Barack Obama az amerikai nép nevében kifejezte jókívánságait augusztus 20. alkalmából Áder János köztársasági elnöknek és a magyar népnek, az amerikai elnök a levélben a demokrácia és a szabadság védelmére hívta fel a figyelmet.

A budapesti amerikai nagykövetség által továbbított levélben Obama felidézte: a magyar államalapítás ünnepén arra emlékeznek, hogy több mint ezer évvel ezelőtt Szent István király sikeresen Európa részévé tette Magyarországot, ami igazi történelmi teljesítmény.

"Ezen a napon az Egyesült Államok és Magyarország közötti jelentős kapcsolatot ünnepeljük, rendíthetetlen szövetségesünket és értékes partnerünket" – fogalmazott az amerikai elnök. Hangsúlyozta: e kapcsolatot, amelynek alapja a demokrácia melletti elkötelezettség, erősebbé teszi a gazdasági együttműködés és a közös szándék a biztonság megteremtésére Irakban, Afganisztánban és a Balkánon.

A transzatlanti család tagjaiként "folyamatosan igyekeznünk kell fenntartani azokat az alapvető elveket és értékeket, amelyeken a demokrácia és a szabadság alapszik" – emelte ki Obama. Az amerikai elnök emlékeztetett az olyan – az államnak és a társadalomnak fontos – elvek és intézmények melletti elkötelezettség jelentőségére is, mint amilyen a jogállamiság, a tolerancia, valamint a fékek és egyensúlyok rendszere. Ez az elkötelezettség nemcsak "a már így is erős kétoldalú kapcsolatunkat, hanem a NATO-szövetséget is" erősebbé teszi – mutatott rá Barack Obama.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@36: a rezervátumban élő indiánoknak nem kell adót fizetniük és a közszolgáltatásokat is ingyen biztosítják nekik, mert ők az őslakosok.
Úgyhogy ennek fejében be is vannak makizva egész nap.
Láttam, na.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
@bakegya: Igen, mert egy nemzeti ünnep alkalmából nem szokás a diplomáciában demokráciát, jogállamiságot, toleranciát, szövetségest, Irakot, Afganisztánt említeni.
Ez egy figyelemfelhívás volt Obama részéről, hogy hol lenne a helyünk!
verőce21
A magyaroknak üzent, mert az integráció nagyon komoly feladat egy olyan országban, ahol a kisebbség lassan túlszaporodja a "bennszülötteket".
emerencia
"folyamatosan igyekeznünk kell fenntartani azokat az alapvető elveket és értékeket, amelyeken a demokrácia és a szabadság alapszik"

Tisztelt Elnök Úr!

Sajnos nem rajtunk, mezei állampolgárokon múlik, hogy ezen elvek és értékek hazánkban egyre többször sérülnek. A mindennapi életünkben nagyon sokan szenvedünk emiatt. Mégis többen úgy gondoljuk, hogy a liberális demokrácia az egyetlen helyes út országunk és a lakosságunk számára a boldoguláshoz.

Köszönjük a jókívánságait.

Tisztelettel: egy bennszülött magyar állampolgár
36
Inkább kövessék meg a rezervátumokban élő indiánokat.
Ha már államalapításról van szó.
emerencia
@verőce21: Nem ez a probléma, hanem az, hogy mindkettőből egyre többen vannak akik kilátástalannak látják az életüket Magyarországon.
verőce21
@emerencia: (15:29) Az, hogy óbégatsz munkáért nem old meg semmit.
Ha se az államtól se a piaci munkaadóktól nem kapsz munkát, csinálj magadnak.
Alapíthatsz céget bármikor, és másoknak is adhatsz munkát.
emerencia
@verőce21: Egy szót sem szóltam a munkáról, főleg nem "óbégattam". A kilátástalanság egy jóval összetettebb probléma.
verőce21
@emerencia: Csak mint egy "kifosztott versenyszférás alkalmazott"-ra gondoltam rád.
Ticsi
Mivan Barack szervezed a szövetségeseket? Magad mellett akarod tudni a magyarokat is?
Tartasz a Putyinbától igaz?
emerencia
@verőce21: Ok. Gondolhatsz több milliónkra. Nemcsak a versenyszférából.
bakegya
@F_Viktor: így agogy mondod-nyilvánvaló.
bakegya
@verőce21: nem sok fogalmad van neked arról milyen nyegle,felelőtlen tanácsokat osztogatni jársz ide és még csakkk véletlenül sem a témát kísérő mondandód osztod meg az itt jelen lévő véleményüket őszintén megfogalmazókkal.
picike
Boldog Ünnepet kivánok mindenkinek köszönöm a szép üdvüzletet és viszont jó kivánságaim a szabadság az erők egyesitése. egy a célunk a békességben élni minden népekkel
ami nagyon nagyon fontos.
amaramaistanna
@36: El vagy maradva. Már régen megkövették őket.De itt és most Orbánékról és a demokrácia általuk történt megtiprásáról van szó.
pbalage
@36: a rezervátumban élő indiánoknak nem kell adót fizetniük és a közszolgáltatásokat is ingyen biztosítják nekik, mert ők az őslakosok.
Úgyhogy ennek fejében be is vannak makizva egész nap.
Láttam, na.
36
@pbalage: Köszönöm. Megint tanultam.
Ticsi
@pbalage: "be is vannak makizva egész nap" :)))))))
Ez nagyon nagy.
Zsoel
@pbalage: Mi az, hogy be vannak makizva?
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
@pbalage: Írod:
"Úgyhogy ennek fejében be is vannak makizva egész nap."

