Ellopták Pannonhalmáról Radnóti Miklós szobrát, amelyet 1983-ban Meszlényi János bronz lemezekből készített – tájékoztatta a város polgármestere szombaton az MTI-t.

Meggyalázták a pannonhalmi Radnóti-szobrot – megrázó felvételek
Fotó: Facebook/Vas Gábor

Vas Gábor közlése szerint kora délután kapott értesítést arról, hogy a költő szobra eltűnt. Egy látogató jelezte a Tourinform irodában, hogy járt az emlékhelynél, amelyet ismeretlenek megrongáltak.

A polgármester – aki azonnal a helyszínre ment – sokkolónak nevezte a látottakat: a fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták. A szobor nagyságrendileg húsz kilogramm lehetett – mondta.

Az emlékművet 1983-ban, a valamikori Wienerberger téglagyár területén állították fel annak emlékére, hogy a munkaszolgálatra hurcolt Radnóti Miklós a halála előtt ott töltötte utolsó éjszakáját 1944 novemberében.

A polgármester elmondta, hogy a terület jelenleg egy magánbefektető tulajdonában van, ipari területnek minősül és a tulajdonosa az állagmegóvás és a lopások miatt bekerítette azt.

Hozzátette, hogy az emlékművet csak úgy tudták látogatni az érdeklődők, ha a kerítés kapujának kulcsát elkérték a Tourinform irodából.

Vas Gábor közlése szerint a közelmúltban indult egyeztetés a tulajdonossal arról, hogy az emlékművet áthelyezzék. Az elképzelések szerint a betonelemekből álló kerítést megbontva az emlékmű a kerítéssel egyvonalba került volna, hogy mindenki számára látható legyen. Ahhoz ragaszkodtak, hogy az emlékmű a valamikori téglagyár területén maradjon – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy az ügyben a feljelentés megtörtént.

Forrás: MTI

114 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Pegero: Épp valamelyik nap a Mi hazánk fiatalszervezete követelte, hogy ne legyen pl. Radnóti, Szabó Ervin, Ságvári utca nevek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A geci horti szobrát bezzeg nem lopják el a fajmagyarok!
vacsi
Milyen aljas férgek élnek köztünk...
Pegero
Csak tippelni tudok, hogy melyik etnikum gyűjti a színesfémet.
szaboria1
@Pegero: Épp valamelyik nap a Mi hazánk fiatalszervezete követelte, hogy ne legyen pl. Radnóti, Szabó Ervin, Ságvári utca nevek.
Csizmás Kond
@balos: ..ja...szóval te nem a magyar faj sarja vagy...látod ? lassan de biztosan minden kiderül...
Pegero
@szaboria1: Akkor lehet, hogy a Mi Hazánk valamelyik ifjú titánja vágott zsebre 20 kg bronzot?
Sámannus
Az ékes magyar nyelv is kárt szenved az ilyen barbár akció során.
Nyírfa
Ez az ország meg sem érdemli Radnóti Miklóst.
szaboria1
@Pegero: Akikre te gondolsz azok a fejét is elvitték volna.
Pegero
@szaboria1: Én csak találgatni merek! :))))
balos
@Csizmás Kond: Valóban apám a tóth nemzettsében született!A nagyapám ott állt a sorban amikor a horti megtizedelte a cattarói matrozókat! A tiéd gondolom a hitler seggében olvasta a zsoldot!Édesanyám pedig az általatok szervezett Duna parti "távúszástól" menekült meg,mert a beöltözött cionisták kiszedték az apád vezette halálmenetből!Szóval azért van miről beszélni a gyilkos fajtáddal!
vacsi
@Csizmás Kond: Igen, egyszer minden kiderül - de most nem az, amire Te gondolsz...
Csizmás Kond
@balos: ...tehát ha nagyapád a tizedelés áldozatául esett akkor téged egy gólya hozott ???. Még hazudni sem tudsz ...és szerintem nem is tót vagy hanem valami más...
...és dunapart...ott is felmenői áldozatok de a te életfád nem sérült...ilyen kelekótyát ritkán látni.
Ha már engem is szóba hoztál elmondom, minden férfi felmenőm résztvett a háborúkba és a velejáró szenvedésekbe ahova behívták, mert akkor nem volt generáció akit nem érintett volna háborús korszak, viszont a többi képzelgésed a hibbant agyad terméke, ami szégyen a részedről...mert hazugság és mert úgy adod elő mintha mindenki felelős volna a kitalált meséd miatt. Sem szegényembernek sem egyszerű embernek nemszégyen lenni de hazudozó, rágalmazó szarházninak igen...ehhez tartsd magad.
Csizmás Kond
@vacsi: ...nem én gondoltam hanem ő sugallta.
Nyírfa
@balos: 08.21

