Magyar Györgynek nincs helye a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítványban – közölte a Fidesz keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták: a Fidesz-KDNP arra kéri Őrsi Gergely polgármestert, hogy hívja vissza Magyar Györgyöt a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéből.

Hozzátették, hogy az ügyvédről nemrég derült ki, hogy a "börtönbiznisz" egyik legnagyobb nyerészkedője, 419 kártérítési pert indított a bűnözők nevében a magyar állam ellen, és mintegy félmilliárd forint sikerdíjat tett zsebre ebből.

A "börtönbiznisz" joggal való visszaélés, a bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár – fogalmaztak.

"Magyar György hiteltelen és méltatlan arra, hogy a II. kerületben élők közbiztonsági ügyeit intézze" – áll a kommünikében.

Forrás: MTI

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Magyar minden törvényt betartott, a Fidesz a saját maga által hozottakat sem. Így a Fidesz embereinek nincs joga belépni a parlamentbe, mert amióta betették a lábukat csak a káosz nő. Arcpirító kijelentéseikből elég volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Magyar minden törvényt betartott, a Fidesz a saját maga által hozottakat sem. Így a Fidesz embereinek nincs joga belépni a parlamentbe, mert amióta betették a lábukat csak a káosz nő. Arcpirító kijelentéseikből elég volt.
simmering73
Magyarnak egy bűne van: belépett a falka körbehugyozott területére.
verőce21
Én örülök, hogy most Orbán van kormányon, mert pl. Ferencünk a dinka koalícióból csak elősegítené ezeket a kifizetéseket.
Aki Én
@verőce21: Nagyon komolyan kérdezem, és nem Ferenc védelmében, mert nem kedvelem őt sem.
Miért nem a fideszen kéred ezt számon, mikor az erre lehetőséget adó törvényt ők alkották, ráadásul egyik legnagyobb nyertese egy fidesz közeli ügyvéd?
Ráadásul ha Magyar tényleg (feltételezem én is) egy vagyont keresett ezzel, akkor azt a fidesz törvényei szerint tette.
Ugyanakkor ha mondjuk Mészáros keres milliárdokat egy túlárazott, gyanús közbeszerzéssel, akkor arra hivatkoztok, hogy az törvényes.
Szóval komolyan várom a válaszod, tényleg érdekelne.
Jozefina
@simmering73: ezért ügyvéd és valószínűleh jó ügyvéd!!!
Jozefina
Valaki kérdezze már meg ettől a szeremcsétlen hápogótól, hogy ő is a kbatov listából dolgozik??? Igen negy barom lehet!!!
tudode
A sikerdíjra buknak a fijug ahelyett, hogy azon csámcsognának, hogy a becserkészett Felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatát nyilvánosságra hoznák, és őfélesége fatornyos falujában a gömböt tekergetők TAO lóvéjával elszámolnának
.
-------- 658 milliárd ment látványsportokra, 25 milliárd Felcsútra az államkassza helyett
.
24.hu/belfold/2019/04/25/tao-tamogatas-felcsut-labdarugas-kezilabda/
.
???
Aki Én
@tudode: Eszméletlen. Egészen hihetetlen ez így összefoglalva. És tényleg, a szekta ezen miért nem háborog?
Na, ilyenkor látszik, hogy mennyire demokraták, mennyire hazafiak, mennyire kettős a mércéjük valójában.
Normális ember ennél még a saját gyerekeivel is kritikusabb.
ómió
A "börtönbuli" nem elég? Ja, hogy most stop van!
Eriksson
Magyar doktor amióta az eszét tudja, bűnözők dolgait sikálja. Minél nagyobb kaliberű az illető, annál magasabb a sikerdíj. Ám az eredmény nem marad el.
Nemhiába sztárügyvéd.
csak úgy....
@Eriksson: ugyan mi más lenne a dóga egy ügyvédnek,te bimbó!
csak úgy....
