A kormány célterületeket jelölt meg, hol használná fel az EU-s támogatásokat, Budapest pedig nincs ezeken a térképeken – derül ki a Népszava birtokába került dokumentumokból.

Orbán így véreztetné ki a fővárost: egy cent EU-s pénzt sem kapnának

A korábbi főpolgármesterrel kötött minden megállapodás érvényes; jár a száz nap türelmi idő Karácsony Gergelynek és csapatának – jelentette ki múlt heti éves sajtótájékoztatóján Orbán Viktor.

A valóság – a Népszava birtokába jutott kormánydokumentumok tanúsága szerint – ennek épp az ellenkezője.

Amint arról lapunk is beszámolt, a miniszterelnök arra a kérdésre válaszolt a fenti szavakkal, hogy mit szól Karácsonyéknak az atlétikai stadion, a szuperkórház és a Liget ügyében kifejtett álláspontjához.

A kormányfő – immár nem először az októberi önkormányzati választási fiaskó után – olyan látszatot igyekezett kelteni, mintha a kormány nagyvonalú fejlesztésekre készülne Budapesten, amelyeknek egyetlen akadálya az ellenzéki színezetű fővárosi önkormányzat ellenállása. Közben azonban a kormány Budapest pénzügyi ellehetetlenítését készíti elő.

Eljutott szerkesztőségbe az a prezentáció, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium készített, és azt tartalmazza, milyen rendszerben használná fel Magyarország a következő, 2021-2027 közötti uniós finanszírozási időszak operatív programjainak támogatásait.

