Bedő Dávid, a Momentum politikusa szeretett volna lehetőséget biztosítani a képviselőtársaknak, hogy beszélgessenek Karsai Dániellel, de egész egyszerűen levegőnek nézték őt.

Vérlázító videó! Szemernyi emberség sem maradt a kormánypárti politikusokban – Levegőnek nézték a halálos beteg alkotmányjogászt

Fotó: Facebook/bedodavid.momentum

A meghívásomra Karsai Dániel tegnap a parlamentben volt és be is jelentettem felszólalásomban, hogy a Momentum Mozgalom határozati javaslattal él, hogy megnyissuk az utat az aktív eutanázia lehetőségére. A felszólalásom végén arra kértem a fideszes képviselőket, hogy jöjjenek és beszéljenek Karsai Dániellel, ismerjék meg a történetét. Ahogy a videóban viszont látszik, nem tartották fontosnak Dániel ügyét, egyikőjük sem jött oda beszélni vele

- számolt be közösségi oldalán a politikus.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Együttérzésem Karsai Dániellel, úgy állapotában, mind helyzetében!
Az pedig, hogy a fideszes képviselők levegőnek nézték?!?!?! Mi ebben a meglepő vagy újdonság? Van még mellette kb 6-6.5 millió határonBELÜLI magyar! Az ő helyzete azért rosszabb, mert még az egészségi állapota is súlyosbítja!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ahogy ezek az nemzethy gyilkosok átnéztek ezen az emberen hát a helyük valóban ott van ahova a szar kerül!
namihami
Együttérzésem Karsai Dániellel, úgy állapotában, mind helyzetében!
Az pedig, hogy a fideszes képviselők levegőnek nézték?!?!?! Mi ebben a meglepő vagy újdonság? Van még mellette kb 6-6.5 millió határonBELÜLI magyar! Az ő helyzete azért rosszabb, mert még az egészségi állapota is súlyosbítja!
Nessy
@KisTehen: Nem csak cikk, videó. Egyébként ettől az álszent farizeus társaságtól nem is ehet mást várni!
Sakk Matt
@KisTehen: Egy speciel ott állt mellette, ő hívta meg!
Nessy
@balos: A Szociális törvénynek becézett, Lex Megdöglesz kormánypárti megszavazása után mit várnál egy gombnyomogató droidtó?
vacsi
Az aktív eutanázia gyakorlatilag - legalábbis szerintem - a gyilkosság egy lehetséges fajtája. És én a nagymamám esetében meggyőződhettem róla, hogy az utolsó pillanatokban mindenki meggondolja magát...
És én ugyanígy gyilkosságnak tartom, amikor valakit "lekapcsolnak" az életben maradását biztosító gépekről, ne várják meg, amíg meghal. Nem egy esetről hallottam, amikor valaki hónapokkal, sőt, évekkel később tért magához.
Nyírfa
A belül rothadó Németh Szilárd vigyora bicskanyitogató.
Kellett ez a videó, mert olvasni az egyéni - kollektív - tragédiákról, és látni azokat, nem ugyanaz.
Amikor az arcunkba van tolva, milyen az elaljasult ember, az mindennél jobban tud fájni. Azt üvöltik a világba, hogy keresztények, pedig naponta , 24 órában feszítik keresztre Jézust. Ha egyszer meghalnak, nem fogom tudni azt kívánni, hogy legyen nekik könnyű a föld. Mert nem lesz az.
Nyírfa
@vacsi: 15,40

Akkor gyilkosság, ha a beleegyezésed, akaratod ellenére történik. De az gyilkosság, nem eutanázia.
A nagymamád és a mindenki között több milliárd ember van, eléggé nagyvonalúan értelmezed a statisztikát. Elmesélhetnéd a mama igaz történetét, hogy tudjuk, mi indít téged a leírt következtetésre. A kóma és a bizonyítottan gyógyíthatatlan betegség más műfaj, ne keverd őket.
Nessy
Azért nem ártana különbséget tenni az "élet" és a "vegetálás" közöttT
Nessy
@Shikari: Egy élő, szellemi képességeinek teljesen birtokába lévő embertársunkról van szó! Mi ebben a népnemzet "szétverése"? Ne adja sors, hogy bárkinek a hozzátartozója már csak vegetáljon, éveken át. Már csak fekszik, senkit nem ismer meg, stb. Aki ezt "életnek" nevezi, az próbálja ki az ellátását, gondozását éveken keresztül!
Sakk Matt
@vacsi: Na, ezért ne más döntsön, hanem a beteg! Ha én olyan helyzetbe kerülnék, akkor persze nem várnám el - de szerencsére vannak logikusan és empatikusan gondolkodók -, hogy "megöljenek". Annyit szeretnék, hogy a feltételeket megteremtsék, nekem pedig csak egy gombot kelljen megnyomni!
Nyírfa
@Shikari: 16.14

