Vlagyimir Putyin ma a Roszatom-vezérével, Szergej Kirijenkóval találkozott Moszkvában a Reuters tudósítása szerint. Állítólag a megbeszélésen a paksi bővítés is szóba került, aminek kapcsán Putyin burkoltan üzenetet küldött Magyarországnak – írta a Portfolio.

Az orosz elnök így fogalmazott:

jó feltételeket és fejlett technológiát ajánlunk, így ha a partnert arra kényszerítik, hogy utasítsa vissza az együttműködést, ami bizonyára előfordulhat, akkor az káros lenne Magyarország nemzeti érdekeinek.

A Roszatom elnöke erre úgy reagált, hogy szerinte a magyar kormány nagyon határozottan ragaszkodik a szerződés teljesítéséhez. De kitért arra is, hogy a magyarokra "nyilvánvalóan nyomást gyakorolnak", és felidézte, mikor a Financial Times közölte, hogy az Európai Unió megállította a magyar kérést.

Kirijenkó arról is beszélt:

Megkaptuk a magyar kormánytól a megerősítést, hogy minden szerződés a projektek széles körében továbbra is érvényben van – a paksi atomerőmű bővítése, az üzemanyaggal való ellátása és a szolgáltatások is. (...) minden területen zajlik az együttműködés és a szerződés hatályba fog lépni.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@szandokan: Egy apró kicsi észrevétel. Már megint kirobbant az a ronda és soha nem csituló egoizmusod! " Az én technológiámat sem utasította vissza senki eddig..." Lehet, de áruld már el, ki a fenét érdekel a görcsösen hangoztatott saját ügyed?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Hamar rá fogtok jönni kedves fidesz fanok és jobbikos fanok, mit is jelent, ha egy országnak erővel diktálnak!
Persze, ahol nincs ész, ott csak az erőszakot ismerik, ezért féltek ti a szabadpiactól, mint a tűztől!
Ezért lesz az ország újra rab, akár negyven éve!
szandokan
@verum: Azért az "állítólag" még nem jelent tényeket. Ha mégis így volt, azt úgy kell értelmezni, hogy bolond lenne Magyarország egy fejlett technológiát visszautasítani, ami ráadásul még kedvezőbb is lehet hosszabb távon. Az én technológiámat sem utasította vissza senki eddig...
bakegya
A mi teknősünk azt hitte megfogta az ISTEN LÁBÁT-KESERVESEN FOGUNK MI MAGYAROK RÁDÖBBENNI-HOGY CSAKKK A PUTYIN LÁBÁT SZORONGATHATJA A VICCTOR!-a bunkók.
Csizmás Kond
@verum: Hát persze, ahol nincs ész ott bármit meg lehet etetni.
Nem Oroszország kötelezte vagy parancsolta Magyarországnak, hogy a paksi erőművet ő bővítse, viszont az unió volt az aki erőszakkal le akarja fújni az egészet...
...és ismételten persze hogy ahol nincs ész ott csak az ilyen baromságok tudnak előbújni valakiből.
bencemacska
Csak egy olyan szerződést kellene mutatni, amelyben az van elírva - és aláírva -, hogy az atomerőmű által termelt energiát betáplálhatjuk az európai egyesített hálózatba!
Anna Mária
@szandokan: A "te" technológiádat inkább ne is emlegesd. :)))
silber13
@szandokan: Egy apró kicsi észrevétel. Már megint kirobbant az a ronda és soha nem csituló egoizmusod! " Az én technológiámat sem utasította vissza senki eddig..." Lehet, de áruld már el, ki a fenét érdekel a görcsösen hangoztatott saját ügyed?
szandokan
@silber13: Kijött megint a cikk kapcsán, ami egy hatalmas blődség.
szandokan
@Anna Mária: Nyugi, már tudom, ki vagy. Innentől nem is csodálkozom semmin.
JAJMÁR
A Paks II. hitellel Mo. súlyosan fogva lesz a következő fél évszázadban. Az, hogy leírják "fejlett technológia" ugyan mire garancia? és mit jelent? Semmire se garancia és semmit se jelent. Az eladó dicséri a saját áruját.
Ma, a 21.században, a fejlett technológiát a megújuló energiaforrásokban kell keresni.
