed az esztelen gyűlölködés, pont úgy, mint ahogy az imádott csúti hippopotamuszod elmebeteg viselkedik
silber13
@durbincs: Hát szőröstalpú buzeráns, siralmas a szövege! Látszik a tanulatlanság, a disznóólbani élete! De oda i való, ergo kuss és takarodjék az óljába, a vályut meg tessék fényesre nyalni!:-))))))
silber13
@durbincs: Mars a disznóólba a rokonai közé, vén buzeráns!:-)))))
silber13
@durbincs: Mars a disznóólba a rokonai közé, vén buzeráns!:-)))))
Sámannus
Tudjuk hogy a hitelfelvétel a beruházáshoz bőségesen fedezi a kiadásokat. a helyzet éppen az, hogy akik leszavazták, évek óta fölösleges kiadást vállaltak fel a város terhére.Ezt a helyzetet kényszerítik a lakosságra a brigantik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.