Connie Mack volt floridai képviselő 1,1 millió dolláros szerződésével az egyik legjobban fizetett külföldi lobbista Washingtonban. Arra kapja a pénzét a magyar kormánytól, hogy az érdekeinket képviselje az USA-ban, most viszont lehetséges, többszörösen is bakot lőtt – írja a 444.hu.

Trump győzelmét Orbán Viktor nagyszerű hírnek, Szijjártó Péter pozitív fejleménynek nevezte, Mack viszont más irányvonalat képviselt az utóbbi időben. Az új elnököt a Twitterén többek között gyávának, képmutató bolondnak, és erőszakos fráternek nevezte.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
gyávának, képmutató bolondnak, és erőszakos fráternek ez stimmel is Orbánra! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Foxley
Ő tudja, meddig és kinek akar dolgozni.
Nessy
Ezek azok a jelzők, amelyekért Orbán boldogan gratulált, és Szijjártó már elkezdte a talpsimogatást! Azért van egy eltérés! Trump már eleve milliárdos, nem a politikából fog csak meggazdagodni!
RonaGyuri
gyávának, képmutató bolondnak, és erőszakos fráternek ez stimmel is Orbánra! =))
lampa laz
Annak örül Orbán, h végre megtalálta a tükörképét.
human
Ugye senki nem gondolta, hogy egyedül Orbán Viktor (pontosabban a mi) millióiból él ez az ember. Más lobbi érdekek is vannak, akik szintén fizetnek neki.
quadrocopter
A hibbant nem hallgat az 1.1 millió dolláros "tanácsadóra"?
világlátó
Itt , most, nagyon sokan megdöbbenve látták a sokasodó elektori szavatatokat, Hillary Clintonéhoz képest. Trump megszelidült, konszolidáltabb lett, a győztes önbizalmával köszönte meg támogatóinak az együttműködést. Valóban úgy látszik, véget ért egy korszak. Valami új kezdődik. Giuliani a volt new yorki polgármester barátsága is érdekes. Hozzá kell szokni valami egészen más stílushoz. Az eddig támogatott lobbystát el kell engedni, nincs rá szükség. Trump elnök úgy is tudja, látja, ki az aki Közép - Kelet Európában igaz híve.Lehet hogy most kezd majd kivilágosodni minden magyar számára hogy micsoda zseniális miniszterelnökünk van? Ehhez Trump elnökké választása kellett?
Vagy új értelmet, tartalmat és megjelenési formát kap a demokrácia mint kifejezés? Lehet hogy minden eddigi ismeretünk a nyugati társadalmakról hamis volt és most végre az egyszerű és világos beszéd, a biztos talajon álló őszinte " igazság " korszaka köszöntött az amerikai és a magyar népre?
nemfideszes
@világlátó: Ha esetleg lemaradtál róla:

"Ha indulnék, Republikánus lennék. Ők a legsötétebb szavazócsoport az országban. Bármit elhisznek, amit a Fox News ír. Hazudhatnék kedvemre, nekik mindent bevenne a gyomruk. Azt gondolom, fantasztikus eredményt érnék el." (Donald Trump, 1998)

Na ennyit az "őszinte igazság" korszakodról.
Eriksson
Több tiszteletet az Egyesült Államok új elnökének! Mert az nem semmi ám, kérdezzétek csak Clintont.
nemfideszes
@világlátó: Giuliani (2016 augusztus): "...egyébként az Obama előtti nyolc évben egyetlen sikeres, radikális iszlamista terrortámadást sem hajtottak végre Amerikában."
... kivéve a legnagyobbat, 9/11-et, ami ráadásul az ő polgármestersége alatt történt.
Szóval, hogy is állunk azzal az "igazsággal"?!
nemfideszes
@Eriksson: Demokráciákban a tisztelet kiérdemelni szokták, nem kikövetelni.