Na ja...
Aki még nem kért bocsánatot, az éppen a magyar kormány. Mert bűnünk az volt/van!
levi
Lehet figyelmeztetés volt, hogy ha nem lesz sürgősen demokrácia az országban, akkor majd ők csinálnak a B52esekkel...
pbalage
@Zsoel: ha lecseréled az avatarodat, elárulom.
kkalman
@levi: ma, 23:16 Az a legrosszabb demokrácia csinálás. Láthatjuk az eredményét a határainkon. A menekültek nagy része olyan országból érkezik, ahol a jó öreg Uncle Sam a B52-k tucatjaival állította helyre a demokráciát. Úgyhogy ebből a fajta demokrácia csinálásból inkább nem kérek.
Desischado
@F_Viktor: Én is így látom. Az Elnök úr diplomáciai nyelven üzent az orbán bandának, hogy jó lenne ha a demokráciát részesítenék előnyben! Elég szégyen, hogy már megint kaptunk egy diplomáciai sallert!
bundi
@verőce21: "z, hogy óbégatsz munkáért nem old meg semmit.
Ha se az államtól se a piaci munkaadóktól nem kapsz munkát, csinálj magadnak.
Alapíthatsz céget bármikor, és másoknak is adhatsz munkát."
arany bogár...aszt hiszem nagyon elszálltál magadtól...de tudod a nagyobb gond lassan, hogy hiába lenne munka...már csak a képzetlenek maradtak ott...például...unokatesóm résztulajdonos egy fejvadász cégben...a gondjaik egyre nagyobb része az, hogy képzett embereket találjanak a megbízóiknak...
de itt egy mai cikk erről is...
hvg.hu/kkv/20150819_A_hentesek_mar_leleptek_a_mozdonyvezetok
bundi
@F_Viktor: nekem néhány éve még jólmenő építőipari vállalkozóként mutatta be magát aki már 2012-ben tisztán érezte az építőipar fellendülését...mi az hogy rokkantnyugger...egy világ omlott össze bennem...hát már egy fideszesben sem lehet bízni?...
fekete
Uzengethetnek! Csak legyen valaki aki meghalgasa!
bakegya
Na,...most ,most vagy soha,fidess barik, teknősötöknek indulni kell az újvilág meghódítására...nehogy még a vágén egy vizesárok alján találjuk!
Zsoel
@pbalage: Kösz, hogy a kérdésemre válaszoltál. Nem tudom, mi bajod a profilképemmel, de felejtsd el, hogy lecserélem, meg azt is, hogy megszólítottalak.
emerencia
@bundi: Nagyon jól tetted, hogy belinkelted ezt a cikket, köszönöm.