@Shikari: azt pont egy ingyenélö,munkakerülö mondja meg,hogy ki kerül "szívó ágra"
ne nevettesd ki magad tibim!
kereső
Nem értek valamit. A fidess, és az itt tobzódók verik a nyálukat. Mi tartotta/tartja vissza a dicsőséges parlamenti 2/3-ot, hogy estéről reggelre, akár visszamenőleges hatállyal is megváltoztassa a Tv-t, annál is inkább, mivel ők alkották- akkor, ha most nem tetszik, vonják is vissza. Persze, tudom nem ilyen egyszerű ez, ha a fő célközönség az ügyvédek, a birák, és egyáltalán az igazságszolgáltatás azon része, amely még ha kicsit billegőesen is, ma még függetlennek mondható a kormánytól. Ezért aztán több legyet is lehet ütni egy csapásra- a munkanélkül gazdagodni akaró romákon keresztül megbélyegezni a cigányokat, lehet hivatalosan is szegregálni, lehet támadni, karaktergyilkolni a nem éppen orbán barát ügyvédet/ügyvédeket, és lehetőség nyilik a birói függetlenség felszámolására.
kereső
És akkor még itt van ez is!
A munkacsoport feladata, hogy a technológiai óriáscégek működését a demokratikus alapjogok, a személyes szabadságjogok és a jogállami működése szempontjából vizsgálja. Olyan konkrét kérdésekre is választ keresnek, hogy milyen jogorvoslati lehetősége van annak, akinek törlik a platformját, vagy, hogy mennyire átlátható a hirdetések megjelenésének algoritmusa – közölte Varga Judit.

Állitólag "nemzeti konzultáció" is lesz az ügyben.- lehet, hogy korlátozni akarják a közösségi oldalakat?
csak úgy....
@Shikari: és lön világosság ! @kereső: csak a kezét figyeld...
Aki Én
@ómió: @Shikari: @Eriksson: Komolyan kérdezem: Titeket miért nem zavar, hogy az ezt lehetővé tevő törvényt a fidesz alkotta, és legnagyobb nyertese egy fideszközeli ügyvéd?
Nem bízom a korrekt válaszban, de rajtam ne múljon.

vastagbor.atlatszo.hu/2020/01/31/fideszkozeli-ugyvedi-iroda-vezeti-a-bortonbiznisz-toplistajat/

alfahir.hu/2020/01/20/orban_viktor_karterites_heringpenz_rabok_buntetes_vegrehajtas
Macskaszem
@Aki Én: Költői kérdés, nekik az van kiadva, hogy Magyar Györgyöt kell mocskolni orrvérzésig, másképp nem lesz utalás.
Aki Én
@Macskaszem: ...ok, értem, csak gondoltam van valamelyikben egy kis korrektség, és mond valamit. Túlgondoltam :(
Még soha, egyik sem adott korrekt választ semmire.
Klubtag
A kormánybiznisz csomag joggal való visszaélés, a bűnözőknek nem fizetés, hanem büntetés járna...a
- cigány-bizniszért,
- föld-bizniszért,
- dohány-bizniszért,
- Roszatom-bizniszért,
- média-bizniszért,
- letelepedésikötvény-bizniszért,
- stadion-bizniszért, stb.,stb., stb., stb., stb., stb.,...tovább is van, sajnos...

Orbán Viktor ME hiteltelen és méltatlan arra, hogy az ország közhatalmi vezetője legyen. Már régen börtönben kellene ülnie azokért a bűnökért és az állampolgároknak okozott károkért (anyagi, de főleg szellem, erkölcsi), amiket a vezetésével a hasonlóan romlott, pártszövetsége tagjai és az őket hatalomban tartó választók aktív segedelmével elkövetett az elmúlt 10 évben.
ómió
@Aki Én: Nem a Fidesz "alkotta", hanem a híres Unió "emberjogi dilije" diktálta! Megvolt a "melegen ajánlás", hogy mit tartalmazzon - nyilván, hogy zaftos visszaélésekre is alkalmas legyen, amivel "haladó jogászfórumok" éltek is! Amúgy, Magyar efftársat már - csak, hogy tisztában legyek a "haladó" trendekkel - "fideszközelinek" kell hazudni?