Az új struktúrának – azon túl, hogy Debrecenen kívül a legtöbb nagyvárost hátrányosan érintené – Budapest lenne a legnagyobb kárvallottja: ha a Bizottság elfogadja a kormányzati javaslatot, a főváros a jelzett ciklusban uniós fejlesztési források nélkül maradhat.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
miért van aki mást várt már fiatal kora óta utálja a várost, most meg már gyűlöli! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ebben semmi meglepő nincs, tudjuk ki O1G. Primitív bosszúban gondolkodó tolvaj, akinek ez lehet a legjobb útja ahhoz, hogy elveszítse a 2022-es választást és eltűnjön a süllyesztőben - vagy a fegyházban - a szégyenkeresztény csürhéjével együtt.
RonaGyuri
miért van aki mást várt már fiatal kora óta utálja a várost, most meg már gyűlöli! =))
karma1
Meg szerencse, hogy Dobrev Klara meg a Cseh Katalin azert (is) lobbiznak, (nemkulonben Karacsony es mas tagorszagok fovarosainak fopolgarmestgerei is), hogy a sokszor illiberalis kormanyokat (mint kazinczsky Lengyelorszagban) megkerulve egyenesen a fovarosok kaphassak a fejlesztesi penzeket. Ha ezt sikerul keresztulvinniuk, akkor orban baszhatja a fovaros elleni politikajat. Pedig most mar nagyon is hajlik erre az EU.
görbetükör
A hazaszeretet példaképe. Honatyánk az országért, a népért vív szabadságharcot.
Csak éppen kinek a vérét is ontja?
Jozefina
Az EU tudja, hogy orbán és a fidesz maffia ellopja az EU-s pénzek nagy százalékát és nem megfelelően használja fel!!?? Kell, hogy az önkormányzatok függetlenül pályázhassanak és kapjanak EU forrásokat!!!
silber13
@Shikari: Lehet, de nem egy elmebeteg bosszúszomja, beteges akarnoksága szerint
kereső
@görbetükör: Az. Nincs 20 milliárd a Lánc-hid felújitására, de ugyanennyi jutott külhoni labdarúgó akadémiák létrehozására, támogatására. A fene egye meg azt a qrva nagy hazaszeretetét. A legújabb , hogy most Nagyváradon létesúl labdarúgó akadémia- amelyre jelenleg 2,1 milliárdot ad a kormány( avége ki tudja mennyi lesz!). Ez a klub IS! magántulajdonú- mint az összes többi. Szakadna már rá a nép-nemzethy égbolt.
silber13
@Shikari: Nem ám! Majd arra a félnótás tolvajra és a hordájára bízzák!:-))))) Te tényleg nem vagy komplett!
kereső
@Shikari: Te vagy a moslék. Elég legyen már a mocskolódásodból bozgor!Hogy mersz igy beszélni több millió emberről, te degenerált üledék. Takarodj már vissza oda, ahonnan ide hozott a fene, meg habonyárpi lopott pénze.
lusta
@Shikari: Hát drága sztrovacsek, nem. Egy normális országban nem.
silber13
@Shikari: Tudsz még valami ilyesmit összevinnyogni, vagy majd a párttársak segítségét fogod kérni?:-))))
lusta
@Shikari: Drága sztrovacsek, ez egy normális országban úgy működik, hogy a pénzekért az adott ország kormánya küzd és a megszerzett lovettát az adott országban a helyi szintekre elosztják és ott már tudják ki és mire kap lóvácskát. A helyi pályázatok beadása, elbírálása nyílt, mindenki számára elérhető, lekövethető. A kormány egyszerűen nem szól bele. Persze ezt Ön honnan tudhatná, ahhoz egy kicsit szét kellene nézni a nagyvilágban, de ez Önnek nem megy, mert a Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézár négy betűjéből mindez nem látható.
silber13
@csak úgy...: Viccelsz? Ez? Dolgozni?? Hiszen mindíg is büdös volt neki a munka. Pontosan olyan mint az imádott főnöke. Az sem dolgozott soha!
Gauntlet
Itt az idő hogy Budapest városállam legyen! Ezt nem lehet tűrni !
Nessy
@Shikari: Tudom, hogy nem vagyunk azonos nézeten! De azért van egy bizonyos intelligencia szint, amit illene betartani, még a fidesz hívőknek is!
Az, hogy itt a fórumon kocsmai stílust használ, és provokál, már megszokott. DE!!! Több millió fővárosiról úgy nyilatkozni, ahogy most tette, az még ennek is alatta van! Igen, sokan számítottunk rá, hogy O.V. pitiáner bosszúállása utoléri a fővárost, hiszen eddig is betartott, csak miután Tarlós mindenre igent mondott, nem volt ennyire szembetűnő.
A "kedves jelzői" pedig vissza a feladónak!
lusta
@Shikari: Ebben az agymenésben csak az a baj, hogy maga az illetékes uniós bizottság kérdőjelezte meg a rendszer átláthatóságáát és tisztaságát. A papagájkommandó anyaga remekül megy Önnek.
Sámannus
Szerintem zendűlésben bíznak, hogy a koszos ruszkikat behozhassák
csak úgy....
@Shikari: a te kormányod lop,csal,hazudik és 30 évekre titkosít!
csak úgy....
@Shikari: különben,egy munkakerülö mint te,milyen jogon osztogat észt ?
kereső
Vasárnap elhunyt Komáromi András üzletember, a Welt 2000 Kft. volt tulajdonosa. Szombatig jogtulajdonosa volt a cég legfontosabb termékének, az EMIR-nek. Ez az a szoftver, amelyik Magyarország EU-csatlakozása óta kezeli a brüsszeli pénzek pályáztatását és elosztását. Komáromi nem volt beteg, 47 éves volt. Közeli barátai szerint nagyon megviselte a cég eladása körüli vita, és nem kizárt, hogy váratlan halála összefügg ezzel.