A Paks II. óriási ráfizetés lesz, akkor is, ha felépül, - mert a kutyának se kell majd már az az áram - és akkor is, ha csak a pénz fogy el bizonyos körök gazdagodására. Mert mi fogjuk megfizetni, és ülni fogunk egy atomtetőn, és egy hatalmas, kibővített atombombán!
(A csodás elnökünk meg környezettudatról beszél... na, ez se azt jelenti, amiről beszél.)
Ehhez aztán ész, az nem kell...
Vizual
Ha két gengszter összetalálkozik, akkor mi fizetünk...
Anna Mária
@szandokan: Dehogy tudod. Takarodj a francba.
szandokan
@Anna Mária: Ne legyél benne biztos. Nem te vagy az első.
EGO
Kimennek a bankok, s bejönnek a TANKOK!!!
verum
@Csizmás Kond: - ja Putyin szerint az ukránokkal is az a baj, hogy túl agresszíven védekeznek.
Negyven évig éppen eleget hallottam az ilyen "okos okfejtéseket".
Úgy látszik a történelem újra és újra ismétli önmagát.
Freewolf
Itt bizony Putyin volt a jó fiú és az EU az agresszor! Íme a "demokrácia" és "liberalizmus" valódi arca!
verum
@szandokan: - bolond lenne Magyarország egy elavulóban levő technológiát bevezetni, ami ráadásul eszméletlenül nagy és életveszélyes tartozásba döntené az országot. A kiszolgáltatottság nagyobb lenne, mint negyven éve!
levi
@silber13: Nem kell neki mident elhinni. Mármitn szandokánnak. Annyiszor bizonygatta már, hogy gazdag, és nagy ember, hogy az már nevetséges. Aki folyton ilyeneket írogat magáról, az tuti egy kis senki.
Mellesleg a cikkhez: Nehogy azt gondolja már valaki, hogy putyin nem ajánlotta fel orbánnak a reaktort. orbán a házikedvence -na nem kutyája, inkább patkánya- és putyinnak több beleszólása van a dolgokba mint gondolnánk. Mármint ezen a téren.
Más téren orbán csak egyszerűen meg akar felelni neki, ezért csinálja úgy a dolgokat, ahogy. Hiába na, a seggnyalás nem elég.
Nil
@szandokan: az atomtechnika nem fejlett és a kiégett fűtőelemek tárolása elég nagy probléma
no és aztán ott van Csernobil,Fukusima és mindaz amiről nem tudunk - csak az anyajegyek jelzik a bőrömön
Macskaszem
@Freewolf: Aranyom teljes tévúton jársz, mert csak 2 igen rossz fiú (enyhe kifejezés) összefogott, hogy kifacsarja belőlünk az utolsó szuflát, hogy a haveroknak legyen miből dőzsölni. Ez se nem demokrácia, se nem liberalizmus, hanem kőkemény kizsákmányolása a hülyére vett népnek. De te csak tapsoljál, és űzzed a pirézeket.
Csizmás Kond
@verum: Na látod ez a baj csak a hülyeségeket hallottad meg...valami fülbajod lehet...
Freewolf
Jó lenne, ha tudatosulna, hogy jelenleg az atomenergiának nincs alternatívája! Jelenleg jobban bízom az oroszokban, mint az USA-ban, vagy az EU-ban. A franciák kitől kértek engedélyt erőmű építésre, vagy csak nekünk kell ilyen! Ilyenek a harmadosztályú tagokkal való bánásmód elemei!
Freewolf
@Macskaszem: Tudod cicaokula, azért kötött szerződést, mert megteheti! Ő a miniszterelnök! Ezen hogy teszed túl magad nem tudom!
Macskaszem
@Freewolf: Egyelőre ez a baromarc a miniszterelnök, de nem tart ez örökké kiscsíra.
volvós
...úgy mellesleg a Forbesh szerint Putyin magánvagyona
200 milliárd USD , leírva: 200 000 000 000 USD...
lehet szorozni fanok a mai napi árfolyamon !!!
Freewolf
@Macskaszem: Biztos, hogy nem tart örökké, de még 2018. kinéz neki! Látod megtette, mert megteheti, te meg itt fújtatsz és a vérnyomásoddal küzdesz! Mond már meg, hogy mikor sértegettelek én? Neked sem kellene, mert akkor nem fogunk társalogni!
volvós
@szandokan: Azért várom nagyon, hogy melyik lesz az a cikk,
amihez nem ugy szólsz, hogy

