Az Országgyűlés jövő hétfőn elfogadhatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, miután a törvényalkotási bizottság a kormánypárti képviselők szavazataival megteremtette ennek alkotmányos előfeltételét – nyilatkozta a testület fideszes elnöke csütörtökön.

Hétfőn fogadhatják el a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hende Csaba a bizottság ülését követően közölte: a kormánypárti képviselők elfogadták a javaslat összegző jelentését, megteremtve annak feltételét, hogy az Országgyűlés kétharmada jövő hétfőn elfogadhassa az előterjesztést.

A Ház e heti ülésén az ellenzék nem járult hozzá a javaslat házszabálytól eltérő tárgyalásához, így a négyötödös támogatás hiányában az előterjesztést sürgősséggel fogadhatja el a parlament.

A kormány március 11-én 15 órától hirdetett a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet az ország egész területére.

Az alaptörvény szerint a kormány veszélyhelyzetben hozott rendeletei tizenöt napig – vagyis az elsők március 26-ig – maradnak hatályban, kivéve, ha a kormány – az Országgyűlés felhatalmazása alapján – azok hatályát meghosszabbítja.

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter nyújtotta be pénteken az Országgyűlésnek. Az előterjesztés lehetővé tenné, hogy a kormány megtehessen minden olyan intézkedést és megalkothasson minden olyan normatív rendelkezést, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében szükséges.

A javaslat szigorítaná a büntető törvénykönyvben a karantén megszegésére és a rémhírek terjesztésére vonatkozó szabályokat is.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
ez az ún felhatalmazási törvény mellyel átlépünk az önkényuralomból a nyílt diktatúrába!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
ez az ún felhatalmazási törvény mellyel átlépünk az önkényuralomból a nyílt diktatúrába!
tudode
Azért el kellene kapni ezeknek a hatalom és pénzéhes pondróknak a frakkját, mert szétverték az ÁNTSZ-t, és más nem megy, mint a csuti féle ötletelgetés:
.
---- Komoly gondok forrása az ÁNTSZ szervezeti átalakítása
.
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/komoly_gondok_forrasa_az_antsz_szervezeti_atalakitasa

---- Szögek a koporsóba - A tisztiorvosi hálózat szétverése
.
magyarnarancs.hu/belpol/szogek-a-koporsoba-104188
.
Azért ezekre a félresikerült jogászokra rászakadhatna az ég összes áldása, mert Müller Cecilia is amiatt igazodik, mert mint tisztiorvost belökték az ember miniszter alá!
Pálinkás Pál
Jórészt az ellenzéknek is köszönhetjük hogy idáig jutott az ország...ezt már csak az unio tudja megállítani ,pénzelvonással...gazdasági megszorításokkal...amikor a csúti az első szemét törvényeket benyújtotta...2010-11 környékén, akkor kellett volna az embereket az utcára vinni...de ők el voltak foglalva a fene nagy demokratikus elveikkel,ami ide vezetett..most már csak imádkozhatunk hogy az Eu torpedózza meg a mangalica terveit...ők meg tudják tenni...
Nessy
@Pálinkás Pál: nem fogják! Mi meg elmondjuk, ez a belügyünk, hogy fix időkorlát nélkül ad a parlamenti kormányfrakció felhatalmazást a miniszterelnöknek a rendeleti kormányzásra , aki maga dönthet később, hogy mikor szünteti meg ezt az állapotot. Ennyi!
kereső
Már a cime is hazugság. Hiszen ez nem a korona elleni védekezésről szól.
Pálinkás Pál
@Nessy: nem kell megfenyegetni orbánt,pénzt elvonni,összeomlik a kártyavár!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: az ellenzék,lassan 10 éve folyamatosan le van járatva a fideszes médiától,szerinted mit csinálnak rosszúl? a fidesz milliárdokat áldozott és áldoz a mai napig az ellenzék lejáratására ,aki ezt nem veszi észre az vessen magára...
csak úgy....
@Pálinkás Pál: naív vagy,talán túlzottan optimista...,? a diktatúrák "külföldi pénzek" nélkül is müködnek.
Pálinkás Pál
@csak úgy...: no igen...de orbán csak a pénzzel tudja maga mellett tartani a híveit...a belső ellenzéke fogja eltakarítani, aki amíg van pénz kussol,de ha már nem lesz??!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: ennél, szerintem sokkal bonyolultabb a dolog! ott van simicska et.,az sem "dalolt" mert tisztában volt a következményekkel.
kereső
Játszunk el egy gondolattal. 2020 koronavirus járvány. Orbán és a fidess ellenzékben. Miniszterelnök- Gipsz Jakab.A kormányzó párt beterjesztett egy ilyen törvényjavaslatot a parlamentnek, kérve az ellenzéki képviselők támogatását.A kormánypárt képviselői lesöprik az asztalról az ellenzéki képviselők egyeztetési javaslatait, és azt, hogy a korlátlan felhatalmazás csak meghatározott ideig szóljon, a hosszabbitás lehetőségével. Az ellenzék - orbán/fidess miként viszonyulna egy ilyen helyzethez?
csak úgy....
@kereső: abban az esetben a fidesz,orbánnal az élén meg akarná menteni az országot a diktatórikus módszerek elöl,-bontottak ezek már kordont is a céljaik érdekében...
Jozefina
Erről is tárgyalnak majd:
propeller.hu/itthon/3516094-konyorognek-vedoeszkozokert-valasz-nincs-csak-korlevel-specialis-hullazsakokrol#v2662310
Szemét világot élünk és ez a fidesz-kdnp keresztény, családszerető világa!!!???
tudode
Ezek szerint megumburdálták, mert megengedhetik maguknak őfélesége parancsára, hogy ki-, be caplassanak, képviselői esküjüket lerókázva, a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN kuka jogszabályok útvesztőjében, egy icike, picike ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBAN, mert különben a fasza gyerek morci lesz, aki közjogilag nemisminiszterelnök!
.
Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=136s
.
Játssza a maszatost, mert két választása lehet: vagy hűvös, vagy győzelem!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Jó lenne kevesebbet ugatérozni és többet tenni efftásak, jó? Itt most már élet-halál helyzet van! Mit akartok, tömegsírba temetni egész Európát?
fahrenheit451
Vona Gábor, téved !!!
Az ellenzék jól csinálta, nem trükközött, okoskodott, nem alkudott meg, hanem kinyilvánította az egészséges akaratát.
A Fidesz-KDNP (fehér hetero patkányok), kijátszva a törvényt AKKOR IS megszavazzák maguknak a te(l)jhatalmat.
És mit kezdenek vele?
Azt ne tudom, de onnantól kezdve minden feltelőség az övék (talán az lesz a szerencséjük, hogy a magyar, jogkövető kis fosós népség - nem Orbán, meg a Fidesz miatt -, és saját maguk miatt nem terjed úgy a vírus, mint máshol.

