A Jobbik volt elnöke úgy látja, belső erő nem képes elmozdítani Orbán Viktort és rendszerét.

Vona Gábor: "Orbánt nem lehet leváltani"
Fotó: Facebook/Vona Gábor

Tavalyi lemondása óta egyáltalán nem tervezi a pártpolitikába való visszatérését Vona Gábor – írja az Index.

A politikus úgy vélekedett:

„Itt nem lesz kormányváltás. Orbán Viktort nem lehet leváltani”.

Vona arról is beszélt, hogy szerinte fölösleges minden leváltásáért folytatott harc, a jelenlegi politikai, társadalmi és médiaviszonyok mellett kilátástalan a küzdelem.

Tiszteletre méltónak tartja az ellenzéki pártok próbálkozását, de úgy látja, semelyik párt nem tudja választáson legyőzni Orbánt, aki szerinte egy komplett rendszert épített ki.

A magyar történelemből az látszik, hogy sosem belső, hanem külső tényezők hatására változott meg egy-egy rendszer. „Orbánt egy rajtunk kívül álló külső történés mozdíthatja el, belülről nem lehet megdönteni – vélekedett.

Addig pedig, ameddig eljön ez a külső változás – ez lehet egy, öt, de tíz év múlva is –, készülniük kell a mást akaróknak az Orbán utáni időkre”