Többen is pályáznak rá, de nálad durvább, visszataszítóbb szellemi korcs nincs a Propelleren.
Nyírfa
@Sakk Matt: 16.06

Ha most vagy a közeljövőben eldobná magától az életet, akár rá is húzhatná a családjára, a barátaira, az ellenzékre a hatósági vizsgálatot és a politikai hadjáratot azzal a felkiáltással, hogy segédkeztek, biztatták az elkövetésére. Olyan kocepciós eljárások indulhatnának, amelyeket 70-80 éve nem látott Magyarország.
Eladott Ország
Kedves Noé! Egy kéréssel fordulok hozzád! Emlékszem egyszer építettél egy bárkát, amin mindenféle állatokat összegyűjtöttél. Az volna a tiszteletteljes kérésem, hogy építsd meg ismét, csak sokkal nagyobbat, mert mára már kibaszott sok állat van ebben az országban! Miután összegyűjtötted őket kérem evezz el velük a bánatos picsába, de olyan messzire, hogy a műhold se tudja beazonosítani őket. Az özönvizet majd én intézem! Igérem, hogy a holdról is látszani fog, nem csak a kolostorgeci budai várkapitányságáról.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/11390336_10205711038593696_8936380899083992729_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=755d08&_nc_ohc=8kf2wd7Lk5gAX_SAyPB&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCKAUktE1gqz06tvWitMkLDgRDTxZwidNrm0jJjzXGKew&oe=65914862
Minél több fideszest ismerek meg, annál jobban értem, hogy Noé miért csak állatokat vitt magával a bárkájára.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277006106_1307436406402930_1201377045465454292_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=AYDERbZnHqYAX_RkfDH&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAiWmLNvUO2TtyvoDwiKOm5hQ8YbQKSaDxPJ2j51xujnw&oe=656EA0A8
Aki nincs velünk az ellenünk van. Aki nincs ellenünk a velünk van. Aki velem van nincs magánál.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/10603552_1582186555377876_1402543661836227201_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=755d08&_nc_ohc=Zm_4pa2gozkAX9z--Cz&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCs5A_cT8Aduyclz_c3JxFLF7mzliH71E_aBqgJWUGEJQ&oe=65915BED
balos
@Nessy: Várni én már ettől a jobbágyi beállítottságú néptől?Elég,ha ezeket a sinkari féléket feltudom idegelni,csak hogy érezzék a törődést a szar alatt amire várnak!
Levendula
Ha van isten, akkor a KARSAI DÁNIEL alkotmányjogászt levegőnek nézőknek is legyen minimum egy ilyen súlyos betegséggel küzdő családtagjuk ...
Kívánom azt is, hogy legalább 100 évig éljenek ezek a beteg családtagok, a kormánypárti képviselők legnagyobb örömére...
Cherry
@Shikari: Te román retek, dögölj meg már
Levendula
Azért írtam ezt, mert amikor meglátom ezt a fiatalembert, Karsai Dánielt, könny szökik a szemeimbe.
Éppen a napokban veszítette el barátnőm a 42 éves fiát.
3 hónap alatt elment...
balos
@KisTehen: Még mindig azt hiszed,hogy a Soros diktál?Nézz már ki az ablakon!Ja a pincében ahova napozni jársz még ablak sincs!
simmering73
@KisTehen: Te is előkerültél, Holstein fríz? Van itt nélküled is elég ökör a nertársaidból. Te már igazán nem hiányoztál.
Nyírfa
@Levendula: 16,36