" én gyáros vagyok, feltaláló, a munkásaimnak 200 ezer nettót fizetek, a gyerekeim magániskolába járnak, a feleségem mint pedagógus havi 250 ezret kap nettóba, Lexus kocsim van, és kurvára gazdag vagyok "

Ha valamihez hsz.-sz, kérlek egy picit fogd vissza magad, nem mindenki szeret ezt a stílust !!!Nekem ugyan nincs Lexusom, hanem 12 db
F40-es kamionom, és 15 db Volvo munkagépem, egy " kanalába " belefér mondjuk
3 Lexus,,,,,,viszont keményen dolgozom, és a munkatársaim szeretnek !!! Te is ezt elmondhatod Magadról ??? Mert itt már kezdenek " nem szeretni ", a régebbiek már jól ismernek... Ez csak egy jótanács !! Párszor jókat beszélgettünk ...
Sziszifusz
@Freewolf: 15:49
Látok ez a baj !
O.V. egyeztetés, konzultáció nélkül, személyesen dönt még azokban az ügyekben is melyek évtizedekre meghatározzák az ország jövőjét.
Macskaszem
@Freewolf: tényleg nem fogunk társalogni, mert agyatlan orbánnyaloncokkal nincs miről beszélni.
Mézike
@Csizmás Kond: Miért tiltották le?
Mézike
@Csizmás Kond: Ne vigyororogj cirmi! nem hallom! :-(
Csizmás Kond
@Mézike: ..te..nem én tíltottam le...érted ?
Csizmás Kond
@Mézike: Szerintem meg nem is letíltották csak egyszerűen nem közölték vagyis az ottani médiaizé nem adott engedélyt a közlésre...
simmering73
Ha nem úgy járjátok a csasztuskát, ahogy az orosz medve húzza, mentek a Gulágra.
lajospapa
A birodalom, az birodalom! Ha megépül Paks-II, azt meg is kell védeni. Lehet, hogy az osztrák határnál. Ha értitek...
kkalman
A világ boldogabbik felén vagy stagnálnak az atomerőmű építések, vagy leállították azokat, még mielőtt elkezdték volna építeni. Ami félig kész van, jó eséllyel soha nem készül el. Ezek figyelembevételével kellett volna eladósítani az országot az oroszoknak, úgy fél évszázadra.
energiaklub.hu/dl/kiadvanyok/az_atomenergia_eselyei.pdf
gurulohordo.blog.hu/2013/02/13/atomeromu-epites_lassu_es_gyors_gondolkodas
energiaklub.hu/sites/default/files/kiadvanyok/APno4.pdf
pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Aki Én
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
@szandokan: Maradjunk annyiban, hogyha lehet, NE dicsekedj a technologiaddal, mert en is tudom, hogy ki vagy...
karma1
Azonkivul, hogy elzarja a gazcsapot, mi egyebet tud megtenni Magyarorszaggal? (Foleg, amig Ma.o. az Unio es a NATO tagja?) Lerohan bennunket? Nem ad el nekunk tobb Matrjoska baba't?

Ezt most komolyan kerdeztem, mert ha van mas retorzio is, amit megtehet ellenunk, akkor orban sokkal nagyobb hazaarulo, mint eddig hittem!

