Jogerősen hét pert veszített a Gyurcsány-párt a közmédiával szemben – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtó- és marketingirodája csütörtökön az MTI-vel, azt is hangsúlyozva, hogy precedensértékű ítéletet hozott a Kúria.

A közlemény szerint a Demokratikus Koalíció a közmédiával szemben valamennyi perét jogerősen elvesztette, amelyet az MTI Országos Sajtószolgálat (OS) közleménykiadási gyakorlata ellen indított.

Óriási összegre büntették a DK-t, az összes perét elveszítette a közmédiában szemben – szám szerint hetet

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Hozzátették, a DK "pártállami időket idéző módon" igyekezett nyomást gyakorolni a független MTI működésére.

"A gyakorlattal kénytelenek lesznek felhagyni, mert döntésével a Kúria megerősítette, hogy az Országos Sajtószolgálatnak joga van minden olyan közlemény kiadását megtagadni, amelyről feltételezhető, hogy az alkalmas lehet más személy személyiségi jogainak megsértésére, valamint azt is kimondta, hogy az MTI-t megilleti a szerkesztői szabadság"

- írták.

Az MTVA beszámolt arról, hogy az öttagú bírói tanács részvételével folytatott felülvizsgálati eljárást lezáró ítéletében a Kúria kimondta: jogosan utasította vissza az Országos Sajtószolgálat a Demokratikus Koalíció közleményeinek kiadását.

A bíróság döntése szerint a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény nemzeti hírügynökségre vonatkozó rendelkezéseiből nem következik, hogy az OS-szolgáltatás keretében bárkinek joga lenne követelni egy konkrét közlemény közzétételét

- írták.

Felidézték, hogy a baloldali párt előzőleg hat esetben fordult bírósághoz, kifogásolva az MTI közleménykiadási gyakorlatát, noha az Országos Sajtószolgálat szolgáltatásának igénybevételekor a közszolgálati médiaszolgáltató közleménymérlegelési jogosultságát írásbeli szerződésben elismerte, amelyről korábban a Kúria – szintén a DK által indított perben – kimondta, hogy a szerződéses feltételek jogszerűek.

A most meghozott végleges bírósági döntés értelmében a Demokratikus Koalíció mint felperes köteles megfizetni a teljes perköltséget, vagyis az első-, a másodfokú és a felülvizsgálati eljárás költségét is az alperes Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-nek – áll a közleményben.

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"az Országos Sajtószolgálatnak joga van minden olyan közlemény kiadását megtagadni, amelyről feltételezhető"...

Nesze neked sajtószabadság, B+... Ha nem tetszik, nem közlöm le, mert "feltételezhető"...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"az Országos Sajtószolgálatnak joga van minden olyan közlemény kiadását megtagadni, amelyről feltételezhető"...