– mondta Vona.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Mi Vona utolsó mondatába kapaszkodva készülünk az orbán utáni életre.Amikor nem épül több felesleges stadion,a külhoniaknak nem lesz zsákszámra osztva a magyar adóforint,nem építünk kórházat Vietnámban,nem támogatunk 9 külföldi focicsapatot,nem építünk templomot Mexikóban,és nem lopjuk el az ország fellendülésére való EU-s pénzt.Nem pusztítjuk tovább az egészségügyet,és az oktatást.Stb,stb,stb...Lehetne sorolni a fidesz "jótéteményeit" oldalakon keresztül...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Hál' Istennek, Orbánt nem lehet leváltani!
csak úgy....
@Pegero: @verőce21: vona gabi nagy hülye vót de ti azok is maradtok! @verőce21: a szemmel versz ignác a szülö nök támasza a CSOK os propagandista? :)
csipetke
Mi Vona utolsó mondatába kapaszkodva készülünk az orbán utáni életre.Amikor nem épül több felesleges stadion,a külhoniaknak nem lesz zsákszámra osztva a magyar adóforint,nem építünk kórházat Vietnámban,nem támogatunk 9 külföldi focicsapatot,nem építünk templomot Mexikóban,és nem lopjuk el az ország fellendülésére való EU-s pénzt.Nem pusztítjuk tovább az egészségügyet,és az oktatást.Stb,stb,stb...Lehetne sorolni a fidesz "jótéteményeit" oldalakon keresztül...
Gauntlet
De mi azért megpróbáljuk. Nem adjuk fel. Nem hátrálunk meg. "
" harcolni fogunk a tengereken és óceánokon, harcolni fogunk egyre növekvő bizalommal és növekvő erővel a levegőben, megvédjük szigetünket, bármibe kerüljön; harcolni fogunk a partokon, harcolni fogunk a leszállópályákon, harcolni fogunk a mezőkön és az utcákon, harcolni fogunk a hegyekben; sohasem adjuk meg magunkat!”
namihami
Nem szoktam igazat adni a Vonának. De ebben, sajnos, egyet kell értenem vele.
BÉKÉS úton, választással ez nem fog menni. Addig csűri-csavarja, amíg, legyen bármilyen és bármikor, de neki fog lejteni a pálya.
Úgy a szavazatok összesítése, a választókerületek pozíciója, addig változtatgatja, amíg kell.
Ezt csak drasztikusan odacsapva lehet mrgváltoztatni.
Desischado
Sajnos, igaza van vonának. Békés úton valóban nem, de remélem, egyszer eljön az idő, és caucescu sorsára jut. Lehetőleg minél hamarabb.
Yoda69
vona, ez baromsag!
Megvolt az esely tavaly. Ha ti es az elembe nem szurjatok hatba az ellenzeki az osszafogast, akkor mara mar csak egy meggyengult fideSS lenne hatalmon, 2/3 NELKUL !!!
De ti es az elempe a fideSS fizetett csicskasai vagytok, es a szerepetek az ellenzeki osszefogas bojkottalasa minden aron. Sajnos sokan meg hisznek bennetek, de eljon az ido amikor felnyilik az emberek szeme, es belatjak csakis a demokratikus ellenzek tudja levaltani a fasisztoid fideSSt.
nezelodo
Vona valóban tudja, mi a helyzet, hiszen egy polgári köröcskében hitegette Orbán, és fogta a szekér lőcsét másokkal együtt, amit ő maga is tolt, a Simicska pedig a szekérrudat kormányozta. Mára már a szekértolásba orosz, lengyel, olasz, macedón, azeri és egyéb kétes hírű barátok is besegítenek, Orbán pedig azt hiszi ő fogja a rudat, és irányít! De mi lesz ha elfogy a kenőcs a tengelyről, és beszorul?
Virág Árpád
"A torkánál ragdta meg a kérdést, Pelikán!"
Eladott Ország
Hát ez legalább olyan vonzó perspektíva a fiatalok számára, mint az, hogy 2030-ra beérjük Ausztriát! Vona, IQ-betyár is vagy, és a szándékaid nem jobbak, mint a kondérhoz igyekvő disznóé. A saját felelősségét persze nem firtatja abban, hogy az Orbán rezsim ki tudott épülni. 2010-től folyamatosan tüntetéseket és népszavazásokat kellett volna szerveznie Orbán ellen, a diktatúra kiépülése ellen, nem pedig együtt szavaztatni a frakciót a fidesszel. Ha így áll hozzá akkor minek megy szavazni? Mindent és mindenkit le lehet váltani. Kérdés csak az mikor és milyen módszerrel. Erre kellene választ találni mert eddig momentán nem sikerült. Persze lehet mint Vona , jól megmondani a partvonalról, hogy nem lehet és elevickélni a susnyásban.
Jozefina
Lelehet váltani, csak normálisan össze kell fogni, de leginkább a sötét népet kellene felvilágosítani. Minden ellenzéki politikusna, civileknek, szakszervezeteknek ezt kellene tenni és nem teóriákat gyártani!!!
jancsipapa
Vele, meg a többi lúzer,elutasított politikussal( Fletó,Karácsony, Szél, Kunhalmi ,Hadházy,Bangóné stb) valóban nem...
balos
@jancsipapa: veled meg az előtted szólóval már ezer éve leszálló ágban van a nemzet!Csak szólók!
Aki Én
Béla Sándor Lakatos!
Ennyi okoskodó butaságot régen hallottam. A legszebb a saját törvények be nem tartásának és a kettős mércének a számonkérése fideszes lévén.
Ez nem semmi...
36
