Orbán Viktor Facebook-oldalán üzent a nyugdíjasoknak és a családoknak a csütörtöki Kormányinfó előtt. "Háborús időkben védelmi költségvetést dolgoztunk ki, amellyel megvédjük a családokat, a munkahelyeket és a nyugdíjasokat!" – posztolta ki a magyar kormányfő szerda délután közösségi oldalára.

Orbán Viktor üzent a nyugdíjasoknak és a családoknak – Giga bejelentésre készül a kormány a "háborús időkben", kezdhetünk izgulni

Csütörtökön kormányinfót tartanak, melyen valószínűleg a szerdai kormányülés döntéseiről lesz szó. A miniszterelnök előzetesen röviden jelezte:

a családok és a nyugdíjasok védelméről egyeztetnek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő 2023. július 6. (csütörtök) 10:00-kor sajtótájékoztatót tart – írja szerdai közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen bejelentésre készülhet a kormány, a szerdai kormányülés döntéseiről egyelőre még nem kommunikált a kabinet a hivatalos csatornáin.

A Portfolio szerint

a család- és munkahelyvédelmi témák mellett több más téma is szóba kerülhet a csütörtök délelőtti kormányinfón, így például a Pénzügyminisztérium kedd este közzétett határozata is, amely szerint

a kormány az állami kiadások felülvizsgálatára készül, első körben az egészségügy, a gyógyszerkiadások, a lakás- és családtámogatások, valamint a családi szja-kedvezmény terén.

Minden bizonnyal kitérnek majd a múlt hétvégi uniós csúcstalálkozó fejleményeire, illetve arra, hogy Magyarország még mindig nem fér hozzá a kohéziós és helyreállítási forrásokhoz.  Várhatóan szóba kerül majd a hónap elején elindult kötelező bolti akciózás is, annak első eredményeiről, a Gazdasági Versenyhivatal beszámolóiról is.

Orbán Viktor miniszterelnök előzetesen a Facebook-oldalán jelezte, hogy a családok és a nyugdíjasok védelméről egyeztetnek, így ez biztosan téma lesz a csütörtök délelőtt 10 órakor kezdődő kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Kormányülés. Háborús időkben védelmi költségvetést dolgoztunk ki, amellyel megvédjük a családokat, a munkahelyeket és a nyugdíjasokat!

- írta Orbán szerda délután Facebook-oldalán.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Eddig arról volt szó, hogy mi kimaradunk a háborúból! Akkor most mi van???...

"megvédjük a családokat, a munkahelyeket és a nyugdíjasokat!"
... magyarán ellopjuk, amijük még maradt?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Eddig arról volt szó, hogy mi kimaradunk a háborúból! Akkor most mi van???...