Részvétem. Tudom, ez így csak egy szó, de egy gyermek elveszítése feldolgozhatatlan, akárhány éves is legyen.
CsipkeRózsa
@Shikari: Senki nem használt ki, senkit. Karsay Dániel akart megszólalni, Egy ellenzéki képvisel, pedig meghívta őt, hiszen az ő témáját tárgyalták.
Nyírfa
@Horizont: 16,52

Csak minden szökőévben reagálok rájuk, de most oxigénpalack nélkül földkörüli pályára állítanám,
Nyírfa
@Horizont: 16,58

Most az a csoda kéne, ami Saullal esett meg, akit ma Pál apostolként ismerünk. Bár megtörténne valamelyikükkel, hogy megjelenjen előtte Jézus...ábránd.
De egy másik csodára határozottan igényt tartanék/tartok: belátható időn belül fedezzék fel azt a terápiát, amellyel gyógyítani lehet Dániel betegségét. Ámen.
Nyírfa
@dr. prédikátor: 17.08

Nem 135? Fogynak?
justhpeter
Változatlanul fenntartom, hogy a fideSS-kdnp frakció tagjai és a NER-kedvezményezettjei megélhetési szégyenkeresztények. Ez a fajta üzletikereszténység kizárólag addíg tart, míg anyagi hasznuk származik belőle. Amikor Istenről beszélnek csak provokációval élnek.
verőce21
A mesterséges intelligencia és robotika segítségével létrehozhatnánk egy olyan ápolói hálózatot/rendszert, ami sokat segítene a 0-24-ben ápolásra szoruló betegek ellátásában.
Az eutanáziát én sem tartom célnak...!
verőce21
Az ellenzékhez gurulnak a guruló dollárok, mégis csak a népirtásban látnak megoldást...!
Nessy
@verőce21: Tudja, másképp látják a dolgot azok, akik már láttak olyan beteget, aki évek óta csak fekszik, ha megeteik pépes kajával, eszik, ha nem nem. Nem beszél nem kommunikál jelekkel sem, nem ismer meg senkit! Ennél az a borzasztóbb, amikor ilyen gyerekeket lát az ember. Nem ide való a látvány. Még engem is megviselt egy ilyen intézeti látogatás.
Nyírfa
@Horizont: 17.18

Nagyon ritkán, de én hiszek bennük. Nem biztos, hogy ott és akkor, ahol örülnék neki, de tudom, hogy nem irreális. Mármint a csoda. Meg attól is függ, mit nevezünk annak. Sokszor a véletlen is annak tűnhet.
Többször álmodtam már, hogy futni szeretnék valami, valaki elől, de nem mozdul a lábam, mintha földbe gyökereztem volna. Ez a bénultság olyan dermesztő volt, hogy az agyam gyorsan felébresztett. Várni a végzetet, tehetetlenül, kiszolgáltatva...hogy nem mozdulhatsz, az is szörnyű, de, hogy elfogy a levegő...és ezt nem értik, nem akarják érteni.
vacsi
@Nyírfa: Igen, mindezt tudom. De sajnos, az aktív eutanáziánál meg van a lehetőség a gyilkosságra, még ha ez csak esetlegesen történhet meg.
A nagymamám meg évek óta ágyban fekvő beteg volt, és nagyon öreg - mindig azon sírt, hogy meg akar halni, a Jóisten miért nem hívja már magához. Azután eljött az idő, amikor elérte a vég - nem hirtelen, még volt néhány perce, de akkor már váltott - azt mondta, csak még megérhetné, hogy...
Nyírfa
@Horizont: 17,42