ómió
@Klubtag: Tényleg! Annyira "méltatlan" és akkora "bűnöket" követett el meg akkora "károkat" okozott, hogy a magyar már harmadszor választotta meg 2/3-dal! Sztem meg csak a hazudozásaid nem elég átütőek!
Aki Én
@ómió: ...párszor már ,,mellékeltem" az erről szóló cikket. Mármint, hogy ki is a nyertese. De újra elmondom, hogy Magyar a fidesz törvényei szerint járt el. Amit tett, azt a fidesz tette neki (is) lehetővé. Miért nem kéred számon a fideszen?
Szóval akkor ki alkotta ezt a törvényt? Ha a fidesz, akkor miért is hazudja másra haladóilag?
Érdekes, hogy te mindig a fidesznek kedvező oldalát próbálod megragadni. Akkor is, ha nincs olyan. A nekik nem kedvezőről pedig egész egyszerűen nem veszel tudomást.
kereső
@Shikari: Megvilágositottál. Ugye ez a törvény azért sietett megszületni, hogy a delikvensek ne az emberjogi birósághoz forduljanak, meg ottan magasabb összegű a megitélt kártalanitás, és azt ugye mégiscsak végre kell hajtani.(bár nem minden esetben -lásd MET). Spórolni óhajtottak az urak és hölgyek- és született egy pocsék törvény a nagy sietségben ( Trócsányi proff felügyelete alatt!!!), amiről kiderült, hogy mégsem igy kellett volna, másként is lehetett volna rendelkezni ezekről a kártalanitásokról. Szóval, miért is nem lehet átirni?? Mi a hivatkozási alap?
És a másik dolog- a börtön bizniszt most már teljesen összemossák a szegregáció miatt megitélt kártalanitással, elkölt erre a kormány 1 milliárdot nemzethyleg . Tudod, a konyhapénzemet nem biznám rájuk, ilyen gazdálkodás mellett.
És nem kéne az junióra tolni a felelősséget - hanem meg kellett volna épiteni a hiányzó börtönöket, hogy ne legyn ok "börtönbizniszre. "Mert a napfény hiánya miatt az emberjogi biróság sem itél meg kártéritést.De akkor kevesebb pénz jutott volna a stadionokra, a focisták munka nélkül szerzett jövedelmének kifizetésére határon belül, és határon túl. Szóval megvilágosodtam na.
Ja, és akkor mostan nem lenne egy jó ürügy a birói függetlenség megtámadására.
Gyütt Mönt
@verőce21: Lényegtelen hogy ki van kormányon. A bíróság ítéletét végre kell hajtani.
kereső
@Shikari: És , mert "megvilágositottál"- van még egy kérdés, ami csak úgy nem jogász léttemre eszembe jutott- hogyan várhat el egy állam, és végrehajtó hatalma a kormány jogkövető magatartást az állam polgáraitól, ha ő maga nem hajlandó a törvényeket betartani, és jogerős birósági itéletet betartani. A kormány nem áll a törvények felett, ő csak végrehajtó még akkor is, ha a törvény az ő gyermeke.
Gyütt Mönt
@Shikari: Nem látom, hogy szívóágra került volna, mivel a törvény szerint járt el.
Gyütt Mönt
@Shikari: ha nem tetszik az EU joggyakorlata, akkor ki kell lépni.
ómió
@Aki Én: Esetleg olyanról, hogy "európai jogharmonizáció" még nem hallottál? Kár! Pedig ez feltétele volt még az uniós tagságunknak is! Csak olyan ország lehet uniós tag, amelyik ennek "brüsszeli irányelveit" betartja! Itt is ez történt! Kár vöröslő fejjel a Fideszre mutogatni, nem az találta fel! Itt, ha valaki valamiről nem vesz tudomást (vagy csak nem akar), az te vagy és Brüsszel anarcholiberális "emberjogiságosdija"!
