Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.

Az első két fertőzött külföldi, iráni diákok, egyelőre tünetmentesek, de a szükséges eljárásnak megfelelően a Szent László Kórházba szállították őket – mondta.

Megjelent a koronavírus-fertőzés az országban. Mától kezdődően a védekezés szakaszába léptünk. Minden nap délben ülésezik az operatív törzs és utána tájékoztatják a sajtót – mondta a kormányfő.

Hozzátette: az operatív törzs megállapította, hogy a védekezéshez minden szükséges személyi, tárgyi és jogi feltétel rendelkezésre áll, így van megfelelő létszámú, felkészült orvos és ápoló, eszközök, például maszkok, és a helyzet kezeléséhez szükséges jogszabályok, melyek alapján az orvosok rendőrök, közigazgatási szakemberek végezhetik munkájukat.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Rendkívüli hír! Orbán Viktor megjelent!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Katalina62
@fideszes gyökér: ezt azért nem kéne!
volvós
Kifogyott a migráns - soros - brüsszel - kommunisták - eu fenyegetés riogatás, a dakotának jól jött a vírusozás...addig is lopnak, mint a szarkák ...
volvós
Dolgozik - megrendelésre - az aperetív törzs !!!
kulabombaafityiszre
Az iráni diákok gondolom magyar ösztöndíjjal tanulnak itt.
human
Rendkívüli hír! Orbán Viktor megjelent!
RonaGyuri
@human: már itt tartunk, hogy ez a retardált barom elpletykálja!!! =))
justhpeter
@human: Elkísérhette volna a kórházba az irániakat !
kereső
De miért Ő? Orbán az ügyeletes? Ez sajnos negativ szenzáció.
Jozefina
Érdekes!!?? Miért pont iráni diákok??!! Kitől és hogyan kapták el??!! Mese habbal!??
SystemError
Na nézzük mit tud az egészségügyünk...:) Látom már kezdődik a be se menj... Ha ebből is politikát csinálnak, ami muszály lesz, hogy ne a telefosott kórházak jöjjenek majd szóba, akkor az igen nagy zsákutca lesz.

Kedves fideszes isten barmai majd gondoljatok a focira és a 10 parancsolatra, mert más nagyon nem lesz...:) Ja és a trafikra meg arra, hogy legalább magyarabbak vagytok más ugyanolyan magyarnál. Ez mind kurvára segíteni fog a vírusnál, ami nem politikai alapon válogat!
Elad0tt 0rszág
@fideszes gyökér: Paraszt! Téged vigyen el a vírus elsőnek.
tudode
Mégsem tudta hermetikusan elzárni az országát!
.
Első szám első személyben bejelenteni egy olyan hírt, amely a napnál is világosabb volt, azzal együtt hogy ki tudja hányan hordozzák a vírust!
.
Annál is inkább, mert
.
---- Döbbenetes videót tett közzé egy kamionos a Fidesz hazudozásairól!
.
olkt.hu/dobbenetes-videot-tett-kozze-egy-kamionos-a-fidesz-hazudozasairol/
.
!!!
verőce21
"Jelenleg tünetmentesek" az iráni diákok, de ki kellett őket találni, miért ne engedjünk be keletről migránsokat. :)
RonaGyuri
@volvós: ahogy mondod; ok a lopásra és közben előadja a haza védelmezőjét, a sok buta birka meg béget! =))
volvós
@RonaGyuri: Ahogy mondod Barátom !! Ezeknek csak a lopás, rablás a fő foglalkozásuk...
Sámannus
Mi tudjuk, hogy megjelent, és azt is hogy nem hagyjátok elvégezni a lakossági szűrést hogy időben meglehessen állítani a terjedését. Úgy látszik emberdögöt szeretnétek látni úton útfélen, hogy rendkívüli állapotot hirdethessetek és sok pénzt lenyúlni az Uniótól. Ez lehet a célotok a szűrések korlátozásával is.
Sámannus
Ha a laborok vezetője lennék saját felelősségre is elindítanám a vizsgálatokat, hogy lássuk miket akadályoznak meg ezek a kretének.
kereső
A két diák február 22-én érkezett vissza Iránból. Azóta hány helyen járhattak, és hány emberrel kerültek 1 m-nél közelebbi kontaktusba?