Csoda ez is a maga módján, és nagy-nagy öröm! :)
Valami ilyesmiben reménykedtem, amikor apa lerobbant. De neki más volt megírva. És, hát, ő megélt 87-88 évet ,másokhoz képest vígan, relatív egészségben. Az utolsó egy, fél év, ott történt egy nagy megtorpanás. Meg műhiba.
Fogjátok egymás kezét még jó sokáig, mert annál nagyobb boldogság, mint a párod mancsába helyezni a tiédet, és együtt menetelni, csak egy van: gyönyörködni a gyerekeinkben. :)
verőce21
Ezért kell egy emberektől függetlenül is működő rendszer... @Nessy:
Nessy
@verőce21: Igaza lehet! Hiszen egy csak vegetáló emberi lénynek telkesen mindegy, hogy egy gép, vagy egy elhivatott ápoló látja el. A szobanövényt is locsolhatja egy szerkezet, nem okoz neki problémát.
jancsipapa
@vacsi: Én azért különbséget tennék a kóma ( agyhalott állapot ) és egy visszafodíthatatlan halálos betegség között. . A világ országainak nagy többségében tiltják ( büntetik ) az aktív eutanáziát ,mígy egy kómában lévő ,gépekkel " életben tartott " embert előbb-utóbb szinte mindenütt lekapcsolnak a gépekről . ( kivéva ,ahol esetleg anyagi megfontolásból " működtetik " )
jáger laszló
Az emberség azt kívánja hogy tanácsoljam forduljon orvoshoz ,mert ott még segíthetnek
A közvélemény azonban nem segíthet!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ezodabasz
@Shikari: ma, 15:50 Ennyire setét nem lehetsz! Mi köze ennek a nemzetet szétverni akaró(szerinted) libkány hordához?
@Shikari: ma, 16:14 Te agyhalottként élsz ezért nem tudsz már dönteni a saját életedről!?! " Akaszd fel magad, de ne kérj erre senkit.!" Karsai Dániel előrelátó, és addig szeretne élni ameddig tudatánál van és most még el tudja dönteni hogy akar-e élni gépeken agyhalottként vagy nem. Lehetne öngyilkos is, de miért tenné meg idő előtt? Élni akar ameddig tud normális emberi módon és nem agyhalottként, kiszolgáltatva gépeken vegetálva!
Te akaszd fel magad inkább ha ilyen barom vagy! Érted nem kár! Érted seggfej?
simmering73
@KisTehen: Megálltak, te hugyagyú fidkánybérenc.
Csütörtökön a Momentum meghívására részt vett a parlament ülésén Karsai Dániel. Több ellenzéki politikus is kiállt ügye mellett, akiknek ezt meg is köszönte közösségi oldalán, egyúttal beszélgetésre invitálta Kósa Lajost, aki ígértet tett, hogy eleget fog tenni a kérésnek.
index.hu/belfold/2023/12/01/karsai-daniel-felszolalas-parlament-kosa-lajos-eutanazia/
teuton
@KisTehen: Nagy Marha!!! Lattal ott egyetlenegy ellenzekit??? Ellepte az narancsköd az agyad es a szemedre ment!!!
esperanza
@Levendula: Sajnos ok kapnak egy injekciot amitol orokre elalszanak...
Yoda69
Nos lathatjuk mennyire keresztenyek ezek a NER veglenyek. Egyvalami lebeg csak a szemuk elott: az ellophato milliardok. Minden es mindenki mas le van szarva a reszukrol. Meg egy halalan levo ember is, aki csak egy valamit ker, hogy emberhez melto modon tavozhasson ebbol az eletbol.
Csizmás Kond
...embertelen cigánykodás az egész. ...sőt szerintem ez a Karsai nem is a betegsége miatt akar valamit elérni, hanem a betegségét felhasználva hírnevet szerezni...aljasság az egész.
Nyírfa
batki.info/eutanazia-es-buntetojog/

Elolvasva Dr. Bátki Pál tájékoztatóját az ötlött fel bennem, hogy, amennyiben nem ragaszkodna Dániel az itthoni törvénykezés megváltoztatásához, sürgősséggel állampolgárságot szerezhetne a Benelux államok valamelyikében, így nem ártana a családjának.
Értem, és tiszteletben tartom a motivációját a precedensteremtésre, de, azt hiszem, ez akkor is megtörténne, ha egy EU-tagállam befogadná a méltó halál érdekében.
Csizmás Kond
@Horizont: ...szeretne elérni valamit...azt hogy az orvosból gyilkost csináljon ?
...és emberség...öld meg te ...mert ezek szerint és szerinted csak az ember aki öl ...azt sem tudod mit beszélsz csak lebegsz minden szélfújásra.
izéke
@Csizmás Kond: a fejedre húzd inkább a csizmádat te bolhás migráns,legalább gyors halálod lesz...
Nessy
@Philip Marlowe: Maga ennyit értett meg az egész problémából? Hát, erre tényleg nincs mit mondani!
izéke
@Csizmás Kond: én örökké fogok élni nyuszika ;))) a többiek fejét már levágtam :)))
Csizmás Kond
@izéke: ...hát persze...mert ha te és a penész nem lennétek ki enné meg a kenyeret ?
Nyírfa
@vacsi: tegnap, 17.41