+++++++

A hülye csizmás nem érdemel választ.
balos
@Nyírfa: Azért csinálom,hogy érezze a törődést,ha már a családja le sem szarja!
balos
@Csizmás Kond: maga tényleg az akinek látszik!Ha meghalt volna,akkor erről nem maga döntött!Tehát kapaszkodjon vissza a muszka faszára és hívja fel a fotosát,hogy csoportképen legyen a családdal!
Nyírfa
@balos: 10.05

Méltatlansága, primitívsége miatt a 09.15-ös beírására céloztam.
Csizmás Kond
@balos: ..na látod ilyen a baloldali éned és egyben a genetikai valóságod...csak a szar ami termelődik benned...és ha számításba vesszük, hogy minden utód gyengébb az ősei adottságánál akkor milyenek lehettek a tiédek ?
CsipkeRózsa
@balos: tegnap 18:02

Azt ők állították fel.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 10:17

Ne fokozd tovább a saját szövegeidet!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem, de nem vagy egyedül a lapon.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..nem vagyok egyedül az mit jelent ,...hogy nem szabad megvédenem magam ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem tudtam, hogy ez védekezés volt!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...így közbeszólva ha nem olvastál az elejétől nem is lehet megállapítani...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Sajnos, az elejétől láttalak.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: és az miért sajnos ?...vagy te is annak tartasz mint balos ?...mert amíg valaki illetlenül, utálattal, nevezgetve, megvetve beszél a magyarságomról addig nekem is ugyanolyan jogom van őt megalázni...vagy ezt sem így gondolod ?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...és még csak annyit, hogy bár biztos vagyok benne hogy téged ez a szélhámos meséje megfogott engem nem, mert szerintem csak egy kis szarházi aki így próbál valaki lenni, nem zsidó nem tót de ahogy kifejtette nem is magyar...de te attól annak állsz a pártjára akinek akarsz viszont úgy is leszel megítélve.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem tudtam, hogy itt csak te vagy "fajmagyar" .
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem hazudott, te pedig eddig is úgy ítéltél meg, ahogy akartál.
FLETÓ
@Csizmás Kond: Kár beléjük az energia! Mind a bűnbakot keresi!
FLETÓ
@Pegero: Kár beléjük az energia! Mind a bűnbakot keresi!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...nézd, én csak abból ítélhetek ami itt elhangzik. Ezt a ganét meg azért nem tartom zsidónak mert nem úgy viselkedik ahogy annak illő lenne. ...vagy szerinted egy zsidónak illik ilyen trágár módon viselkednie ?
Csizmás Kond
@FLETÓ: ...sokat elárul róluk a megjelenésük...és kereshet amit akar azt kapja amit megérdemel.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...a magyar az tényleg faj de a zsidó nem...hát ebben is sokaktól különbözök...főleg ha azt hátsó szándékkal emlegeti valaki.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A fajmagyar szót akkor használják, ha a magyarkodó emberekről van szó.

Egy szóval sem használtam a zsidó szót az előzőekben.

A másik válaszodhoz: csak a nem-zsidó használhat trágár kifejezést?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Az ilyen kifejezéseket csak kimondottan neveletlen balfasz emberek használják, persze lehet ezt magyarázni meg szépítgetni de ugyanaz. A többiről meg nincs értelme vitázni mert nem ide tartozik.
Annak is híve vagyok hogy valaki a másik pártjára áll, viszont ha az is támad és nem próbálja a másikat lebeszélni, hogy hülyeséget csinál akkor az is tettestárs a szarakodásban...amúgy mindezeket minden becsületes ember tudja.
FLETÓ
@Csizmás Kond: Van több zsidó / izraelita barátom. Sokszor ők maguk is meglepődnek némelyik testvérükön!
izéke
@FLETÓ: neked biztosan nincs egy zsidó barátod sem. De mindig ezzel jösztök,a tihazátokosoknak is van cigány meg zsidó barátai,nálunk meg a nyulak tudnak repülni ( pláne,mikor sast visz a hátán )
Nyírfa
@Csizmás Kond: 11.04

" a magyar az tényleg faj de a zsidó nem. "

Ezt kifejtenéd?
Csizmás Kond
@FLETÓ: Ők is olyan emberek mint a többi akárki, csak valamivel fanatikusabbak...
izéke
@Nyírfa: elvileg egyetlen emberi faj él a bolygón,a homo sapiens sapiens. A magyarokat a Szíriuszon,lombikban és petri csészékben tenyésztették az ufókok :)))
csak úgy....
@Csizmás Kond: a te butaságod már csak tonnában mérhetö! :) - te falubolondja!
Csizmás Kond
@Nyírfa: ...legegyszerűbb az lett volna ha utánaolvasol, de gondolom neked mások a céljaid...belemegyek.
...szóval a magyar egy népfaj már az ősidők óta, már az ókorban is fajnek nevezték. A zsidó viszont ma csak vallás, régebb az volt zsidó aki judeai volt ma az aki izraelita vallású...ilyen egyszerű
Nyírfa
@izéke: 11.59

Gondoltam, kiokosodom, nem tanulni szégyen, hanem a magát hirdető , határokat nem ismerő unintelligencia, mely @Csizmás Kond:fórumtársunkból úgy ömlik, mint a Niagara. :)
csak úgy....
@Csizmás Kond: ökör, a magyarokat a tatár-török majdnem teljesen kipúsztította , ti már csak mischlingek,nem magyarok ,eriggy és csináltass egy génvizsgálatot ! fogadok,hogy benned háromszorosa a buta cigány mint a magyar vér!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 12:03

Az izraeli emberek zsidó nép is, és zsidó vallás is.

Azok az országok, ahol a zsidók népcsoportot alkothatnak, szintén népcsoport is, és zsidó vallású is.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ki minek akarja annak nevezi magát, viszont vannak a tények ami nem változtatható.
..." A nép nagyobb emberi közösség, amit a közös eredet tudata, a közös nyelv és hagyományok fűznek össze.[1][2] A nép a nemzettel és az etnikummal rokon, de egyikkel sem azonos fogalom. Az ENSZ Alapokmánya rögzíti a népek önrendelkezési jogát."
Géza
@CsipkeRózsa: Ezen felnevettem! Ahol hivatalosan nem alkotnak népcsoportot a zsidók, ott nincs zsidó népcsoport! Szóval, ahol nem ismerik a kukoricát, ott töknek nevezik!
Csizmás Kond
@Nyírfa: ...látod hogy igazam volt ?...kutyából nem lesz szalonna...
Nyírfa
Megtaláltam, honnan inspirálódnak a szélsőjobboldaliak. Kivételesen elolvastam azt az iránymutató írást, amely szerzője bizonyítva látja a magyarság - magyar népfaj - világvezető alkalmasságát, sőt, azt egyenesen kívánatosnak , és elkerülhetetlennek tartja.
Aki nem vallja magát azonosnak azzal a förmedvénnyel, amelynek a linkjét ide másolom, annak tudnia kell, hogy Dúró Dóráék nemcsak a Horthy-szoborral gyalázták meg a Parlamentet, hanem a nácizmus fekélyével is.

Íme, a Kond-félék napi betevője: hunhang.ewk.hu/magyarsag/
CsipkeRózsa
@Géza: A kukoricát nem fogják töknek nevezni, mert annak csak egy értelmezése van. Ha kukoricát akarsz vásárolni a piacon, akkor biztos, hogy nem veszel tököt.
FLETÓ
@izéke: Több, mint neked! Csak a normális abból is! Cigány is van! Ezerből 1!
Nyírfa
Nagyon mérges lettem. Hogy ilyen , minden valós tényt, történelmi ismeretet, tudományos tételt és értelmet negligáló okoskodások , a tudatlanok önkényesen gyártott elméletei megmérgezhetik a magyarokat. Olyannyira, hogy egy echte náci párt bejuthatott a magyar országgyűlésbe.
És most haragszom az ellenzékre igazán, mert nem mérték fel ennek a folyamatnak a veszélyeit.
Géza
@CsipkeRózsa: Micsoda kedvedben vagy, hogy kukoricázol! Ha nem akarod érteni, majd ért más aki olvassa, hogy mi a manipuláció!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Csodálom a hidegvéredet. Nekem már ökölbe szorult a talpam is.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ez egy az egyben hazugság. Az európai zsidóság több mint kétharmada nem járt ki a kontinensről tehát semmi köze Izráelhez. Olyan sem volt a közelmultig hogy zsidó állam. A ma zsidóságnak nevezett egykori héberek kis törzsekben és ezerféle vallási közösségekben ugyan jelen voltak de nem alkottak még egymással sem állami közösséget. A héber név meg hebron városához köthető ami ugye arab...nem szeretnélek kiábrándítani de a történelem nem ugyanaz a tanokban leírt elvárásokal.
csak úgy....
@Csizmás Kond: setét vagy csizmás, te emberiség szégyene !
kereső
Primitv, tahó hatalom- buta és lebutitott lakói.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ezt még kihagytam..." Aki betér a zsidóságba, minden tekintetben zsidónak kell tekinteni, és így Istennel való kapcsolata ugyanolyan szintűvé válik, mint minden más zsidóé."...így születik a zsidó...:)
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: azt írod: "Olyan sem volt a közelmultig hogy zsidó állam"

Létezett, ókori zsidó állam.

"A zsidók (héberül: יְהוּדִים, Jehudim; jiddisül: ייִדן, Jidn) ókori közel-keleti nép, valamint a magukat ettől a néptől (izraeliták) származtató,[6] illetve a zsidó vallást követő, a világ minden részén élő emberek – kulturálisan és nyelvileg heterogén összetételű – közössége."

hu.wikipedia.org/wiki/Zsid%C3%B3k
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"az alábbi lista az Izrael területén létezett 5 ókori zsidó állam (Egységes Izraeli Királyság, Izraeli Királyság, Júdai Királyság, Hasmoneusok állama, Heródes királysága) uralkodóit tartalmazza. Az egyes uralkodók uralkodási évei – a Biblia adatait felhasználó – mai elismert kronológusok, William F. Albright (1891–1971), Edwin R. Thiele (1895–1986), Gershon Galil, Kenneth Kitchen (1932–) szerint vannak megadva."

hu.wikipedia.org/wiki/Zsid%C3%B3_kir%C3%A1lyok_list%C3%A1ja
CsipkeRózsa
@Géza: Nem tudtam, hogy nálad manipuláció a tény is.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 12:57

Ez a szokás nem gyakori, egyébként, a zsidó ugyanúgy születik, mint a nem zsidó, csak a szülők származása is számít.
Géza
@CsipkeRózsa: Igen. A manipuláció tény. Erős késztetést érzek, hogy zsidó legyek. Ahogy látom, csak előnye van.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ugye neked zsidó az anyósod? :) látom nösülés elött se gondukodtá..
CsipkeRózsa
@Géza: Milyen előnye van, hogy zsidó szeretnél lenni?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Azok nem államok hanem úgynevezett törzsi királyságok voltak. Akkoriban nem is voltak államok hanem birodalmak voltak, hiányos vagy erőszakolt mai állami formához hasonló kötelezettségek kierőszakolásával.
Az hogy ma sokmindent másképp neveznek az nem a valóságot fedi hanem csak az igényeket.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: 13:18
Egy nemzetnek egy etnikumnak belépővel nem tud tagja lenni csak ugyanazon fajtól való származással.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ókori zsidó államok.
csak úgy....
@Géza: vágd le a fitymád és kész, te bölcs rabbi! :)
Géza
@CsipkeRózsa: Aki bírál, az antiszemita, ezért mindig igazam van.
Géza
@csak úgy...: Óóóó, csak ennyi? És a nők mit váljanak le?
csak úgy....
@Csizmás Kond: neked ugyan úgy nincs ki a négy kereked mint a 8 elemid,te tudálékos fos!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: mondom ez csak mai kifejezés hogy mindenki tudja felfogni. " Az állam nemzetközi jogi fogalmát meghatározó montevideoi egyezmény alapján államnak azt az egységet nevezhetjük, amely állandó népességgel, meghatározott területtel és kormányzattal rendelkezik, emellett képes a más államokkal való kapcsolatfelvételre, tehát más államok elismerik."
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 13:25

Betéréssel a vallási rész teljesül, sőt, a néphez is tartozhat.
Csizmás Kond
@csak úgy...: A négy kerékkel az a helyzet hogy te ugyanolyan dilinós vagy mint aki hangokat hall és önmagával vitatkozik, azzal a különbséggel hogy te olvasol és úgy vitázol meg monologizálsz önmagaddal...
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...úgy lesz zsidó tehát fajra népre mindenre...:)...ez van leírva, most át akarod magyarázni ?...mert az nagyon nagy bűn felétek...:)
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmi,neked még papírod is van a súlyos agyi problémáidról,amik látomásokat, hangokat és tudálékosságot okoz a balga lényedbe, aki azt képzeli magáról,hogy tudós! :) baszod sicc,te csak egy ütödött holdkóros!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Minden olyan ország, amelyik neve után ott van az állam szó, ugyanazért van.

Egyébként, pedig nincs minden ország-név végén az a szó, hogy állam.

