Kínai óriásbankok vállaltak jelentős szerepet a Vodafone adásvételében.

Orbán kínai óriásbankokkal paktált a Vodafone-ért

A 4iG 750 millió eurós szindikált hitelt kapott a JP Morgantól és néhány más külföldi pénzintézettől, közvetve a magyar Eximbankon keresztül. A finanszírozás teljes egészében a piacról jött és a JP Morgan, valamint partnerei a forrást kifejezetten a Vodafone adásvételi ügylethez biztosították – számol be a Telex.

Hogy a JP Morgan mellett a szindikált hitel biztosításában milyen más pénzintézetek vettek részt, arról a 4iG nem rendelkezett információkkal. De vajon ki lehetett a többi bank, és miért láttak fantáziát a hitelben?

A Telex a folyamatra rálátó források segítségével arra jutott, hogy ezek a bankok döntően kínai „policy-bankok” voltak.

Ezek hivatalosan kereskedelmi bankok ugyan, de fejlesztési célokat, vagy export-importot is ösztönöznek, így kínai állami célokat is szolgálnak, például a nagy kínai nemzetközi programok finanszírozásában vesznek részt.

A négy nagy kínai „policy-bank” ma a világ négy legnagyobb bankja, egyenként is 4000-5000 milliárd dolláros, szinte felfoghatatlan mérlegfőösszeggel dolgoznak, méret szerinti sorrendben róluk van szó:

ICBC (Industrial and Commercial Bank of China),

CCB (China Construction Bank),

ABC (Agricultural Bank of China),

BOC (Bank of China).

Van közöttük némi munkamegosztás, amit a nevük is mutat, Londonban mindegyikük jelen van, így a JP Morgan közvetlenül is ismerhette őket – meséli a Telex forrása, de közülük a legrégibbi, a Bank of China Budapesten is jelen van, ahogy már a China Construction Bank is megérkezett Budapestre. Minden egyes bankban külön-külön 300 ezer és 480 ezer fő közötti munkavállaló dolgozik. Magáncégek, de mindegyikben jelentős az állami tulajdon, pekingi központtal működnek, a bankvezetőknek gyakorlatilag a kormányzati és párthierarchiában is fontos helyük van, gyakorlatilag egy policy-bank elnöke az egy miniszteri poszt.