Úgy valóban nem, ahogy tegnap a DK szóvivője megnyilvánult reggel a Kossuth rádióban+M1 tv csatornán összekapcsolva, nézni és hallani lehetett-volna-az EP választási programjukat, de csak a fidesz és "lakájmédiája" szöveg jött a no name csávóból, az is hisztérikus Fletó stílusban. Az idejét sem töltötte ki. Sértődötten elköszönt és elhallgatott. Kár ezekre az időt is pazarolni.
Sámannus
Gabesz, te is ott kotortál a puytin hátsójánál, mint vityka. Jól tudod, hogy a háttérben mindenki az oroszoknak dolgozik, aki pedig valami eredményt akar elérni társadalom összefogásával, azt kicsinyájják, mint téged.
Amikor bejutottatok parlamentbe, 75%-os jobboldali többségről hadováltál, mert szerettél volna a kormányzás közelébe kerülni, de "kicsit" megfertőzött titeket a gárda, ezért szalonképtelennek tartott titeket a pohos, és a kétharmadhoz sem kellettetek, mert abba is besegítettetek nem is egyszer.
Ne ámítsunk senkit a győzelemmel, a muszkák úgy tömik hazugságokkal a médiát, hogy másodperc sem telik el hazugság nélkül.
Az Öszödi beszéd csak egy kismise ahhoz a litániához képest amit orbányayék elkövettek/elkövetnek.
A média pedig szemérmetlen hazugságözönnel mindent kiforgatva tálalja.
tudode
Dehogynem!
.
Leváltja ÖNMAGÁT azzal, hogy kiherélte az ESZÉT (Simit), és a VALÓVILÁGTÓL elrugaszkodva van nekije, valami Hungary Help programgya, aztán a Vlagyimirtól, a Csüng Csentől, az EU-s állampolgárok adójával RÁZZA a rongyot VILÁGURALMI TÖREKVÉSÉVEL akkor, amikor a bennszülötteknek kilóg a gatyóból az alfele!
.
Ráizél a MAROKNYI haverjával, hogy ŐFÉLESÉGE lett a kiválasztott, akit megrészegített a NARANCSKÖDÖS olyan hatalom, amelyet KALÓZKÉNT birtokol 2011 óta!
maci0427
Ezt még a hülye is tudhatta ! Orbán Viktor idáig csak 2030. -ig tervezett, de már tervezhet 2042 -ig is ! Semmire kellő ,gyenge baloldal, de a fizetésük mellékesük az nagyon jó és színjáték, bohóckodás, erőlködés az egész létük, cselekedetük !
kokopelli
@RonaGyuri: ...nálad a pont! A "leváltani",az egy választási vereséget jelentene az Orbánnak!
Ez az ami nem megy! Egy sarokbaszorított vad a legveszélyesebb!Amennyiben csak a látsza-
ta meg lenne annak,úgy az Orbán sem riadna vissza semmitől,ergo leváltani nem lehet,csak el-
zavarni!...és az némi különbség,amiben a Vonának igaza van!
JAJMÁR
Jól látja Vona, de ez látszott már onnan is, ahol a választások előtt állt... mégis belelépett ? Ahogy az összes többi politikai erőnek csúfolt párt emberei. De miért? Erre kéne felelni nekik.
kokopelli
@JAJMÁR: Igazad van!Melyik totalitär példaképét váltották le eleddig? Vagy megölték,vagy
kimentették az országból őket,de nem leváltották!
verőce21
Terjeszkedik az Orbán-féle új európai látásmód. Nemhogy megdönteni kell, hanem támogatókra lel a bevándorlásellenes politika.
"Magyarországra érkezem egy új Európát építeni” – nyilatkozta az olasz politika üdvöskéje, Matteo Salvini belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes.
jancsipapa
@balos: Tudod,én egyáltalán nem vagyok Orbán párti ,de attól még (sajnos) ez a helyzet .Ha valakinek nem tetszik a mostani "ellenzék" ,nem biztos,hogy a kormánypárt tetszik. ( még,ha te ezt el sem tudod képzelni. de ez legyen te bajod )
JAJMÁR
@kokopelli: Igen! Ebben az esetben viszont az a baj - vagy nem baj, de tény, én így látom -, hogy nincs is leváltó erő! Már olyan, amelyikben komoly, eltökélt szándék és jövőkép is van. Emezek amaz szervezet részei, és vele halnának. Szerinted akarnak?
KisGenyo2
Nem az a fő baj, hogy nem lehet, hanem az, hogy csak nála sz@rabbakra lehetne. És sajnos ebben a csoportban Vona is benne van. :-(
Eladott Ország
Inkább befognád a pofádat, te szarházi! Te is csak a fidesz szekerét toltad te mocsokláda! Ki volt biztos benne, hogy egyedül is képes leváltani a fideszt, pedig ellenzéki összefogással leváltható lett volna ez a tróger bűnöző banda. Takarodj a picsába állj a tükör elé és köpd szembe magad. Megvett téged is a fidesz mint egy hízott libát és van még bőr a pofádon tanácsot adni! Te beképzelt hólyag, hülye seggfej vagy, b@zdmeg!
kokopelli
@JAJMÁR: erre gondoltam én is! A leváltásnál! Az, hogy terjed az Ő politikája az egy nagy
baromság! Egy-két szélsőjobbos barom kijelentése nem irányzat,mivel magát az Orbánt sem
ismerik nyugaton!! Ismerés alatt többet értek,mint a hallottak róla!Bele kell nyugodni,hogy egy
olyan ország M.E.-e, amelynek a GDP-je kevesebb mint egy nagyobb nyugati nagyvárosé!,
Nem számottevő! Amennyiben a külföldi cégek gazd. adatait is elhagyjuk,úgy marad Albánia?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.