Mi johet meg?
karma1
Amit putyin ur emleget, "jo feltetelek, modern technologia", - na , errol SENKI nem tud semmit Magyarorszagon, aki alairta vele ezt a szerzodest, az egyedul orban volt, aki annyit ert az atomtechnikahoz, mint lo a harangonteshez. Talan ha akkor valamilyen szakember velemenyet ELORE kikeri ez a csuti diszpapagaj, akkor ma nem lenne ennyire vedtelen nemcsak Magyarorszag, de meg a szukebb politikai vezetes sem.

vitya, ezt a balhet egyedul NEKED kell elvinni, ezt a lecsot te keverted, most edd is meg, amit foztel, de a magyar nepet most hagyd ki ebbol, es ne fizettesd meg vele a sajat hulyesegedet - MAR MEGINT!!!
mate03
@kkalman: Köszönöm ezt az írást! Ebben is mint sok másban egyetértünk!
szandokan
@pbalage: Sem görény nem vagyok, a komád meg végképp nem.
szandokan
@Aki Én: Szajkózd csak a hülyeségeidet. Egyébként meg ha annyira tudod ki vagyok, akkor azt is tudhatnád, hogy már nem én vezetem a gyárat, mert magánzóvá váltam teljesen, és most az időm is több, oda csak besegítek, ha elakadnak valamiben. Több időt akarok tölteni a családdal, ezért döntöttem így. Másrészt meg semmi olyat nem írtam, ami miatt ennyire nekem kellett volna esni, pláne nem sértegetni. Soha nem szerettem...
szandokan
@karma1: Nem te vagy az egyetlen, de szerintem most semmi különöset nem írtam.
szandokan
@levi: Nem is kell elhinni. Meg kell nézni.
szandokan
@Nil: Az atomtechnikának jelenleg nincs megfelelő alternatívája, de dolgozom rajta:-)) (Csak azért is a többség kedvéért).
szandokan
@volvós: Tudom, már említetted a Volvóidat, meg azt is, hogy nyugdíjas vagy, habár a kettő nem feltétlen üti egymást. Odakívánkozott a végére, és a cikkhez kapcsolódott a hozzászólásom. Igen, néha társalogtunk jókat, de te meg minden cikknél egyből a Fideszt mocskolod, még ott is, ahol ez nem indokolt. Ez se sokkal jobb.
volvós
@szandokan: 10:06

