Körülbelül 3700 kilométeres hatótávolságú rakétáról van szó, amely mintegy 770 kilométeres magasságban repült.

Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel Phenjan egyik külső kerületéből keleti irányba, a rakéta átrepült Japán második legnagyobb szigete, Hokkaido felett, majd a Csendes-óceánba csapódott – jelentették péntekre virradóra a hírügynökségek.

A hírt elsőként a Jonhap dél-koreai hírügynökség tette közzé, néhány perccel a rakéta kilövése után. Ezt követően Tokióban is megerősítették az észak-koreai rakétafelbocsátás hírét, pontosítva, hogy a szerkezet a Hokkaidón fekvő Erimo városától kétezer kilométerre keletre csapódott a tengerbe.

A rakéta típusát még nem sikerült azonosítani, az első hírek szerint a dél-koreai katonai illetékesek az amerikaiakkal közösen vizsgálták az első percekben rendelkezésre álló információkat. Nem sokkal később dél-koreai katonai források a Jonhapnak elmondták: körülbelül 3700 kilométeres hatótávolságú rakétáról van szó, amely mintegy 770 kilométeres magasságban repült.

Két nagyobb japán légitársaság közölte, hogy az újabb észak-koreai rakétafelbocsátás nem befolyásolta sem a bel-, sem a külföldi légi járatok menetrendjét. A vasúti közlekedés azonban időlegesen szünetelt az ország északi és északkeleti körzeteiben.

Ismét átszáguldott Japán felett egy észak-koreai rakéta

Kép: Youtube, illusztráció

A japán kormány nem késlekedett azonnal határozottan elítélni az újabb észak-koreai ballisztikus rakétatesztet. Szuga Josihide, a japán kormány főtitkára pénteki tokiói sajtóértekezletén elfogadhatatlannak nevezte az effajta cselekményeket. Hangsúlyozta: országa soha nem fogja eltűrni ezeket a sorozatos provokációkat, és határozottan tiltakozik Phenjannál. Mint jelezte, a szigetország szorosan együttműködik az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával és a többi érintett állammal, hogy sürgősen megfelelő választ adjon Phenjan újabb lépésére.

Észak-Korea augusztus 29-én is ballisztikus rakétát bocsátott fel, az is átrepült Japán északkeleti része felett és a Csendes-óceánba csapódott.

(MTI)

Címlapkép: Youtube, illusztráció

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Propeller Magdolna
... 770 km-es magasságban... ?! Tehát bőven kiment a világűrbe?! Aztán onnan vissza is jött???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Propeller Magdolna
... 770 km-es magasságban... ?! Tehát bőven kiment a világűrbe?! Aztán onnan vissza is jött???
RonaGyuri
Attól, hogy Őfenesége hülye a földrajzhoz (is),

még nem kell mindenkinek baromságokat írkodnia

A derék matyar média újra nem vette elő a térképet, ha már földrajzi hiátusa Orbáni mértékű. tele van ilyen jellegű bugyuta harsogásokkal: „Megint kilőtt egy rakétát Észak-Korea Japán irányába”.
Nézzetek már a térképre!



Északra és Nyugatra a baráti Kína van, Délre a másik Korea, ahol állandó a készültség. Merre tudna még lövöldözni?
quadrocopter
@Propeller Magdolna: Vélhetően elírás, jó lesz az 77 Km-esnek is.
maci0427
Figyelem : -- "Felemelte" Magyarországot az észak-koreai robbantás !!! Addig baszakodnak amíg egy olyan szörnyű tragédia fog történni,ami elpusztítja a földet,de legalábbis egy részét !!! ---- www.origo.hu/video/20170912-megemelte-magyarorszagot-az-eszak-koreai-robbanas-a-sas-hegy-gyomraban-jartunk.html
magyarbakancs
A világ nagy hatalmai tehetetlenek.
Nyilatkozattal ,és papírokkal harcolnak.
Ezek meg rakétáznak.
Peller Anikó
@maci0427: macika, 0,01 mm-el emelte meg a talajszintet egy tizedmásodpercre és ezt másodpercenként tízszer. Nem ez fogja elpusztítani a Földet.

