Martin Schulz szerint Orbán Viktort lehetetlen bevonni az uniós politikába.

Az Európai Parlament volt elnöke szerint Manfred Weber tévúton jár, amikor a szélsőjobb segítségével akarja vezető szerepét megőrizni, mert ezzel csak utat nyit a populista vezetők további előretörésének. Őket viszont lehetetlen újra bevonni az uniós politikába, mert az értékek nem érdeklik őket, csak az EU-pénz – de Orbánt talán már az sem, ő már olyan jelzéseket küld, hogy megvásároltatja magát a kínaiakkal és az oroszokkal

– olvasható a Hvg.hu-n, amely a Frankfurter Rundschau interjúját szemlézte.

Hatalmas gyomrost vágott be Orbánnak Martin Schulz: "Orbán megvásároltatja magát a kínaiakkal és az oroszokkal"

Orbán Viktor és Martin Schulz az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján 2015. október 15-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Schulz szerint

lehetetlen ugyanis a magyar kormányfőt, a lengyel miniszterelnök-helyettest és a hasonszőrűeket újra bevonni az uniós politikába.

Ők ugyanis legfeljebb csak a haszon elve alapján tartják fontosnak az uniót, már ha egyáltalán. Értékekről esetükben szó sincs. Őket maximum pénzzel lehet megnyerni, bár Orbán Viktor újabban olyan jelzéseket küld, hogy már az sem érdekli. Merthogy megvásároltatja magát a kínaiakkal és az oroszokkal.

A populisták abból élnek, hogy a világ összedől, kifordul a sarkából.

Sikert persze nem tudnak felmutatni, ellenben működik, hogy ellenségképre alapoznak. Úgy lehet őket feltartóztatni, hogy a politika konkrét lépésekkel csillapítja a félelmeket. Így a tömegek nem követik vakon a demagógokat.

A prototípust egyébként 20 éve Berlusconi jelentette, utána jött Orbán, Boris Johnson, Donald Trump, Jair Bolsonaro, Jaroslaw Kaczynski és Rodrigo Duterte. A módszer mindenütt azonos: meg kell szerezni a többséget és onnantól kezdve úgy tekintik, hogy az állam már az övék. Aki pedig ellenük van, az nem vetélytárs, hanem ellenség. Ez azonban fasisztoid gondolkodásmód – mondta Martin Schulz.

Forrás: hvg.hu, 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Igen, ilyen egy felelős politikus. Mint a Martin Schulz.
Orbán, te szotyizzál, rándítsd a vállad, öltögesd a nyelved, és szorongasd a kék mappádat, mintha fontos ember lennél. Emberileg is, szakmailag is kevés vagy, mint kopaszon a hajszál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
A prototípust egyébként 20 éve Berlusconi jelentette, utána jött Orbán, Boris Johnson, Donald Trump, Jair Bolsonaro, Jaroslaw Kaczynski és Rodrigo Duterte. A módszer mindenütt azonos: meg kell szerezni a többséget és onnantól kezdve úgy tekintik, hogy az állam már az övék. Aki pedig ellenük van, az nem vetélytárs, hanem ellenség. Ez azonban fasiszta gondolkodásmód.

Orbán a fasiszta. Az ereszmász meg a faszista. Ti meg román gecik csak aljas tahók vagytok.
gina
Ez nem is kérdés, ennek a zsiros Napoleonnak csak a pénz és hatalom számit, egy kis féreg az Anyját is eladná ezekért, és , még ez a kis szemét beszél kommunistákról. elfelejtette a fiatal éveit ez a hazug prosztó
gina
@Philip Marlowe: A prosztó mit tud tenni??csak nyel ha hallja az igazságot kis román zsiros cigány
gina
@Philip Marlowe: Te képtelen seggnyaló tedd ki a képed te fideszhivö 1 Bites ,,utána ugass, sarki kocsma proli
Nyírfa
Igen, ilyen egy felelős politikus. Mint a Martin Schulz.
Orbán, te szotyizzál, rándítsd a vállad, öltögesd a nyelved, és szorongasd a kék mappádat, mintha fontos ember lennél. Emberileg is, szakmailag is kevés vagy, mint kopaszon a hajszál.
kereső
Megvásároltatja"? Eladja!!!- az országot szöröstül, böröstül. A személyes hatalmáért, a személyes gazdagodásért. Az országnak meg marad a provinciális szégyen, és az adósság.
Pálinkás Pál
orbánt meg a csürhéjét majd nem börtönbe kell tenni...
Nyírfa
@kereső: 16.01

