Holoda Attila azt mondta, "ha meg akarják verni a Fideszt, akkor a legcélravezetőbb, ha összefognak az ellenzéki pártok". Az energetikai szakértő szerint az önkormányzatiság is megszűnhet a választások után. "Orbán gyakorlatilag csicskáztatja, egzecíroztatja az önkormányzatokat. A neki kedveseknek osztogat pénzt, a másiknak meg nemhogy osztogat, hanem még vesz is el" – véli Holoda Attila.

Videót tett közzé pénteken az MSZP a Facebook-oldalán, ahol Holoda Attila energetikai szakértő is megerősíti: támogatja a demokratikus ellenzéki pártok összefogását a június 9-i választásokon – írta meg a Hírklikk. 

Idén június 9-én egy napon fogják Magyarországon tartani mind az európai parlamenti választásokat, mind az önkormányzati választásokat. Az én véleményem szerint nem véletlenül rendezte így Orbán. Nagyon nagy a tétje mindkét választásnak. Az MSZP ezért kezdeményezte, hogy minimum 100 ezer aláírást összegyűjt március 15-ig, kérve az emberek támogatását abban, hogy mindkét választáson, mivel nagy a tét, mind az európai parlamenti, mind az önkormányzati választáson induljon közösen a demokratikus ellenzék

– mondja a videóban Kunhalmi Ágnes. Az MSZP társelnöke hozzáteszi: „Ne veszítsünk szavazatot, ne egymással vitatkozzunk, ne egymást akarjuk legyőzni, hanem Orbán Viktort akarjuk legyőzni!”

"Orbán csicskáztatja, egzecíroztatja az önkormányzatokat" – Ezzel a tervvel álltak elő a Fidesz biztos legyőzéséhez

Holoda Attila. MTI Fotó: Kovács Attila

A szocialista politikus azt kérdezi Holoda Attilától, hogy mi a választások tétje, és miért döntött úgy, hogy az ügy mellé áll? Az energetikai szakértő – aki rövid ideig még energetikáért felelős helyettes államtitkárként is dolgozott – válaszában kifejti, hogy mérnök végzettségűként, pragmatikus gondolkodásúként egy projekt induláskor a körülményeket és a szabályozó rendszert vizsgálja meg először. 

Én teljesen feleslegesnek láttam már korábban is, hogy mindenki bizonygatja az ő ellenzéki különbözőségét, hogy a többi ellenzéki pártól akarja megkülönböztetni magát, holott gyakorlatilag azt kellene elmondani, hogy miben különbözik ő az Orbán-kormány jelenlegi metódusától

– fejtette ki Holoda Attila. Szerinte, ha az a közös cél, hogy meg akarják verni a Fideszt ezek a pártok, akkor a legcélravezetőbb ehhez az, ha összefognak.

Holoda Attila szerint az önkormányzatiság is megszűnhet a választások után. Elmondta, hogy 2010-től kezdődően az önkormányzatiságot gyakorlatilag kiüresítette Orbán. 

Az energetikai szakértő szerint vissza kellene adni az önkormányzatok olyan erejét, hogy ne lehessen őket megkerülni.

Most még meg lehet. A legutóbbi választásnál, 2019-ben mindenki örült neki, hogy nagyon erős pozíciókat sikerült szerezni, de ez még mindig kevés. Látszik abból, ahogy Orbán gyakorlatilag csicskáztatja, egzecíroztatja az önkormányzatokat. A neki kedveseknek osztogat pénzt, a másiknak meg nemhogy osztogat, hanem még vesz is el. Ezen úgy lehet segíteni, hogyha minél több helyen van ellenzéki önkormányzat. Ehhez pedig össze kell fogni. Az erőket kell egyesíteni

– mondta Holoda Attila. Szerinte nem arról szól a dolog, hogy melyik politikusnak melyik szimpatikus vagy sem. „Arról szól, hogy hogyan tudok fölébe keveredni annak a mostani hatalomnak, ami, hogyha én ezt nem teszem meg, gyakorlatilag el fog tiporni, és a megszüntetésemen fog dolgozni” – mondta az energetikai szakértő. Hozzátette:

támogatja az MSZP kezdeményezését, hogy mind az európai uniós, mind az önkormányzati választásokon együtt induljanak az ellenzéki, demokratikus ellenzéki pártok képviselői.

Forrás: Hírklikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
OK !!! De ki akarja itt megverni a fideSSt ?
justhpeter
OK !!! De ki akarja itt megverni a fideSSt ?
Peller Anikó
Összefogás, mindenhol. És még ez sem bizonyosság, mert lejtős a pálya. Nagyon lejtős.

Az egész gazdaság, politika, média erre van kihegyezve.
lusta
Önkormányzatiság már most sem létezik. Ami most van az a tanácsrendszer XXI. századi reinkarnációja.
Sakk Matt
@Maccska: Szerintem is..rég mondom, hogy Rákay szervilis :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.