"megvédjük a családokat, a munkahelyeket és a nyugdíjasokat!"
... magyarán ellopjuk, amijük még maradt?...
csak úgy....
ezt a nevetséges " háborús idökben" szöveget egyetlen európai politikus sem használja ,a türk tanácsba való 0rbánon kívül! :)
0rbánnak az elbaxott dolgaikra mindíg van egy bugyuta magyarázata a még bugyutább hívei számára..
Nyírfa
Csak nem félsz tőlünk, Orbán Viktor?
Eladott Ország
Rendeleti és diktatórikus "kormányzás" mellett arról panaszkodni, hogy jajj, a baloldal miatt fogunk megszorítani, elég gáz. Az Unióra akarják fogni a megszorításaikat, erre trenirozzák most a bírkáikat. Végtelenül aljasak, nem tudom hogy meddig tűrjük még ezt.
kép1
uploads.disquscdn.com/images/62d14149aff98e90456f240cae8438660ebf28bf626b034147f1da5924f338fb.jpg?w=800&h=311
kép2
uploads.disquscdn.com/images/a117d89d8f64b65ce6b5854eb0393f540f4c0d43c0ef5353df246e726766d145.jpg?w=800&h=808
Például a családi pótlék a hanyatló sógoroknál ötszöröse a magyarnak. Na ezt vizsgáljátok felül. Itt már bő évtizede nagymintás kísérlet zajlik, hogy meddig lehet bódítani olcsó hazugságokkal a társadalom nagyobb (ostobább) felét, és nincs még vége. Lesz még tétemelés, ha kell Prüsszel’ miatt pénzügyi-vészhelyzet, számlazárolás etc... Nemmegszorítás, háborús költségvetés, brüsszelahibás'.És ott lesz, hogy Brüsszel miatt kell megvágni a családit, és el fogják hinni, és nem lesz semmi. Hihetetlen!
Nyírfa
Elképzelem, hogy Viktor egy elmegyógyintézetben háborús hősként - amúgy a béke pártján - ünnepelteti magát.
Hát nem jobban járnánk?
Maxipocak
Amikor a Délszláv háború volt, tőlünk 30km-re, Baranya-háromszögben, a tetves csetnikek meg a JNA ágyúzott, akkor sem volt "háborús vészhelyzet" meg rendeleti kormányzás. Dögölj meg orbángeci az összes gennyedék fideszessel!
Hazaáruló tetves senkiházi az összes!
drrotf
Az lenne a jó , az igazságos ha Orbán Viktor akkor szólna a nyugdíjasokhoz, akkor hallhatnánk a hangját ha igazat beszélne,és amit mond azt meg is tenné olyan következményekkel, ahogy Ő azt előadja, mondja.Ha nem ilyen módon szól az emberekhez, ha csak hitegeti az embereket, vagy nem olyan következményei lesznek az intézkedéseinek ahogy Ő azt előadta , akkor a hangjának el kellene némulni, és csak egy tátogó ember látnánk aki nem tudjuk hogy most miért kapkod a levegő után, illetve miért hápog!Ehhez tudom csoda kellene, de hát Magyarország a csodák országa, mert milyen "csodába illő dolog" volt az hogy azok után, hogy az EU második legszegényebb országa lettünk Orbán mégis újabb kétharmados győzelmet ért el az országgyűlési választásokon. Milyen arányú lett volna a győzelme, ha mondjuk az eus országok mezőnyében dobogós helyet értünk volna el?Egyáltalán érdekli a magyar embereket az, hogy milyen eredményeket produkálunk mi magyarok,hogy szegények vagyunk e mint a templom egere vagy egy kicsit gazdagabbak vagy inkább a szerint választunk, hogy ki tud bennünket a legjobban megdumálni?
jáger laszló
+ mondom őszintén
én + vagyok mindenféle hadi költségvetés nélkül is!
Szívesen lemondok róla 1 békés költségvetés kedvéért!!Ha kehet ezt kéne +valósítani drága Viktor!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@Horizont: 16.23

Én is ki vagyok akadva, mutatom is: eddig, eddig, eddig vagyok! De nem csak Orbántól, hanem az egész kormányzati petreputtyától.
A kakadu megőrült, Lölő Dubajozik Andival, Lala elmagyarázza, miért nem bűnös a haverja, Varga börtön helyett új pozíciót kap, és röhög a markába mindegyik, hogy ezt megtehették és tehetik ezzel a néppel.
Na, lesz ez még másképpen is, csak Ez a hét még nehéz lesz (Galgóczi Erzsébet nyomán).
Nessy
Csak itt, csak most, csak kis hazánkban van "háborús vészhelyzet" ! Szokás szerint úgy megvéd bennünket, hogy belegebedünk!
Nyírfa
@drrotf: 16.24

" Egyáltalán érdekli a magyar embereket az, hogy milyen eredményeket produkálunk mi magyarok,hogy szegények vagyunk e mint a templom egere vagy egy kicsit gazdagabbak vagy inkább a szerint választunk, hogy ki tud bennünket a legjobban megdumálni? "

