Az unió nemcsak a bevándorláspolitikát rontotta el, hanem a gazdaságpolitikát is – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hozzátette, az EU egyik legnagyobb gazdasága, a brit kilép az integrációból. A nyugat-európai és különösen a német gazdaság lassulása pedig azért probléma, mert a magyar gazdaság tőlük függ, a magyar export/import háromnegyede oda irányul.

A nyugat-európai gazdaság lassulása hosszú távon Közép-Európa lassulásához vezet – fűzte hozzá.

A pénzügyminiszter értékelése szerint ugyanakkor a magyar gazdaság jól van, a harmadik negyedévi növekedés 5 százalék, ami háromszorosa az uniós átlagnak és dobogós helyet jelent az egész unióban.

A magyar kormány feladata 2020-ban a magyar gazdaság, a magyar munkahelyek és vállalatok védelme. A magyar gazdasági növekedés hátterében az adócsökkentés áll. A legfontosabb munkát terhelő adó, a szociális hozzájárulás például 2016 és 2019 között harmadával, 27 százalékról 17,5 százalékra csökkent. Ez 2600 milliárd forint többletet jelentett a magyar cégeknek, amelyek ebből finanszírozhatták a béremeléseket, anélkül, hogy versenyképességük csökkent volna. Jövőre egy százalékkal, 13-ról 12 százalékra csökken a kisvállalkozások adója.

A kata lényege megmarad, ám fel kívánnak lépni az ellen, hogy egyre több munkáltató kényszeríti át ebbe az adózási formába munkavállalóját

- ismertette a pénzügyminiszter.

Miután 2020-ban az ideinél kevésbé nő a magyar gazdaság, a személyi jövedelemadó csökkentésének 2020 után lehet realitása – fűzte hozzá.

Az uniós támogatásokkal kapcsolatban a pénzügyminiszter hangsúlyozta:

Magyarország még egyetlen támogatást sem vesztett el, viták vannak az Európai Bizottsággal, ahogy sok más ország esetében is.

A jövőre 27 százalékra emelkedő lakásáfával kapcsolatban Varga Mihály arra hívta fel a figyelmet: a nagyvárosokban, főleg Budapesten túlárazottak az ingatlanok, de lassan megáll az árnövekedés.

A tervezett atlétikai stadionról szólva a miniszter megjegyezte: beruházásokra szüksége van a gazdaságnak, sajnálatos lenne, ha a csarnok építése elmaradna.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Varga elmész te a qrva anyádba! Az EU második legszegényebb és legkorruptabb országa vagyunk. B+ az ilyen eredménnyel a föld alá kéne süllyedni örökre! Kit nézel hülyének te seggfej!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mi van Mityuka? egyébként jól vagy??? =))
Rockxy
" a német gazdaság lassulása pedig azért probléma, mert a magyar gazdaság tőlük függ, a magyar export/import háromnegyede oda irányul."
ez így van, a németek viszont nemkicsit függenek a zoroszoktúl.
Eladott Ország
Varga Mihály kiosztotta a Világbanknak a tennivalókat. Érthető is, fontos, hogy egy ilyen különlegesen tehetséges szakember irányt mutasson. Érdemes azért figyelni a szónoklatban megbújó Gyurcsány szálra üzenetre: a világgazdaság lassulása súlyosabb, mint azt eddig bárki gondolta. Szerencsére Magyarország erre már felkészült, de ha netán mégsem, akkor legalább van hová mutogatni. Félő, hogy hamarosan a bőrünkön érezhetjük majd a lassulást (és minden egyebet), de azt már most is tudni lehet, hogy ki tehet róla: Soros, az Unió és az elmúltnyolcév.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/02/1.png
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/02/2.png
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/02/3.png
Itt a forrás, a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet honlapján, lehet nézelődni. Vagy adjátok oda Varga Mihálynak, ő könyvelő, hátha megérti. gvi.hu/adatok/grafikonok
tudode
Azért azon a szinten nem illene a államháztartási analfabéta szintjére pártkatonaként lesüllyedni, aki gondnoksága alá helyezte
.
----- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
.
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
Tudnia kell, hogy
.
""""Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.""
.
Fő feladata a narancsköddé váló milliárdok babusgatása!!!
Eladott Ország
Varga elmész te a qrva anyádba! Az EU második legszegényebb és legkorruptabb országa vagyunk. B+ az ilyen eredménnyel a föld alá kéne süllyedni örökre! Kit nézel hülyének te seggfej!
SystemError
Kezdődik a maffiakormány luxuséletének kimosdatása és annak megmagyarázása, hogy miért nincs több pénz...:)
Nem stadionra meg fiktív pályázatokra kellett volna költeni a lét és akkor mára tartanánk valahol nemzetközi szinten is..

