A gazdaságvédelmi akciótervről és a jövő évi költségvetésről tárgyalt a miniszterelnök.

Orbán Viktor már neki is állt a munkahelyek megmentésének

A Pénzügyminisztérium (PM) és a tárcához tartozó háttérintézmények vezetőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel az idei és a jövő évi költségvetésről valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a PM épületében tartott megbeszélésen elmondta: Magyarországon a válságkezelésben felhasznált eszközök súlypontja továbbra is a munkahelyteremtésen van. Megismételte: amennyi munkahely a koronavírus miatt megszűnik, a kormány annyi újat fog létrehozni.

Ezt a célt kell szolgálnia a 2020-as és a 2021-es költségvetésnek valamint a gazdaságvédelmi akciótervnek is, melynek legfontosabb eszközei az állami munkahelyteremtés, a beruházások támogatása és az állami fejlesztési programok, bértámogatás a veszélyeztetett munkavállalóknak, adócsökkentés a munkahelyek megtartásáért, akár 0 százalékos hitel a vállalkozóknak, valamint megtörténik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is – sorolta az értekezleten a miniszterelnök.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezek fogócskáznak az asztal körül vagy mi a szösz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ezek fogócskáznak az asztal körül vagy mi a szösz?
RonaGyuri
@csak úgy...: Nyomatják a pénzt Lolo-élnak! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Lölő sokakat elengedett, aztán majd a közös pénzből visszaveszi őket. A többinek meg coki.
Gyütt Mönt
Elsőbbséget élvez a balatoni yacht-kikötő építése.
RonaGyuri
egyébként ugye tudjátok mi lett azokból, amit Orbán megvédett???
tudode
Csúcs!
.
A piros pacsis pasi diktál a főkönyveőjének, a 2021-es un. válságkezelő költségvetés összekutyulásáan, azzal együtt, hogy szakbarbárként
.
---- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
(...) """"" A brüsszeli robbantások árnyékában tegnap este gyakorlatilag vita nélkül továbbengedte a parlament költségvetési bizottsága Lázár János javaslatát a rendeleti költségvetésről.
.
Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.""""" (...)
.
!!!
kereső
Én, a kis hülye úgy tudom elképzelni egy ország költségvetésének elkészitését- hogy először is van egy számolni tudó, és az ország valós helyzetét ismerő szakértő csapat a pm.-ben, akik arra is képesek, hogy a jelen folyamatiból modellezék a várhatóakat. No ezzel szemben látok a képen két embert. Az egyik a közepes képességű könyvelő- bár úgy tetszik mostanában, hogy már megismerkedett a számok eltüntetésének- és átirásának rejtelmeivel. És látok a lókupecet- aki tulajdonképpen nem ért semmihez, mint nemtudomka- de azért az irányt megszabja. Szegény Magyarország!
namihami
Feladta a rendelést 100.000 lapátra, 100.000 csákányra, 100.000 kapára és hasonlókra, hogy a család és a haverok által felvásárolt földeken verejtékező közmunkásoknak ne a 10 körmükkel kelljen a földet kaparni.A betont is könnyebb lapáttal keverni, mert a betonkeverő mellett még elpuhulna a szorgalmas magyar nép.
Borsodi
Akkor ha lehet még többen mennek el külföldre dolgozni.Mert közmunkából elég volt oda neki kéne menni és csapatának.Egy módon tehetne rendet,minden dolgozó ember keresete 300,000 ft nettó Indul ez egy takarító nő keresete, egy szak munkás ettől indul viszont a leg felső határ 2 millió nettó lenne legtöbb még a miniszter sem kereshetne többet. így mindenki tudna haladni és érvényesülni.
terlasz
A látszatmegoldásokat sokat megeszik és honorálják a szavazáskor.
teuton
Azert 1 dolog, a LEGFONTOSABB kimaradt az igergetesböl: MIBÖL lesz finnaszirozva??? A nemeteknel nemhogy plusz terheket ronak a ki, hanem allamkölcsönböl. Orbanisztanban ezt ugy intezik, hogy hogy elveszik, ellenzeki partoktol, önkormanyzatoktol... Tipikus itt-a-piros-hol-a-piros trükk!!!
Arrol sem volt termeszetesen szo, hogy MILYEN uj munkahely lesz teremtve? Közmunkas, fidesz-plakat ragaszto, mozgo hirdetötabla???
Nessy
@Borsodi: Emlékezzünk csak vissza, 2010-re amikor még a fidesz szerint a 2 millió forintos jövedelem "pofátlan" volt, minden afölötti kifizetés 98% SZJA-t vont maga után! Mennyi is ma hazánk nagyjainak a jövedelme??? mennyi az SZJA? Igaz viszont az ÁFA 27%, mert kell a pénz a költségvetésnek, és a többieknek.
kereső
Áprlis végi adat: 160 ezer ember veszitette el a munkáját.
ómió
Pedig Böszme módra, némi kis népzsebivel ezt még "izgalmasabbá" is tehetné!
Borsodi
@Nessy: Most nekik a 2 millió lenne pofátlanul kevés,már a tíz millió ami jár nekik.Igaz azt is mondták egy ember egy munkahelyet tölthet be.Ezt talán be is tartják négy munkahelyről jön a pénz viszont egyet sem töltenek be
Ezért tartunk itt és ezért van a sok reményt vesztett szegény ember.mert a kormány szegénységben tartja a népet,ugyanakkor az általuk kijelöltek már jobban élnek mint a Svájciak.
Orbán meghazudtolja saját magát is!www.youtube.com/watch?v=lhMEwD-uaLQ
www.youtube.com/watch?v=QfITlx9mgM0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.