Évente több mint 10 milliárdot költ a kormány azokra az ukrán nyugdíjasokra, akik Magyarországról kapnak nyugdíjt. Ehhez csak egy magyarországi lakcím kell, 2010 óta pedig megháromszorozódott a magyar nyugdíjat kapó ukránok száma.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Rétvári azt írja, a kifizetések jogalapja egy 1962-es magyar-szovjet egyezmény, amely azonban elavult, de egyelőre nem sikerült megállapodni az újról.
Mi van??, hogy a rosseb essen belétek, hogy erre nem volt időtök, nincs is már ilyen, hogy szovjet!!! Nem kell ehelyett semmi, el kell törölni a francba. Normålis országban ilyen nem fordulhatna elő csak itt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Mi pedig ideszületett, egész életében minden megkeresett pénzéből a hazájának adózott belmagyarok, öregen is azért dolgozunk, hogy idegen ország állampolgárainak megkeressük azt a nyugdíjat, melyért ők EGY FILLÉR adót, járulékot nem fizettek be ebben az országban.
lampa laz
Rétvári azt írja, a kifizetések jogalapja egy 1962-es magyar-szovjet egyezmény, amely azonban elavult, de egyelőre nem sikerült megállapodni az újról.
Mi van??, hogy a rosseb essen belétek, hogy erre nem volt időtök, nincs is már ilyen, hogy szovjet!!! Nem kell ehelyett semmi, el kell törölni a francba. Normålis országban ilyen nem fordulhatna elő csak itt.
karma1
B+, hat Szovjetunio mar nincs is!!! Az utodallamnak ezugyben ujra kellett vizsgalnia ezt is. Nana, persze, hogy ezt nem fogja Oroszorszag forszirozni, hulye lenne.

Ecceru a dolog: tessek elovenni azt a 62-es torvenyt, es minden reszleteben alaposan megvizsgalni, es felmondani, meg akkor is, ha egyszeri karterites jarna a mar meglevo nyugdijasoknak, ezzel megszunnenek az ujonnan jelentkezok - nem volna helye a kerelmuknek - es a mostaniak is szepen visszatakarodnanak oda, ahol egyebkent is laknak...\

Kulonben meg kerdezzek meg azt a szep embert, a sesztakot, aki kepes volt 2 kisvardai cimre 700 vallalkozast bejegyezni, na meg azt a fideszes ugyintezot is, aki minden uj kettos allampolgarnak megsugta, hogy nem lesz gond a szavazasnal, ne izguljanak, csak iratkozzanak fel a szavazolistara is, o meg majd gondoskodik a magyarorszagi lakcimrol...
karma1
@lampa laz: Ja, erre bezzeg nincs ido, nincs keresgelo bizottsag, legalabb 5 megbizott allamtitkarral, 200 fos alajuk tartozo kozalkalmazottal, irodai dolgozoval, akiknek persze jo , modern, meregdraga belvasori iroda es irodafelszereles jarna, millios havifizetessel, legutolso online gepekkel felszerelve...

Kapjak be...
emerencia
@karma1: "A Bajnai-kormány az Ukrajnával kötött egyezmény felmondását letárgyalta, ám a Fidesz kormánynál az ügy a süllyesztőbe került"
hvg.hu/gazdasag/20140327_Figyelo_Magyarorszagrol_kapnak_nyugdijat
Szókrakész
"Kulonben meg kerdezzek meg azt a szep embert, a sesztakot, aki kepes volt 2 kisvardai cimre 700 vallalkozast bejegyezni, "

Sok jó ember kis helyen is elfér.
Szókrakész
@karma1: "Kulonben meg kerdezzek meg azt a szep embert, a sesztakot, aki kepes volt 2 kisvardai cimre 700 vallalkozast bejegyezni, "

Ott mekkora lökdösődés lehet délben a kantinban, vagy reggel a parkolóhelyekért.
lampa laz
@karma1: én azt is vizagålnám és büntetném aki itteni lakcímet ad, mert ez már üzérkedés.
Nem tudom a svájciak mennyire örülnének egy ilyen magyar akciónak.
1magyar
Igen? Ukránok kaphatnak nyugdíjat szolgálati idő nélkül? Az itt dolgozó magyar meg ha egy nap hiányzik még nem kapja meg?
karma1
@emerencia: Mindig tudtam, hogy a Gyurcsany-Bajnai miatt tartunk itt...:o))))))) (Tudod, hogy hulyulok, ugye? Hat kb. ennyire fontos az emberek penze, adoja orbannak, ekkora ivben sz2rja le, mire megy ki a penz.)

Azert van mas megjegyzesem is ehhez a nyugdij-dologhoz:
En 28 evig adoztam, TB-ztem, fizettem mindent az allamnak, de en mit kapok majd 4 ev mulva vissza?
Es szerintem nagyon sok embernek, akik elhagytak az orszagot, a befizetett nyugdijjarulekuk szepen le lesz nyelve az orban kormany altal.

Ha kiszamitom a 2-szeri atvaltast, az utalasi dijat, esetleges magyarorszagi levonasokat, akkor talan par szaz forintnak megfelelo osszeget kapnek kezhez, azert viszont nem erdemes nekikezdeni a papirmunkanak, mert arra is mindenfele egyszeri illeteket kell fizetni, es a vege eleg ketes lenne, nemcsak nekem, hanem azoknak is, akik 26 eve a valtaskor kenyszervallalkozokka valtak. Rengeteg munkahely szunt meg (Csepel Muvek, MOM, Chinoin, meg egy csomo nagyvallalat, utodceg nelkul. Kb ezzel egyidoben megszunt a barna munkakonyv is, amiben vilagosan nyomonkovetheto volt az emberek munkaltatoi, mettol meddig hol es mennyiert dolgoztunk... Azota egy vesszofutas otthon osszeszedegetni a munkaban toltott idot...
Levendula
Kedves kommentelő társaim!
Ne sajnáljátok szegény öreg ukránoktól a magyarok által megtermelt pénzt, mert jön az enslaved-entero-lexus-gábor-mucsi és irigynek nevez benneteket!
karma1
@Szókrakész: Latom, Te is piszkosul vizualis vagy...:o))))
Szókrakész
@karma1: Én már csak azért is kérném.
Ne higgyék azt, hogy kizavarnak millió embert és a nyugdíj letudva.
Szókrakész
@karma1: Én nagyon.
Sokszor az is a bajom.
zöldszem
De az 1 294 bevándorló, akik után még fizetnek is, az ellen harcolnak!
karma1
@Szókrakész: En nem banom a vizualitast: rengetegszer segitett ki a - sokszor remelnytelennek tuno - helyzetbol az eletem soran...:O))) Mert a vege nalam mindig rohoges...:o)))

Csak elkepzelem pl. hogy valamelyik golyofeju - egyszerusitsuk: G ("gusztustalan") kovacs szovivo mekeg-makog-habonyozik a mikrofon elott, aztan szepen kisetal a sajat sajtotajekoztatojarol... Ilyenkor en elkepzelem, hogy az idegessegtol liftezik a gyomra (esetleg az epuletes hazugsagoktol is - na meg kulonben is savanyu gyomorbeteg kinezete van ) es latom, hogy nagyon foszolog, izeg-mozog emiatt , es elkepzelem, hogy ilyenkor egy icipici kakaoscsik belecsusszan a pipaszar laban levo boxergatyojaba, amit a Mamaja vett neki, es vicces feliratkent az van rairva, hogy "szexy vagyok", es amikor kirohan a terembol, akkor egyenesen rohan megnezni, hogy mennyire karosodott a nacija...

Es ekkor mar csak rohogni lehet a szerencsetlenen, aki megprobalkozik a lehetetlennel: kedvere tenni piszkosul a vezirnek, es lehetoleg meguszni a zaptojast a hallgatok soraibol...
Es akin IGY es EZERT nevetek, azt mar semmibe veszem, nem ellenfel, nem kell vele szamolni... A diktatorok nem veletlenul nem turik maguk korul a nevetest, vidamsagot,...
(Koltai Robert isteni szerepe, az Illetekes Elvtars mondja: "En ertem a trefat, csak nem szeretem...")
karma1
@zöldszem: Na igen,... Biztos azert, mert ok "mas kulturajuak"... (Marmint a menekultek)...
dr. prédikátor
A magyar nyugdíjasnak meg 0.2% os nyugdíjemelés igaz? geci fütyiszes banda!!!A szemét k...va anyátokat!!!
1magyar
Gyurcsánynak ezzel kellene foglalkozni nem a muszlimokkal!
Szókrakész
@karma1: Engem csak gátolt.

Pont ezért utasítottam el, mondtam le minden randit a világ szépségkirálynőivel, hollywoodi filmcsillakokkal, mert elképzeltem őket egy One Night Stand után másnap a WC-n.
karma1
@1magyar: Hidd el, Gyurcsany dolgozik ezen, de ellenzekben semmit nem tehet: ha orban nem tuzi napirendre azt a kerdest, amit Bajnai mar 2008-ban elrendezett teljesen, akkor nincs mit tovabb csinalni, hiszen jelenleg orban a primas
telegdilaci
@emerencia: Adnék én nekik Olyan Magyar nyugdíjat,hogy beleszakadnának,lenne bőr a pofájukon,nem is igényelték volna,ez egy munkával szerzett,jog ők nem fizettek a Magyar nyugdíj rendszerbe egy forintot sem mégis lehet,több nyugdíjat kapnak mint,az igazi,Magyar ember aki több mint 40-évet,ledolgozott,mi meg ha kérjük a szolgálati idő összeszámolását,fellebbezésre is fellebezést,kell írni,még 1+év miatt is! ha egy régi államközi szerződés garantálja,nekik a nyugdíjat,egy tollvonással meg kell szüntetni!aki meg kapta el kell venni! a kormány mindent meg tud szüntetni egy törvénymódosítással,akkor ezt miért nem szünteti meg! gondolom kell a sok szarházi ingyenélő,Ukrán szavazata,a mocskos maffia kormánynak,hogy még tovább hatalomban maradjanak!
telegdilaci
@lampa laz: Ez a koraszülött kinézetű mit hadovál össze! mindent meg tudnak szüntetni egy toll vonással,és egyáltalán miért kell másik,szerződés,ne pofázzanak hogy sok a nyugdíjas,nincs aki meg termelje a nyugdíjakat,Ezekét a szemét Ukránokét meg fizetik a Magyar adófizetők! elmennek ezek az álszent,rohadékok a picsába!
nezelodo
Ezeknek az ide bejelentkezett vásárolt nyugdíjasoknak legalább nem mondja az orvos, ha elmegy vizitdíj mentesen, hogy nem érvényes ez egészségbiztosítása, mint az dót és járulékot fizető nem nyugdíjas korú KATA-soknak, mert Magyarország meg a NAV is jobban teljesít.
Bár vigasztaltam az egyik érintett családtagomat, hogy érte teszi a zemberekért küzdő Orbán kormány, megnehezíti, hogy egy eü. intézményben tegyék el láb alól!
emerencia
@karma1: Nekem küldtek ki egy papírt a nyugdíjbiztosítási hatóságtól amiben egy az egyben pontosan minden munkahely és regisztrált munkanélküli időszak benne van mindkét társadalmi rendszerből. (A barna könyvesből és a papírosból is.) Amíg viszont el nem érem a 64 és fél éves korhatárt nem mehetek nyugdíjba, még ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor se!!! (Ez nem rasszizmus, csak egy mondás.) Ez a vezér szent és sérthetetlen akarata. Ha lebetegszem például a strapától és astressztől, seccperc alatt ellátatlanná válhatok hiszen nálunk az átlagnál jóval több egészségügyi követelménynek kell megfelelni. (pl. magasban végzett munka.) Elég csak egy rossz lépés vagy mozdulat és már alkalmatlanná válok a munkámra, melyet a világon egyedülálló módon a cégem fizetett üzemorvosa is megállapíthat. Rehabilitáció nem szokás, ilyen esetben megállapítják a munkára alkalmatlanságot és slussz, áztathatom a kötelet az örök pihenéshez. (Ez sajna nem vicc.) 60 körül pláne vidéki városban, betegen az elhelyezkedési esélyem nulla az elsődleges munkaerő piacon. (Fekete, szürke munkából pedig nem keletkezik teljes nyugdíjalap.) Csak szolgálati időm van ugyanúgy mint a férfiaknak. A 40 éves kedvezményes nyugdíjhoz viszont jogosultsági idő szükséges. A bűnöm az, hogy fiatalon felnőttként tanultam, dolgoztam a gyesen, gyeden lévők helyett és végkielégítés nélkül kirúgott közalkalmazottként munkanélküli voltam akkor, amikor még nem lehetett az EU-ban szabadon munkát vállalni. A könnyebb sorsú kortárs ismerőseim viszont (akik nem vagy csak súrlódásosként élték meg a munkanélküliséget ) és nem tanultak felnőtt fejjel szerény ösztöndíjból kínlódva, már nyugdíjasok. Ők megérdemlik a pihenést én pedig hasonló sorsú társaimmal akár összeszorított fogakkal is megtermelem nekik és az idegen állampolgároknak a forrást a nyugdíjhoz. Szörnyű érzés az is amikor a kollégáim tőlem fiatalabb vagy alig idősebb szülei meghalnak. Rengetegen távoznak idő előtt az életből Magyarországon. Az ő nyugdíjuk vajon...
emerencia
@karma1: Folytatás: hová lesz?

Egyébként javaslom, hogy ne hagyd annyiban a magyar nyugdíjadat. Rajtunk úgysem tudsz segíteni vele. Orbániában csak újabb stadion és más országok adófizetőinek választási célból való lefizetése, korrupció, stb. lesz belőle.
karma1
@emerencia: Gondolom, azt mar eltapsoltak reges regen, amit befizettem. En nem voltam alkalmazott, hanem szellemi szabadfoglalkozasu, es 3 ev GYES,... Igy is befizettem a megfelelo adokat, de ezert nekem kulon nem erdemes hazamenni, maskepp pedig ezt nem lehet elintezni,. Tobbet vesztenek a reven, mint mit nyernek a vamon...:o))))

Altalaban a vesztesegeimen nagyon gyorsan tullepek, nem szoktam ajvekolni , inkabb nezem a legjobb, leggyorsabb megoldast. Igy aztan nem is marad bennem sosem tuske, negativizmus, nem nyammogok osregi dolgokon, mert tudom, hogy a multon mar semmikeppen sem lehet valtoztatni, csak a jovoert lehet tenni, de azert kotelezo!
Ezert kapom fel a vizet, amikor ven hulyek elokapjak a zsinoros attilat, a zergetollas kalapot, Arpadsavos karszalagot, sirankoznak egy horthyert, tormay cecilert, akit lehet , ujratemetnek, szoval, mindennel foglalkoznak, ami mar nincsen, de kozben kiszalad a jelen a kezukbol a jovo remenye nelkul...:o((((
Azert koszonom a javaslatodat, de papirmunkat, urlapokat, kitoltenivalokat meg tevedesbol sem akarok latni korulottem...:o)))
emerencia
Ismerősöm pl. úgy járt, hogy anno a rendszerváltás után minden évben nullára hozta ki az adóbevallását, előtte pedig az átkosban alkalmazottként dolgozott. A vállalkozása törvényi módosítások következtében befuccsolt, ő pedig egy másik EU-s exszocialista országba költözött késő ötvenesként. Ott nagyon nehezen, bizonytalanul de megél valahogy. Most 67 éves és nincs magyar nyugdíja de égetően szüksége lenne rá. Harcol érte. Időnként személyesen hazajön intézni az ügyet. Szerinte több pénzre lenne jogosult mint amit a magyar állam neki nyugdíjként felajánl. Nem tudni mi lesz vele. :-( Ez a bizonytalanság az ára a rendszerváltás utáni jól menő de keveset adózó vállalkozásának. Ahányan vagyunk, annyiféle a sorsunk. Mindenesetre az én alkalmazotti, törvénytisztelő életem várhatóan, ha megélem, még ennyi nyugdíjat sem fog érni.
karma1
@emerencia: En mindig annyit fizettem be, amennyit a keresetem utan be kellett fizetnem. Igaz, voltak idoszakok, amikor nem ment a "bo't", viszont volt, hogy egy evig fekudtem betegallcsiba, ha nem lett volna balesetbiztositasom, akkor ehenhalunk a gyerekemmel egyutt, mert nevetseges volt az a penz, amit tappenznek kiszamitott a TB...

Azt hiszem, tobb bec suletesen dolgozo magyar szaladhat a penze utan, es meg jo lesz, ha egyaltalan kap valami kis penzt...
Sajnalom az ismerosodet is, meg Teged is, magammal egyutt, mert most becsapva erzem magam: szinte az egesz Ratko korszak, akiknek a haboru utani ujjaepites es gazdasag megalapozasa volt a dolgunk, most csoportosan leszunk szemetre dobva, mert orbannak mindenki teher, akire egy forintot is kell koltenie, es mar nem hozza a penzt... Pedig azok a nyugdijasok is hozzak tovabbra is a penzt az allamkasszaba, akik mar nem dolgoznak, hiszen esznek, neha ruhazkodnak is, a gyogyszer arat is borsosan megfizetik (ha tudjak), es persze azt az agyoncsokkentett rezsit, kozos koltseget is befizetik, ha autojuk van, benzint is vesznek. Es igy mindenben megfizetik a 27 %-os AFA-t, amit nem tudnak visszaigenyelni.
Fogyasztananak ok, ha lenne mibol, de ebbol a nyugdijbol csak vegetalni, ehenhalni lehet...
enslaved
@Levendula: Nem olvastad el a privimet? Akkor tedd meg, és nem maradsz sötétségben...
magyarbakancs
Aztán mai jó kurva anyára adunk mi nyugdíjat olyannak ki ebben az országban nem élt ,nem dolgozott,nem fizetett nyugdíj járulékot?
enslaved
@magyarbakancs: A szocialista időkből ránk maradt egyezmények közül a Romániával kötöttet annak uniós csatlakozása feltételeként kellett megszüntetni. A Bajnai-kormány az Ukrajnával kötött egyezmény felmondását letárgyalta, ám a Fidesz kormánynál az ügy a süllyesztőbe került. Szóval lehetne tenni ellene, de valamiért nem akarnak.
emerencia
@enslaved: Nem bizony. Kellenek az onnan jövő szavazatok.
telegdilaci
@enslaved: Nagyon egyszerű hogy miért nem akarják kellenek a külhoni szavazatok,egyébként,nem lettek volna meg választva!
emerencia
@emerencia: A visszafelé hozott törvények miatt sokunk számára már az sem jelent előnyt, hogy tisztességgel fizettük a kötelességeinket, munkanélküliként együttműködtünk a hatósággal és nem csaltunk, feketéztünk. Anno engem kinevettek az ismerőseim mert egészséges emberként nem vettem igénybe pl. a passzív táppénzt és a legkilátástalanabb helyzetben sem volt annyi eszem, hogy korrupcióval leszázalékoltassam magamat. Pedig ez nagy divat volt akkoriban. Sokkal könnyebb lett volna az életem, ha ezeket akkor megteszem de naivan bíztam a tisztességes megoldásokban. Az öregkorom viszont így is úgy is kilátástalan.
enslaved
@emerencia: @telegdilaci: Lehet, habár a Fidesz 2018 - as megválasztása szerintem nincs veszélyben ( habár én több mint 20 év után igencsak elbizonytalanodtam velük kapcsolatosan), mert komoly ellenzék hiányában kétmillió ember szavazni fog rájuk, a többi talán egymillió szavazó meg ide-oda, a maradék meg el sem megy.
enslaved
@emerencia: Nagyon szép, amiket leírsz,én ugyanezt teszem most is, azaz pl. az egykulcsos adóból származó többletet nem tartom meg, a családi adókedvezmény egy része is ott landol, ahol nagyobb szükség van rá. Milliós kereset felett számomra ez a normális, többek között a kapzsiság miatt kezdek elpártolni a Fidesztől egyre jobban.
namihami
@emerencia: Amikből ráadásul annyit és annyinak számolhatnak, amennyit akarnak.
Hiszen semmiféle ellenőrzés vagy elszámolás nem lehetséges.
Még az se biztos, hogy egyáltalán azok adják postára.
Eriksson
Inkább a szegény ukrajnai magyaroknak, mint holmi afrikai, ázsiai megélhetési jöttmenteknek.
emerencia
@enslaved: Ez nagyon szép tőled, gratulálok. Kár, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Valahogy össze kellene fognotok nektek jobb módban élőknek és jobb belátásra bírni a tömegek nyomorán élősködőket még mielőbb nagyobb baj nem lesz. Meg kellene értetni a munkaállami illibekkel, hogy a jóléti államot, a liberális demokráciát nem az érdemeik miatt magasabb jövedelműek ellen találták ki a világ boldogabb részén hanem azért, hogy szétterüljön a vásárlóerő és ezzel javuljanak a gazdasági eredmények. Az emberiességi szempontokról már nem is beszélve. (Bár attól félek, ez utóbbit nem értenék meg.)
Bercifiu
@enslaved: Ekkora naivságtól eldurrant a hócipőm.
Egy ismerősöm most ment nyugdíjba, s közel 3 hónapig szaladgált, hogy minden munkában töltött időt igazolni tudjon. Ezek a valamikor volt hazánk fiai meg a szavazatukért nyugdíjat kapnak, abból amit a becsületes ember nem vesz fel, s abból amit nem kap meg.
Ilyen alapon, a Nagy Lajos idejében magyar területnek számító országok népei is kérhetik a nyugdíjat.
A trafik, meg a föld törvény helyett, inkább az ilyen megállapodásokat rendezték volna.
Dr. Felipe
"Ehhez csak egy magyarországi lakcím kell, 2010 óta pedig megháromszorozódott a magyar nyugdíjat kapó ukránok száma."

Talán nem véletlenül. Tömjén elvtárs biztos sokat tudna mesélni erről a bizniszről, fog is majd mikor le lesz tartóztatva.
magyarbakancs
@enslaved: Az a bizonyos ló nemes szervét a Fidesznek.
_Határon túli többit nem írom mert

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.