Forrás: Telex

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csak sikerült megállítani Brüsszelt! Elérted, amit akartál kevlárkoca! Jár a taps! Piros lett a hugyom, nem sárga, vesén rúgtak, meg májba.
uploads.disquscdn.com/images/ff369a4e77d9131927d6c259ada5fff48795e2df5204633584534d633159eefd.gif?w=800&h=150
EU tagként szembefordultunk az EU-val. NATO-tagként szembefordultunk a NATO-val. V4 tagként is kiközösítettek, magunkra maradtunk. Van az a mondás, "Ha az autópályán mindenki veled szembe jön, akkor TE MÉSZ ROSSZ IRÁNYBA!". Mindeközben egyre erőteljesebben megy a sündörgés kelet irányába. Merem remélni, hogy Gulyás megjegyzése az Európai Parlamentről, mint a bolondok gyülekezetéről szintén csatolva lesz a jogállamisági eljáráshoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
orbán kiárusítja az országot a saját agyament ötletei miatt. A vodafon most olyan rettentő fontos volt.Fontosabb,mint a pedagógusok és egészségügyi dolgozók béremelése. De már benne vannak részesedéssel a yettelben is. Saját Pegazusuk lesz. Lehet hogy eztán a tel.számlában olyan tétel is lesz,hogy lehallgatási díj...
sokanvagyunk
Majd rájönnek a kínaiak, hogy ezzel már fél lábbal betettük magunkat hozzájuk... :)
Eladott Ország
Csak sikerült megállítani Brüsszelt! Elérted, amit akartál kevlárkoca! Jár a taps! Piros lett a hugyom, nem sárga, vesén rúgtak, meg májba.
uploads.disquscdn.com/images/ff369a4e77d9131927d6c259ada5fff48795e2df5204633584534d633159eefd.gif?w=800&h=150
EU tagként szembefordultunk az EU-val. NATO-tagként szembefordultunk a NATO-val. V4 tagként is kiközösítettek, magunkra maradtunk. Van az a mondás, "Ha az autópályán mindenki veled szembe jön, akkor TE MÉSZ ROSSZ IRÁNYBA!". Mindeközben egyre erőteljesebben megy a sündörgés kelet irányába. Merem remélni, hogy Gulyás megjegyzése az Európai Parlamentről, mint a bolondok gyülekezetéről szintén csatolva lesz a jogállamisági eljáráshoz.
lampa laz
Orosz kétbalkezes ment, kínai meg jött.
Pálinkás Pál
mihamarabb megbuktatni orbánt, a vodafone hitel törlesztését leállítani, bokszolják le a puhossal...
kereső
A 4iG vette fel a hitelt- de az ország, az adófizetők fogják törleszteni- miközben a kinai állam befolyást szerez a hitel révén a magyar kommunikációs, és digitáliis piacon.Bravó!! Igy kell eladni az országot a kinai kommunista pártnak- és mindezt teszi a szuverenitására oly nagyon búszke és kényes orbán viktor.
ómió
Pedig, hát, a nemzeti vagyon gyarapítása, az abszolut nem "efftársi kategória"T
rokker33
@Pálinkás Pál: persze mert ez csak így működik hogy egy több 100 milliárd forintos érvényes szerződést leállítunk ... Egy megválasztott miniszterelnököt megbuktatunk ... És kit rakjunk helyére a nyugat seggét nyaló Gyurcsányt vagy a Mi hazánkot ? Inkább ne írj butaságot ezt te sem gondolod komolyan,hogy Orbán a hatalma csúcsán fog megbukni!??
gina
Zsiros román agyhalott, kiárúsitja az országot,, már vörös szél fúj,, ez kellett a magyar népnek...
Pálinkás Pál
@rokker33: ohó...mondjak példákat...?...kárpátok géniusza..., papadoc-...ezek még előző este is azt hitték, ők szarták a spanyolviaszt...! aztán hirtelen vége lett a dolognak...mellesleg ha az unió nem lenne ilyen pöcs, egy hét alatt elintézhetné a puhost...
jesz
...a bankoknak még két vásárlás miatt kell mélyen a zsebükbe nyúlni...az egyik az RTL tévé, a másik a ferihegyi reptér...
A magyar nép már alig várja, hogy ezek újra az adófizetőké legyen..
.őőőő...vagy nem?
Eladott Ország
@sokanvagyunk: A kínaiak már a spájzban vannak, az oroszok meg a nappaliban, és viszik a pénzünket. Van erre egy Hofi idézet azt hiszem. "Az élet olyan, mint a motor. Be kell rúgni, másként nem megy." Vagy ez! "– Képzeld el, Magyarországon jobb lett az élet! – Tényleg? – Nem, de képzeld el!" Gyereked lábán mikor lesz új cipő? - Majd ha a tanácselnök főispán fia rálép... "Az EU-ban már hónapok óta csökken a tejtermékek ára, Magyarországra is begyűrűzhet ez" "A csökött agyammal csak azt nem értem, hogy amikor a rohadt imperialistáknak jól ment... Na, az miért nem gyűrűzött be? Egy hétre, próbából?! Elvették a határon, mi?" (Hofi)
Az elmúlt években minden tizedik magyar fizetése Uniós szintre emelkedett. A többiek itthon maradtak. És az ő fizetésüket is beleszámolja a KSH a magyar átlagba.
uploads.disquscdn.com/images/c32e710ee99e0f67f2e7178eee6c314436579a3348c8bc93f8555f6a96717ab7.png?w=800&h=868
csipetke
A kínaiaktól felvenni hitelt nagyon gáz,mert akár a fél országot viszik érte. Van rá példa a világban. Ez egy mérhetetlenül genyó dolog, az emberek tudta nélkül nyakra főre hiteleket vesznek fel, úgy,hogy még az ük-ük-unokáink is fizethetik. Orbán bukik,---így vagy úgy---semmi sem tart örökké, de a rohadtsok hitel ittmarad nekünk.De ez hol érdekli a puhost?
rokker33
@Pálinkás Pál: de ez a birka nép 13 éve tűri és Brüsszel sem tesz igazán semmit csak korlátoz pénzt tart vissza,de nincs visszatartó ereje.Ha elfogy a Brüsszeli pénz a hülyeségekre,akkor Kína ad korlátlan mennyiségben és ezért nem fog megbukni soha Orbán! Hogy kifogja ezt visszafizetni??Hát ez jó kérdés. Sok sok 1000 milliárddal tartozunk már az ük ük unokáink is ezt fogják fizetni...
Béla333
Na hülyemagyar maffiahívők! Igaz-e hogy megérte kínai hitelt felvenni, hogy a maffiafőnöknek legyen egy telefon társasága, amit majd (biztos) ellophat ha majd egyszer egy választást elveszít...???
Majd mi mindannyian visszafizetjük, aztán kevesebb pizza is elég lesz nekünk...:

24.hu/fn/gazdasag/2023/04/18/alde-plakatkampany-atlagber-europa-pizza/
Pálinkás Pál
@rokker33: orbán nem is demokratikusan fog bukni...ha sokat szívózik az amikkal, egyszerűen kilövik...
lampa laz
@lampa laz: bocsánat, az a "kétbalkezes" kémbank lett volna, ha a telefonom nem pofáz bele. Már ez is cenzuráz, pedig nem is kínai.
Yeromos
Az interneten fenyegetően irogató fiatalra három páncélautónyi TEK-est küldenek, az öröngő drogosra meg három tapasztalatlan kisrendőrt.
Meg is lett az eredménye.
Pálinkás Pál
@KisTehen: biztos azok is sok ami filmet néztek, akiket elintézett a cia...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.