A milliárdos segíteni szeretné szülővárosát.

Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus ellen

A Nyílt Társadalom Alapítvány közleménye szerint Soros György 1 millió euróval támogatja Budapestet a koronavírus elleni küzdelemben.

Soros azt írja, hogy mindenki veszélyben van a járványban, de sokakat különösen fenyeget, úgy mint az idősotthonokban élőket és a hajléktalanokat, akikből egyre több lehet, mert sokan veszítik el a munkájukat. Szerinte emiatt az önkormányzatok, amelyek amúgy is szűkös keretből gazdálkodnak, most hatalmas szociális problémákkal találják majd szembe magukat.

„Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között”

- írja indoklásában Soros György.

Most szülővárosa iránti szolidartás jegyében adományoz.

Forrás: 444

Kép: Flickr

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Beszédes lesz, hogy a rendeleti kormánzás első 5 rendelete mi lesz. Vannak tippjeim, hírzárlat, civil szervezetek anyagi kontrolja, választási törvény. Persze mindnek köze lesz a "különleges helyzethez", mert ügye csak a helyzethez indokolt rendeleteket hozhat meg a kormány. Hát az lesz..ahogy eddig a migránsoknál és tulajdonképpen minden egyes ilyen lehetőségnél.. Nekem nincsennek kétségeim, hogy mi fog menni a színfalak mögött. Én már csak abban bízom, hogy ez most mindenkit érint és mindenki a "források" és "elosztásokat" fogja figyelni az érintettsége miatt meg azért mert otthon ül egész nap..:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Beszédes lesz, hogy a rendeleti kormánzás első 5 rendelete mi lesz. Vannak tippjeim, hírzárlat, civil szervezetek anyagi kontrolja, választási törvény. Persze mindnek köze lesz a "különleges helyzethez", mert ügye csak a helyzethez indokolt rendeleteket hozhat meg a kormány. Hát az lesz..ahogy eddig a migránsoknál és tulajdonképpen minden egyes ilyen lehetőségnél.. Nekem nincsennek kétségeim, hogy mi fog menni a színfalak mögött. Én már csak abban bízom, hogy ez most mindenkit érint és mindenki a "források" és "elosztásokat" fogja figyelni az érintettsége miatt meg azért mert otthon ül egész nap..:)
Gyütt Mönt
Na tessék, már megint a Soros. Most akkor ellenség, vagy nem ellenség? Eddig az volt. Ezzel kapcsolatban kíváncsi vagyok a kormány újabb megnyilvánulására.
Clavigo
@Gyütt Mönt: Majd segítenek beosztani Karácsonynak. Vagy einstandolják...kipcsak tradíciók alapján.
Katalina62
No lám! A,"gonosz"Soros hogy mire nem képes!
RonaGyuri
@Gyütt Mönt: megnyugtatlak megtalálják a módját annak, hogy elvegyék! =))
Nyírfa
Köszönjük, nem kicsit, Gyuri bácsi!!!