Azzal tisztában vagy, hogy a covidban elhunyt közel 50 ezer ember nagy része megmenthető lett volna, ha nem a kínai lélegeztetőgépeket kapcsolják a betegekre?
És azzal, hogy a magyar kórházak higiénés állapota botrányos, és a szuperbaktériumok miatt hány ember távozott, akiknek még élniük kellene?
Tudod, hogy hónapokat kell várakozni életmentő műtétekre, mert nincs orvos, nincs ápoló személyzet, nincs eszköz, és osztályokat kell bezárni ezek hiánya miatt?
Tudod, hogy hány embert -köztük gyermekeket - hagy az árok szélén a kormány azzal, hogy nem törődik az egészségüggyel, az oktatással , a lakhatással, egyáltalán, magával az országgal?
De a te legfőbb gondod, hogy az aktív eutanázia lehetőséget ad a gyilkolásra. Csak hát az a helyzet hogy aki gyilkolni akar, az meg fogja találni a módját, nincs szüksége a törvény engedélyére. Most mondhatnád, hogy alkalom szüli a tolvajt, de ez az életünk minden területére igaz lehet. Ezért, és csak ezért megvonni azt a lehetőséget egy embertől, hogy kérhesse az eutanázia megszabadító eljárását, olyan kegyetlenség, mint egy külső beavatkozás nélküli kivégzés. Jó lenne, ha értenéd.
Ami a nagymamádat illeti, hát persze, hogy működik az életösztön az emberben, és, hogy meg akar halni, azt, sokszor csak az együttérzés reményében hangoztatja. Az is igaz, hogy a feléledés a halál előtti napok természetes velejárója, ilyenkor a beteg újratervez, jól érzi magát. Apámnál tapasztaltam. Együtt röhögtünk az utolsó napon, tiszta volt a szeme, és úgy váltunk el, hogy másnap talán már fel is kelhet a műtét után.
De az eutanázia más. Abban az állapotban, amikor már semmi remény, és minden lélegzetvétel a szenvedést fokozza, egészen addig, amíg meg nem fulladsz, már nincs "még ezt vagy azt meg akarom élni". Csak az, hogy kegyelmezzen meg valaki, és legyen végre vége.
izéke
@Csizmás Kond: ha te és orbán nem lennétek,ki lopná el a közpénzt?
Csizmás Kond
@izéke: ...te tényleg izéke vagy...egy vásott kölök...ki a lószar engedett számítógép közelbe ?
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 13:17 Bocs, de hánynom kell tőled te undorító féreg! Szerinted hírnévre vágyik egy haldokló ember, aki még tudatában van annak hogy mi vár rá? Ő most akar segítséget kérni egy későbbi időben bekövetkező, de önkezűleg nem megoldható helyzetre amit előre lát! Minden értelmes ember így döntene és ez teljesen érthető. (már akinek:)
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 15:09 Te tökhülye vagy?! Ez nem halálbüntetés te szerencsétlen fasz!
Yoda69
@Csizmás Kond: Te idiota barom. Latom fogalmad sincs rola, hogy mi az eutanazia. Foleg nem, hogy mi kulonbseg az aktiv es passziv eutanazia kozott. Megjegyzem passziv eutanazia jelenleg ervenyben van Magyarorszagon.
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...akkor hányj...amúgy is egy rakás hányadék vagy...
Yoda69
@Csizmás Kond: Mihez? Megértetted egyáltalán amit írtam?
Bocsi, de románul nem tudok, biztos úgy jobban felfognád.
Csizmás Kond
@Yoda69: ..a patkányfogóhoz vazzzeee...mert teljesen rákattantál erre a butaságra...tehát sok sikert a passzív patkányfogóbajutásodhoz...és hogy ki a román ???...hát az aki nem tud magyarul ékezetes betűkkel írni...
Yoda69
@Maccska: Igazi naci ideologia. Illik hozzatok.
Ezodabasz
@Maccska: ma, 09:56 Ezen már régóta dolgozik a maffiakormány, csak illiberális módon...
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 08:33 Tőled hányok te undormány! Szövegértés nem megy?
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...a hányadék akkor is hányadék...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok