"Illúzió" azt gondolni, hogy a menekültek jelentette problémát ki lehet iktatni azáltal, hogy az államot egy vezérelvű állami berendezkedéssé változtatjuk, ahogy azt OrbánViktor magyar miniszterelnök teszi – jelentette ki kedden Bécsben újságírók előtt az új osztrák szövetségi kancellár a Kleine Zeitung című osztrák újság honlapja szerint.

"Illúzió azt gondolni, hogy a menekültekkel kapcsolatos kérdéskörben a problémát el lehet tüntetni azáltal, hogy az államot egy vezérelvre épülő állammá változtatjuk, ahogy azt Orbán (Viktor) teszi" – mondta Christian Kern, aki Reinhold Mitterlehner alkancellárral közösen tartott sajtótájékoztatót a kancellári hivatalban.

Az Osztrák Szociáldemokrata Pártot (SPÖ) elnöklő Kern az osztrák államfőválasztással kapcsolatban elmondta, hogy lát ugyan különbséget a vidék és a város között, de az ország megosztottságáról nincs szó.

Az ausztriai elnökválasztást szoros küzdelemben Alexander Van der Bellen, a Zöldek pártja által támogatott független államfőjelölt nyerte meg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által indított Norbert Hoferrel szemben.

Szijjártó egyből bepörgött

Illúzió volt azt gondolni, hogy az osztrák kancellárváltás kultúraváltást hoz az osztrák belpolitikában, mély csalódást okoz Christian Kern keddi kijelentése – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető kiemelte: az előző kancellár "elfogadhatatlan módon a 20. század legsötétebb diktatúrájához hasonlította Magyarországot", és ő már ugyan nincs hivatalban, de az új kancellár sem hozott kultúraváltást. Európaiatlan, elfogadhatatlan, ha valaki Magyarországot és a magyarok által megválasztott miniszterelnököt bármilyen módon "kapcsolatba hozza az elmúlt évszázad legszörnyűbb és legsötétebb diktatúráira utaló kifejezésekkel" – fogalmazott.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Óvodás hisztis csicska, senkinek, az új osztrák kancellárnak sem feladata, egy durcás kis senkivel foglalkozni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Nem menekültek, hanem migránsok! Az Osztrákoknak csak nem jött meg az esze, ha ezt a senkit választották!
amaramaistanna
Gratulálok, máris elnyerte a tiszteletemet az osztrák kancellár !
bundi
@Bringás: jobb ha egy migránstól tudod...ők menekültek...mi vagyunk a migránsok...és annak idején is migránsok voltunk...a kutya sem kergette a magyarokat a kárpát medencébe...
Sziszifusz
@Bringás: 15:18
" Nem menekültek, hanem migránsok !"
Nagyon sokan, Szíriából, a bombázások és gyilkos vallási fanatikusok elől menekülve életüket jöttek el hazájukból. Őket hogyan minősíted ?

Milyen alapon veszed a jogosultságot, az osztrák kancellárt senkinek nevezni ? Az osztrák választók több mint felét esztelennek nevezni.
Ez a stílus jellemző a hozzád hasonlókra !
Bringás
@Sziszifusz: Nincs mindenhol háború, vagyis maradhatnának otthon. Nem mind Szír.
Aki ugyan azt a demagóg dumát nyomja Orbánra, mint Faymann, nem rendes ember!
Rózsika Hatházi
@Bringás: Sőt, Soros bérenc, Gyurcsány kottájából játszó háttérhatalom. :))))
wagabund
..."Szijjártó egyből bepörgött"...

ez a dolga, ezért tartjuk.
amaramaistanna
Nem látok nagy különbséget Szijjártó Péter és egy "mérgezett" egér viselkedése között...
mindkettő dühöng... a kiváltó ok lényegtelen...
Csizmás Kond
...pl ez is demokrácia...a politika két rossz közül a neki nemannyirarosszat hozza ki győztesnek...
felnőttem kissé
nem tudom miben tér el az ő szárnyaskapujuk x+10 km-e magyar a keritéstől.?.max tőbb katonával, csendőrrel rendőrrel őrzik. mi meg a maradékkal meg tanácsadóval.majd lehiggad ő is vasutas tele lendülettel A tények meg kijózanitóak elődje is melldöngetett aztán megunta.
jav
Nekiment?

Nemzetünk Megmentőjének !

Há ezek a labancok,háládatlan népség.

Legjobb lenne ha a labanc savazók fele hazaküldené szegény ,kizsákmányolt Magyarokat Labancországból ,hogy a Nagy Bán földes urai földjein közmunkásként jó megélhetést tudjon
biztosítani Nemzeti Magyarjainak.
Ezzel Megvédve,Megóvva és Megmentve,Őket.
Már a rezsicsökkentésből is jobban élnének mint rabszolgamunkásként,Labancéknál.
Éljen a Magyar Szabadság alapon.
verőce21
Az Európában fújó, a népek akaratát tükröző szél annyira erős, hogy ezzel szemben az osztrák választási trükközés nem lesz elegendő.
Éljen a jövő, a levélszavazásos kékcédulás EU!
verőce21
A zöldek álnéven futó bolsizé jelölt meg hoppá, befutott. A kékcédu...izé levélszavazatok révén...Emberek! Csoda történt!
És máris Orbánt fikázza, jó EU-s alattvaló módjára.

(tipikus kékcédulás szavazás volt...
A leadott kábé négy és félmillió szavazatból csak olyan három millió hétszázezer szavazat lett szavazóhelyiségben leadva, nyolcszázezer pedig levélben...Ez csaknem az összes szavazat 18%-a!
Ami megdöbbentő: A "levélszavazatokat" nem számolták meg, aznap, mint a többit, hanem, csak másnap...Amikor a szavazóhelyiségbeli eredmény már ismert volt.
A "levélszavazók" meg érdekes módon, nem olyan trend szerint szavaztak, mint az osztrák lakosság többsége, hanem éppen ellenkezőleg...)
verőce21
A vidékiek Hoferre szavaztak ez a szélsőjobb bázisa.
A művelt város meg nem.
A népi-urbánus vita szépen kirajzolódik
Ami azért mókás, mert vidéken 96% csak osztrák, alig van külföldi, török meg elvétve.
zöldszem
Óvodás hisztis csicska, senkinek, az új osztrák kancellárnak sem feladata, egy durcás kis senkivel foglalkozni!
nevemnick
,,elfogadhatatlan módon a 20. század legsötétebb diktatúrájához hasonlította Magyarországot", és ő már ugyan nincs hivatalban, de az új kancellár sem hozott kultúraváltást."
petyuska, nemá, hogy a te diplomáciai kultúrádat tegyék kötelezővé az eu-ban...
verőce21
Mit gondolsz miért van demokrácia? Az úriemberek miatt?
Tévedsz a "csalók" miatt van még demokrácia!
perfekt
Egy meglehetősen tisztátlan módon hatalomra került móka -miki, eleget téve az elvárásoknak,máris országunk ellen fordult-mintegy székfoglaló antré-ja ként.Nem kedvelem Szijjártó reakcióit--de szó nélkül nem kell hagyni--ha egy,- egynapos bürökrata, máris átugat a szomszédba!És még valami--kedves " sógorok" máris ott a feladat--oldjátok meg ti a menekültkérdést-humánusan igazságosan.
Kovács Béla
Nagyon zöld még ez a kancellár. Majd meglátjuk a véleményét ősszel!