Ha a fideszt " mocskolom " csak azt akarom elérni, hogy változtassanak a
politikájukon, és ne rabolják ki a kincstárat, nem csak a haverok, a család, a vö, a " mészárosokból " áll az ORSZÀG, amit ugy hivunk, hogy MAGYARORSZÀG... Sok sok
értelmiségi és munkás, valamint paraszt családok váltak földönfutóvá, és nem
a saját hibájukból. Én csak azt szeretném, hogy ujra élhetö legyen ez a NÉP, az ORSZÀG !
Nem hiszem, hogy rosszat akarok, csak ki kell nyitni a szemüket az elkeseredett EMBEREKNEK...Azt hiszem , a bün és a rablás elkövetöi 90 %-ban fideszesek,
kormánypárti " megélhetési politikusok " Gondolkozz ezen, és lásd be, hogy a
stilusod nem tetszik sok kommentelönek, és kifakadnak belölük az érzelmek.
Hogy Te gazdag vagy, ezen az oldalon nem kivánatos bejelentés, az a magánügyed.
Kicsi szerénységet és alázatot kérünk Töled !!
karma1
@szandokan: Lehet, hogy nem elavult, de van ennel veszelytelenebb is...:o)) Ha Csernobilra, Fukusimara gondolsz, es a meg mindig nem megnyugtatoan elhelyezett kiegett futoelemekre, akkor nagyobb a veszely, es hosszutavon tobbet kell kolteni a biztonsagi berendezesekre, biztonsagos atomtemetokre, mintha pl. egy napelemrol, vagy windmill-rol, szelmalomrol lenne szo. Errefele elfogadtak az emberek, hogy meg tevedesbol sem epitenenek atomeromuvet, hiaba volna ra alkalmas hely, de annyira kiszamithatatlanul reng a fold, hogy nem eri meg a kockazatot. Maradnak a vizieromuvek, mostanaban mar a szelmalmok es a maganhaztartasokban az allam altal 50 %-ig tamogatott napelemek a tetore szerelve.
Vallalkoo vagy, ne mondd, hogy nem lenne erdemes egy napelem-gyarto uzemet felszerelni, elinditani. Sztem tobbezer embernek adnanak munkat ezzel, kornyezetkimelo lenne, es nagyon gazdasagos. Igaz, akkor nem lehetne mellet verni rezsicsokkentes ugyben, de az mar politika...:o)
Aki Én
@volvós: 10:23 Még annyit hozzátennék, hogy valószínűleg nem a fidesznek köszönheti a jólétét, így végképp nem értem a vakságát. Egy korrektebb kormánnyal a becsületes embereknek nem lenne rosszabb a helyzetük, de a középrétegnek több juthatna a becsületes munka után. Gyakorlatilag a kis ,,klikk" az eu-tól kapott pénzből és a befizetett adóból hord haza súlyos milliárdokat. Meg olyan egyéb pénzeket, amik a tömegek és az ország javát, fejlődését kellene, hogy szolgálják. Ettől nem menne rosszabbul a menő vállalkozóknak sem, sőt. Gyakorlatilag minden vállalkozást az tart életben, ha van az embereknél pénz.
szandokan
@karma1: A napelem csak akkor jó, ha süt a nap, a szélerőmű meg ha van szél. Amennyiben ezek csak részben teljesülnek, máris baj van.
szandokan
@Aki Én: Az utolsó mondatoddal egyetértek, de a mi piacaink 90 % - ban a nyugati országokból valók, tehát az itteni piac nem igazán befolyásoló tényező. Egyébként meg nem vagyok vak, csak részben elfogult, és tudod én vagyok az a kommentelő, aki azonnal hiteltelenné válik, ha bírálja a Fideszt csak egy kicsit is. Olyankor vagy azt mondják hazudok, vagy csak lájkokat akarok szerezni:-) Nekem maradnom kell annak, aki vagyok, csak kicsit visszafogottabban.
szandokan
@volvós: Nézd, azt elismerem, elég egoista módon nyilvánulok meg sokszor, ezen igyekszem változtatni. Viszont azt nem fogom soha megérteni, hogy egy olyan ember is, mint te, aki a munkájával magasra jutott, miért elégedetlenkedik folyton, miért biztos abban, hogy a lecsúszott réteg a Fidesz miatt van, holott nagy részük már évtizedek óta az. Nagyon sokan voltak szegénye emberek eddig is, és nem csak nálunk, ez társadalmi probléma, ahol az egyén is nagyon sok esetben hibás. Vajon engem, téged, és még sokunkat miért nem tudott egy kormány sem tönkretenni? Talán értünk valamihez nagyon, ami nem kormányfüggő? Nem siránkoztunk soha, hanem tetteket hajtottunk végre? Ha gondjaink voltak, megoldottuk, és nem mástól vártuk a megoldást? Vajon ezekbe miért nem gondolnak bele sokan? Egyszerűbb minden rosszat, ami velünk történik a másik nyakába varrni, de én nem ezt a hitet vallom.
karma1
@szandokan: Itt mindkettobol rengeteg van, sot, a szelbol kicsit tul sok is...:o)) Tudtad, hogy Uj-Zeland folott mozognak a felhok a leggyorsabban a vilagon? Ezert aztan 5 percenkent tud az idojaras valtozni...:o))
szandokan
@karma1: Azt hiszem, Magyarország a fő szempont, és nem Új-Zéland...Engem az az ország érdekel elsősorban, amelyikben élek, és itt nem alkalmas az időjárás arra, hogy kiválthassa maradéktalanul az atomot.
