Sem országunk, sem pedig a NATO nem sodródhat bele a háborúba – olvasható az Index oldalán.

Magyarország haderő fejlesztésbe kezd

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozott a honvédelmi miniszter, elmondta, hogy Magyarország számára fontos hogy fel legyen készülve minden eshetőségre.

Az Index megírta, hogy a fejlesztés eddig sem állt le, de most nagyobb léptekkel indulnak a cél felé. A katonai kiadások idén és – a kormánypártok többségi szavazatával elfogadott költségvetés szerint – jövőre is elérik a GDP 2 százalékát.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt is elmondta, hogy Magyarországon a katonai költségvetés bőven több mint 20%-át (ez lenne a NATO elvárás) fejlesztésre költik.

A honvédelmi miniszter szerint azért rendkívül fontos egy ütőképes hadsereg létrehozása, mert elrettentő erőt kell mutatni, ezzel is erősítve az országot.

Forrás: Index

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"elrettentő erőt kell mutatni"

Nem elég egy rettentően hülye honvédelmi miniszter?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Sem országunk, sem pedig a NATO nem sodródhat bele a háborúba"

Akkor minek is kell a haderőfejlesztés?...
Qqberci
"elrettentő erőt kell mutatni"

Nem elég egy rettentően hülye honvédelmi miniszter?...
justhpeter
@Qqberci: Ez az "elrettentő erő" tetszik nekem a legjobban. De ehhez valóban nem kell fegyverkezni, elég ha a kolostormalac felsorakoztatja a kormányát. Attól elrettentőbbet elképzelni sem lehet, egy rakat IQ-NUKU.
Toller Béla
Azó nincs 20 stázalékról, hogyan a cikk említi, de a kettő is elég lesz ! Csakhogy nem a NATO közös szempontjai szerint, hanem mvaamiféle magyar körkörös fantázia érdekében fejlesztik ezt a is erőt, így meg nem sokat ér. Legfeljebb diákok ellen lehet majd a siker reményében bevetni...vagy úgy sem ...
jáger laszló
Már csak azt kéne tisztázni a vezérkarnak.,hogy kiket,vagy miket akarunk L rettenteni,mert a cél l+!határozása nélkül ez így túl általános!
Szárazföldön vagy levegőn próbáljuk ezt a feladatot elérni,mert az sem mimd1!!
Azt hiszem ez 1 távolabbi cél lehet,mert a közeljövőben erre semmi esély!!
Máskülönben ennek semmi értelme,csak fölösleges pénzkidobás!!
Ez a szerény véleményem,!!
Már + bocsássanak az urak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Sokallom azt a 20%-ot. Én még kettőről tudtam. De az nem haderőfejlesztés,hogy veszünk újabb csapatszállítókat,amiket pont a csapatok nem használhatnak csak novákriherongykati meg szargyártó meg orbán,zuhanna már le valamelyik
jesz
baszki a Honvédkórházban nem működik a klíma...
Nessy
A nagyon szakértő felső vezetés már meg van! A beszerzéseket meg rá lehet bízni külügyérünkre.
Menőmanó
Te hülye nevű barom. Magyarországnak nem elrettentő erőre van szüksége, hanem minőségi oktatásra, egészségügyre.
Zsaruellátón olvastam, nem tudom, hogy siralmasabb vagy inkább szánalmasabb-e a magyar honvédség:

Megkezdi a kiképzését reggel 6-kor miután felkelt az 1972-es ágyából az 1970-es lópokrócról és a kb 6 generációt kiszolgált koszos, mocskos párnáról az agyonzsúfolt, levegőtlen körletben, ahol büdös van, málik a plafon, mozdulni se tud a társaitól, keresgéli a cuccait, mert alig találja, hiszen a másik társa cuccai is az ágy alá tömködve pihen a felette lakóéval együtt. Sajnos ugye szekrényre nem futja a hightech hadseregben. Az amolyan úri igény. Fogja magát és pár bocs meg légyszi közepette kioldalaz a penészes fürdőbe, ahol nagyjából megborotválkozik, mert ugye a tükör feletti lámpa már réges régen kihúnyt és minek látni, ahhoz, hogy borotválkozzon. Mindezzel végezve jól kipihenten kimegy sorakozni, közben kiérnek bajtársnői is, akiknek még az esti fürdés, reggeli tisztálkodás is bajos, hiszen egybe vannak oakolva, egy barakba férfi társaikkal. Átveszi a 2 üveg vizet , esetleg hármat, és a 10 deka szalámi, különleges vagdalt, mini májkrém, csoki, 4 kifli élelmiszer csomagját, eszik egy keveset, majd nekiindul az estig tartó kiképzésnek a minőségi mindenre is alkalmatlan bakancsában, a felszerelés többi részét ne is taglaljuk, az megérne egy regényt. Teszi a dolgát, issza a kis vizét, ami már 10 órakor olyan, mint az a bizonyos lóvizelet. Közben izzad, fárad, délben pótolja az energiát egy konzervvel, kiflivel. Hallgatja a legendákat a hideg vízről, ami érkezik, de ez mindig csak legenda stádiumban marad így marad a melegvíz. Sebaj este majd kap másfél litert a meleg vacsora mellé, ami nagyjából macska adag. Közben nézi nap mint nap, ahogy a mentő felváltva jár a gyakorlótérről és viszi a kiszáradt bajtársait. Sajnálja őket, de tudja, nekik már jó, mert vége a pokolnak, a szomjazásnak, éhezésnek, nem alvásnak. Nem nem táposak a bajtársak, csak az emberi...
Menőmanó
...szervezetnek vannak igényei hölgyeim és uraim. Azt is lehet mondani, hogy bezzeg a mi időnkben... Csak az a mi időnkben jobb volt. Túl nagy igény, hogy a katona tudjon enni, inni, aludni? Ennek ellenére a katonák teszik a dolgukat, szolgálják a hazát ( nem a kormányt!) , az embereket, titeket, mert szeretik a hivatásukat, csak kérnék a feltételeket is ahhoz, hogy ezt teljes mértékben el is tudják látni."
human
Fordítom:
Túlárazott honvédségi beszerzésekkel fognak lopni.
Clavigo
@human: Na hallod...Mi majd " felfuttatjuk " a forgalmat- rendeléseket,,ennek az elefántsegg fejü pöcsnek a csehországi fegyvergyárában...
vitriol
Ezek után nem kétséges, hogy ki akar itt háborút: orbán és a fidesz, akik naponta ezzel vádolják az ellenzéket!
Néro2
Kiegyenesítitek a múzeumban lévő kaszákat ?
Aztán majd a főispán vezeti a regimentet.
human
Elmagyarázom, hogy a FIDESZ mit ért fejlesztés alatt. Például mikor azt mondják, hogy X milliárddal többet költöttek oktatásra a korábbi évhez képest. Ez nem azt jelenti, hogy fejlesztették a tantermek felszereltségét. Neeem. Ez azt jelenti, hogy megvetettek csilliárdos áron olyan szoftvereket az intézményekkel amit senki nem fog használni, mert a régi jobb. Valamit mikor vásárolnak megnövelik a túlárazás mértékét.
Tehát amennyivel többet lopnak azt megpróbálják eladni fejlesztésként, holott max többlet ráfordításként lehetne rá hivatkozni, de gyakorlatban semmit nem fejlesztettek.
human
@Clavigo: Jajj dehát ő már nem tulajdonos, tudod. Szerintem akár a becsületére is megesküdne, hogy a pozíciójának semmi köze ahhoz, hogy pont a "volt" cégétől vásárolgat a mi pénzükből.
Clavigo
@human: ..meg az az 50 mrd.,,amivel kisegítettük szaros fegyvergyárát,,,utána meg rögtön rendeltünk is tőle 12 gyakorló- kiképző vadászgépet..,, (a sajtó szerint) Rá pár napra meg minisztert csináltak ebből a seggarcból...( hánynom kell )
Gauntlet
kivel akarnak háborúzni? vegyük már sorra !
Ukrajna: épp folyamatos harci érintkezésben van. de nagyobb a tartalékuk MINDENBE IS
Románia: dupla annyian vannak, így a tartalék is annyi.
Szlovákia, Horvátország: hellyel közzel ugyanannyi a haderő, de az utolsó faluig küzdeni fognak.
Szerbia: az orbán nagy barátja - nem fogja tán megtámadni
Ausztria: legalább Nyugatról szállnak meg minket.
Szlovénia: mire a pereputty levonul a szlovénok beássák magukat az utolsó kődarabba is. az életbe nem jutnak előre. viszont a szlovéneké lehet majd Pécs
Peller Anikó
@Gauntlet: Itt a határban van egy remek kis szélmalom.
Istenakinincsen
A fegyverkezés nagy üzlet! Szerintem be kellene olvasztani minden fegyvert! A fémkereskedők nem húzhatnak már hasznot belőle, mert a MOL már rárakta a nagy kezét a fémhulladékra...meg mindenre.
human
@Clavigo: Egyébként osztom azt a véleményt hogy ő sem valódi tulajdonosa semminek. A NER minden tagjának minden vagyona a hatalom vagyona. A hatalmat pedig jelenleg Orbán gyakorolja és ő is osztja ki ki milyen területet uraló cég látszólagos tulajdonosa lehet. Természetesen a hűbért megkapják és élhetnek olyan életszinvonalon, mintha saját cégük lenne.
Ez azért kényelmes, mert Orbánnak nem kell tartania attól, hogy önállósodik pár oligarcha (már egyszer megégette magát), és az érintettek érdeke, hogy hűségesek maradjanak mert addig jár a luxus.
Ezodabasz
A téglafejű kaszinócsászár mit akar? Még többet lopni? Haderőfejlesztés? Minek? Ez a geci is háborúzni akar!
bence
Mindegy , hogy mire , csak folyjon a pénz ! Még véletlenül se olyanra ami megvédhetné az embereket teljes elszegényedéstől !
Néro2
@Qqberci: Szerintem rettentően hülye nem elég most keresnek egy még hülyébbet. Utánpótlás van fajtájukból bőven.
ómió
@m73: Nem tudtad megdugni a bárcáskurva anyádat!? Te is buzi vagy, mint Emmerson efftársad!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.