Eriksson
@nemfideszes: A tiszteletet megelőlegezni is illik. Majd ha kiderül, hogy méltatlan, akkor lehet előjönni ilyen dumával kedves nemfideszes.
világlátó
@nemfideszes: Ez nem az én korszakom, dehogy is az. Amúgy erről a trampi gondolatról valóban lemaradtam, bár őszintén szólva minden trampi gondolatról és képről lemaradtam, mert Clintonné győzelmét gondoltam " bejönni ". A kérdőjeles mondataimmal az aggodalmamat, a kétségeimet próbáltam kifejezni. / látom ez nem sikeredett /Most olvastam Bartus László cikkét is, aki " világégést " vízionált írásában. Orbán elégedettsége jobban idegesít, mint bármi, mert a szélsőségesek, az autokrata vezetők korszaka már ismert. Nekünk az idősebbeknek. A 18-tól - 50 -ig korosztályoknak még nem. Most nekik is szembesülniük kell a fasisztoid tipusú vezérek ámokfutásával? Az őszinte igazság korszaka már verbális propagandaként is kibicsaklott, úgy hogy ami ez után jöhet, az már csak a leplezetlen hazugság lehet, leginkább a liberalizmusról,az elkényelmesedett amerikai és európai polgári demokráciáktól, Obamákról, Clintonokról és Sorosokról. Giulianiról , elbeszélünk egymás mellett.Én őt a másik oldalra tettem, most meg itt látom. Remélhetjük csak, hogy ott nem lesz ez az oldal, meg az azok oldala. Bár itt - ott elhangzott hasonló felosztása az amerikaiaknak. A 9/11 lehet az első volt, de nem az utolsó. Most is előrejeleztek több térségben is terrortámadásokat.Várjuk meg mik az első intézkedések, a republikánusok most agyalnak az elnök programján.Hogy a tiszteletet meg illik előlegezni? Nekem úgy tűnik ezt most tegyük félre , aztán majd meglátjuk.
justhpeter
Igazi magyar módi. A magyar miniszterelnök isteníti, a lobbistája lebolondozza. Csúcs felé halad a magyar diplomácia.
Lepényleső
Ennyi pénzért belépnék a fydesbe vagy a kndp-be,és táncolnék ahogy fütyülnek,e mellet
persze tartanék a kertek alatt egy menekülő utat;ahol időben leléphetek?
Eriksson
A bolondja. Muszáj ezt? Ennyi fizetést mástól nem fog kapni.
nemfideszes
@Eriksson: Már többszörösen is kiderült! De ha te ennek ellenére "megelőlegezed" a tiszteletet egy nagypofájú, nőket alázó, más vallású, etnikumú emberek ellen uszító, saját választóit is lenéző bohócnak, akkor az csak azt jelenti, hogy morálisan igen alacsonyra tetted a mércéd.
nemfideszes
@világlátó: Bocs de nem igazán jött át az irónia, és így elég félreérthető volt az írásod. Még egyszer bocsi.
"Remélhetjük csak, hogy ott nem lesz ez az oldal, meg az azok oldala."
Látva a jelenleg is zajló eseményeket, nekem most úgy tűnik, hogy sajnos ez csak hiú ábránd marad. Trumpnak sikerült az USA történelmének legocsmányabb kampányát produkálnia, egyúttal a megosztás politikáját is honosítania. A republikánus és demokrata elnökök eddig is váltogatták egymást a Fehér Házban, és persze mindig is voltak kisebb nagyobb súrlódások, de a választásokat követően az Amerikaiak mindig is egy nemzetként álltak ki. Ez most messze nem így van...és ez nem csak nekik rossz, de az egész világnak. Kivéve Putyinnak, Erdogannak és persze a csutinak, mert így most nyugodtan építhetik tovább a kis diktatúrájukat, amíg Amerika a belső problémáival van elfoglalva.
Jozefina
Ő mégiscsak közelebbről ismeri, de mondhatta volna azt is, hogy merőben hasonlít orbánhoz!!!
Eriksson
@nemfideszes: Te meg okosabbnak képzeled magad sok millió amerikai állampolgárnál, akiknek nagyon is megfelel ez a leosztás.
világlátó
@Eriksson: Azt hiszem , olvasva eddig is írásaidat, Te sem és én sem élünk ott, így aztán maradnak a nagyon sokszor ellentmondásos hírek a hazai és a külföldi sajtóból.