Magyarország is megáll az állam szó nékül a mondatokban.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Mi a bűn, és mit értesz azon, hogy felétek? Mindenki önállóan dönthet arról, hogy a vallás mellett minek tartja magát. :L.:a népszámlálás módszerét.
Géza
@csak úgy...: vágjanak le
A szövegszerkesztő ír helyettem.
csak úgy....
@Csizmás Kond: neked megváltás lesz ha elvisz a kaszás, nem kell már többé eröltetned az üres buksidat!
CsipkeRózsa
@Géza: 13:29

Ez sem igaz, csak szoktátok mondani. Bírálni és vitatkozni, vagy gyűlölködni, és uszítani és hazudni, nem ugyanaz!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...bűn...én úgy tudtam, hogy a zsidó vallás bűnnek tartja az írás vagy az értelmének a megváltoztatását...bár az értelem elég zavars megfogalmazás mert a rabbi bármit ki tud magyarázni... tehát nem is tudom...
Az állam meg mint már idéztem egy 1933-ban megfogalmazott formakifejezés...és létezése is kb a 19 századra vezethető vissza tehát nem lehet ebből ókori történelmet faragni.
csak úgy....
@Géza: szóval te egy mesterséges "intelligencia"...
csak úgy....
régen a tökfejek szerények,hallgatagok voltak,hogy ne lehessen észrevenni rajtuk a szellemi hiányosságaikat! mára maccskák,kis tehenek és csizmás kondok lettek...,hála a fidesz tápszernek! :)
nemkati
Ó, hogyha hinni tudnám: nemcsak szivemben hordom
mindazt, mit érdemes még, s van visszatérni otthon;
ha volna még! s mint egykor a régi hűs verandán
a béke méhe zöngne, míg hűl a szilvalekvár,
s nyárvégi csönd napozna az álmos kerteken,
a lomb között gyümölcsök ringnának meztelen,
és Fanni várna szőkén a rőt sövény előtt,
s árnyékot írna lassan a lassú délelőtt, -
de hisz lehet talán még! a hold ma oly kerek!
Ne menj tovább, barátom, kiálts rám! s fölkelek!
Géza
@csak úgy...: Dehogy! Természetes!
Géza
@CsipkeRózsa: Hát épp azért írtam!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 13:54

Nem tudok róla, hogy az írás v. értelmének megváltoztatása kinél és miért bűn. Az mindenkinél bűn lehet, mert hazugságot jelent.

Az állam kifejezés minden országnál később jött, ill., amikor az állam szót kezdték használni. A tartalom viszont minden országnál ugyanazt fejezi ki, ha utólag is.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...utólag igen de visszamenőleg nem...mivel ma olyan államok is vannak amelyek egyáltalán semmilyen formában nem léteztek.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Vannak olyan államok, de Izrael ősállamai léteztek, akárhogy nevezték azokat.

"az alábbi lista az Izrael területén létezett 5 ókori zsidó állam (Egységes Izraeli Királyság, Izraeli Királyság, Júdai Királyság, Hasmoneusok állama, Heródes királysága) uralkodóit tartalmazza."
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: "Palesztinok, a kitalált nép"

kanadaihirlap.com/2015/11/06/palesztinok-a-kitalalt-nep/

A palesztinok egyszerű arabok, Palesztináról nevezték el magukat palesztinoknak.
CsipkeRózsa
Csizmás Kond,

Ne adjál olvasnivalót, eddig is rád ment a napon nagy része.
balos
@Csizmás Kond: Hát a helyedben nem ide hánynák,mert akkor látnád a helyed a muszka faszán,mint propeller!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Te szoltál hozzám elsőre...és ha unod az olvasást tudatlan maradsz.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 7:34

Ne tegyél megjegyzést, ha nem muszáj.

Tegnap 10 óra után kezdtem ennél a cikknél az ittlétemet, aminek az egész részét nagyjából veled töltöttem. Nrm szoktam ennyi időt egy napon belül a böngészőre szánni.
Utána még ide tettél nekem több olvasnivalót, erre már nem futotta idő.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Egyik általad belinkelt wiki szöveg sem cáfolja azt, amiket én belinkeltem, ill. megfogalmaztam neked válaszaimban.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...s akkor én most mit tegyek ,...elolvassam helyetted ?
...és hogy velem töltötted a drága idődet...ha nem kellett volna annyiszor elmagyarázzam a dolgokat fele időt megspórolhattad volna...ezért is adtam olvasnivalót hogy tájékozódj...:)
...de cáfolja, pl hogy voltak és vannak palesztinok...hogy nem volt Izráel mindig ország vagy állam stb stb...amúgy nekem ha hiszed is annyi és ha nem is annyi...ja és hogy nekem rengeteg időm van ...olvasni, írni, vitázni...ha kell neked is adok.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem kell elolvasnod, én már túl vagyok rajta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.