Tetőzik az idegengyűlölet Nagy-Britanniában a Brexit-népszavazás után, a kampány csak olaj volt a tűzre, a rendőrség szerint 57 százalékkal nőtt a rasszista támadások száma. Bár Orbán Viktor szerint a Brexit-eredmény a britek jogos félelmeiből következett, ezeket a félelmeket most a lengyeleken és a magyarokon is leverik – írja a hvg.hu.

Valami már most nagyon megváltozott, emberek, akik eddig békésen éltek egymás mellett, most ellenségesen, gyanakvóan kezelnek másokat. Egyre több ellenséges arckifejezést látok péntek óta. Haragudni sem tudok rájuk, mivel nem az ő hibájuk. Néhány gazember politikus, önző érdekeik által vezérelve csúnyán megvezette őket. Nem a szavazás eredménye a legnagyobb baj, hanem maga a szavazás

- írja egy kint dolgozó magyar az angliai magyaroknak létrehozott LION Facebook-csoportban. Más arról számol be, hogy egy nap alatt már kétszer is a fejéhez vágták, hogy menjen vissza oda, ahonnan jött.

Ferencnek a lába elé köptek, és élősködőnek titulálták. Június 26-án pedig egy lengyel apát és fiát ájulásig vert egy angol férfi Kelet-Londonban.

A brexit-kampány eredményeképpen a szigetország kezd megvadulni: valid politikai programmá vált az idegenellenesség. „Nézd, mi a Brexitre szavaztunk, elhagyjuk az EU-t, most itt az idő, hogy te meg hagyd el Nagy-Britanniát” – kapják meg az utcán generációk óta az országban élő kisebbségiek, brit állampolgárok „őshonos” britektől.

A rendőrség 57 százalékos növekedést észlelt a rasszista inzultusok körében a Brexit népszavazás óta, 100 ilyen incidens történt június 23-a óta, a twitter pedig tele van ilyen esetekkel.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A brexit sokkal nagyobb veszélyre figyelmeztet. Ahogy néhány zavaros tekintetű politikus-újságíró meggyőzött 17M angolt arról, hogy egy hazafinak 1+1 az nem kettő, így fognak tömegeket meggyőzni a szélsőséges uszítók másról is.
Tanulságos, hogy a felbőszült tömegeket már az sem tudja megállítani aki felbőszítette..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Nesze Orsós! Itt is ezt csináljátok! Pedig te is migráns vagy a purdéiddal együtt!
ila51
MayFair városrészben mindenki letenné a kezéből a kalapácsot és a volánt Londonnak annyi lenne öt óra hossza alatt
ila51
@vadnarancs: ...mondtam már itt is az lenne
Hellcat
A britek fellázadtak a gazdasági bevándorlók ellen...nagyon sajnálom, de teljesen jogos. Hiába próbálja a cigánypáva a migrancsokra fogni...ez az fidesz és a hasonló mentalitásu lengyel kormány által elüldözött gazdasági bevándorlók ellen irányul...
36
Ugye, ugye, hogy a népek tudatalattijából nem lehet kiölni az ősi viselkedés mintákat. Anglia, hatalmas birodalom volt, még nem is olyan rég.(A nemzetközösség, most se kicsi) Véres harcokkal és alkirályi, kormányzói, katonai, törvényesített kalózkodással, rabszolga tartással és kereskedelemmel, tartották össze évszázadokig a birodalmat. A skótokat és az észak-íreket is, még a XX. században is, csak katonai erővel tartották meg.
Szóval, nem kis pályás az angol(sem), ha erőszakról és birtoklásról van szó.
Peller Anikó
@36: és akkor erre zúdította rá a mekkent a sokmilliós arab hordát. Ők ráadásul nem dolgozni mennek de a fekete afrikában sem olyan nagy divat a munka, trópusi melegben ki dolgozik?
36
A BREXIT-el, a média elvonja a figyelmet. Nem hangoztatják mostanában, de gondolom, a németek gyujtogatják továbbra is a migráns szállókat.
Renzi meg kihalásztatja az összes négert a tengerből. Stb. Nem zárulnak le az EU gondjai, hanem szaporodnak.
coni
A brexit sokkal nagyobb veszélyre figyelmeztet. Ahogy néhány zavaros tekintetű politikus-újságíró meggyőzött 17M angolt arról, hogy egy hazafinak 1+1 az nem kettő, így fognak tömegeket meggyőzni a szélsőséges uszítók másról is.
Tanulságos, hogy a felbőszült tömegeket már az sem tudja megállítani aki felbőszítette..
36
@Peller Anikó: Így van. Amíóta nem gyarmatok(most is gyarmatok, csak távirányítással), csak törzsi háborúk vannak, amibe a franciák, amerikaiak, nem rég óta kínaiak bele-bele szólnak, ha veszélyben érzik az érdekeltségeiket. De egyébként, tojik a nyugat-és kelet abba, hogy mi történik Afrikában az emberekkel. Élnek, vagy halnak. Mindegy.

