Egy Mercedes sodródott át múlt hét végén az Árpád hídon – az előzetes vizsgálatok alapján 130-150-es tempóval haladva – a szalagkorláton keresztül a kerékpársávba, ahol halálra gázol egy 26 éves fiatalembert, majd nekicsapódott egy BMW-nek. A sofőr a bíróságon kifejezte a sajnálatát, és állítja, nem versenyeztek az Árpád hídon. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a letartóztatását, amit el is rendeltek, így a következő harminc napját biztosan a rácsok mögött fogja tölteni.

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság az Árpád hídi halálos baleset okozásával gyanúsított férfi letartóztatását.

Árpád hídi halálos gázolás: Sírva fakadt a bíróságon a 690 lóerősre tuningolt Mercedes vétkes sofőrje

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt. MTI/Mihádák Zoltán

A Blikknek az ügyészség szóvivője elmondta: a bűnismétlés veszélye miatt döntött a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett a bíróság. A beszámoló szerint a férfi azt állította, nem versenyeztek a hídon, ám sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. A lap szerint a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfi összetört, végigsírta a tárgyalását.

A Fővárosi Törvényszék közleményében az áll:

a bíróság megállapítása szerint bár a terhelt büntetlen előéletű, az eljárás során beszerzett adatok alapján megalapozottan feltehető, hogy a balesetet okozó gépjárművet versenyzésre használja.

Erre utal az autó egyedi rendszáma, illetve a gépjármű jelentős teljesítménynövelése is. A baleset helyszíne klasszikusan olyan hely, ahol korábban is fordultak már elő közúti gyorsulási versenyek, továbbá a terhelt korábbi jogsértéseinek helyszínei is jellemzően versenyzésre használt helyszínek.

A Mercedes nem egyszerű utcai autó volt, hanem egy 690 lóerősre tuningolt sportgép. Amikor elütötte a kerékpárost, legalább 137 km/órás sebességgel száguldott az Árpád hídon – írja a Blikk.

A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzott, szombaton spontán verseny alakult ki három személygépkocsi között. Az elöl haladó autó – egy 690 lóerős Mercedes – az Árpád hídon a Népfürdő utca vonalában megcsúszott, és elütötte a szalag- és csőkorlát mögött szabályosan közlekedő, 26 éves kerékpárost, aki a kórházba szállítása után meghalt.

Forrás: Blikk, 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ezt a hülyeséget miből olvastad ki?

Azért tartóztatták le mert min 140-el halálragázolt egy embert.

Ezenkívül megalapozottan, érted, nem megalapozatlanul gyanusítják spontán kialakult versenyzéssel (Race 001) de ennek semmi jelentősége nincs, mert a sebességhatárt jelentősen túllépve, lakott területen szana szétszakított egy ártatlan, munkába siető embert a saját hülyesége okán. Lehet versenyezni (bár nem szabad), de akkor az okozott kár teljes egészében az elkövetőt terheli. Fogat fogért. Elbukta. Egy baromállat volt.

Jelen esetben kár a bíróságokat hibáztatnod, mert itta bűnösség meglehetősen egyértelmű és nem feltételezett, mert ezerféle bizonyíték van rá. Még ha nem is itta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@csipetke: @Pálinkás Pál: @Peller Anikó: ...a ,,versenyzésnek" azért van jelentősége, mert súlyosbító.
És azért van jelentősége annak, hogy egyébként arra használja, mert feltételezhető, hogy itt is ez történt.
Az csak egy adalék, hogy egyébként versenyezni szokott.
csipetke
@Pálinkás Pál: 05:46 Lehet,hogy papírtantuszom van,vagy megártott a meleg,de nem tudom,melyik mondatra gondolsz a letartóztatással kapcsolatban?
Pálinkás Pál
@csipetke: " megalapozottan FELTEHETŐ, hogy a balesetet okozó gépjárművet versenyzésre használja."
csipetke
@Aki Én: júl.10 11:40 Németországban ez gyilkosságnak számít,olyan a büntetési tétele is.
@Pálinkás Pál: tegnap 06:03 Gondolom,rendőr fogalmazta...
dr préditákor
Egyébként ki ez a pali? Mi a neve? Ha egyáltalán van neve...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.