A választások előtti utolsó Medián-felméréshez képest mintegy 7 százalékot esett a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében.

Ezzel párhuzamosan ennyit nőtt a bizonytalanok aránya

- olvasható a hvg.hu-n.

A Medián szerdán publikált (teljes terjedelmében a HVG csütörtöki számában olvasható) friss közvélemény-kutatása szerint

a Fidesz támogatottsága és a bizonytalanok aránya szinkronban mozog idén március óta.

A kormánypárt szimpatizánsai csökkennek (szeptemberre 37%-ra), az el nem kötelezett polgárok száma nő (31%-ra).

Azaz egyetlen ellenzéki erő sem tudott statisztikailag kimutatható tömegeket a maga oldalára állítani.

Ez a legfontosabb tanulsága a Medián friss mérésének.

A Medián megfogalmazása szerint

"az ellenzéki pártok csak a pincében versenyezhetnek", mert ebben a társadalmi csoportban egyik sem éri el a kétjegyű tartományt.

A Jobbik 9, az MSZP 8, a DK pedig 6 százalékot ér el a teljes népességben.

Az LMP 3 százaléka a Medián szerint nem lenne elég a küszöb megugrásához, a többiek pedig ennél is rosszabbul szerepeltek a szeptemberi mérésben.

Forrás: HVG, Index, ATV

Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ez semmit sem jelent. A választás előtti hetekben dől el minden. A Fidesz megint riogatni fog a maguk által kitalált ellenséggel. Az emberek pedig tömegesen bújnak majd Orbán védőszárnyai alá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...mert van aki még mindig ezen lovagol...:)
Sámannus
Jó van így, majd aki megbukik ha lógni akar, jobban teszi, ha maga csinyája. Én nem piszkolom be vele a kezemet.
cikicakk55
Ezt a felmérést el is hiszem.Ez azt mutatja,hogy egyre több embernek nyílik ki a szeme és jönnek rá,hogy a jelenlegi kormány diktatórikus,korrupt és antidemokratikus. Orbán egypártrendszert akar,de nem olyat,amilyen 1969 előtt volt. Az is igaz viszont,hogy egyik ellenzéki párt sem éri el azt a szintet,hogy nyugodtan rábízhatná magát a Magyar átlagember. Így nagyon nehéz új kormányt választani,még akkor is,ha valami csoda folytán sikerülne a csutit fellógatni.
solidedge
Ez semmit sem jelent. A választás előtti hetekben dől el minden. A Fidesz megint riogatni fog a maguk által kitalált ellenséggel. Az emberek pedig tömegesen bújnak majd Orbán védőszárnyai alá.
kereső
Teljesen mindegy,hogy áll a fidesz=orbán. Választáson leváltani nem lehet.Se összefogással,se anélkül.A NER nem demokratikus választásra van kariblálva.
kissé felnőttem
ez egy sosem volt, kitalált szám, max hangzászavart kelt semmi mást, ettől semmi nem lesz jobb még a hangulat sem 500 aki oszt szoroz ,és gyüjtöget , a többi meg csak van asszisztál kiszolgál, amolyan cseléd, az ő arányszámuk semmin nem tud és nem fog változtatni max 5 -6 prominens ha kibukik akkor már káósz és anarhia, az hogy szavazást hogyan kell manipulálni megmutatták. A bizonytalanok meg max betántorognak a kocsmába mert ellenzék a láthatáron sincs had ne soroljam, egytől egyig leavandzsáltak. AKKOR hagyjuk abba az álmodozást.Ja ők nem ám, mert csak megélhetésük motiválja: nem a nép.
Sámannus
@cikicakk55: Most ezzel azt akarják az okosok mondani, hogy nincs ellenzéki párt, aki leváltsa őket. Nem is kell, mi vagyunk az ellenzék, aki ellen kormányozzák az országot. Egyébként Ferenc testvér ma is csomót köt a hígagyú dumájukra.Lassan rájön mindenki, hogy a Már régen nem kormányzás folyik. A társadalom rombolása nem kormányzás!
Ha a fideszpártiak rájönnek, hogy csak az orosz testvéri médiatámogatás és futballhuligánok jelentik a "polgári erőket" meg is buknak a pohosék A belső hatalmi mag csak egy szűk buborék, ami ha kipukkad, fossá válik az egész rendszer.
cikicakk55
@cikicakk55: Ma 17:11
Bocsánat,nem 1969-et akartam írni,hanem 1989-et.
cikicakk55
@kereső: Most már nem,de április8 előtt még megtehették volna.Azóta már azt a pár kiskaput is bezárták,ami még maradt a megdöntésükhöz. Most már semmilyen békés úton nem tudjuk Őket leváltani. Eddig sem a népet hibáztattam,hisz régen voltak ennyien szavazni mint most.Az a baj,hogy ha 100% ment volna el szavazni,akkor is a Fidesz nyert volna az új választási törvényükkel,a sok kis kamu párt töredék szavazatai miatt és az ellenzék pénzorientáltsága miatt. Most már vége,hisz sem jogunk,sem politikai készségünk nincs.Az ellenzéknek lenne módja rá,de csak a szájuk jár. Most okosok,mikor már késő bár mit is tenni.
cikicakk55
@Sámannus: ma 18:23.
sajnos azt meg is kéne érni,ami nekem már biztos nem adatik meg.Nagyon lassan jut el a Fideszes mag agyáig a tudás.sajnos a bankszámlájukra a pénz sokkal hamarabb beér és az elnyom minden reális gondolatot a fejükben.Úgy az ellenzéknek,mint a kormánypártiaknak.
human
Nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni. Választások után a lemorzsolódás szerintem természetes. Elemzők szerint közvetlenül választások után általában a valósnál nagyobb támogatottság szokott mérhető lenni a győztes fél oldalán. Ez idővel lemorzsolódik és mivel vége a kampányköltségvetésnek és az osztogatásnak további lemorzsolódások szoktak lenni. A választások előtt pedig ismét kampányköltségvetésből, ajándékokból és újabban paráztatással ismét fentebb fogják tornászni a támogatottságot.
Borsodi
Oké,helyes. mennyien veszítették el a házukat választások óta? Mennyien mentek kényszerből külföldre dolgozni? Mennyien menekültek a halálba?
merce.hu/2018/08/18/napi-15-kilakoltatas-tortenik-magyarorszagon/
merce.hu/2018/08/17/emberkinzok-orszaga-lettunk-es-hagyjuk-csak-hagyjuk/
Sámannus
Látom már csak a leghitelesebb személyek védik a geciket.
Mondjuk egy becsületes szántóvetőt is megkérdezhetnének, akinek a földjét elzabrálták, vagy a házából kilökték.
karma1
Nocsak,... Es a median vezetoje meg mindig az intezmeny elen all?
Mi lesz, ha megtudja a fo"ni, hogy negativ hireket terjeszt fideszes penzert a plebsz kozott?
Lesz a median vezetonek kirugas, ed az is lehet, hogy hamut szor a sajat fejere, es kolostorba vonul...:o)))))
division
@Borsodi: Azért nem kellene mindent a Fideszre fogni, nem ők adósították el az embereket, és nem miattuk vannak az öngyilkosok, ennél azért árnyaltabb a kép. Sok van a rovásukon persze, mint ahogy a legtöbb kormánynak lenni szokott, de ne akarjunk már mindent rájuk kenni. Aki szerelmi öngyilkosságot követ el pl. az nem a Fidesz hibája.
Desischado
@mackoka46: Én erre várok. Na, akkor kezdődik a haddelhadd! Egymást fogják felfalni, már alig várom.