Már nem is freudi elszólás, hanem nyíltan felvállalt terv.
colibri
Hatalmas gyomros? Pedig csak a színtiszta igazat állította.
NKF
Ez a süket fasz ugat Magyarországra? Menjen a kurva anyjába!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 16:50 ♦ Illiberrális phaszjankó! A cigány geci, odaadja a magyar földet a kínainak, fizet neki hogy akkugyárat építsen, aztán külföldi munkavállalókat hoz be, hogy dolgozhassanak, a profitot meg kiviszik. Te meg azért szavaztál rá, mert megvéd az idegenektől és nem azért, hogy ázsiai béren szarér-hugyér dolgozzál b+!
twitter.com/Csrgsipks861/status/1681759172226867201/photo/1
Orbán 1990-ben: Nem szabad, hogy igérgető kormány kerüljön hatalomtra...Látod mekkora retek vagy!
twitter.com/szerelem1133/status/1688787015515426816/photo/1
További értesítésig ezennel elrendelem valamennyi propagandacsatornám ideiglenes felfüggesztését mindaddig, amíg meg nem tudom, kinek kell hűséget esküdnöm.
twitter.com/darth_orban_/status/1672600798998544384/photo/1
balos
A mi országunkat fosztja,hogy a szomszédokét felvásárolja!A felszopói pedig még segítik,hogy rabok legyünk ne szabadok újra1 rosszabb köpőcsésze üljön a "nyakunkba"!Nálunk olyan,hogy szolidaritás ismeretlen fogalom,mert a génhiba az kiirtotta a népből ezt a nagyon fontos viszonyt és állapotot!89 felszínre hozta a nyilas szellemiséget és az irigységet a maximális magasságokba emelte egyes polgári ökröknél!
sziralisa
@Philip Marlowe: Én is csak lestem,hogy milyen gondosan lehagyták a másik fél reagálását...
Nyírfa
@balos: 17,19

" nyilas szellemiség" Igen, akármilyen lesújtó a tény, de a magyarságnak erős hajlama van rá. Nekem erre teóriám is van, mégpedig az eleinkre erőszakolt kereszténység. Az erőszak, még a legjobb szándékú is, mindig visszaüt, legyen az személyes jellegű vagy történelmi jelentőségű, a következmény borítékolható.
Eladott Ország
@KisTehen: Vendégmunkás. Anulu jött Pongo Pongó szigetéről, 47 ezer forint lenni nagyon sok fizetés.
twitter.com/janos_hary/status/1687837289324453888/photo/1
Eladott Ország
@NKF: ma, 16:53 ♦ Sorold már fel, hogy Orbán kivel van jóban Európában, a ruszkik, beloruszok és szerbián kívül?! Mintha nem is az EU és a NATO tagjai lennénk. Az, hogy a cigány geci anno egyiket sem szavazta meg, a magyar nép nagyívben leszarja, mivel erről népszavaszással döntött. Orbán még a V4-et is szétverte, azon belül az ezeréves magyar - lengyel barátságot is! Következésképpen te menj a qrva anyádba!
Aki Én
Annyira lehetett tudni, hogy idegyűlik a csicskahad.
Mind az öten :)
Sakk Matt
Orbán egy ócska jüan-szolga, rubel-jobbágy.
Sakk Matt
@Őrnagy: Tóth Gabi osztálytársa lesz : P
Sakk Matt
@Őrnagy: Most mesélj a túlképzett Lölö tanulmányairól!
Óóndííí!
surdilloFUJT
@Őrnagy: Szellemi toprongya a fidkányoknak,alias fidessnek!!!Húzd a károdra,vagy nyaljbe a meleg sz...ig orbánodnak,te idióta nyalonc!!!
surdilloFUJT
@Shikari: ...már hiányoztál te idétlen,aljas köpödelem,fidess csicska!!!Tegyen magáévá az erdélyi barnamedve,majd jól taposson meg,és vágjon le kép flekket!!!
Toller Béla
@Shikari: Te most a saját fajtádról letyelsz, baromarcú ?
Toller Béla
Aúygy meg, orbán megvonta a vállát, tudom, vazze, ilyen vagyok, szarok bele ...Megvan a pénzem, ha elegem lesz eltűnök egy kiscsapatnál...
ómió
Schulz efftárs, bizony, ezt is meghazudta nekünk!
jáger laszló
Már írtam anno
A gyomrost jól bírja a köpcös
Inkább a balegyenes, balhorog kombinációval kísérletezzetek,hátha attól kifexik az ipse!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
"Orbántól minderre csak annyi telt, hogy teli pofával nekilátott kommunistázni, de lássuk a maga valójában a felvonyítást:

„Örülök, hogy Martin Schulz visszatért a nyugdíjból. Most el akarja dönteni, hogy ki európai, és ki nem. Úgy látom, hogy egyesek egyszerűen nem tudják elengedni a kommunizmust.”

