Több produkció kapott támogatást most a Nemzeti Filmintézettől, ahol az illetékes bizottság legutóbb dokumentumfilmek támogatásáról döntött.

A legbátrabb vállalkozás egyértelműen Eperjes Károlyé, ő ugyanis magát az élő Istent akarja leleplezni egy hétrészes dokumentumfilm-sorozatban. A Filmintézet szerint a széria "az ember és a Teremtő közötti párbeszéd helyreállításának kísérletén keresztül az élő Istennek jár utána." A filmsorozat Az Isten háza némán is beszél, út a mennyekbe címet viseli, és összesen 35 millió forintos támogatást kapott.

Döbbenetes! 35 millió forint közpénzt kap Eperjes Károly, hogy Istent leleplezze

Eperjes Károly ezúttal Istennek jár utána     Fotó: TV2

A Krausz Ferenc életét és munkásságát dramatizált formában bemutató egész estés dokumentumfilmért összesen 152 milliós támogatást kapott Lajos Tamás producer cége. Koltay Gábor filmje, amely Wittner Mária siralomházban töltött 200 napjáról szól, 60 millió forintot kap, míg a három olimpiai aranyat nyerő pólóválogatottról szóló mozifilm nagy siker volt, az alkotók most 198,5 milliót kaptak arra, hogy A nemzet aranyai címmel tévésorozatot készítsenek a témában, melyet Zákonyi S. Tamás és Elek Ottó rendez.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha isten lenne ,akkor már rég rábaszott volna az enyves kezetekre,- most jól lelepleztem...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ha isten lenne ,akkor már rég rábaszott volna az enyves kezetekre,- most jól lelepleztem...
troppauerhumer
Amikor a kultúra napja alacsonyan áll,-a közpénzből kitartott -szellemi törpék is óriás árnyékot vetnek,Orbán és kegyenc alávaló ánuszfényező alattvalói szeretik a naplementét ,az árnyékban óriásnak láthatják magukat
Péter2
Ez a tag kapta a legtöbb az énjéhez álló szerepet , pl a Csapd Le csacsiban ,nem találhattak volna rá jobb szereplőt a bolond szerepére egy kis komcsi beidegződéssel 100% adta magát , most is látszik hogy hová tartozik ott van jó helyen ! Egy bolond 100- sőt 2-3 milliót csinál !
Ezodabasz
Egy darab isten sincsen...Ehhez talán nem kell se film, sem magyarázat.
Ezodabasz
Ha ezt meg tudja csinálni 35millióból, akkor le a kalappal előtte! Támogatom! Sajnos a világ összes pénze sem lesz elég egy ilyen törekvésre. Vallási vakhit ellen nincs vak-cina! A politikai vakhit ugyanilyen.
A politika és a vallás házassága az ember tragédiája!
namihami
A Szamóca, a focihaver! A barátságot nem illik pénzzel mérni! Ha kér, adni kell neki!
Van olyan kifizetőhely, ahol ezt rutinból tudják.már!
Yoda69
Ha azt nézem hogy az elQrtukra, ami az Imdb-n is a legrosszabb filmek között van, 1 milliárdot Qrtak el közpénzből, akkor ez aprópénz.
dr. prédikátor
Ez is cswak egy fitymasz nyalonc!!! Kinyalta magának a 35 millát!!! Ez nem színész hanem egy R I P A C S!!!
Géza
Kezd magához térni a magyar filmipar és végre valódi művészek dolgoznak fel magyar témákat.
Pusztai
"Koltay Gábor filmje, amely Wittner Mária siralomházban töltött 200 napjáról szól, "
Azé inkább keressék Istent mint duplájából egy bableveses kurva idollá szenteléséből készült fasságra.
Koltay is meghülyült egy ideje bebújt a geczi seggébe élvezi a melegét.