Aztán a zöldek politikája olyan, mint a görögdinnye. Kívül zöld, belül vörös!
Bringás
@bundi: Hát az lehet, hogy migráns vagy, én viszont magyar!
Bringás
@Rózsika Hatházi: Így próbálják egyesek negligálni a tényeket!
Január
@perfekt: Talán előtte be kellett volna mutatkoznia, mint új szomszéd, ugyanis senki sem ismeri. Aztán vár még néhány hónapot, és utána, ha van már némi tapasztalata ekézheti a szomszédokat.
Január
@Január: Igen, nagyon fontos az "antré", egy félresikerült "antré" örökre megmérgezheti a szomszédok viszonyát. Tapasztalat.
kerekkocka
@zöldszem: 17:29 Jobb a szart helyre tenni, mielőtt felkapaszkodik a polcra!! :)
kerekkocka
@Bringás: 18:33. A dakota is mindig ezzel jön: "mi magyarok", pedig a hazája Delhi-alsó!!!
Bringás
@kerekkocka: A tied lehet, de mi magyarok vagyunk!
verőce21
A leveles szavazás fő előnye, hogy egy levél bármikor eltűnhet. Elkallódhat. "Halló, postafőnök úr! Itt a titkos nagyonnagyfőnök. Vannak ott maguknál ilyen szavazólevelek mostanában, ugye? Hát mi azokat szeretnénk átnézni. Hogy ahhoz fel kell őket bontani? Gondolja hogy én nem tudom? Vissza lesz zárva, sőt lesz hozzá új boríték, nehogy már még belekössenek a demokrácia hívei. Azt meg, hogy melyik levél menjen tovább, majd mi kiválogatjuk, az nem a maga gondja. Eddig is sok levél elkallódott, ezután is sok el fog. Na, akkor küldöm a két illetékes kollégát, maga csak adjon nekik egy szobát meg persze ezeket a leveleket, aztán menjen el hosszú hétvégére a többiekkel együtt. Ja és persze halt die Klappe, majd kapsz valami előléptetést jövőre, amit már olyan régóta vársz. Megbeszéltük, ugye?"
Éljen a jövő, a levélszavazásos, kékcédulás EU!
verőce21
Tehát nézzük csak 31 ezer szavazattal nyert a zöld, de 166 ezer szavazatot érvénytelenítettek, ami nagyon magas.
Meg kell ismételni az egész választást!
Még az is érdekes miért volt érvénytelen?
Hála isten most esett le Ausztriában, hogy ez hogy ment és kezdenek bedühödni...
bundi
@Bringás: és?...ők meg szírek...afgánok...a te őseid se magyarok...lehetnek tótok sokácok, svábok...nem jelent semmit ettől még lehetsz tanulatlan bunkó...szimpla soviniszta fajgyűlölő...vagy bármi más...
verőce21
Sz@r ügy az lesz, amikor 1 év múlva adózni kell majd pluszban az osztráknak hogy a migránsoknak legyen ingyenház és ingyenautó :)
Adtak a sz@rnak egy pofont, kitolták egy kicsit a migránsbuzik idejét. De így csak nagyobbat fognak bukni.
héé-víz
@verőce21: :O ez komoly? Lehet hogy Erdélyből is szavaztak?
világlátó
Nem értem mi a problémátok. Mit is mondott az új kancellár? Olvassátok el még egyszer. . Ugye m,ár más a véleményetek. Igen, illúzió azt képzelni, hogy egy vezérelvű kormányzással elháríthatjuk Európa problémáját.Valóban nem lehet ez a megoldás. Arra persze jó a helyzet, hogy a félelemtől reszkető magyar népet egybecsődíthessük, a kotlós mama Orbán védő szárnyai alá.Arra is kitűnő a helyzet, hogy mindenki mást, aki másként gondolja, kizárjuk a közéletből, megbélyegezzük, támogatóit elriasszuk, sőt elcsábítsuk, és egyáltalán mindenkit aki migráns, legyen az valóságos menekült, vagy gazdasági bevándorló távol tartsunk a határainktól.Miközben tudjuk, látjuk hogy hány kínai, vietnami, kambodzsai, és más népek fiai, leányai élnek itt már évtizedek óta. Azt is tudjuk már, hányan vettek magyar állampolgárságot súlyos pénzekért és itt élnek közöttünk. Azt is tudnunk kell, hány illegális velünk élő koptatja a flasztert főleg Budapesten.Azt is tudjuk, naponta hány illegális határsértés történik nap mint nap amiből egy részük mégis sikerrel jut el Budapestre.
Csak egyet nem tudunk, mert nem akarjuk tudni, lassan két millió migráns sorsáról kell dönteni Európának éppen most. Holnap többen , holnapután még többen jönnek.Megállítani? Igen ott a távoli libiai, tunéziai, török partokon kellene őket megállítani.De hogyan?