Aki Én
@ómió: ...kevered a dolgokat. Ezt a törvényt a fidesz alkotta! PONT!!!
Mégis másra mutogat. Ha úgy van ahogy mondod, miért mutogat másra? Nem látod a megvezetést, félrebeszélést, hazudozást :(
Ha pedig egy ügyvéd a törvényeik alapján jár el TÖRVÉNYESEN, akkor az miért is probléma? Ez nem egy jogállam?
Ha ennek a törvényadta lehetőségnek egy fideszközeli ügyvéd nagy nyertese, azt miért nem emlegetik Magyar mellett?
Ez a sztori több sebből vérzik, csak te szelektálsz, ahogy szoktál. Vagy tényleg nem érted :(
Klubtag
@ómió: ...teszek a te minősítgetésedre kedves...az meg, hogy mit ér a "magyar" 2/3-os szavazata, azt már volt "szerencsém" megérni, mikor a "magyar" jó pár évtizeden keresztül 99,...%-kal szavazta meg a kádár-rendszer hazafias népfronti jelöltjeit. Minden az éppen regnáló hatalmi erőviszonyok és az érdekek kérdése...egyébként meg a szavazatra jogosultak nem sokkal több, mint 35 %-a nem egyenlő a hazug módon kommunikált 2/3-os elfogadottsággal...ez a ti nagy keservetek. Ezért kell állandóan manipulálni időről-időre a számokkal, a milliárdokért fenntartott kormányzati közvélemény és egyéb kutató apparátusok preparált adataival és ezért kell állandóan bizonygatni, hogy mitől is tekinthetők a magyar parlament által hozott törvények legitimnek, illetve a hazai viszonyok miért is tekintendők jogállamilag korrektnek az EU-ban is.
CsipkeRózsa
@Shikari: Egy Magyar nem lehet magyarellenes.
CsipkeRózsa
@Shikari: Hegedűs hadnagy hegedűellenes volt?
kereső
@Shikari: De az volt, nyugodj bele.És nem szerencsés ebben a helyzetben erkölcsöt-és "jőérzést", meg igazságérzetet emlegetni. Törvény van- és azt, ha még nem is egyezik az emberek igazságérzetével be kell tartani- mindaddig, amig hatályos. Én sem hivatkozhatok biróság előtt arra egyetlen törvény esetében sem, hogy nem tartom igazságosnak. Amióta megy a herce-hurca, azóta ez a kormány képes lett volna megcsinálni a törvény módositást a paré
lamenti szavazógépezettel. Miért is nem ez történik az uszitás, és mocskolódás helyett? Miért is nem az okot akkarja a kormány megszüntetni, azaz miért nem épültek meg a börtönök 2015 óta?, miért stadion lett belőlük? MHa mészáros &Co- nak megéri a magánbörtön megépitése, fenntartása ( Szombathely), akkor a magyar állam miért pereskedik, ahelyett, hogy börtönt épitene. Ami meg a válaszodat illeti- igen van ilyen, hogy törvényes , de nem erkölcsös- precedens is van rá a magyar birói gyakorlatban: Tocsik Márta ügye.

És akkor még van egy kérdésem- ugye úgy szól a dolog, hogy a börtönlakónak megitélt kártérités elsődlegesen azé, aki az eredeti jogsértést elszenvedte a bűnöző által. A maradék az ügyvédé+börtönlakóé/családjáé. Hm... ? Akkor most ezek után mi lesz? Az olaszliszkai lincselőnek is megitéltek 5 millát, ugyanakkor tartozik a meggyilkolt tanár családjának 40 millával. Az állam nem fizeti ki-utalja ki az öt millát, tehát az eredeti sértett sem fog kapni egy vasat sem.van itt baj bőven. Nem tudom, hogy mert nem néztem meg, hogy az ogy .tulajdonképpen mit csinált- hozott egy határozatot?,vagy a tv.-t módositotta. Mert a ha határozatot hozott, az a jogszabályi hirerachia miatt nem irhathatja fölül a hatályos törvényt.de majd megnézem.