A Földbe már kb Mars méretű bolygó is ütközött és a szétrepülő anyagból képződhetett a Hold, úgy vélik. A Földet nem pusztította el (na ja, átrendezte)

A dínókat elpusztító aszteroida méretét 10 - 15 km átmérőjűnek becsülik, ez elpusztította a fajok 90 %-át és az élővilágot leradírozta a földfelszínről. De ez a Földnek meg se kottyant.

Ha az összes atombombát felrobbantod egy helyen, a Föld csak cuppan egyet és búcsúcsókot lehel az emberiség orcájára. És felsóhajt.
Fradigege
@Propeller Magdolna: Egy kicsit soknak tűnik nekem is. 87szeres magasság a Mount Everesthez képest.
36
Pár napja még azt írta a sajtó, hogy az ország nyugati részébe visznek egy rakétát. Most viszont a keleti országrészben fekvő fővárosból lőtték fel a rakétát.
Na ne hülyítsenek már.

Szerintem az USA és "szövetségesei" egyszerűen fosnak nekimenni Észak-Koreának, mert az ugyanaz lenne, mint Vietnám, csak sokkal több áldozattal+nukleáris fegyverek hatása. A gazdasági hatásról nem is beszélve.
Peller Anikó
@Fradigege: pedig a 770 km magasság a helyes. Az ezt megelőző rakétatámadás (!) amit Hokkaido felett lőtt át a zsírgombóc az is kb 550 km magasságot ért el.

Egy ballisztikus rakéta röppályája simán lehet 1000 km felett.
Peller Anikó
@36: keleti irányba lőtték fel, nem a keleti részről. Phenjan a nyugati részén van koriunak.
36
@Peller Anikó: Már bocsánat, de nézd már meg a térképen, hol van Pyongyang=Phenjan.
maci0427
@Peller Anikó: Én ehhez nem értek,de valami nagy baj fog történni ,hiszen vannak akik ezt megjósolták ! Elég ha egy 3 -ik Világháborúra gondolunk,vagy nem ?!
Peller Anikó
@36: szerinted melyik irányban van kelet, a jobb vagy a bal kezed? Esetleg melyik kezed a bal?
Azt kellett volna mondanod, hogy kösz Anikó.

www.google.com/maps/@39.6199725,126.6072779,8z?hl=hu-HU
Nessy
lehet, hogy nem vagyok komplett, de engem ez rakéta vircsaft jobban aggaszt, mint 1294 menekült.
36
@Peller Anikó: :))) Basszus. Tényleg. Áhhh...égő. Igazad van. Dolgozom és közben írok. A kettő nem fér össze. Inkább dolgozom és arra figyelek.
CHEWBACCA
Na, ez már tényleg a Csillagok Háborúja!
Peller Anikó
@CHEWBACCA: valóban. És kb tükrözi az erőviszonyokat is, 50:1.
terlasz
Malacka nem fér a bőrében, ki kéne szabadítani belőle!
Fradigege
@Peller Anikó: Azt nem értem, hogy akkor minek ekkora magasság? Baromi sok idő mire azt a magasságot eléri+le is kell érnie egy kis becsapódáshoz. 20szor levadásszák addig.
Peller Anikó
@Fradigege: azért mert egy ballisztikus rakéta nem robotrepülő. Egy robotepülő képes a víz fölött repülni tíz méterrel, míg a ballisztikus rakéta inkább ágyúgolyóra hasonlít egy hajítási pályával. Ha messze akarod lőni akkor fel kell küldeni rendesen.

Reméljük is, hogy levadásszák. De a levadászáshoz is technika kell, mert egy 1000 km magasra fellőtt atomtöltetű ágyúgolyót sem egyszerű leszedni, például a légelhárító ütegek hiába ugatnak. Úgy értem a É.koreai tüzérség tehetetlen lenne egy fürtös rakétatámadással szemben
lópicigáspár
Itt már csak a Chuck Norris segíthet, vagy esetleg a Segal Pisti!
Peller Anikó
@répa: répácska, valószínűleg eltévesztetted a cikket mert ez itt a koreai rakétajátszótérről szól. Ezekhez a magasságokhoz úgy tűnik nem érsz fel.
Peller Anikó
Az a baj kis pöcs, hogy arra sem vagy képes, hogy ha már kimaradtál az iskolából akkor legalább fellapozz egy lexikont mielőtt hülyét csinálsz magadból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.