Nagyon jó kérdés. Az első felére válaszolok is: nem.
Nyírfa
@Horizont: 16.45

Azt hiszem, lemaradtam valamiről! :)
Nyírfa
@sgl: 16.53

Már én sem olvasok irodalmat, egyrészt türelmem nincs, másrészt eléggé elhasználódott a szemem. De régebben! Buszon, villamoson, ágyban, párnák közt, éjjel és nappal.:)
Havanagi
Bárcsak neked úzenne már valaki egy lófejjel,nagyon hálás lenne sok magyar ember.
Menőmanó
@Horizont: 16:36 Szerintem is zseniális ahogy kicsinálta, szétlopta országot úgy, hogy a rajongói imádják érte, erre egy hétköznapi hülye nem képes.
lampa laz
Úgy látom, h egy "trágyazabálló gomba" sincs itt, h a víziló újabb megvédjük baromságát magasztalják.
Annyira utálom, h folyamatosan hülyének néz ez a tróger, tolvaj cigány.
Nyírfa
@Horizont: Meglepő és mulatságos! :) (by Fridi)
kulabombaafityiszre
A gagyi kormány a családok és a nyugdíjasok még nagyobb nyomorba döntéséről egyeztetnek
Eladott Ország
Sok dolognak azért ment fel az ára, hogy legyen pénze a kormánynak arra, hogy plakátokon elmagyarázza milyen olcsó lett minden.
twitter.com/csorike1520/status/1674695456222265346/photo/1
Nem 13. havi nyugdíj kell, hanem 12 normális...
twitter.com/janos_hary/status/1674684856578572289/photo/1
colibri
Úgy szeretném már megérni, amikor nem jönne nap mint nap üzenet, giga bejelentés orbánCtól, nem lennénk állandóan trenírozva minden félével, csak egyszerűen élhetnénk nyugalomban az életünket. Hallani se akarok felőle, teljesen szeretném kizárni az életemből, kiiktatni a mindennapjaimból! A látványa, a hangja, a hírei beteggé tesznek, nem igaz, hogy ezt az embert el kell viselni az idők végezetéig! Undorító, hányingert keltő, erőszakos fosch lény!
simmering73
"Ahogy az illiberális szótárban a háború „különleges hadművelet”, az oroszpártiság „béke”, a csőd „kiigazítás”, úgy a megszorítások „közkiadások felülvizsgálata”. Azt nem tudjuk, hogy mi lesz majd az éhezés új neve, csak azt tudjuk, hogy az is hamarosan megérkezik Orbán Viktor szabadságharcos büszke országába. Teljesen mindegy, mire fogja, egy idő után a leghülyébb magyar embernek is szembe kell néznie azzal, hogy a varázslónak hitt Orbán csak egy tolvaj szélhámos, aki csődbe vitte az országot, és az illiberálisnak nevezett primitív fasiszta rendszere tönkretette Magyarországot."
nepszava.us/orban-egyre-nagyobb-bajban-van/
Nyírfa
@sgl: 16.53

A nyomdáról, illetve a hozzá való kötődésről jut eszembe: valamelyik életemben nyomdász lehettem/lehetek vagy könyvkötő , mert , amióta az eszem tudom, szagolom a könyveket. Az első osztályos könyveim friss ólomillata eldöntötte, itt egy nagy szerelem van kibontakozóban.:) Mintha romantikus élményeim lettek volna , olyan izgalom lett úrrá rajtam, ha a kezembe foghattam őket.
Hétévesen skarlátos lettem, hónapokat töltöttem otthon, javarészt ágyban, de nem bántam, mert már tudtam olvasni - néhány hét alatt megtanultunk akkoriban - , és anya gondoskodott róla, hogy mindig legyen mit. Az első könyvem Móra Ferenc Kincskereső kisködmöne volt, aztán jöttek Hauff és Ludwig Beachstein legszebb meséi, később Benedek Elek, majd a Cooper-könyvek, a pöttyösek, a csíkosak ...ahogy telt-múlt az idő, a szüleink jobbnak látták, ha a nővéremmel kapunk külön-külön egy könyvszekrényt.
Nekem jó volt gyereknek lenni, kicsit vissza is sírom azt a békebeli állapotot.
Na, megint nosztalgiáztam egy sort. :)
Nyírfa
@sgl: 18.05