Lázár János megszerezte
Szombaton írták alá az adásvételi szerződést a Welt 2000 tulajdonosai és a Miniszterelnökség képviselői. A tárgyalásokat az állam részéről Lázár János államtitkár vezette.
Ez a hir 2014 márciusi. Azóta a kormány kezében van az EMIR- bármikor belenyúlhat, oda adatokat vihet fel, és adatokat törölhet -visszamenőlegesen IS!
silber13
@Shikari: Azt írd, átlátható a pályázati rendszer?:-)))))Te is tudod, hogy vaskos hazugságok gyüjteménye,amiket itt írsz!
advocat
@RonaGyuri: Marad alcsúti suttyó! Ennyire futja. Csak a Karmelita kolostor tetszett meg neki. Azt meg mi fizettük ki.
Sámannus
Jellemző, hogy kizárólag az urizálásra költene mindent. Már menekíti kifelé az országból a pénzt mert érzi, hogy megbukik.
Nessy
@Sámannus: Már nem érzi! Elérkezett arra a pontra, amikor elvesztette a valóság érzetét, mint általában a hozzá hasonló vezetők a történelemben.
Már a "tanácsadói", kegyencei ringatják hamis illúziókba, szítják a kicsinyes bosszúit!
silber13
@Shikari: Akkr te nagy szarban lehetsz, mert fingod nincs a rendserről, csak vartyogsz itt mindenféle orbánnak tetsző marhaságot!
namihami
Na 48% fideszes voksoló, lehet tapsolni. Ti is a sarokba lesztek térdepeltetve. Vagy ezt akarjátok?
A busz, villamos, szemétszállítás, közlekedés, az utak (és még vagy kétoldalnyi hasonló) a ti számotokra is sz@r lesz. Esetleg Kubatov körbejár és megkülönböztető matricát fog osztani? A Fidesz-fanok egyenlőbbek lesznek?
Talán működni fog...
advocat
@rewax: Elég volt a szekszhirdetésből! Firkászkáim! Nem unják?
Eladott Ország
Ha átrendezik az operatív programok struktúráját úgy, hogy megszüntetik a főváros EU-támogatását, az gyakorlatilag Budapest pénzügyi kivéreztetésével egyenértékű. Márpedig 2010 óta alig akadt, és most sincs olyan jelentős budapesti fejlesztés, amely legalább részben ne uniós forrásokra támaszkodna. Szóval aki ennek a sekélyes emberanyagnak egyetlen szavát is elhiszi, az magára vessen. Aki konszolidációban reménykedik, meg le van nyűgözve attól, hogy foltokban önkritikus, már-már emberi hangot ütött meg, az változatlanul nem érti, hogy ennek a népnyúzó, dörzsölt alaknak a saját hatalmán kívül semmi nem számít, és emberek millióit is bármikor elárulja, ha azzal bosszút állhat az ellenségein. Kár, hogy Budapesten se, máshol se se az ellenzéki városvezetőkön, hanem a saját népén áll bosszút. Megsebzett magyar néplélek, az.
uploads.disquscdn.com/images/fc64a2ee6e0e5e01e195970c02dcaed017209232b0642e9ed65f9d0df7aa07cb.gif?w=600&h=372
uploads.disquscdn.com/images/7045622e308c6bde02005b910982af9e4e02b401812888b7566693afa93f40b7.png?w=600&h=556
silber13
@Shikari: Hát hőgyne! Hát persze! Halad!:-)))))))) Ha te mondod, bizton úgy is van!:-)))))))))
Nessy
Azért kellett pár milliárdot állni a költségvetésnek már eddig is, mert minden rendben volt. Kéretik legalább a tényeket elismerni!
Clavigo
@Shikari: Degenerált vagy Bugsy...meg bunkó is. Lehetnél normálisabb is,,ha nem a bratyód lenne az apád,,kukabúvár.
silber13
@Shikari: Pubi! Miért nekem kellene boóizonyítanom, mikor te hadoválsz itt sikerekről, meg ménkű nagy fejlődésről. Inkább neked kellene előjönni a farbával.!:-)))))
Clavigo
@Shikari: Én nem akarok veled beszélgetni,,surmó.. Neked ahhoz még nem fejlődött ki az agyad.
silber13
@Shikari: Pedig nem ártana, ha szednél valamit, mert a hülyeséged már károsan kóros!
silber13
@Shikari: Szerintem takarodj folgozni és ne lopd itt a napot te szopornyicás bozgor!:-))))))))))) Válaszra meg nem tartok igényt, mert csak az elmebajodat csillogtatnád, aaamit már ismerünk kis náci!
Clavigo
@Shikari: ""amit az EU. el sem döntött,,hogy kinek ad "...Hugyan van ez,,gyökér ? Nem mi vagyunk a ZEU. motorja ? Azt hittem eddig,,hogy mi akarjuk őket felzárkóztatni,,magunkhoz.. Most akkor ki segélyez ,kicsodát,,te kukabúvár ?
csak úgy....
@silber13: a munkát ne említsd neki,mert attu rosszúl lesz...
Eladott Ország
A bűnöző és politikai prostituált csúti cigáy és bandája, minden uniós lóvét ellopna Budapesttől.
olkt.hu/orban-minden-unios-lovet-ellopna-budapesttol/
silber13
@Shikari: 2010 óta bőven volt rá idő, de eszük ágában sem volt valamit csinálni, csak kisvasútat, stadionokat,meg úgy mellesleg lopkodn!
csak úgy....
@Shikari: még gyesznólopásban is járatos...
cikicakk55
" ha a Bizottság elfogadja a kormányzati javaslatot, " Már pedig a 2/3 birtokában akár milyen bődületes marhaságot is elfogad a bizottság és a parlament. Most kéne lépni az EU-nak. Még is csak az EU-s országok dolgozóinak adójából támogatják Magyarországot. Az csak Orbán hazugsága,hogy mi annál sokkal többet befizetünk,ez csak egy része,egy kevés vissza osztás. Nem igaz! Az Uniós országok közül Magyarország és Lengyelolrszág kapja a legtöbb pénzt,csak éppen nem arra költik,amire kapják. Tényleg hülyék gyülekezete van Brüsszelben. 9. éve tudják,hogy Orbán az Uniós pénzeket a családjának és barátainak gazdagodására fordítja,de úgy néz ki csak fenyegetőznek,de nem tesznek semmit. Miért nem lehet egyenesen annak a városnak,vagy annak a kerületnek adni a támogatást,ahol a rászorulók élnek,vagy ahol szükség van valaminek a felújítására. Nem kell a maszlag,hogy nem szeretnek bele avatkozni más országok belügyeibe. Ez már rég nem belügy.
cikicakk55
@Jozefina: ma 08:54