Nesze neked sajtószabadság, B+... Ha nem tetszik, nem közlöm le, mert "feltételezhető"...
colibri
A "nix ugri-bugri" orbáng-n kívül mindenkire érvényes!
Rockxy
nemszámít, erre az ügyre van mindig és elég lóvé.
-oktatásra nincs
-eü-re nincs
-k+f-re nincs
-kkv szektorra nincs
- és még egy csomó fontos dologra sincs.
Nessy
"Független MTI"! Az tény, hogy a tényektől valóban független! Sőt "pártatlan", mert számá csak egy párt létezik, a fidesz! Gondolom ők nem hallották: A hír szent, a vélemény szabad! Ja, bocs ez a BBC arany szabálya!
jáger laszló
A döntés kimondja,hogy az OS nem köteles megjelentetni a DK közleményét csak a saját közleményét!!!
Nesze neked sajtószabadságf!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Totem
Az orbáni diktatúra diszkrét bája! Ha pártkatonákkal zsúfolják tele az igazságszolgáltatást, ha a függetlenséget felváltja a párthűség, az i betű hamar lekopik, és marad a puszta tény: gazság.
csak úgy....
@Maccska: de a bayer zsoltié igen...,:) elfogult buta seggfej vagy shikari! (különben leszarom a dk.t ,ugyan úgy mint a fideszt)
rokker33
Azért még van igazságszolgáltatás Magyarországon! Miért kötelező bármit leadnia egy köztévének amit a gyurcsótány féle patkány ürülék követel?Mikor a varjú elvtárs is betört erőszakkal az MTV székházára az is törvénybe ütköző volt Rohadék egy banda ez a déká rosszabbak, mint Orbán!
Yoda69
Orbanisztanban azt szabad, amit orban enged.
jesz
ez még csak a kezdet...a választások(bármelyik)közeledtével jön csak az igazi fidesz tüzérség...
balos
Amit a fideSSes nÁCIK megtettek arra még az észak koreai "demokratikuss" nedves vezető is csak csettinthet!
Csizmás Kond
...vagyis akkor a varjú hiába fetrengett a földön...
Pálinkás Pál
nevetséges,és ezek bírók a kúrián..." feltételezhető " alapon az átkosban hoztak ítéletet, meg ahogy elnézem most, gecisztánban..
Aki Én
,, a DK "pártállami időket idéző módon" igyekezett nyomást gyakorolni a független MTI működésére"
Ezen felnevettem :)

,,nem következik, hogy az OS-szolgáltatás keretében bárkinek joga lenne követelni egy konkrét közlemény közzétételét"

Mert nem követelni kell a közröhej médiában, hanem utasítani.
kereső
Ezen besirtam. Micsoda hatalma van ennek a Gyurcsánynak, meg a dk-nak. Pártállami módon B+.,nem átall nyomást gyakorolni a független MTI,-re amely pártatlan, és mindenről igy is tájákoztat. Csak éppen egy "állampárti" közleményt nem ad le, mert az sértené a sajtószabadságot. Az MTI-nek senki meg nem mondhatja, hogy kinek a közleményét adják le, és kiét nem. És akkor a biróság- a Kúria , indokol:, hogy aszongya- "amelyről feltételezhető". De tényleg "feltételezhető"...minden, és bármi,mert Gyurcsány. Éljen, éljen ,éljen---------varga zs,már meg is szolgálja a kinevezését- birói tapasztalat, ismeret és gyakorlat nélkül. Éljen a magyar független igazságszolgáltatás!!! Jogállam van itt kérem, akkorra, hogy azt már szavakkal ki sem lehet fejezni. Ilyen szerintem még egy nincsen az unióban. Taps!!!
Pálinkás Pál
@Maccska: kussolj,a kúrián fidesz által odatelepített pártkáderek ülnek..a kúria elnöke egy olyan,aki életében nem bíráskodott...viszont remekül nyalja a puhos valagát...
jáger laszló
Az MTI 1 független szervezet
nem függ holmi közügyektől
A DK-t- pedig magasan leszarja az ő véleménye feltételezhetően pártvélemény és az MTI nem pártsajtó ami ezt leközli!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Tovább szövöm a "mesét". Gyurcsány létrehozott egy állampártot, és pártállamot épit 2012 óta. Megpuccsolta a hatályos Alkotmányt- eltörölve egykori párttársa , a "pufajkás" parlamentje által hozott 4/5-ös szabályt, és 2/3-al új Alkotmányt alkotott. Azóta épiti pártállami módon pártját, hogy állampárti /egypárti kormányzás legyen Magyarországon. Orbán viktor- a Magyar Köztársaság megmentője, mint egy keresztes lovag- ez ellen harcol immár 2002 óta, amikor is kijelentette,hogy " a Haza nem lehet ellenzékben".
kereső
És, akkor még itt van ez is. Csakúgy sokasodnak a hirek Gyurcsány Ferenc hatalomgyakorlásáról. Már putyint is sikerül "összegyurcsányozni". A putyin hivők meg- vakargatják a fejüket, hogyan tovább??
hvg.hu/itthon/20230302_Gyurcsany_Ferenc_szerelmes_Putyinba__megvan_a_kormanymedia_uj_vesszoparipaja
FLETÓ
Tessék kérem! Megmondtam, a valóságnak nem felel meg, mert kígyók kígyóznak a terépcsecsőn!!!
Aki Én
"az Országos Sajtószolgálatnak joga van minden olyan közlemény kiadását megtagadni, amelyről feltételezhető"