És: a budapestiek és a világ szeme legyen rajta, hogy ezt Orbán ne tudja elvenni!!!
Borsodi
Ebben az emberben még most is több a jó szándék a Magyarok iránt mint az összes fideszes tanítványában együtt mert ők nem,hogy nem adnak de amit tudnak el is vesznek tőlünk.Ki is a valódi ellenség? Ki akar világ ura lenni?
Pálinkafőző Rézüst
Csúúúúúnya Gyuribá!! Egyetlen bűne, hogy nem vett részt az olajszőkítésben... Na attól kezdve nem csippantja a kiscigó...
ómió
Ezt a "bőkezűséget"! A forinthekkeléssel ennek többszörösét "kereste"!
Gyütt Mönt
@ómió: a forint hekkelést ráfogták, mert kellett valakit hibáztatni. Bizonyítani persze nem tudták. Arról tudsz-e, hogy a vörösiszap katasztrófa után 1 millió $-t küldött, amit elloptak.
csak úgy....
@ómió: a milliárdos méhszaros mit adományozott? ...pedig,-alig 10 éven belül faragtak belöle a magyarok milliárdost!
csipetke
@Gyütt Mönt: 13:46 Nekem is az villant be rögtön,hogy nehogy a fideszen keresztül menjen a lóvé,mert pillanatok alatt eltüntetik.A vörösiszap-károsultak 3 forintot se láttak belőle.Valami tanösvényt csináltak belőle,nyilván az összeg pici kis töredékéért,a többi meg valahogy eltűnt az enyves kezek közt.
Gyuri bácsit meg Isten éltesse még sokáig! Milyen érdekes,ahogy kiderült ez a vírus-dolog,megesküdtem volna,hogy a fityesz azt fogja állítani,hogy Soros szabadította a világra.
Nyírfa
@justhpeter: Nem tudnám eldönteni, Orbán és Soros György között miben van a legnagyobb távolság: az IQ-jukban, a bátorságukban vagy a képességeikben, amelynek hasznosítása , ugyanúgy mint a felelősségtudat, az empátia, az intelligencia függvénye.
Soros fényévekkel van előbbre. Neki például nem jutna eszébe kiplakátoltatni, hogy Orbán...(a pontok tetszés szerint behelyettesíthetőek), pedig egy kicsit több pénze van mint a mi nemzeti vagyonunk.
Jozefina
Hiába Soros az nagyobb hazafi, mint a fidesz-kdnp együttesen!!! Köszönet neki!!! Valószínűleg Karácsonyék jól fogják ezt a hatalmas összeget hasznosítani!!!
csak úgy....
@Nyírfa: @Jozefina: csak óvatosan ,nem ám még soros ellen is védekezniük köll,ebben a járványos idökben.
Nyírfa
@csak úgy...: Orbán imádja a sokfrontos küzdelmet. Vagy csak a szája nagy.
Eléggé amortizált már most is, majd kiderül, mennyire nagylegény.
csak úgy....
@Nyírfa: "Vagy csak a szája nagy." ! azért ,egy setétben lappangó és terjeszkedö vírus ,akit nem tudnak kiplakátolni és nem ismerik a nyugati-kelete kapcsolataikat és a kerítés sem használ..., mindíg is sejtettem,hogy orbántól csak egy másik kis genya tudja majd a hatalmát elvenni..
Béla333
Ez nagyon rendes dolog, köszönjük!
Egy dologra kell csak figyelni: pártunk és kormányunk le ne nyúlja, mielőtt oda érne, ahol hasznosulna...
Béla333
Ezen felbuzdulva nyilván Mészáros Lölő is adakozásba kezd...
ómió
@CsipkeRózsa: Nem én nyüszítettem, hogy 360 az euro!
ómió
@Gyütt Mönt: És arról tudsz-e, hogy az összes pénzét mások megkárosításával "kereste"?
ómió
@csak úgy...:Hogy a Mészi mit adományozott? Soroshoz képest töredéknyi vagyonából a háromszorosát annak, mint Soros gazdátok!
ómió
@bakcsubakka:Hol olvastál ilyet, bolsiék fajkreténje?
ómió
@bakcsubakka:Ha nyalógépet akarsz látni, olyan bolsevik típusút, nézz a tükörbe!
CsipkeRózsa
@ómió: 9:05

Ezt miért mondtad, én a tegnap 13:30-ra kérdeztem rá.
Gyütt Mönt
@ómió: a tőzsde nem megkárosításról szól. Volt szerencsém látogatást tenni a londoni tőzsdén és a vendéglátóim elmagyarázták a működését. Lehet nagyot nyerni és veszíteni, ám ha valaki hazárdírozik, mint pl. vezetőink a manyup pénzekkel, az ne mutogasson másra.
ómió
@CsipkeRózsa: Ha valaki az adományozásból hírt csinál, nem árt, ha közli a forrását is!
ómió
@Gyütt Mönt: És mondd csak, a "hausse"-ra, "baisse"-re "játszás" a tőzsde spekulatív műfajában, az se mások kárán képes csak "fialni"? Pláne, ha a "játékos", amire "tesz", azt előzőleg vaskos pénzügyi manipulációkkal még elő is segíti. A tőzsde "tisztaságát" lassúaknak magyarázd, ők talán még el is hiszik! És hogy jön ide a bolsiék által az állami nyugdíjkasszából kilopott "manyup" pénz?
CsipkeRózsa
@ómió: És ezt most miért mondod? A híreket itt mi nem csináljuk, csak olvassuk, és ha akarunk, hozzászólunk.

Akinek több forrás kell, keressen a böngészőjében.
ómió
@CsipkeRózsa: Akkor az a "nem bírtad ki" kérdésed, mégis, mire vonatkozott, ha nem arra a kommentemre, hogy "ezt a bőkezűséget! A forinthekkeléssel ennek többszörösét kereste"?
CsipkeRózsa
@ómió: Talán az a gondolatod, hogy lekezelted a nagy adományt, amit kapott Budapest, csak azért, mert azt Soros adta.
SystemError
Mondtam, hogy beszédes lesz az első 5 rendelet...:)
SystemError
@CsipkeRózsa: Pedig mennyivel jobb fej Sorosnál, aki elveszi az emberek 3000 milliárd magánnyugdijmegtakarítását és azt igéri, hogy transzparensen, személyhez köthetően látható lesz egy számlán. A nagy elvei csak a tolvajokat csipázza, bankár, kereskedő mind spekuláns. Devizahitelesek/bankok devizaszámláinak váltásakor sem volt semmi spekuláció Matolcsy részéről. Nem is mehetett volna jobb helyre az a pár száz milliárd, mint az unortodox magánsulijába.

Szerintem baltás gyilkostól kéne elfogadnunk az szupi lenne! :)
ómió
@CsipkeRózsa: Nem "le" kezeltem, hanem a helyén!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.