Mi itt a Kárpát medencében igen sokfélék vagyunk. Ez sokszor okozott konfliktusokat, mégis itt vagyunk.Én jól emlékezem a dédnagypapámra, aki ha kellett német, ha kellett szerb, vagy horvát nyelven beszélt a ház előtt járó emberekkel. Ő is a kikeresztelkedett boszniai ősök leszármazottja volt. Jó magyar emberként harcolt az első vh.-ban.Bosnyák ősei a török elől menekültek a Magyar Királyság területére és leltek itt hazát. Senki ne verje itt a mellét a magyarsága miatt.Már persze késő. Európa már tudja és érti is a magyar kormány állapotát.
Már készek a plakátok Belgiumban, Luxemburgban , Dániában, Hollandiában, Németországban és még több országban, ...
perfekt
@Január: szia 18:45 re.Pontosan ,ugyanez a véleményem,mint a tiéd csak Te finoman fogalmaztad. Szerencsére ismerem őket "testközelből" ezért is akadtam ki egy kicsit.Nem erről híresek-és elmondhatom-hogy nagyon sokan ,példaként említik a magyar reakciókat migráns ügyben. Úgy látom, ez a fickó mostanában nem vacsorázik együtt politikusainkkal.De nem jellemző a magyar gyűlölet-értékelik a magyart náluk-s viselkedésük, munkájuk alapján mondanak véleményt.És Orbán Viktor--és a többi ingyenélő politikus tevékenységeit Országunk belső ügyének tekintik.
világlátó
...amelyeken azt olvashatják a népek, " üzenjünk Magyarország kormányának, hogy ott is megértsék" Magyarország Európa része, nem egy mindenkitől és mindentől függetlenített , önálló életre alkalmas ország, amely elzárkózhat a terhektől, mert csak az örömteli vidám életmódra kíván berendezkedni. Nem tudom miként alakul az ország további sorsa.Az osztrákok már bemutatkoztak. Angéla Merkel asszony tisztában van Orbán Viktor Magyarországával. A szomszédaink is mind. Az USA .-ban is. David Cameron is tudja hányadán állunk. Junkers úr is látja mire számíthat.Egyedül mi magyar állampolgárok nem tudjuk mire és kire számíthatunk.Ezekre ott a parlamentben biztosan nem hiába gyártanak még néhány száz törvényt, vagy kormányrendeletet.A vezérelvű kormányzás feje sem káptalan, Sok a tévút, ami messzire vezet, ki tudja hová.Túl sok a botrány, a visszaélés, nincs idő és alkalmas ember aki gyorsan belép egy - egy kiesett sakkbábú helyére.Így pedig csak lefelé halad a szekerünk.
vitriol
@Bringás: te nem egyszerű magyar vagy, inkább "mélymagyar"
Bringás
@bundi: Nem érdekelnek sem a szírek, sem az afgánok. Menjenek haza, én már itthon vagyok!
nemethfamily3.
Miért kell szórakoznia bejelentkezéssel? Ha eza rend akkor ne küldjetek híreket!
Tudjátk a nevem elérhetőségem! Mia fene kell még? ha meg beírok vállalomérte a balhét!
Kinek mi a gondja?
Nem vagyok halandó bejelentkezgetni!
pali85
@zöldszem: Te nem az vagy aminek leírtad magad,hanem vak és béna.
zöldszem
@pali85: A cikkhez valami? Vak meg béna az aki fogta az kezedet az első lépésednél!
Sőt, jobban járt volna, ha nem csak kipottyant, a török kamionosnak hála, hanem nevel is.
Egyébként, ha meg van a véleményed rólam, akkor írd le egy papírra, tedd bele egy borítékba, vidd el a postára, és add fel annak akit érdekel!
pali85
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
zöldszem
@pali85: Barom? Nem kérdeztem a vezeték nevedet. Szegény! Egy jó tanács! Keress fel egy anyakönyvi hivatalt! Ilyen névvel, nehéz lehet bemutatkozásnál!-:))))
Szókrakész
Jellemtelen, tipikus politikai viselkedést produkál.
A választások előtt semmit, vagy csak nyálas dumákat nyomott.
2 napra rá viszont nekiment az FPÖ-nek is.
De olyan durván, hogy az már a demokrácia semmibevételét jelenti.
Tipikus baloldali viselkedés!!!
bundi
@Szókrakész: öööö...2010?...
