A recski sárlavina károsultjai nem részesülnek az Orbán Viktor által korábban ígért állami támogatásban, mivel a szakértői vizsgálatok szerint a lakhatóságot nem befolyásolta a katasztrófa.

Orbán Viktor megígérte, de ezt sem tartotta be – Mégsem jár az állami támogatás a recski károsultaknak

Fotó: RTL

Tavaly a nagy esőzések miatt kétszer is elöntötte a recski házakat a kormányközeli vállalkozó bányájából kiömlő törmelék és sár. Összesen 21 családot ért a devecseri iszapömléshez hasonló kár.

A helyi lakosok most az RTL Híradónak elmondták, hogy az utcákat és a házakat azóta megtisztították a sártól, de az 500 millió forintot nem kapták még meg, pedig azt korábban Orbán Viktor kormányrendeletben ígérte meg.

A Belügyminisztérium álláspontja szerint a tavaly nyári, kétszeri sárlavina nem okozott olyan körülményeket, amelyek a lakhatóságot érintették volna, így a támogatásra vonatkozó okirat kiadása nem történt meg.

A Bányafelügyelet korábbi vizsgálatai alapján a balesetért egyértelműen a bányacég felelős, és ennek következtében 21 család veszítette el otthonát. Jelenleg a Református Egyház és a Máltai Szeretetszolgálat cserelakásokat kínál az érintetteknek.

A helyzet továbbra is feszült, hiszen a károsultak még mindig várnak a segítségre, miközben a közösségi és egyházi szervezetek próbálnak megoldást találni a fedél nélkül maradt családok számára.

Forrás: hellovidek.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
"Ne azt figyeljétek amit mondok, hanem azt amit teszek!" (Orbán Viktor) Ma és minden egyes napján igazak a véletlenűl kiejtett szavai!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
mindenkit átbasznak és mindent ellopnak!
kereső
21 család-akiknek a "lakhatását nem befolyásolta az iszapömlés."- ezt a mérhetetlenül aljas, és cinikus választ nyögte ki magából a belügy. Már az is vérlázitó volt, hogy nem a vállalkozó a felelős a katasztrófáért, és az adófizetők viseljék a károkat a bűnös helyett, de ez már minden határon től megy. A kormány kiad egy kormányrendeletet- orbán viktor aláirásával, amely ezek szerint a nullával egyenlő. Mint az egész kormány.
SÍva
"Ne azt figyeljétek amit mondok, hanem azt amit teszek!" (Orbán Viktor) Ma és minden egyes napján igazak a véletlenűl kiejtett szavai!
Pusztai
vörösiszap milliárdjait is ellopta a geczi és csürhéje.
Horizont
Szegény kisemberek. Nem befolyásolta a lakhatásukat? Csak elöntötte a sár őket.
Micsoda egy rohadt szemetek. Bezzeg nekik mindenre van. Kiss Rigóról nem is beszélve.
21 családnak meg semmi nem jut? Remélem a pokolra jut a hatalom minden szereplője.
kakukkmadár
Kit érdekelnek a recski és úgy általában a magyar családok? Bezzeg a terror orosz áldozatai, oda rögvest nyomjuk a részvétet ezerrel! Az igazán fontos, hogy a kis kínaiak és a filippínók időben beérjenek az akkugyárakba. És persze a foci. Szotyolával.
Nessy
Egy félig elázott ház, minden javítás nélkül lakható! Szeretném ezt a "szakértőt" csak egy évre beköltöztetni egy ilyen házba családostól! De Orbánt is!!! Orbán ígérete = homok a szélben!
balos
@Nessy: Hát,hogy homokos-é azt nem tudom,de hogy a homokot lehet valamire használni az esetünkben magasabb értéket képvisel,mint a nemzethy nyilas csúti tömeggyilkos!
Nessy
@Nessy: Az elázott, tönkrement berendezésről ruhaneműről, stb. nem is szólva! Ha nem itthon történik, már több milliárdot küldtek volna másnap!
SÍva
@Pusztai: Bizony igaz! Erre írtam nem olyan rég, hogy csak és kizárólag személyesen vagyok hajlandó bármilyen adományt adni annak aki rászorul. Ami nincs lebetonozva ... mit is beszélek már ha le van azt is ellopják!
Nyírfa
Kedves recskiek, ha belépnétek a fideszbe, mindjárt csurranna-csöppenne abból a megígért összegből. No nem a méltó élethez, csak, hogy befogjátok a szátokat.
Amúgy , örüljetek, hogy még kaptok levegőt. És még adóznotok sem kell utána. Egyelőre.
Eladott Ország
Nem jár állami támogatás, mert huszi -tuszi Lala is érdekelt a beruzásában, illetve a közpénzek lenyúlásában, kevesebbet pedig nem akarnak lopni!
Maccska
Ez nagyon szép feladat lenne Magyar György ügyvéd úrnak.
Talán perelje be a hibázó céget.
Ne csak a börtöntöltelékeken nyerészkedjen.
justhpeter
Már az sem jó megoldás, ha a lakosság összeadja, hiszen a lakosság által összeadott vörösiszap pénzt sem a károsultak kapták meg.
Ezodabasz
O1G már annyi mindent megígért...aztán meggondolta magát. Nyugi emberek, senkit nem hagynak az út szélén aki a fideSS rezsim oszlopos tagja! Kolesztársak, vejkók, sógorok, komák, hawerok, fociultrák stb mind meg lesznek védve/támogatva! Csak épp a nép van magasról leszarva akikből élősködnek!
KisTehen
libsik ... ne keverjétek a szezont a fazonnal