Aki Én
@kereső: Az az igazság, hogy ha valaki zsigerből vagy tisztánlátásból még mindig nem látja amit a fidesz csinál, akkor annak mi hiába is mondjuk. Aki ma még hithű fideszes, vagy csak fizetett vagy kényszerített troll, annak rettentő gyengék a szellemi képességi. Ez olyan tény, amit bármibe lefogadnék.
csak úgy....
@Shikari: " Érvelés technikailag nem rossz a demagógia amit elővezettél..." :)
oly ékesen bírsz szóni,hogy be köne téged rakni a NAT ba. :)
kereső
@Shikari: Má megbocsáss, de ha neked a tények-mint érvelés "demagógia", akkor nincs is miről beszélnünk tovább.Nem forradalmárokból beszélünk, hanem konkrétan bűncselekményt elkövetett elitéltekről. A forradalom nem köztörvényes bűncselekmény, sőt nem is búncselekmény- bár vannak akik annak nyilvánitják Az ellenforradalom az amely bűncselekmény. Én még úgy tanultam, hogy a forradalom az egy progressziv cselekmény, az ellenforradalom meg egy retrográd cselekmény.. Mondjuk a Te logikád szerint a 2010-es fülkeforradalom is az volt.
De nagyon messzire kerültünk az eredeti problémától, és abban nem jutunk dúlóre.
kereső
@Aki Én: Tisztánlátás?Amikor a legtöbbje csak néz, de nem lát. A hit meg vak.
ómió
@Klubtag: Lehet, hogy te - bolsikra jellemző módon - "teszel" a demokráciára, de attól még az van! A 2/3-ot a Kádár rendszer "99%-os támogatottságához" hasonlítani meg igencsak bolsibűzt terjeszt! Tessél már mondani: a Kádár rendszerben, "választáskor" milyen pártokra lehetett (volt köteles a "dolgozó") szavazni az MSZMP-n kívül? Hazudj már ide párat! Ja, hogy nem volt más párt???Ezt valahogy "kifelejtetted" a hasonlatból! Vagy csak e tekintetben a "múltat már végképp eltörölted"? Mert úgy könnyű! A demokráciának meg az a lényege, hogy azok döntenek, akik elmennek választani! Akik nem mennek el, azokat a bolsi tetübanda, ha veszít, mindig a saját "ellenzéki" bázisának igyekszik behazudni (itt látszik, ki is az, aki manipulálni próbál), de ez mára már túl átlátszó trükk lett!
ómió
@Aki Én:Nem keverek semmit! A vonatkozó törvényt a Fidesz BRÜSSZELI PARANCSRA alkotta! Így pontos a definíció! És ezzel igy a "haladás bajnokai" iparszerűen fejve az államot visszaélnek! Ennek van most stop! Ezt a törvényt próbálják most "cizelláltabban", a visszaélési sarokpontokat közömbösítve újrafogalmazni! A törvény-alkalmazás nem lehet egyenlő a törvénnyel való visszaéléssel elv alapján! Még akkor se, ha ezt a haszonélvezői ugyanannak tekintik! Ennyi!
Clavigo
@ómió: Ha állandóan bűzt érzel,,az annyit jelent,hogy túl közel van a szád,,az orrodhoz.. Vagy bent felejtetted mindkettőt,,valaki szaros seggében..
SystemError
Folytatják a gecik a jogállam ellenes lépéseket. Ez bizony kétélű fegyver...:)
ómió
@Clavigo: Inkább a tiéd jön át! Még a neten is!
kereső
@Shikari:" Legyél olyan kedves és vonatkoztass el! Akik a hatályos jogrendet megszegik, bűnözők! "- na itt mondtad ki, hogy a fidess/kormány bűnözők. Mert megszegik a hatályos jogrendet,hiszen egy hatályos törvény, és egy hatályos birósági itélet be nem tartása - bűnözés. Te mondtad, nem én. :)))))))
kereső
@Shikari: Na kaptál egy lájkot , egy "libsitől"- mikor volt utoljára ilyen "sikerélményed"?.