De jó volt olvasni , most a kommentedet! :)
A fiaim szakbarbárok, főleg a kicsim, de a nagyfiúnak végül jókora könyvtára lett, nagyrészt szakirányú tartalommal, de már ott kukucskált az irodalom is. :) Történelmi kérdésekre nemegyszer az ő polcain keresgéltem a válaszokat. Igaz, van net, de mennyivel másabb a gyerekünk magyarázatát hallgatni, az útmutatásai alapján választani egy tanulmányt.
justhpeter
Magyarul: a kolostormalac ma sem mondott semmit.
Nyírfa
Majd nagy dérrel-dúrral bejelentik, hogy januártól kapunk 5-6 %-os nyugdíjemelést, novemberben, ha a számok úgy állnak, némi korrekciót, de addig is, legyünk kedvesek adózni, mert különben nem tudják támogatni Lölőt, Garancsit, meg a vőt, no és Bosznia-Hercegovinát, pedig már beígérték.
Hogy nem tud rájuk szakadni a kupola, amikor bent van mind a 134 bátorak, meg a főkolomposok.
Nessy
@Nyírfa: Nekünk mindenünket ,így S játékaimat, könyveket is elvitte S végén az àrvíz. Az első mesekönyvem a 77 magyar népmese volt. A szomszéd néni megengedte, hogy a régi mesekönyveket elolvashassam. Aztán könyvtár, majd jöttek az olcsó könyvek (3 Ft), később a delfin könyvek. Ma van pár ezer könyv itthon, de a könyvtár látogatás is maradt . Gyermekem is lelkes könyv olvasó. Nem szeretek tabletten olvasni, hiába, nem az én világom. Köszönöm a nosztalgia lehetőséget. :-)
verőce21
Ez a "védelmi költségvetés" azt jelenti, hogy nem veszünk fel néhány eltervezett hitelt, így kevesebb lesz a kamatteher, amiből lehet néhány szociális kifizetést teljesíteni...!
Nessy
Az órrrriási bejelentésekkel már tele van a hócipőm. Majd elolvasom a lényeget. Jót nem várok.
Nyírfa
@Nessy: 19.32

Nosztalgiázni jó! :)
Képzeld, ha már Delfin könyvek: apa hozta haza a munkahelyének a könyvtárából a Fehér törzsfőnököt. Annyira tetszett, hogy a fiam letöltötte nekem a belőle készült filmet, hogy megnézhessem! :) A regény olvasása és a film között cirka 60 év lehet a különbség, de ennyire megragadnak az emberben a gyermekkori élmények. :)
A 77 magyar népmese is apa által került haza, de az az igazság, hogy a német mesék közelebb álltak hozzám.
Nessy
Az első saját könyvem Petőfi, Arany kötetek voltak a mesék után. Aztán Jézuska hozta egyszer Shakespeare összes műveit, több kötetben,hártyavékony lapokkal. Aztán évtizedekig a karácsonyi ajándék könyv volt, mindenkinek amit szeretett. Így nem alakult ki az ajándékozási túlköltés.
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))
gina
Hahahaha ez egy szemét Pinokkió ugy hatudik hogy már a szeme sem rebben, aljas dög
Yoda69
Mi lenne itt ha tenyleg haboruban allnank? Szerintem a nyugdujasokat is vinne orban a frontra.
AMORÁLISOK
giga bejelenti max ho lemond ÉPPEN ideje már

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.