Az eddigi Amerika , bár váltogatták egymást a republikánusok és a demokraták , mégis egy irányban húztak, mert a mögöttes ipari, pénzügyi, gazdasági, azon belül a hadi, élelmiszer, gép, autó stb. ipari tőke ereje és összekapcsolódása ezt kívánta, diktálta. / hol van ez nálunk /
A leosztás egyre erősebb, mert az USA -ba bevándorlás legális és illegális mértéke már az elviselhetőség határait elérte. Mind az afroamerikaiak, mind a spanyolajkuak, és a többi is óriási szociális teher. Nem véletlen volt Obama elnök intézkedése a mindenki számára kötelező egészségbiztosításról. / ez persze még nem érvényesült teljesen, de nincs alternatívája /A leosztás most főleg arra irányulhat, kik, mennyire érintettek ezeknek a szociális intézkedéseknek a teljesítésére. Ugyanígy az ENSZ birodalom fenntartására, de ugyanígy a NATO fenntartására, további aránytalanul magas finanszírozására, de ugyanígy a más földrészeken fenntartott fegyveres erőkre, de ugyanígy az eddig is támogatott országoknak juttatott ezer milliárdokra, de ugyanígy az erőegyensúly fenntartására az oroszokkal, kínaiakkal.Miközben otthon Amerikában is eljött az ideje a fejlesztéseknek, beruházásoknak, a FED rendbetételének, a pénzügyi helyzet stabilizálásának.Ezekhez egy eddig nem ismert, sem a republikánusok , sem a demokraták jól ismert családjába nem tartozó " külsős " kellett, aki bátrabban tagadja meg az eddigi jótékonykodást, vonja meg az erőt és a pénzt az eddig támogatottaktól, nyúl hozzá olyan kérdésekhez, amihez előbbi két politikai és érdekcsalád nem akart. Hogy így lesz - e? Nem tudjuk. De majd kiderül.
Hogy nekünk mi jó vagy mi rossz származik mindebből? Én is inkább azt vízionálom, hogy több rossz jön, de csak 2018-ig.Itthon is megérett a helyzet a normális országvezetéshez visszatérésre.
nemfideszes
@Eriksson: Több milliónak pedig nem! Akkor ezek szerint te pedig náluk képzeled magad okosabbnak.
Milyen érdekes, hogy most pont azok éltetik Trumpot és Amerikát akik eddig a legjobban szidták! Nézz csak utána a neten.
Tudod anno Hitler is megfelelt több millió embernek, de ettől még... majd csak azért nem fogom elítélni morálisan, hogy a hülyék számára nehogy okosabbnak tűnjek, az akkor őt tömött sorokban éltető náciknál.
Eriksson
@világlátó: Éppen azért, mert nem élek ott, nem fogok mély elemzésekbe bocsátkozni. Józan paraszti ésszel felfogható, hogy ha a Demokrata és a Republikánus párt val.szeg összedolgozik is a háttérben, valahol mindig meg van az előnye annak, amelyik éppen kormányon van. Különben nem volna értelme a négyévenkénti választásoknak. És ez így van szerte a világban.
De majd ha lenyugszanak a vesztes kedélyek, megy minden tovább a maga útján.
Eriksson
@nemfideszes: Tudod, a demokrácia úgy működik, hogy a többség akarata a döntő. Ezt még az amerikai demokratáknak is tudomásul kellene vennie. (Meg a hazai demokratáknak is).
Nem mellesleg neked is.
nemfideszes
@Eriksson: Te szerencsétlen! Ki kérdőjelezte meg a választás eredményét?! Pusztán elmondtam a véleményemet Trump személyével kapcsolatban. Erre te, mivel pozitívat nem tudsz felhozni mellette, olyat akarsz a "számba" adni, amit nem is mondtam, illetve írtam!