Az EU már régóta tudja,hogy Orbán a saját családjára és barátaira fordítja az EU-ból jövő pénzeket,sőt a közpénz legnagyobb részét is. már 9.éve csinálja még is nyomják tovább Orbánba a pénzt. Nem tudom miért ilyen impotens az egész EP, vagy EB. Legtöbbször arra hívatkoznak,hogy nem szeretnek más országok belügyeibe beavatkozni. Csak hogy az EU-s pénzek ellopása,elherdálása,nem belügy. Azért az Unióban dolgozó állampolgárok dolgoznak meg és adóznak nem is keveset. Köztük az a lassan 1 millió magyar akik az utóbbi 30 évben( de legtöbben 2010-óta) az EU valamelyik tagországában dolgoznak. nem hinném,hogy azoknak az embereknek teljesen mindegy,hogy hová költik a megsegített országok a pénzüket. Jó lenne már az EU-n belül is tisztogatást csinálni,mert a diktátor nyugodtan tobzódik tovább,miközben a Magyar nép egyre nagyobb létszámban szegényedik el.
cikicakk55
@Mirabilis: teljesen igazad van.Úgy kéne egy sztrájk,hogy minden városban a Budapestivel egyszerre. Így nem tudnák Budapestre koncentrálni a rendőrséget,hisz vidéken is kellenek a rendőrök. Amennyiben tökös lenne az ellenzék,egy ilyen tüntetést szervezne meg. Valami olyasmit,mint a taxis blokád volt.(1989-ben) A vidékieknek nagyon nehéz és költséges Pestre feljutni,de a megyék városaiba sokkal könnyebben eljuthatnak az emberek. Mi például Hódmezővásárhelyről könnyen átjutunk Szegedre, vagy Csongrádra,de akár itt helyben is lehetne egy tüntetést szervezni. Márky - Zay Péter egész biztos vállalná a városban a megszervezését,de ezt országosan kellene megtenni.
silber13
@Shikari: Majd te hogy fgsz visítozni!:-))))))))))))))
silber13
Ez ebben az estben orbán azonnali bukását jelentenié - finoman mondva!
kokopelli
@RonaGyuri: mert tudja a "csuti",hogy csak atombomba tudja eltörölni a Bpest és a vidék közötti különbséget!
RonaGyuri
@kokopelli: sajnos ennél nagyobb a gond! =))
kissé felnőttem
akkor most az van ne azt nézzék mit mondok hanem amit teszek. hát sakk tanfolyamra kéne beiratni.
Lepényleső
Meg is teszi,aztán ha ennek nem mindenki fog önfeledten tapsolni,lesz miért őket a sárba tiporni?
A vidéki meg naivan majd örül,hogy ebből most ő ki fog maradni? Ám holnap a soros ő fog lenni?
Nyírfa
@karma1: jan. 13. 07.51

És Jávor Benedek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.