A fidesznek nincs egy valamire való felmutatható követhető idolja ezért faragni, ltrehozni kell egy adaggal amit a börtönnaplókból szedett gazemberekbőlépít fel, bűnözőket senkiket nácikat /Grosics/ emel piedesztára.
Eladott Ország
Hogyan is szól a mondás? Ha valaki mennél szentebb, annál ördögebb. "Eperjes Károly: Közeleg a Végkifejlet.” „Nagy szellemek , ha találkoznak... (Hofi után szabadon) és feloldódnak az orbánfóbiában... Magyarország 1989.
uploads.disquscdn.com/images/23f5c8a7d34e3734ee110038c7e23f56174d74c831f32e329f7a9ebdb84ef7ad.png?w=800&h=480
Eladott Ország
A lé(t) határozza meg a tudatot. Értsd: jobban érdekli a saját zsebe, mint a kamukeresztény etikája.
Két idézet jutott most eszembe:
"Anyósomnak is mondtam, hogy mama, képzeld el: jogállamban fogunk élni! Igen... és hova kell ahhoz költözni?" - Hofi Géza
"- Magának másutt a helye. Komoly, felelős, vezető funkcióban. Mihez ért?
- Semmihez. A gáthoz meg az ürgeöntéshez. Meg nem vagyok én képzett ideológiailag.
- Nem nyitok vitát, Pelikán. Szereti a mi nagy bölcs vezérünket?
- Hát hogyne.
- Akkor nem lehet baj." - A tanú c. film
A tehetséges fiatal színésznek évek kemény munkájával sikerült egy értelmileg lepukkant futóbolondot kreálnia önmagából, és némi fáziskéséssel hasonló lejtmenetet produkált erkölcsileg is. Egyébként nagyon érdekelne, hogy Cserhalmival miről tudna beszélgetni. Ez van, ha a hatalmat semmi és senki nem ellenőrzi, ha nincs semmi kontroll fölötte. És akkor némelyek azt állítják, nincs diktatúra. Nincs a f*szt nincs. Az van. Ja, hogy nem jön érted a fekete autó? Megoldják ők ezt fekete autó nélkül is, hogy ellehetetlenítsék azokat, akik nincsenek benne a sleppben. Ez egy nyomorék, elmebeteg jogállam, szoros összefüggésben az elmebeteg futbalista megalomán uralmával. Sajnos ez kizárólag jogon kívüli eszközökkel lenne orvosolható.
Béla333
Aki a maffia híve évek óta, annak muszáj bemocskolódnia, potya közpénzt elfogadni, eltenni, különben nem lehet a banda tagja.
Eperjesről eddig azt hihettük, hogy csak egy jóhiszemű megbolondított maffiahívő, de ezek után ha ezt a potyapénzt elteszi, akkor azt kell mondani, hogy ő is csak egy gazember a többi közül...
balos
@Béla333: 1 fideSSes nyaloncból nem lesz gerinces lény,mert ahhoz csak a zselatin ad támogatást!Mint tudjuk a zselatin a fideSSes betony!
Nyírfa
Eperjes egy nyilatkozatában - jó régen volt - elmondta, hogy az alkoholmámorból, a dorbézolásokból a hit nyújtott számára kapaszkodót, kiutat. Ez üdvözölhető is, csak egy probléma van vele, hogy azóta is úgy kapaszkodik bele, mint fuldokló a mentőövbe, vagyis, azóta sem tanult meg úszni, hogy maradjak a vizes példánál. A belső iránytű híján arra sodródott, amerre a legkönnyebbnek tűnt az út. Függés ez is, mégpedig a javából. Modorossá vált, egy kreált személyiséggé, belső erő nélkül már csak a kirakatban tetszelegve.
Kár érte, mert méltó utódja lehetett volna a Páger, Básti, Bessenyei, Sinkovics-vonalnak, a nemzet színészóriásainak, akikből bőven ellátott minket az élet. Muszáj megemlítenem még néhányukat: Őze, Garas, Haumann, Márkus - imádtam! - , Körmendi, Csákányi...és folytathatnám.
Nyírfa
Na, a lényeg lemaradt: Istent nem leleplezni kell - ez is milyen mű, milyen okoskodó, fellengzős koncepció -, hanem magunkban keresni és megtalálni.
Nessy
Eperjes szerint tehát Isten egy csaló bűnöző, aki le kell leplezni? Vagy csak Eperjes kissé megzakkant az elmúlt években!
Qqberci
Szamóca megfogta az Isten lábát... Vagy ami közte van...
jáger laszló
Isten csak virtuálisan létezik 1s emberek lelkivilágában
Valóságban nem létezik!!
Tessenek +nyugodni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ittott
az is zakkant aki erre pénzt adott
CsipkeRózsa
Ez nagyobb összeg, mintha Kossuth-díjat kapna.
Ezodabasz
@Nyírfa: ma, 09:07 Magunkban és mindenkiben megtalálni/felfedezni istent? Ez maga a leleplezés! Nincsen egy darab isten sem a földön, sem az égben...A természet az egyetlen létező "isten". Nincs szüksége jelenlétre, mert úgy szabályoz,hogy mindent megenged! Zseniális módszer! Túlszaporodás, állandó növekedés így már ki is van zárva! A fák sem nőnek az égig, mert nem hülyék.
Naa és hogy a lényeg se maradjon le: Istent, a vakhiteket és terjesztőiket igenis le kell leplezni végre!
Nem lesz könnyű feladat! A XXI. századi okos emberek még ott tartanak mint anno az indiánok? Varázslók és nagy manitou szertartásokban hisznek még a mai emberek?
Ezodabasz
@Nyírfa: Jaa a lényeg lemaradt: Mekkai zarándoklat...ki ez a sok bólogató vakhívő?
NKF
Van itt lóvé dögivel! Igaz a kórház fűtés nélkül mert meghibásodott a keringető szivatyú!
leszholnapis
@csak úgy...: csak a szellemi árvizkárusultak hiszik hogy van...
LászlKovács
@leszholnapis: @leszholnapis: ...meg van akit lehet szidni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.