Bajorországban már korábban szélesebb tiltás született a teljes testet eltakaró ruhadarabok ellen, most az alsó-szászországi iskolákban tiltanák be a burkát és a nikábot. Németország Alsó-Szászország tartományának vezetése a helyi parlament egyhangú határozata után hamarosan bejelentheti a teljes testet takaró ruhadarabok – a burka és a nikáb – állami iskolákban történő viselésének tiltását – adja közre a The Local. A két ruhadarab közötti különbség, hogy míg a burka az egész testet és a szemeket is beleértve eltakarja, a nikábon egy rést is hagynak a szemek számára. Vannak, akik szerint az új szabályozás nem oldana meg semmit: egyes diáktanácsok szerint pusztán a ruhadarab betiltása nem jelentene megoldást a teljes testet takaró ruhát viselő diákok problémáira, mondván, hogy vallási ügyekben az iskoláknak nem szabadna beleszólniuk. Az Alsó-Szászországi Tanárok Egyesülete ugyanakkor támogatja a tiltást: szerintük az iskoláknak a jogbiztonságot is szem előtt tartva tisztán...

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/08/06/vendegcikk-burkini-nem-belepisiles-igen/
Nem igazán áll össze a kép… pl. az úszósapka viselete kötelező, nehogy bepottyanjon egy-egy ártatlan fejtetű a medencébe, esetleg a hajunk se úszkáljon felelőtlenül bele a vízforgatóba. A fürdőruha viselete tudtommal szintén kötelező, urak esetében ez akár térdig érő bermudák formájában is kevesebb közfelháborodást kelt, mintha ne adj’ isten belelógna a vízbe a pimpili. Strandkendőbe tekert idősebb hölgyeket sem szokott jobb belátásra téríteni a felháborodott úszómester. Tehát, összegezve, a medencéből sem a textil, sem a fejfedő nincs rendeletileg kiparancsolva. Csak lehetőleg ezeket ne kombináljuk amolyan „iszlámterroristás” veszedelemmé, mert akkor mindjárt tilos. Sőt, akkor fertőző is! Logikus, nem? De most már rettenetesen kell pisilnem, szaladok is be a Gellért nagymedencéjébe gyorsan, a víznek mindegy, a többi fürdőző meg úgyse veszi észre, elvégre fürdőruhában vagyok.
(Nyavalyát. Íróasztal mellett üldögélek 45 fokban, és medencébe pisilésről fantáziálgatok.
Vakációzni kéne már… csak az MNB felmérései szerint erre szánható, háztartásonként 10 millió forintos megtakarításom sajnos egyelőre a Pénztáros Lőrinc bankszámláján nyaral.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@Eladott Ország: Mások voltak az erkölcsök akkor és most. A ruha takarhat akár bűnözőt is.
Rabolni is legtöbbször maszkban mennek.
Az integrálódás első minimumja az öltözködés, megfelelni a felismerhetőségnek, a vallásuk senkit nem érdekel itt.
Sámannus
@Csizmás Kond: Nagyokos. Ha nem engedik be, az mind itt dekkol a Keleti előtt.
1magyar
@Equus: Nem tudom ott megengedik e a bikinit az európai nőknek?
qxy
Szerintem el kell nekik mondani megint miért is kezdték el viselni a burkát, mi volt az oka ? majd egy héttel később lekurvázni hangosan.- jéé nézzétek már egy kurva. Basszuk meg"""
Equus
@1magyar: ahham... aztán földbe ássák őket és jöhet a kő, hacsak addig meg nem nyúzzák élve...
de talán nem is kell olyan messzire menni: a Vatikánban is vannak öltözködési előírások az épületeket látogatókra.
Természetesen egy követségi fogadásra nem megy az ember lánya egy szál bugyiban De az is fura lenne, ha a nudista strandra frakkban menne egy fiatal úr.
Helyzetnek megfelelően és a helyi szokások szerint.Ha kíváncsi vok a zsinagógára, akár a kipát, akár egy kalapot addig elvisel a nyakam.
A katolikus templomban meg, bámennyire nem vok vallásos, leveszem a baseball sapkámat.
Ha nem tetszik - séta.
1magyar
@Equus: Így igaz! Ne követelőzzön senki más országában a saját szokását elfogadni.Ne menjen oda ha nem képes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.