karma1
@szandokan: Azert azt megmagyarazhatnad nekem, hogy ahogy kozeledunk a hegyeshalmi hatar fele, azon a reszen Magyarorszagnak megeri a rengeteg szelmalom, es ahogy aterunk Parndorfba, ott meg jobban megerheti, vagyis azt hiszem, semmi problema a szelenergiaval otthon, csakhat talan abbol nem lehet eleget visszajuttatni a feneketlen zsebekbe,...
szandokan
@karma1: Olaj terén még azt mondanám, igazad van, ott hatalmasak az üzleti érdekek, de itt szerintem nem ez a lényeg.
levi
@szandokan: :D na most mutasd meg ...
kkalman
@szandokan: Nem tudok Veled egyetérteni abban, hogy miért nem jó nekünk a nap és szélerőmű. Az indoklásod olyan L. Simonosra sikerült. A szél és naperőművek által termelt áramot tárolni is lehet, erre találták ki az akkumulátort. Majd ha nem fúj a szél, nem süt a nap, akkor egy másik találmány, az inverter segítségével váltóáramot lehet az egyenáramból csinálni. Így az az érvelés, hogy Magyarországnak éjjel is, meg szélcsendben is kell az áram, ezért nem megfelelő a nap és szélerőmű, nettó hülyeség, és nagyfokú hozzá nem értést feltételez a kijelentőjéről. Vagy azt, hogy az illető valamiért érdekelt az atombizniszben.
szandokan
@kkalman: Már elnézést: A Föld felszínére eső napenergia töredéke is ellátná jelenleg az egész emberiséget energiával, ez egy tény, méghozzá egy nagyon szép tény. Ettől függetlenül nem érv a Napenergia mellett. Ennyi erővel érvelhetnék úgy az atomenergia mellett, hogy egy kiskanál homokban van annyi magenergia (kötések, satöbbi), ami ellát egy várost, sőt, még több is. Ez így egy jól hangzó, de értelmetlen megállapítás. A napelemek hatásfoka rossz, az élettartamuk rövid, az előállításuk erősen környezetszennyező, roppant drágák, továbbá csak egyenáramot tudnak előállítani, ami a további bonyolultsághoz vezet. A napenergia tízszer olyan drága, mint az atom (120-160 Ft per kWh), ha nem lenne kötelező átvétel nem vennék át sehol. Sem Ausztriában, sem Németországban.
Az egyéb, alternatív napenergia kiaknázások nem hangzanak rosszul (tükrök segítségével vízforralás, vagy nekem az ausztrál modell nagyon tetszik, a lefóliázott földfelszínnel és a középen emelt kéménnyel, benne turbinával), de egyelőre nem elég kiforrottak, plusz amúgy sem valószínű, hogy ezen az éghajlaton nyereségesek lennének. Ezeket a rendszereket nem véletlenül sivatagos helyeken telepítik, ahol nagyon magas a napsütéses órák száma és nagy a napállandó (Arizona, Ausztália sivatagos vidékei). Egy olyan országban, ahol ~6 hónap télies, csapadékos, felhős időjárás van, kár ezzel próbálkozni.
A szélenergia valóban jó dolog. Még mindig drágábban termel, mint a fosszilis erőművek, viszont környezetbarát, és nem annyival drágább, mint például a napenergia. Azért megjegyzendő, hogy a kötelező átvétel nélkül a szélenergia is menne a kukába, de még mindig a legjobb a megújulók közül. Szintén nem hosszú a túlélése, drága a leszerelése, bonyolult a kiépítése, de még mindig a legjobb megújuló. Valóban jelentős szélenergia potenciál van a Kisalföldben.
szandokan
@karma1: Amit kkalmanhoz írtam, neked is szól.
szandokan
@levi: Rendben, megmutatom, csak neked, csak itt...
gfl
.. Igen, alapjában ez a helyzet - 1990-ben már nagyon örültünk volna, ha MÁR AKKOR beléphettünk volna az Unióba.(Akkor még EG volt) - most meg többen azt hiszik, az ország "egyedül" (vagy keleti hozzáállással..) elöbbre jut..Se az EU se Oroszország "jótékonysági egylet" - és a demokrácia (nyugati) csak jobb mint a demokrácia(keleti..) -nem? A jelenlegi nyugati demokrácia alapja az, hogy nem az állam irányit, hanem a munkahely. A beruházások a nagy vállalatoktól jönnek - és ha nem, akkor nem a nyugati "állam" a hibás. A keleti (orosz, kinai)nagy beruházások viszont az "állam" - vagyis az államfök döntése vagy hozzájárulása mellett/után történnek. /Ahogy régebben mondtuk- "politikai" döntések után..- ez az, ami a nyugati EU-ban nem megy - se Hollande, se Merkel nem "szól oda", hogy a BMW vagy a Shell vagy akár a Mercedes ide vagy oda ruházzon be.
Nil
nem keresem meg a választ az írásomra - kezd elegem lenni ebből az új rendszerből
70 vagy még több kommentből keressem meg a rám vonatkozót
vicces

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.