tudod bajnai előtt kalapot kellene emelnie minden külföldi kormánynak...meg egyebek...aztán libajanai gyurcsányabjnai...ballibsi...
privatbankar.hu/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457
vagy korábbról...
24.hu/fn/gazdasag/2010/07/21/orban-a-kovetkezo-koltsegvetest-az-unioval-alkotjuk/
index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/21/merkel_kemeny_uzenetet_kuldott_orbannak/
ööööö...erre igaz amit írtál...
Jellemtelen, tipikus politikai viselkedést produkál.
"A választások előtt semmit, vagy csak nyálas dumákat nyomott.
2 napra rá viszont nekiment ...De olyan durván, hogy az már a demokrácia semmibevételét jelenti.
Tipikus "baloldali" viselkedés!!!"
és jellemben képmutatásban köpönyegforgatásban azóta még rá is erősített...
bundi
@Csizmás Kond: lehet igazad van...én inkább úgy mondanám hogy három lehetséges közül a legkevésbé rosszat hozták ki...
szerintem az indulók:
- a régiek...minek is csináljunk valamit amikor minden jó úgy ahogy van...meg ejj ráérünk arra mé...beszéljük meg , ne rohanjunk hozzáállással...
- az utálok mindenkit, mindenki takarodjon haza...és akkor nekem megint jó lesz, mert sok az állami támogatásom...igaz nem tanultam buta vagyok, de ha szorgosan túrom a földet megint minden szép és jó lesz és mi leszünk a gazdaság csaimborasszója...
-vagy a mostani befutó...aki szerint tenni kell valamit de gyorsan és ha lehet ne indulatból hanem használjuk az eszünket is mert ha nem akkor a gyerekeink jövőjét játszuk el...álláspont képviselője
szerintem ha így nézzük akkor szerencsések a sógorok...mert náluk a jelek szerint kicsivel több volt a tanult városi értelmiség akik a zöldeket tolták minta falusi suttyók, és a nagynemzeti műhazafiak összesen...sajna nem mindenhol van ez így...pl kétharmad...
pali85
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bundi
@Bringás: oké...tehát milyen magyar is vagy?...meklyik ósöd az amelyik nem migráns?...
@pali85: te meg látom nagyon mély magyar lehetsz...azért legalább az általánost befejezted?----tehát mi is a véleményed a témáról?...mert saját magad alázásán kívül nem nagyon tettél eddig semmit...
Bringás
@bundi: Vizsgálgasd a saját családfádat, ne a magyarokat piszkáld!
bundi
@Bringás: öööö...nem én hoztam fel hogy te hol vagy otthon..."Nem érdekelnek sem a szírek, sem az afgánok. Menjenek haza, én már itthon vagyok!"
tudod ezzel az őseid húzod le...akik hajlandóak voltak nyakukba venni a világot hogy az utóduk ott gyökérkedhessen ahol szerintük a legjobb neki...ennyire becsülöd a szöleid, a nygszüleid a dédszüleid...?...ez kit is minősít?
Szomjankórász
Szájjártató jobban tenné, ha csendben maradna. Óriási égés Magyarországnak, ha bármit tesz vagy mond ez a hormonzavaros kakadu.
Aki Én
A nemzeti magas homlok úgy próbál valódi politikusnak látszani, hogy azokkal egy napon szólal meg.
Bringás
@bundi: Az antimagyarokat minősíti amit írtál!
bundi
@Bringás: a szüleid azok?...a nagyszüleid, a dédek?...tudod sok a tót a sokác a tirpák a sváb...őket minősíti?...vagy azokat akik annak idején befogadták őket?...vagy szerinted a keresztényi erkölcs a gyűlölet az utálat és kitagadásra épül?...vagy amit írtál az csak téged minősít...hogy érzed?...
Bringás
@bundi: Mit kezdjek azzal, aki szerint nincsenek magyarok? Menj haza akkor!
bundi
@Bringás: nem mondtam hogy nincsenek magyar állampolgárok, hanem azt, hogy a nemzetek közötti vándorlás mindig is természetes volt...és nincs...sem fajmagyar, sem fajnémet...de te is lázadnál az ellen ha a románok a tiszáig követelnék az országot...mert lassan több az ott élő romániai székely mint a magyar állampolgár...és ők csak megvédik az állampolgáraikat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.