Így legalább van alkalmam felhívni a figyelmet arra, hogy ez egyáltalán nem új jelenség. Az utóbbi évtizedekben is voltak hagyományai a hozzá nem értő dolgozók alkalmazásának.. Az én cégemnél pl.gyakran előfordul, hogy nem szakmabeli vagy legalább szakma közeli képesítéssel/gyakorlattal rendelkező embert alkalmaznak és még kiváló dolgozót is csinálnak belőle vagy irodai, vezetői munkát kap. Ez akkor is így működött, amikor még tobzódtak a jelentkezőkben, sőt előfordult, hogy a jó dolgozó, végzettséggel rendelkező kollégát leépítették és a valakinek a valakije került képzetlenül a helyébe. Döntéshozóink olyan súlyos mértékben lenézik a munkánkat, hogy úgy gondolják, bárki el tudja végezni. (Hallottam már más szakmában, szakterületen dolgozókat is panaszkodni emiatt.) A felsőbb vezetők szerint minden rendben van ezzel mert így könnyen befolyásolható, jól megfizetett mamelukokkal lehet tovább törni le a béreket és ellenállás nélkül rontani a munkakörülményeket. Csak mi, a frontvonalban dolgozók érezzük ennek a negatív hatásait nemcsak a saját sorsunkra, hanem a vállalatunk bevételeire is. Sokaknak többek között ettől is lett tele a hócipője és mentek el nyugatra.
eszegfu
@Zsoel: 7:49 Talán, hogy "serkentő szereket" szednek, szivnak...ez a makizás.
Zsoel
@eszegfu: Én is arra gondoltam, de azért érdekelt volna. Normálisan feltett kérdésemre normális választ szerettem volna kapni.
Papuska1
Visszatérve a cikkre én erősen mosolygok a demokrácia felhívásaikon. Egy ország, ahol nem közvetlen választáson, csak azok, akik előre regisztráltak, választhatnak két olyan között, akik , akármelyiküket választják, szinte ugyanazt csinálják, az országban élő többségnek (az USA-ban a spanyol ajkúak vannak már többségben) nincs szinte semmilyen képviseletük. Az erőszakolt, az adott közegben nem működő erőszakos "demokrácia törekvéseik" az egész világot veszélyeztetik, milliókat tesznek menekültté, és áttétesen őrülteket juttatnak hatalomhoz. A saját választásaik igazából egy nagy, előre megrendezett színjáték tudatosan koreografált, népbutító játéka csupán. Bizonyos családok, bizonyos körök és hatalmas pénzek mozognak. Ide bejutni lehetetlen a kívülállónak. Az egész a "kenyeret és cirkuszt az embereknek" elv szerint működik, de ők próbálják exportálni a demokráciát? Na ez elfogadhatatlan számomra, és döbbenetes, hogy hogy lehet így milliókat manipulálni!
magyarbakancs
Az USA demokráciája semit mondó.
Mindenkire ráerőlteti a nézeteit és ha nem sikerül akkor katonailag erővel hajtja végre.
Az sem megy ott hagyja a szart és majd meg oldódik magától.
Lásd Irak,Afganisztán.
Most meg Európa issza a levét.
Világ csendőrét játssza mindenhol provokál és uszít.
Hari
Orbánék BARACK-ot kaptak a fejükre.
eszegfu
@Zsoel: 9:49 Igazad van, de szerintem pbalae viccelődött. Én igy fogtam fel, Neked is igy kellett volna tenned...
Zsoel
@eszegfu: Sajnos ma nem a humorosabbik köntösömet öltöttem magamra, ez egy ilyen nap.
eszegfu
@Zsoel: Ilyen bizony megesik jó párszor az emberrel... Annyi baj van mindenhol, hogy ilyen kis "szurka-piszkát" nem kell a lelkedre venni. Én már rég "kiirtam" volna magam innen, ha megsértődtem volna a hsz-ken. Na nem osztom az eszemet tovább, de békélj meg ezzel a helyzettel!
Zsoel
@eszegfu: Megnyugtatlak, nem szoktam a lelkemre venni a szurka-piszkát. :)
kopeba
Az amcsik a világ legundorítóbb nemzete ha lehet annak nevezni, az ő demokráciájukról a kereszténység tűzzel vassal történt terjesztése jut eszembe , akinek nem tetszik azt lelövik. Csak a demokrácia nem működik minden országban , lásd Magyarország.
Tényfeltáró
@kopeba: Ma itt már semmi sem működik, csak van, éppen hogy.
fekete
Igazad van hozaszolo (kopeba) .Aszt nem is emlitve,hogy az egesz vilagot le halgatta,kik ha igaz (baratok) es megis nyal nekik sok orszag!
Lepényleső
Nekünk rendíthetetlen szövetségesünk már volt egy-kettő. Egynéhány nem jól jött ki belőle,
de mi sohasem. Obama-nak legalább a XX.-ik szdi. történelmünkből felolvashattak volna.
varirmag
Az ilyen barátoktól mentsen meg az ég bennünket !
A világ csendőrével csak kényszerből lehet "barátkozni".
Papuska1
Őszintén örülök neki, hogy azért van, amiben hasonló a véleményünk. Nem volna baj, ha több ilyet találnánk, hiszen sokkal jobb és könnyebb az azonosságok, mintsem a különbségek alapján közösen előre jutni. Azért egy kis vitát talán kivált az a véleményem, hogy a politikában akkor lehet "működtetni" a demokráciát, ha a más véleményen lévők is képesek összefogni, és reális alternatívát adni. Én ilyet sajnos kis hazánkban nem látok. Az, hogy néhányan valamiért gyűlölik Orbán Viktort, az még nem közös platform, mert itt véget ér a jövőkép alkotása, és a baloldalon két ember háromféle megoldásban látja a jövő útját, illetve néhányan, minden reális alap nélkül egy "kifényesített" múltat sírnak vissza, amire semmi esély nincs. Kivel küzdenének meg az Orbáni eszmevilág demokratái??? Mert erre még utalást sem olvastam a kemény ostorozásaim között!
verőce21
@F_Viktor: (21:44) Hogy a rákba jutottál el erre a fórumra ilyen intellektuális deficittel?
Freewolf
Mi pedig azt üzenjük neki: Irak, Afganisztán, Iszlám Állam, Quantanamo, Izrael.
Lenne min törnie azt a demokratikus agyát!
fekete
Aszt sem tudjak,hogy hol van MO! Hisz 56-tol egesz 91 ig nem talaltak.Csak mikor bombazni
kelett a Szerbeket MO-bol.Buszkek vagyunk ra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.