Nézd. Ahogy, haladunk az egyenlítő felé, annál kevesebbet és óvatosabban mozgolódnak azok az emberek. De, nem azért mert lusták, hanem mert ősidők óta ez az életük. Attól, hogy elindulnak északra, vagy az arabok nyugat felé, nem lesznek pl. Mercedes szakemberek. Eltartottak, azok lesznek(vannak). És még az egykori gyarmattartóikkal is szembe találkoznak! Ebből béke, nem lesz.
36
Az EU maga is tarka barkára sikerült. A többség, nem egy időben lépett be. A legutóbbiak, köztük Magyarország, nagy fejlettségi hátránnyal. Angolok, dánok, írek, mentességekkel. Norvégia kétszer szavazta le a belépést. Izland szintén nem akart, nem is akar, az unio tagja lenni. A svájciak, most dobták vissza még a gondolatát is a csatlakozásnak. Szerteágazó és nagyon bonyolult az egész. Nincs egység.(Nem is lesz)
36
Cameront, addig rugdosnám, amíg végig nem csinálja a kilépési tárgyalásokat.
Tart, ameddig tart.
Akkor is nagy baj lesz, ha a kormány, egy idő múlva, mégsem akar kilépni az EU-ból. Na, akkor lesz csak gyalázat.
wagabund
..." előbújt az idegengyűlölet a britekből"...

ez újság? csak a mesékben fordul elő a szeretet...ha valaki csak átabotában ismeri az angol-brit történelmet, az nem lepődik meg semmin...erről néhány (volt)gyarmat lakói tudnának mesélni...
...az állampolgársággal rendelkező indiai, afrikai lakosságot nem merik(még) inzultálni, most nagyhirtelen itt vannak a volt kommunista országok...

a volt gyarmatokról származókat még lelkiismereti okokból nem merik baszogatni...
...akárcsak a németek... ők sem tudnak megváltozni...a nagypapa vaskeresztes zubbonya még ott lóg a szekrényben, amit éjjelente csókolgat a család...nappal meg éljenzik a migráncsokat?
Szókrakész
Ez a gyűlölet már régóta benne van az emberekben.
Az angol utálja a franciát, a németet.
A német utálja az angolt, az olaszt, a...
A francia lenéz mindenkit.
.
.
.

És addig tudták ezt kontrollálni, míg a libsi sajtó hatalmasakat hazudozva elleplezte mindezt.
Csak a politikusok tudnak békésegymásmellett... lopni.
A nép az nép marad.
Gyökerekkel, sebekkel, gondokkal, ...

A brüsszeli birka , csicska, háttérhatalmat seggnyalva szolgáló politikusok mit gondoltak?
Hogy majd egy két lózung kioltja ezt a nemzet utál nemzetet viselkedést, mentalitást?
Akkor a háttérhatalomnak nem kellett volna előidézni, pénzelni, lezongorázni a két VH-t.
Tudom csak úgy lehet változtatni, ha hatalmas, minden eddigit felülmúló sokkot kap a nép.
Jelen esetben a két VH volt az.
De ez, mint látjuk, csak elmélyítette a gyűlöletet.
Most a Brexit rávilágított erre a problémára is, a kismillió másikon kívül, ami az EU-t emészti és amire a brüsszeli gyagya politikusok választ nem akarnak és nem is tudnak adni.
Mert idióták.
Hogy akartak itt a népek közötti nemzeti öntudatot törölve békés egymás mellett élést?
Csak nézzük meg a focimeccseket.
Az EB-t.