És itt egy cikk Olaszországról- tanulságos.hvg.hu/vilag/20200304_Most_mar_az_a_kerdes_hogy_sikerule_megmenteni_Milanot
simmering73
Ezért nem zárták le a határokat. Végre hozza már be valaki a vírust. Sikerült. Nagy öröm ez a fidesznek.
Lepényleső
..."az operatív törzs megállapította,hogy a védekezéshez minden szükséges személyi,tárgyi és jogi feltétel
rendelkezésre áll,így van megfelelő létszámú felkészült orvos és ápoló,eszközök,pl. maszkok,és a
helyzet kezeléséhez szükséges jogszabályok,melyek alapján orvosok,rendőrök,közigazgatási szakemberek
végezhetik munkájukat."
-Kik az operatív törzs tagjai,mily titulussal?
-Honnan,mennyiért varázsoltak eszközöket ha eddig mindenből hiány volt?
-Eddig vajon hol voltak a mostanra előkerült felkészült orvosok,ápolók? Intézték őket is a varázslók?
-Ki látta a jogi szabályozásokat erre vonatkozólag? Netán majd hozzáfaragják ahogy szokták,- utólag?
-Valamire való országban minden 50 m-ben kiplakátolva minden,úgy hogy azon Soros nincsen?
-Bla-bla,mint ezek egy halomba?
volvós
@RonaGyuri: Köszike !! 5 ×××××( tetszk) Neked !!!
Gauntlet
Az összevissza grasszáló külföldről jött népekről / diákoktól szó se volt. Természetesen. Mert már videón kimutatták hogy volt olyan: rendőrkapitánysággal szemben üztek drog bizniszt. A fél város tudott róla.
Mert ez a sokat szenvedett ország olyan hogy a központtól kifelé a teljes mindenség káoszba, anarchiaba fullad, és ha rendőr nem látja, mindenki azt csinál amit akar.
Lepényleső
Aki úgy érzi,hogy ő miniszterelnök,nem érzi úgy,hogy neki egy látogatással meg kellene biztatnia a betegeket
gyógyulásukban,aztán kézfogással lezárni a vizitet szolidan?
Sámannus
No tesvírek innentől csókolgassátok a főnit hátha nem sikerül gyógyítani
division
Idő kérdése volt, hogy megjelenjen nálunk is, nincs ezen mit csodálkozni. Ellenben felesleges pánikolni továbbra is.
Yoda69
Azt hittem már ebben is utolsok leszünk mint az EUban
luiz
legjobban a fiatal demokratákat szereti ez a vírus
Cucika
Túlzásnak tartom miniszterelnöki szinten foglalkozni a koronavírussal. Abban egyébként biztos voltam, hogy amit elsőként bejelent Orbán az menekült, vagy migráns lesz, de simmiképpen nem magyar.Ha nem mutattak semmi jelét a fertőzésnek akkor miért vizsgálták meg? Lehet, hogy csak rájuk fogták?
dr. prédikátor
Tudjuk hogy itt a koronavírus!!!csak azt nem hogy miért nincs karanténban a szgedi csillagban!!!Meddig fertőz még az országban az O1G!!!
Eladott Ország
Orbán Viktor: " Magyarországon is megjelent a koronavírus". Szerencsénk van ehhez is ért. Koronát neki! Orbán a mega Kipcsak Rambó.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/83243845_630003481161133_5342931984714825728_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=wkeKIPKH6VYAX9BLZFT&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=387dd6c6a607e85635f18182b610b835&oe=5EC548A6
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83985096_2636726103114945_2341979446703030272_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=zTLj7Qpunf8AX9y93D2&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=7db58b7485287691a6eb3dd167e80e7f&oe=5ED454A2
A magyarok korai halálozásának fő oka az egészségtelen életmód, de szűrésekkel és jobban szervezett egészségügyi ellátással egy közepes magyar város lakosságát, 46 ezer embert meg lehetett volna megmenteni.
Málna
@Horizont: Inkább csak olyat nem tud tenni, amibe ne kötnétek bele.
Peller Anikó
@SystemError: A Pál Inkát se felejtsd ki. Ha adómentes lehetne végre akkor sokkal többen ihatnák ezt a gyógyósító nedűt. Sokkal vagy sokk nélkül. Alig látok pálinkareklámot a tévében, elnyomják a sörreklámok ezrei.
tudode
Ide operatív törzs, oda operatív törzs, azért nem árt körülnézni, hogy koronavírus frontján mi újság a faliújságon!!!
.
Ami van! Egyetlenegy labóratórium áll rendelkezésre miután 2012-ben az ÁNTSZ-t (Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat) amúgy nemzethy módra átszervezte a mindenre ható NER
.
---- Koronavírus: minden mintát a Nemzeti Népegészségügyi Központ központi laboratóriumában vizsgálnak
.
www.origo.hu/itthon/20200303-minden-mintat-a-nemzeti-nepegeszsegugyi-kozpont-vizsgal.html
.
""Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén minden mintát a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) budapesti központi laboratóriumában vizsgálnak, függetlenül attól, hogy a potenciális beteg az ország melyik kórházában fekszik."""
.
Úgy tűnik a ZEMBER minisztérium a felügyeleti szerve a természetesen NEMZETI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONTNAK, ahol a tintanyalók olyan jelentéseket, állapotfelméréseket gyártanak, hogy csúhaj
.
www.nnk.gov.hu/
.
A népegészségügynek 2016-ban adtak a jogalkotók, illetve a RENDELETI KORMÁNYZÁS, hogy csúhaj
.
385/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet

a fővárosi és megyei kormányhivatal, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatal népegészségügyi feladatai ellátásáról, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv kijelöléséről
.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1600385.kor
.
1. A kormányhivatal és a járási hivatal szakmai irányításának szabályai
1. § (1) A népegészségügyi feladatkörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal) népegészségügyi feladatköreivel összefüggésben az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 9. § f)-i) pontjában meghatározott, valamint a törvényességi és szakszerűségi ellenőrzési hatásköröket az egészségügyért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) gyakorolja. A miniszter hatáskörei gyakorlásához szükséges döntések szakmai előkészítésében az országos tisztifőorvos közreműködik.
-------------------
.
És maradt a körzeti orvos!
Eladott Ország
@Peller Anikó: ma, 08:34; Mintegy 60 százalékkal esett vissza tavaly a pálinka kereskedelmi forgalma a népegészségügyi termékadó (neta) bevezetésének hatására. Nem sikerült a pálinkaadó harc ( meg a többi se) Brüsszel ellen.
24.hu/fn/gazdasag/2020/03/04/palinka-fogyasztas-neta-afacsokkentes/
Eladott Ország
Megvan az új ellenség. Két lába van, repülni is tud, és meg nem erősített hírek szerint, ő hozza a babákat a családbarát családokba. Soros, Gyurcsány, migránsok, cigányok és Állítsátok meg Brüsszelt! sehol sem vagytok. Új idők járnak. Megvan minden magyarok megrontója, minden magyarok rosszakarója, de legalább egy Somogy megyei kistelepülésen biztosan. A gólya. Hozza-viszi a koronavírust. Egy dömösi madármentő csapatát egy Somogy megyei községből keresték meg, hogy szedjék le a gólyafészket, mert félnek, hogy a hamarosan érkező vándormadarak koronavírust hoznak magukkal.
kolozsvaros.com/2020/02/29/szaporodik-a-sotetsegvirus/
tudode
Az érdeklődők számára
.
---- Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban
.
www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/eljarasrend-a-2020-evben-azonositott-uj-koronavirussal-kapcsolatban
.
Nincs irigylésre méltó helyzetben a [email protected]!!!
Málna
@Horizont: Már cáfoltam. Amikor már csak a külsejébe és abba tudtok belekötni, hogy hogyan használja a személyes névmásokat - na az már nem az ő szégyene.
Málna
@Horizont: Hogy érted, hogy a személyes névmás használata sorsdöntő?:-)
Málna
@Horizont: Miért ne mondhatna ilyet? Ő vezeti ezt az országot, gyakorlatilag rajta múlnak a dolgok, és amúgy is ő van szidva mindenért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.