Komolyra forditva- az én igazságérzetemet is sok-sok dolog sérti, a focira, egyházakra költött százmilliárdok, egy magánkiállitásra milliárdok, a magán kastélyokra adott milliárdok, a társadalmi egynlőtlenségeket növelő adórendszer, és lehetne még sorolni. Mégis betartom az adótörvényeket.
Klubtag
@ómió: ad.1. Nem a demokráciára teszek, hanem a te - rám alkalmazott – minősítgetésedre,
ad.2. A Kádár rendszerben két „választásod” volt, vagy elmész és szavazol az egyetlen jelöltre, vagy nem mész el szavazni, ez utóbbinak meg is voltak a következményei az illetőre nézve (pl. elővezették), eddig érted úgye-e, most van több un. párt és azok jelöltjei, viszont van egy pártvezető ill. ME, aki a neki nem tetsző választási eredmény esetére kollektív büntetést helyez kilátásba (pl. egy egész településre nézve) mondjuk forrásmegvonás eszközével – és ez a te nagyon keresztényi, nagyon fehér, nagyon polgári felfogásod szerint a demokrácia lényegéhez tartozik,
ad.3. A kedves vezetőd önmaga definiálta kormányzási filozófiájának kvintesszenciáját – ILLIBERÁLIS-nak, és ez mindent elmond rólatok.
ad.4. A választásokon a valós, vagy „számított” többséget elérőknek - a pozíciók betöltésénél és a döntések meghozatalánál - nem kell feltétlenül indokokat felsorakoztatniuk, de a többségi elvtől való eltérés akár nyíltan is felvállalható lenne egy egészséges, kompromisszum kész politikai formáció esetében, pláne egy kiemelkedő, össztársadalmi szinten is fontos témában. Persze nyilván ehhez a demokráciát értő, érvényesülni engedő vezetőkre és támogató polgárokra lenne szükség. A baj az, hogy jelenleg ezt az országot nem ilyen típusú szakmai és politikai grémium vezeti – ezért alakulhatott ki benned is az a téves hiedelem, hogy aki nyer a választáson, annak mindent szabad, bármilyen eszközt igénybe vehet politikai ellenfeleinek legyőzéséhez, de inkább megsemmisítéséhez……és tetszik, nem tetszik az összehasonlítás ezen a területen is egyre jobban megáll….
UFF
verőce21
Magyar György - a börtönbiznisz legnagyobb nyerészkedője - annyira független ügyvéd, hogy Somogy megye 4-es választókörzetében az MSZP-Párbeszéd színeiben volt képviselőjelölt.
ómió
@Klubtag: Aki itt önmagát is minősíti és ezzel a demokráciára is tesz, az az, aki a Kádárista diktatúrát a mával hasonlítja össze! Ez mintha te lennél! A "kollektív büntetés" meg nyilván abból jön le nálatok, hogy a kormány egyik első dolga volt annak deklarálása, hogy Karigeri ugyanazokat a forrásokat kapja meg Budapest fejlesztésére, amit korábban Tarlósnak is megígértek! Én Budapest kollektív büntetésének inkább azt látnám, hogy a regnáló bolsi banda az egészségügye színvonalát javító szuperkórház megépítésétől fosztotta meg! Szóval, e témában - hogy hihetőbb legyen - bizony ütősebb hazugság szükségeltetik! Az meg, ha valami illiberális, csupán annyit tesz, hogy nem hajlik a "deregulálj", a mindent szabad anarchiájába. Még, ha az "trendi", akkor se! Ki nem meri itt "felvállalni a többségi elvtől való eltérést"? A bolsi "ellenoldalra" sokminden jellemző lehet, de ez biztos nem! Ami meg a "minden eszközt igénybevevőket" illeti, főleg a kormány munkájának akadályozásában, őket akkor láthatjátok igazán, ha tükörbe néztek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.