Rossz hírem van, amúgy is kezdtek rájönni az emberek, hogy mi a fidesz..Azt meg tudjuk, ha Magyarországon elfogy a lé abba minden párt megbukik. Csakhogy a fidessnek a saját belső elvtelen klientúrájával is kell számolni, akik ugye pénzért az anyjukat és az országot is eladnák...

A legutolsó lesz akkor, hogy román bértrollokat fizessenek 12órában...:))))))
kereső
@kereső: "sáskák"- az irás cime, és tényleg azok...régóta mondogatják hozzáértők, hogy amit a NER újgazdagjai művelnek, az a sáskajárással ér fel a magyar gazdaság /és pénzügyi rendszer számára.
simmering73
"A tervezett atlétikai stadionról szólva a miniszter megjegyezte: beruházásokra szüksége van a gazdaságnak, sajnálatos lenne, ha a csarnok építése elmaradna."
A qrva anyádat. Beruházásokra szükség van, de nem ilyen hamvába holtakra.
cikicakk55
Képtelen vagyok ennek a szemétládának a cikkét elolvasni végig.Eddig jutottam el: "A pénzügyminiszter értékelése szerint ugyanakkor a magyar gazdaság jól van, a harmadik negyedévi növekedés 5 százalék, ami háromszorosa az uniós átlagnak és dobogós helyet jelent az egész unióban." Nem értem én ezt! Ha tényleg ennyire szárnyall a gazdaságunk és ilyen kurva jól teljesítünk,akkor miért mennek el a fiatalok,miért Ukránokat hoznak ide dolgozni,miért nyomorog majd 6 millió Magyar ember? Figyelj már te zselézett hajú mocsok! Azért,mert ti pár ezren sokkal jobban éltek mint a nép,még nem jelenti azt,hogy MAGYARORSZÁG nagyon jól teljesít. Életszínvonalban csak a Bolgárok vannak mögöttünk. A ti sok milliárdos lenyúlásotok,az EU-s pénzek havrok közti szétosztása miatt láttok ilyen narancsködben.Éljél már meg te seggfej annyiból,mint egy tanár,vagy ápoló(nő) vagy éppen egy Német gyár Magyar cégében dolgozó szalagmunkás. Rohadnátok meg.Nem értem a sok nyomorult kis nyugdíjas és etnikum,mit szeret ebben a tolvaj bandában?
namihami
Ezesetben be kellene a magyar gazdaságpolitikusainkhoz iratni az Unio szakembereit. Rögtön megoldódna az a trauma, hogy Európában az utolsóelőtti helyen állunk szinte minden tekintetben. Ha sikerülne őket is rávenni a hazai rendszerre, máris azok is hasonlóan csóróvá válnának. Csak akkor a Viktor vajon miből etetné a kezéből a csókosait, ha nem jönnének azoktól a tudatlanoktól az általuk adott Euromilliárdok? És mennyit kaphatnánk, ha netán nem rontották volna el a gazdaságpolitikájukat?
Na, akkor talán inkább maradjon mégis minden a régiben?
görbetükör
... mondja ezt azokrôl a jôlėti országokról, ahonnan ezermilliárdokat tarhál olyan orszåg politikusa, akinek a hazája gazdaságilag a bányászbéka hátsója alatt van és ahonnan évente sokezer ember menekül az általa kritizált országokba.
Ehhez pofa kell, de van neki, mert a hivei bólogatnak minderre.
SystemError
Amúgy kicsit sajnálom Vargát,mint egy "fideszes sors" Ő egykoron "szakember" volt és látszott ahogy évről évre elkussoltatták és csicskabábot csináltak belőle is.. Persze választhatott volna, hogy a szakmaiság és a tudomány lesz az amire büszke lehet majd, ha elviszi a kaszás
Hát nem állt a szakmai érvek mellé és most meg az egy bites fidesz szar jön ki a száján..és az emberek erre is fognak emlékezni.. Megérte és ezt kérdezhetnénk a többi gerinctelen patkánytól is, hogy minden a pénz, ha közben leköpnek a halálodig majd..
Lepényleső
Ahhoz képest sokkal jobban élnek mint mi,mi akik szenvedjük az állítólag remek ortodox gazdaságpolitikát?