Most mit lehet erre mondani?

Nagyon sok mindent, kiindulásként pedig csak annyit állapítunk meg, hogy Orbán Viktor a Martin Schulz által mondottakat, miszerint már nem érdemes vele beszélni, egyáltalán nem cáfolta.

Sőt, azt sem, hogy orosz és kínai pénzekre fáj a foga. Egy tétel szerepel, hogy ez a Schulz „el akarja dönteni ki európai és ki nem”, de még ez sem igaz, hiszen a saját szemünkkel láttuk, csak annyit mondott, őt az európai politikába bevonni már nem lehet, mert az európai értékek hidegen hagyják, és csak a pénz érdekli. Holott bízvást utalhatott volna ez a Schulz például az idei tusványosi beszédre, ahol az összes úgynevezett európaiságot tagadta, miközben Kína és az oroszok seggét nyalta, de még csak erről sem volt szó.

Általános elvekről és értékekről, amelyeknek Orbán nem hordozója, nem alanya és tárgya, összefoglalva tehát Schulz azt mondta, amit úgyis tudunk, hogy Orbán gazember, amire ő, mint láttuk, nekilátott bőszen kommunistázni. Ám még mielőtt ezzel is foglalkoznánk, annyit is jegyezzük meg, az az Orbán, aki évtizede fenntartja magának azt a jogot, hogy meghatározza és eldöntse ki a magyar és ki nem, ezt a kirekesztést akarja másra kenni egy másik síkon, ami nem épp komilfó, de ilyet Orbántól már nagyon régóta nem várunk.

Kommunista – mondja, ami már harminc éve is csak szódával ment el, huszonöt éve azzal sem, húsz éve meg már unalmas volt. Lejárt lemez annak bizonyítására, hogy

Orbánnak nincs gondolata, szókészlete és nyelve a mai világra."...
kereső
...

Egy gennyes fekély Európa közepén, aki mára ott tart, hogy fogja a macsetéjét, és mint valami fogatlan dervis, ész nélkül pörög, mindent elsöpörni, lekaszabolni akarva, aki és ami nem ő. Nincs jövője és jelene is alig, ez csupán az ilyen óbégatásokból áll, amivel viszont minket is lejárat.

Az ő sorsa már nem érdekes, mert nyílegyenes a feledés poklába. Determinált, csak az ideje kérdéses, ezért csupán elámulva nézzük a reakcióit, mint akinek elgurult a gyógyszere, és nincs a közelében egy jóságos ápoló, aki beadná neki, hogy lecsillapodjon. Ezt, ami van, akár haláltáncnak is nevezhetnénk, és örömmel néznénk a manézs első sorából, ha nem rántana bennünket is magával. Pedig ez történik tapsra és harsonaszóra, ahogyan a jelek szerint Orbánról és vele együtt Magyarországról is lemondanak, mint ami a kultúra számára elveszett."
surdilloFUJT
@ómió:+ i@Shikari: két idióta szellemi toprongya a fidkány csapatnak!!!Kár belétek a levegő is,egy kis ciklon-B jót tenne a tüdőtöknek,nyomorult,1 bites gazemberek!!!
Nyírfa
@kereső: tegnap, 10.52, 10.53

" Orbánnak nincs gondolata, szókészlete és nyelve a mai világra."...

Egy gennyes fekély Európa közepén, aki mára ott tart, hogy fogja a macsetéjét, és mint valami fogatlan dervis, ész nélkül pörög, mindent elsöpörni, lekaszabolni akarva, aki és ami nem ő. Nincs jövője és jelene is alig, ez csupán az ilyen óbégatásokból áll, amivel viszont minket is lejárat. "

Készülni kell.
Szevasztok
Ezek a hatalmas "gyomrosok".Hogy is bírja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.