Olyan hülyék, hogy egyik oldalon kiölnék belőlünk a gyökereinket, de a másik oldalon, csak mert hatalmas pénz van benne erőltetik az ilyen rendezvényeket, ahol aztán a sportolók, a szurkolók, népek népek ellen küzdenek, erősítve bennük, bennünk a nemzeti öntudatot.

Idióta brüsszeli bagázs.
Nektek csak a pénz és hatalom számít.
papa.49
Ha eljönnek a lengyelek, meg a magyarok a verekedők beállhatnak majd mosogatni a kocsmákban, oszt. jónapot))))))))))))))))
Szókrakész
A békés, adófizető kelet-európai vendégmunkásokra gyúrnak?
Mert ők nem fognak visszaütni?

Miért nem a sok muszlimot támadják be?
Ja, hogy azok ki is filéznék őket?

Primitív gyáva "emberek" vergődése ez.
Lázadnak a rendszer ellen.
Miért nem lázadtak egész idáig?

Tuti, hogy az EU, Brüsszel, Merkel és Tsa áll mögöttük. Ők, a beépített embereik, trójai falovaik, ménesük szítják a tüzet.
Most bosszúból káoszba, anarchiába akarják dönteni a UK-t.

Ahogy anno Rothschild is megmondta.
Ha nem tudod legyőzni, állj az élére!
36
@wagabund: A német(is), beteljesítette a maga hódítását. Az autóiparral és a banki szolgáltatásokkal, nagyhatalom lett.
De, be kell látni, hogy alapjaiban, germán maradt, annak minden ösztönösségével.

Az olasz is talján marad. A francia, gall, frank. A spanyol, hispán. A skandináv, viking stb.
Jól is van ez így. De a gyökértelenek, mint Merkel, csak bajt okoznak. Juncker is, luxemburgból, azt se tudja, francia, német, vagy egyáltalán kicsoda.
Peller Anikó
@sokrakész: Nono, az UK -nál nem áll meg, izzik németország, izzik Európa. Véleményem szerint sokáig kezelhető szinten volt a bevándorlás ha voltak is feszültségek, marokánok a franciáknál, belgáknál, törökök a németeknél, de ez a sokk amit egy év alatt kaptak az arabimádó mekkenttől ez beteszi a kaput.

Az osztrákok már csak csalással tudtak hatalmon maradni, az angolok öngolot lőttek, jönnek az újabb elszakadópártiak és ez betesz nekünk is.
Szókrakész
@Peller Anikó: Az osztrákoknál most tárgyalja a legfelsőbb bíróság a választási csalás ügyét.
Ha ismételni kéne, akkor tuti Hofer nyerne, ami egyenlő lenne az osztrák kilépéssel.
Már beharangozták.

A hógolyó elindult.
Lassan lavinaként temeti maga alá az egész EU-t, köszönhetően ennek a hibbant Merkelgültnek.
Szókrakész
@36:

"Juncker is, luxemburgból, azt se tudja, francia, német, vagy egyáltalán kicsoda."