ez nem kártérítés ... azt a cégből ügyvéddel kell kihajtani
Qqberci
@Maccska: Nyugi, cicamica, meglesz!...
Qqberci
@KisTehen: Ezexerint a tehénistállót nem vitte el az iszap... Öreg hiba...
Billibácsi
Köpcös ajánlja fel a károsultaknak Hatvanpusztát. Apunál van hely bőven.
verőce21
Ezek a házak és lakók az út szélén vannak..., nem hagyhatja ott őket a kormány...! Kapnak másik házat, folyamatban van, elhangzott a riportban is.
Itt akárhányszor is elöntheti még őket a sárlavina...!
Menőmanó
@Maccska: Eltaláltad macsek, akik nem nyugodtak bele a semmibe, hanem beleálltak a perbe, azokat Magyar György védi.
Maccska
@Menőmanó: Sima polgári per Az államnak ehhez semmi köze.
Hajrá.
Feller_Peti
Itt a nagy lehetőség!

Dollárbaloldali hazaárulók! CIA ügynökök!
Lehet menni a SorosGyuri Dollárokból adományozni.
Mutassa meg a baloldal, hogy ők a magyarok megmentői!
A lakosság érdekében cselekszenek.

Hajrá, libsik! Elő a pénztárcákat! Most igazán oda tehetitek magatokat, ne fázzanak az emberek!
Qqberci
@Feller_Peti: Kicsihuszár!

Az egyetlen adomány, ami valóban eljutott a rászorulókhoz, az a Soros alapítvány pénze volt, úgyhogy most pofa alapállás!!!
Feller_Peti
@Qqberci: Kicsihuszár, aranybuzikám!

"károsultak még mindig várnak a segítségre"

Tanulj meg szöveget értelmezni, mielőtt a felnőttek közé akarnál keveredni. Sehol sem jön be ez az ovis szinted már!
Aki Én
@Feller_Peti: te egy beteg ember vagy!
Ennyi.
Ezodabasz
@Feller_Peti: ma, 08:43 Mi az igazság Petike? Magyarország előre megy nem hátra??? Elmehetsz te a a jó büdös picsába!
Szegény Dzsoni és Árnika
Na jó, megyek vissza a háborúba, ott legalább biztonságba érzem magam.
rücsü41
Egyszóval a lakásban befolyó , beömlő sár lavina , a lakhatóságot nem akadályozó tényező, mert sárlavinában nyugodtan lehet az embereknek is lakni, hiszen a békák is ott élnek.Szerintem a ha a sárlavina következtében kára keletkezett a tulajdonosnak, a kárt a PTK szerint meg kell téríteni, ha csak nem Isten csapása okozta a kárt.Azt áéllítani pedig hogy a sárral elöntött lakóházban nem keletkezett kár akikor azt a sár elöntötte, az egy badarság , nem hiszem hogy van olyan szakértő aki ezt állítaná.A kormány ígéretének betartása érdekében már régen ügyvéd segítségét kellett volna kérni a károsultaknak, ekkor bizonyos hogy nyertek volna a károsultak.Tudom az államot nehezen pereli az ember, mert valahogy az a kényszerképzete hogy nem egyenlő felek állnak szemben a perben, de ezt csak akkor tudhatják meg az emberek ha beperelik az államot.
rücsü41
Na jó, segítek egy kicsit.Kártérítés nem azért jár valakink mert hogy a lakása lakhatatlanná vált vagy sem, hanem azért mert kár érte.A kárért a károkozója , azaz a bánya vállalat és tulajdonosa felel, a kárt nekik kellene megtéríteni, de mivel az állam kijelentette hogy segít a károsultakon ő is segíthet a károsultaknak.Az hogy károkozás történt, azt ország világ a tévék jóvoltából mindenki láthatta, és azt is megfigyelhettük, hogy a bánya vállalt teljesen lekopaszított a hegy tetejét és a sárlavina az esőtől azért folyhatott be a faluba.H a károkozója felszólításra nem téríti meg a kárt akkor egy jó ügyvéddel biztosan pert lehet nyerni, mert a kárt meg kell téríteni, ugyanis a kárt nem vis maior okozta, nem volt elháríthatatlan .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.