Vona, te cserben hagytad a sajátjaidat, hogy mentsd a bőröd. Én annyira nem vagyok jobbikos, hogy ihaj, de ezt soha nem bocsátom meg neked! (patkány a süllyedő hajóról szinonimája lettél, lett a neved - Vona Gábor).
dr. prédikátor
Ezután mi fog következni???a statárium bevezetése és a statáriális bíróság felállítása???
Kookas
@Pálinkás Pál: az ellenzék miért is felelős a vírus ügybe?
Kookas
@dr. prédikátor: akkor a buta gyula majd gyakorolhatja a szakmáját.
Pálinkás Pál
@Kookas: nem a vírus ügyben felelős az ellnzék,hanem hogy orbán eljuthatott idáig...kezdve rögtön az elején a románok állampolgárságának megszavazásával...aki nem hülye tudta mire megy ki a játék...mégis 4 képviselőn kívül bólogattak hozzá!!!...mint mondtam az utcára kellett volna vinni az embereket...jó példa volt erre a net tüntetés...
levarosbukta
@Pálinkás Pál: Sok mindent elkúrt az ellenzék, most már késő bánat.
vacsi
Nem késő ez egy kicsit? A héten kellett volna. De valóban, a vírusnak van ideje... Az ellenzék meg gondolkodhat addig!
Pálinkás Pál
@levarosbukta: persze hogy késő...orbán át fogja nyomni ezt a törvényt,persze nem a járvány miatt,az negyed annyira veszélyes sincs mint súlykolják mindenhol...neki hogy úgymondjam,pont jól jött ez a hiszti...de hogy a nyugati kormányokat mi motiválja az rejtély számomra...mert a közölt adatok nagyságrendekkel kissebbek a sima influenzáénál!!! eddig meghalt 23 ezer ember egy 8 milliárdos bolygón és bedöntik a világ gazdaságát..??? Igaza van Trumpnak ...sokkal több embert fog elvinni ez a recesszió ,amit generálnak!!!
kereső
érdeklődöm, hogy akkor ezt a mai részleges kijárási korlátozásról szóló határozatot, rendeletet ki hozta, ki irta alá. Hiszen eddig arról volt szó, hogy orbán viktor és a kormány "béna kacsa" a teljes -és korlátlan ideig szóló felhatalmazás nélkül. Most meg kiderül, hogy nem is! Hiszen az alaptörvényre hivatkozva született a jogszabály a kormány által. És orbán felhatalmazás nélkül ??? aláirta? Kéretik nem hülyére venni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.