Főleg akkor ha még iszik is előtte.
Szókrakész
@Peller Anikó: És Sorosék jót röhögnek a markukba.
Újabb csilliárdokkal gazdagodnak.
leszúrt rittberger
Hogy felháborodtak egyesek, ezen pörög az egész net, de bezzeg mikor itthon ment a "külföldi nem veheti el a munkánkat" kampány, annak meg két kézzel tapsoltak...
Hofipisti
@coni: Ez nálunk is így van! Csak figyeld, hova fognak fejlődni Kubatov kopaszai!
mekkelek
@wagabund: "a volt gyarmatokról származókat még lelkiismereti okokból nem merik baszogatni..."
Ó dehogynem, csak nézz utána kicsit. De hogy az ôk elleni támadásoknak mi a köze az EU-ból való kilépésnek azt szerintem nem tudják megmagyarázni. :)
Desischado
Egyre nagyobb a káosz, és sehol a megoldás! Mi lesz még ebből, szinte félek!
Peller Anikó
Nem neked kell félni (még), a mekkentet kell negyedelni.
glorianna
Bocsánat, de ezt én szerencsétlen hisztériának érzem. Tessék cseppet gondolkodni: kb. 70 millió ember, egy hét alatt 100 ilyen eset - nálunk ennyi összejön egy nap alatt, pedig csak annyian vagyunk, mint nagy-London lakossága. A lényeges különbség köztük és köztünk, hogy ők nevén nevezik a cselekményt, nálunk meg sumákolnak (garázdaság, rongálás, mittoménmi) - náluk kb. lehet hinni a statisztikának (ott sem fenntartások és ellenőrzések nélkül), itthon pedig statisztika sem készül.
magyarbakancs
Akik a lenmaradásra szavaztattak lehet ,hogy ők verekednek,köpködnek.
Mivel a kelet európaiakat hibáztatják mert sokan oda mentek dolgozni.
Ezért a többiek kilépésre szavaztak.
Nem lehetséges ez a forgatókönyv?
satan
Nem kötelező ott leni, főleg nem politizálni az angolokat ki oktatva. Megjegyezném még nincs meg a kilépés dátuma sem.
Kutyuska
Köszönjük Cameron, köszönjük Orbán Viktor! Orbán védje meg a kinti magyarokat a hasonló atrocitásoktól. Ha a gyűlölködésével sikerült felkorbácsolnia az indulatokat, most tegyen az ellen, hogy ne érje bántódás a Nagy-Britanniában élő, dolgozó magyarokat.
Füstölgő
Az angolok mindig is soviniszták voltak. Sokkal nagyobbak mint a németek.
nusika
...az angol politikusok is 'kiengedték" a palackból a szellemet, úgy mint nálunk tették és csúnya vége lesz, ahogyan már érzékelni lehet. Orbán még segített a gyűlölködés fokozásán!
Peller Anikó
@husika: nincs itt semmiféle gyűlölködés, félre vagy informálva. A gyűlölködés az amikor az emberfiát leköpik esetleg felrobbantják.

Nálunk ilyet nem tettek, a szellenet az eus politikus bagadzsé eresztette ránk élen a mekkentel. A kis szaros pártok meg fújják a passzátszellenet, maguknak sütögetve némi pecs enyét.
satan
németek hívták a bevándorlókat, nem az angolok. unió meg tovább bűzölög, akkora a trágya domb. lehet vissza sírni az oroszokat.
Haza lehet jönni összefogni és rendet teremteni.
36
@Szókrakész: A "történet folytatódik" mondhatnánk. Az osztrák elnökválasztás eredményét, érvénytelenítette a bíróság. Új választás lesz.
Amíg nem lesz meg az új választás eredménye, 3 politikus helyettesíti az elnököt. Az egyik, Hofer.
(Azért, ezután megnézném, Merkel és főleg, Kern(a vasutas) arcát):)))
Szókrakész
@36:

Hallottam a hírekben.
A legszebb, hogy a bíróság nem mondta ki a csalást, mert "nem feladatuk" azt vizsgálni, de elméletileg az történhetett!!!

Mi az, ha nem csalás,vagy..., ha a választási urnákat 14 választókerületben nem a szavazatszámláló bizottság előtt, az arra kijelölt helyen, hanem egy másik helységben idő előtt nyitották ki és így Bellen hajszállal nyert?!?!?!
1magyar
Furcsa lenne ha a magyarokkal és a lengyelekkel lenne bajuk, a muszlimok,négerek meg kedves vendégeik???
Peller Anikó
Rá lehet játszani, a magyar "elveszi" a munkát, a muszlimnéger meg nem.
1magyar
@Szókrakész: Vagy provokálják őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.