Magyarország egy jól menő, sikeres Ukrajnában érdekelt, az ott élő magyarok miatt pedig még erőteljesebben motivált, hogy Ukrajnában béke legyen – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor: Ukrajna egy része "ősi magyar föld, ami most Ukrajnához tartozik"
Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor hangsúlyozta: a békében leginkább Magyarország érdekelt, először is azért, mert Ukrajna a szomszédja.

Nekünk egy jól menő és sikeres Ukrajna volna az érdekünk, az növeli Magyarország értékét; egy bajban lévő, háborús, lerombolt, kockázatot jelentő, emberéleteket százezrével veszítő Ukrajna Magyarország vonzerejét is lecsökkenti

- fogalmazott.

Hozzátette:

emellett Ukrajna egy része "ősi magyar föld, ami most Ukrajnához tartozik", és ott őshonos közösségként léteznek a magyarok. Ukrajna szenvedése az ott élő magyarok szenvedése is – emelte ki a kormányfő.

Ezért – hangsúlyozta – a magyarok kétszeresen motiváltak, erőteljesebben, mint bármelyik másik nép Európában, hogy Ukrajnában béke legyen, és mindig is keresik a lehetőséget, hogy hozzájáruljanak a békéhez, nem zárkóznak el semmilyen békemissziótól.

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

puszt
Ez rohadtul hiányzott... Szóljatok neki, h az „ősi magyar föld" valahol Ázsiában, annak is a legsötétebb részén van. Mehetne már az ösi magyar földre, v. a csába!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És!? Ez efftársilag tán "máig vitatott"!?
bence
@Nyírfa: ! A baj az , hogy vele együtt a miénket is !
Nyírfa
@bence: De remélem, hogy csak ők maradnak benne.
nezelodo
Nincs új a nap alatt, a lovastengerésznek a piktor ígérte vissza az ősi magyar földet, a dakotának meg a KGB-s tiszt aki lehet, hogy még most is az íróasztalán simogatja a Győri Gábor aktáit. Többet ér neki mint egy pakli nyerőlap. Ha pedig azt is tudnák a történelmünkből, hogy aki velünk szövetkezik annak annyi, akkor nem nyalnák körbe a pszihopatánkat, hanem még a közelükbe sem engednék.
Dr. Proktor
@nezelodo: Nem kell oda akta, elég a pénz!
nezelodo
@Dr. Proktor: Valóban a pénz nála felülírja az elveket, ráadásul a kisgömböc mohósága pedig nem ismer határokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.