És érdekes módon, az összes nem fideszes közlemény ilyen.
Ha esetleg nem látnánk, sok korábbi köztévés el is mondta, hogy mennek ott a felülről irányított dolgok.
Egyébként meg törvényadta joga a köztévébe bemenni egy ellenzéki képviselőnek is. Már csak azért is, mert annyi embert képviselnek, mint a fidesz.
Persze ahhoz, hogy hazafiak, hősök legyenek, úgy kell ,,belépni" a köztévébe, ahogy azt 2006-ban tette a felhergelt csőcselék.
ómió
Nem ügy! Már rég meglopta magának a rávalót!
Aki Én
@ómió: Továbbra sem lehet eldönteni, hogy seggbuta vagy, vagy gátlástalan hazudozó?
Szerintem zárjuk rövidre:
MINDKETTŐ!
jáger laszló
DK-s közlemények kizárva!!
Feltételezhetően pártpropagandát szolgálnák!!??,
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@Aki Én: Már megint a seggbuta tetvesbolsi hazudozó mivoltodat hazudnád másokra, bolsiék elmebetege!? Inkább szedáltasd magadat!
nejlontacskó
@ómió: " a Kúria megerősítette, hogy az Országos Sajtószolgálatnak joga van minden olyan közlemény kiadását megtagadni, amelyről feltételezhető, hogy az alkalmas lehet más személy személyiségi jogainak megsértésére"
Ezt a mondatot te hogyan értelmezed, annak fényében, hogy a Hadházyról készült "pedofil anyagot" leadta minden tetves fidesznáci lap, addig a Szíjjártó-Kaleta fotóról erősen kussolnak?
Nem érzed úgy, hogy egy ici picit aggályos lehet, ez a fajta hozzáállás?
drrotf
Arról nem tájékoztatott az MTVA hogy Hadházi hány pert nyert a média ellen, és mennyit eljárási költséget kellett fizetni a közpénzből ezért?Milyen érdekes?Ez nem egyoldalú tájékoztatásnak minősül, vagy talán szégyelli az Alap az "eredményt"?
Havanagi
@Yoda69: és tegyük hozzá,ez a magyarok szégyene,akik ezt hagyják.
drrotf
@durbincs: Már többször leírtam neked, hogy a feleségedet , vagy a gyerekedet, ha az előzőek nincsenek akkor anyádat minősítgesd!Úgy látszik olyan vagy mint egy elefánt amelyik nehezen tanul de könnyen felejt.
Gyurka80
@Nessy: Az imádott BBC-d hány disznóságot követett el: Nézz utána van bőven4
Gyurka80
@nejlontacskó: Hadházyról készült "pedofil anyagot" Milyen anyagot te hazudós? Azt, hogy találkozott a pedofillal, fénykép van róla te idióta!
Nessy
@Gyurka80: Nem nézem, nem olvasom, ergo fogalmam sincs, de nem is érdekel!
Gyurka80
@Nessy: Ha nem tájékozódsz h@lye maradsz!
Peller Anikó
@Ghurka80: Te mindenképpen hülye maradsz.
Nessy
@Gyurka80: Ahhoz elég a királyi média! Nem tudok angolul, a magyar ferdítéseket meg minek. Számomra jók a német nyelvű újságok, hírek. Amit még eredetiben tudnék olvasni az az Acta diurna urbis, csak az pár ezer éves.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.