@division: Te meg ne védd már őket állandóan, már felfordul a gyomrom tőle! Mi a nyavaja kell neked (is) hogy végre elfordulj tőlük? Nem vagy olyan mint ők!
szep napot
Nincs ellenzek; igy Kim Jong Viktor 20%-os tamogatassal is nyerne(2/3-al). Eloszor az ellenzeket kell levaltani majd a Vityat.
evacica
Mi van ébredezik a nép? Már éppen ideje, más normális országban már rég bíróság előtt állna ez a tolvaj banda! Most hallom, hogy a nemzet veje újabb 2 milliárdot vett fel, így már 1o milliárd a tartozása, szeretném tudni, hogy ezt miből is fizeti vissza!? Most éppen az elgründolt Tirai kastélyra kell sajátlagoson álló Ráhelkáéknak! Tolvaj az egész család!
mackoka46
@Desischado: Ne várd ! Még jobban rátelepednek a kamatokra és az árfolyamra. Az önkéntes pénztárakat is megcsapolják, a bankszámlát pedig ismeretlen banki külön költséggel terhelik be !
division
@Desischado: Attól hogy nem okolom őket mindenki nyomoráért még nem azt jelenti hogy szemet hunyok a sok gazság felett. Soha nem szerettem egyébként kormányoktól függetlenül sem azt ha mindig mindenért őket tették felelőssé, na meg persze a szomszédot mert neki jól megy. Van egy határ.
Borsodi
@division: Igazad van a szerelmi öngyilkosságok nem miattuk van.De az,hogy Magyarországon már egyes helyeken ki se mernek menni este az emberek,mert a közbiztonság és a törvény is nulla.Devizások, naponta 15 veszíti el a lakását,családok mennek tönkre,emberek kezdenek új életet,külföldön.A kormányunk legnagyobb hibája,hogy még nem mondott le.
.www.youtube.com/watch?v=yrWYNSA4oN0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.