Nagy Márton a negyedik Fidesz-kormány csodafegyverként beharangozott gazdaságfejlesztési minisztere szerint a márciusi inflációs adatok teljes összhangban vannak a kormánya várakozásaival.

Lelkendezik a 25,2 százalékos infláció miatt a Fidesz csodafegyver-minisztere

Nagy Márton örül: akkora az infláció, mint  rendszerváltás idején. Forrás: Inforádió

Jó úton haladunk, hiszen ahogy azt a kormányzat várta és előzetesen jelezte, az év elején, azaz januárban már tetőzött az infláció, ezt követően pedig elindult egy mérséklődés

– adott győzelmi jelentést Nagy a Fidesz-barát Világgazdaságnak.

A KSH friss adatai szerint márciusban a fogyasztói árak átlagosan 25,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Az élelmiszerek ára 42,6 százalékkal emelkedett tavaly márciushoz viszonyítva, a háztartási energia 43,1 százalékkal drágult

- írja a Telex.

Nagy Márton mindebből azt olvasta ki, hogy a javulás folyamatos és trendszerű, hiszen januárban még 25,7, februárban pedig már „csak” 25,4 százalék volt az infláció.

Nagy szerint (a bezuhanó kereslet miatt- a szerk.) az áruházláncok ma már egymásra licitálva jelentik be az árcsökkentéseket, ami szerinte egyre inkább megjelenik az adatokban is. Részben ennek, részben pedig a kínálati oldal korrekciójának köszönhetően márciusban tovább mérséklődött az élelmiszerárak növekedése.

Fontos kiemelnem, hogy a szankciós infláció nem csökken, hanem csökkentjük. Tekintettel arra, hogy az infláció főként kínálati tényezőkből fakad, elsőként ezeket kellett kezelni. A kormány már 20 intézkedésről döntött az árak megfékezése és a gazdaság megvédése érdekében

– mondta fel a fideszes propagandát a gazdaságfejlesztési miniszter.

Az intézkedések működnek, egyre látványosabb lesz a hatásuk, azaz eredményes a szankciós infláció elleni vakcina

– nyugtatta meg a kiadás-bevétel füzetük helyett a kormánypropagandának hívőket Nagy Márton, virtuóz módon szajkózva a propagandisták által kiagyalt „szankciós infláció” kifejezést is.

Fotó: Inforádió

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

puszt
Na ugye, h igaza volt a Ryanair vezérnek, h idióta! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
ezen a képen leginkább valami vízfejű idiótára hajadzik...
jesz
őt egyértelműen azért jutalmazzák ilyen magas fizetéssel, mert főállasú csodafegyver, és tud lelkendezni...fingja sincs hogy min, de ki van adva a lelkendezés...hát lelkendezik...
Giovanni Alba
www.atv.hu/belfold/20230331/mar-ennek-is-orulni-kell-lassult-a-nepessegfogyas-uteme
"Az előzetes adatok szerint 2023 februárjában 6526 gyermek született, és 10 760-an haltak meg. Az elmúlt 12 hónapban, 2022. január és 2023. február között a születések száma 7,2 százalékkal nőtt, a halálozásoké 14, a házasságkötéseké pedig 45 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t."
Valahogy így vagyunk az inflációval is, örülünk, mert csökkent az áremelkedés üteme. Örülünk, pedig az emelkedés folyamatos, csak a görbe talán egy kicsit kevésbé meredek, de az árak azért következetesen nőnek.
Dr. Proktor
@Yeromos: Ne becsüld túkl sok nyugdíjas szellemi értelmét!
Szerintük az ő Viktoruk állította meg az inflációt 25,2 százaléknál, nélküle már éhenhaltak volna...
Dr. Proktor
@sgl: .. ezek szerint nem vidéken élsz! Mifelénk pont fordított a helyzet!
ómió
Az árak efftársi "felszankcionálása", bizony, sokkal gyorsabb volt, mint a jelenlegi csökkenése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.