Az viszont igaz,hogy az ortodox gazdaságpolitikát aki kitalálta s rokonsága jobban él mint az egész nyugati világ?
Aki Én
Már félek mi lesz a következő világszínvonalú magyar modell.
Eddig a foci, az egészségügy, az oktatás, az antikorrupciónk és a gazdaságunk az.
És, hát látjuk ehhez képest a valóságot.
Nem akarok másban ,,kiemelkedő" lenni.
Amikor az Eu egyik legcsóróbb országának a pénzügyminisztere mond ilyeneket, az meg humoros is.
Nyírfa
Túl gyorsan szárnyalunk, szegény németek, mit a németek, maga az EU nem tudja, merre a meddig, pedig mondja a Varga, mondja, és még mindig mondja, de beszélhet nekik, nem hallgatnak a jó szóra.
Hol lesz a Nyugat, kérdem én, aggódva pőre kis létük miatt, amikor mi már... sehol?
Jozefina
A dübörgő gazdaság megtorpanni lászik!!! Rögvest kitalálták, hogy az EU az oka!!! Hát ezek tényleg patkányok??!!
Eladott Ország
@Nyírfa: Érdekes a gazdasági növekedést mindig az EU átlagához viszonyítva közlik, nem pedig a volt keleti blokkhoz, mert ott szinte valamennyi mutatóban sereghajtók vagyunk. Nyilvánvaló egy magasabb fejlesztési szintet növelni sokkal nehezebb elérni, mint egy elmaradott szintről.
Józsipapa
De az a lényeg Misi,hogy ti rendbe tettétek!!!
Csak nehogy nagy legyen majd a koppanás,
ha kiderül, hogy a KSH a szájatok íze szerinti
számokat közölte!!
kokopelli
Lehet,hogy a nyugati országok elszegényedett polgárai M.o-ra fognak tódulni munkát keresve? Ezt a Misit
mostanában látta orvos? Az igaz,hogy a MAN és a Mercedes már érdeklődött a régi magyar teherautók ill.
buszok technológiája után!
libellle
@Rockxy: miert függ a nemet gazdaság a ruskitól? Absolut nem piac már azert sem mert embargó alatt van.
Nyírfa
Egy sporthasonlattal élve, legyen atlétika, mi más? Elindul a futóverseny mezőnye, hatalmas az iram, megy a helyezkedés. Az erejüket jól beosztók diktálják a tempót, a kevésbé felkészültek, a gyengébb teljesítményűek lemaradnak.
Akármilyen fáradt, az ér célba elsőként, aki nemcsak a fizikumára gyúrt, hanem fejben is érett a táv sikeres megtételére.
A győztes is szusszan , rendezi a sorait, aztán fogja a zászlót, és lefutja a következő kört, közben utoléri a gyengébb futót, aki majd most esik be a célba, a szó szoros értelmében.
A Varga-féle futóversenyben a Nyugat már ünnepelteti magát a tiszteletkörben, mikor Magyarország bevonszolja magát a célba. Persze, ha a Nyugat nem doppingolt volna, mi nyerünk, az hétszentség! :)) Na, majd vétót emelünk, aztán nézhetnek!
Nyírfa
@Eladott Ország: Már megint nem írtam megszólítást, neked címeztem a válaszomat.
kokopelli
@Rockxy: ...és viszont!Az oroszok a gázt mindenképpen el kell,hogy adják! Imádkoznak,hogy a második
pipeline is megépüljön,mert kell nekik a lóvé!A déli EU-s országok meg morognak,hogy az északi országok
leß@rják a tiltakozást! Inkább úgy értem,hogy az orosz gazdaság van az Északi tenger államaitól függő vi-
szonyban!(francia,holland,német stb. piactól!
advocat
Misi! Keress egy jobb heylet! Ennyi ésszel talán egy "nagyobb céget" is vezethetnél, hiszen tudod az igazi megoldást is, de kis ország vagyunk, a határon kívül talán még a nevedet sem ismerik!
kokopelli
@advocat: ..honnan ismernék a kis Misit,amikor még a többi (keleti) országok "vezéreit" sem ismerik!Vannak
oszt annyi!Még csak nem is zavarják a nyugati "embereket" (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.