Tudod a demokráciák úgy működnek, hogy az ember elmondhatja a véleményét bárkivel kapcsolatban. Most is pusztán ennyi történt és nem több! Az hogy emiatt "okosabbnak" gondolnám magam az őt megválasztóknál, vagy hogy megkérdőjeleztem volna a győzelmét, pusztán csak a te pihent agyad szüleménye!
Sőt az amerikai választási rendszer miatt annak ellenére elfogadom Trump győzelmét, hogy ténylegesen Hillary Clintonra többen szavaztak!
www.atv.hu/kulfold/20161109-fordulat-megis-hillary-clinton-szerezte-a-tobb-szavazatot
Úgyhogy tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy nem oktatsz ki demokráciából, mert csak leégeted magad.
DR Eric CARTMEN
Adóelkerülő, a nőket alsóbbrendűnek tekintő, homofób, idegengyűlölő, pénzsóvár, Putin haverja. Csupa fideszes alapelv! Ezért van oda a püffedt pávatáncos és csürhéje Trampért. Mekkora pofára esés lesz, ha kiderül, hogy utálja a még nála is nagyobb simliseket, mint például fideszék.
Eriksson
@nemfideszes: Sajnálom, hogy egy értelmes eszmecsere helyett csak szimpla sértegetésre futja briliáns elmédből. Mellesleg kutyát nem érdekli a véleményed.
nemfideszes
@Eriksson: Először is, értelmes eszmecserét csak olyanok folytathatnak, akik nem veszik „kutyába” a másik véleményét. Másodszor, hogy is képzelted az értelmes eszmecserét? Én elmondtam a véleményemet Trump személyével kapcsolatban, hogy miért is nem tisztelem. Erre te nem azt írod le, érvekkel alátámasztva, hogy velem ellentétben, miért is előlegezed meg neki a tisztelet, hanem nagyképűséggel vádolsz, mondván „okosabbnak” képzelem magam Trump választóinál. Akiket nem mellesleg választottjuk nevezett korábban a „legsötétebb szavazócsoportnak”. Erre én próbálom érzékeltetni, hogy attól még hogy valaki mögött milliók állnak, még millióknak, köztük nekem is, lehet más a véleményünk a személyt illetően. Ez nem jelenti azt, hogy nem tartanám tiszteletben mások véleményét, mint ahogy azt sem, hogy mindenkinek kötelező lenne egy véleményen lennie! Tudod demokrácia…. Továbbá próbáltam rámutatni arra is, hogy mert „valaki” mögött milliók állnak, abból még korán sem következik az, hogy az a valaki csak is „jó” ember lehet „jó” szándékkal. Erre vonatkozóan a világtörténelemben számtalan bizonyítékot találhatsz. Erre te megint nem érveket hozol fel állításom megcáfolására, hanem ismét terelve a vita menetét, kioktatsz demokráciából!
Holott a „vita” során egyetlen egyszer sem kérdőjeleztem meg a választás tisztaságát, vagy Trump győzelmét, ahogy az amerikai vagy a hazai demokraták sem, ha esetleg nem tűnt volna fel! Az utcán tüntetők sem a választás eredményét kérdőjelezik meg, hanem a választott személy alkalmasságát a poszt betöltésére. Ezért is találhatsz a tüntetők közt republikánusokat is.
Én a helyedben inkább azon gondolkodnék el, hogy mi lehet az oka annak, hogy a republikánusok és a demokraták idestova 200 éve váltják egymást az elnöki székben, de ilyen közfelháborodás még sosem volt a megválasztott elnököt illetően.
nemfideszes
@Eriksson: Amúgy ez a "Mellesleg kutyát nem érdekli a véleményed." szöveg meglehetősen gyerekes. Ha majd felnőttél egy "értelmes eszmecseréhez" úgy állok a rendelkezésedre.
Eriksson
Kicsit hosszú, de rendkívül tanulságos előadás. Rengeteg minden megvilágosodik az összefüggések tükrében.
www.youtube.com/watch?v=Ynj8vQ89xYY
Jozefina
Valószínűleg neki van igaza, hiszen ő van azbesemények közelében,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.