Hitellel segítik a fideszes önkormányzatokat, a többiek hitelkérelmét elutasították.

A kormány megmagyarázta: Azért nem adnak pénzt ellenzéki önkormányzatoknak, mert azoknak nincsen pénze

A fővárosnak sem ítélték meg a hitelt. Kép: MTI/Soós Lajos 

Csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben „Az önkormányzatok adósságot keletkeztető, valamint kezesség-, illetve garanciavállalásra vonatkozó ügyleteihez történő 2023. október–novemberi előzetes kormányzati hozzájárulásról” szóló határozat. Ebből, mint az ATV Híradó arról beszámol, kiderül:

Szinte csak kormánypárti vezetésű városok kapnak a hitelből.

A Híradó megkereste az Építési és Közlekedési Minisztériumot, hogy megtudja, milyen szempontok alapján döntöttek. A választ a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya küldte el. Azt írták:

Azoknak az önkormányzatoknak a hitelkérelmét támogatták, akik jól gazdálkodnak, akiknél a csőd és az eladósodás nem fenyeget.

A hír kapcsán a hvg.hu felidézi, összesen 26 település igényeiről döntött a kormány, és a nagyobb városok közül csaknem kizárólag a fideszes vezetésűeknek (valamint a Fideszhez közel álló független polgármester által irányított Békéscsabának) adtak lehetőséget hitelfelvételre. Az egyetlen kivétel Siófok, amely 600 milliós fejlesztési kezesség-, illetve garanciavállalásra kapott engedélyt egyes önkormányzati létesítmények felújítására, fejlesztésére, fűtés- és világítási rendszer korszerűsítésére.

Forrás: ATV Híradó, hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Szokásos fidesz praktika. A baloldalt kifosztják, majd arra hivatkozással hogy nincs pénzük, a hitelt is megtagadják tőlük a kormányzati gazemberek. Ököljogállam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ábel
Szokásos fidesz praktika. A baloldalt kifosztják, majd arra hivatkozással hogy nincs pénzük, a hitelt is megtagadják tőlük a kormányzati gazemberek. Ököljogállam.
jáger laszló
Money nincs,de helyette magyarázat az van
Nektek + 2 nagy lófaszt gyerekek ott a kormányban!!
2t hogy tudjátok,mi van a...
csak ennyi
barátilag
J.L..
Nessy
Nesze neked demokrácia, jogállam! fidesz városok osztogatás, ellenzéki városok fosztogatás! Aztán lehet ostoba gyerekeknek elmesélni, hogy nem tudnak gazdálkodni! Ezekről sem fogják a Tisztesség szobrát mintázni!
CsipkeRózsa
A fene azt a gonosz pofáját, még az igazat sem meri megmondani, akkor mondjon annyit, hogy CSAK!

Nincs még egy ilyen ország, ahol a minielnök a városait, községeit, településeit tönkre akarja tenni!!!
lampa laz
Nem kell sírni, mégcsak utolsó előttiek vagyunk az Eu-ban, tehát van még hova süllyednünk. Ezen dolgozik a trottyos gőzerővel.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ha én gazdag lennék, jaga diga daga jaga daga diga dom...
az ilyen pénzek nem adományok hanem fejlesztési kiegészitő segítségek. és azok akik nem tudnak gazdálkodni csak elköltenék fejlesztés nélkül...
lusta
A süket ellenzék még ezt a magas labdát sem tudja lecsapni. Ezekben a városokban nem csak az ellenzék támogatói élnek. Ők is dögöljenek meg.
Nessy
@lusta: Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Mondták őseink!
Cherry
Agyhalott logika, de fidesz csürhétől mást nem is várni...
Csizmás Kond
@Horizont: ...amelyik jobban esik neked...mert ez a demokrácia...:)...és ha még tüzelni akarnám a dolgokat az ilyen kifejezetten anyagias törvényhatározatok bröszel útmutatása szerint kerülnek a zuniós tagállamok belső törvénykezésébe...azzal a felhanggal hogyb ez inspirálja a lustább vezetőket...nem véve tudomást arról hogy azért azok sokkal dörzsöltebbek mint amiilyennek mutatják magukat. A vidékfejlesztés olyan kötelezettség ami elhanyagolása nemcsak a karrierjébe hanem a szabadságába is kerülhetne törvény szerint de hány olyan polgármestert láttál bezárva akiket ilyenért csuktak volna le...?...na itt a bökkenő...vígan költik a pénzt amire akarják és kórusban sírnak hogy nem tudnak haladni...persze itt közbejön mindig a pártrendszerinti kormány akinek ugye természetesen maga felé hajlik a keze...na de ha ez a demokrácia akkor így kell elfogadni, mert ha megváltozik a rendszer akkor is így lesz csak akkor nem ezek a polgármesterek sírnak hanem a másik párté...
namihami
""Catch 22"". (A 22-es csapdája)
--Ha repülni akar, akkor nem normális, nem repülhet!
--Ha nem akar, akkor normális, akkor viszont repülnie kell!
Ejnye, fideszfiúk, még az irodalom is lopási terület lehet? Ezt már a Heller pontosan megírta nektek!
Lepényleső
...és azért nincsen mert ők vették el,
- és kegyesen adták tovább a maradékot azoknak,akik számukra biztosítanak akár kétes voksokat?
jáger laszló
Szűklátókörűség
Ezek a pénzosztók észre sem veszik,hogy ezáltal a fidex szimpatizánsokat is büntetik!!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@Horizont:Az én felfogásom szerint nem annak a Településnek kellene pénzt adni amelyiknek nincs nem annak akinek van?lehet én maradi vagy régimódi vagyok!
evacica
Hát ilyen Magyarország miniszterelőke! Egy senkiházi aki képtelen becsületesen játszani nála a becsület és a tisztesség ismeretlen fogalom! Remélem ezért is egyszer felelni fog nem csak a lopásaiért és hogy erkölcsileg és morálisan is ide züllesztette ezt az országot és Európa szégyenei lettünk!
percsi
Hol a több mint 5 millió "nem" fid-sek pénze? Ők adják a java adót a közösbe!
Felháborító!
Sakk Matt
@Horizont: Ááá..ezeknél ez kontra-kontraproduktív - azért nincsen pénz, mert ellenzéki a vezetés, az egybites fidesznyik így működik és ezt a NER központban pontosan tudják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.