Biztonságos tengerpart névvel rendelt el hatósági fellépést Matteo Salvini olasz belügyminiszter pénteken az olaszországi tengerparti strandokon a legkülönbözőbb használati cikkeket és szolgáltatásokat áruló migránsokkal szemben.

Kitiltották az olasz strandokról a migráns árusokat
Fotó: Youtube

A római belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón Salvini kijelentette: azoknak az olaszoknak, akik szerencsések és a napernyők alatt pihenhetnek, joguk van, hogy ezt biztonságban tegyék.

A belügyminiszteri rendelet szerint idén nyáron az olaszországi tengerpartokat tüzetes ellenőrzésnek vetik alá a strandokon mozgóárusként tartózkodó bevándorlók eltávolítására. A helyi rendőrségek feladata lesz a tengerparti járőrszolgálat megerősítése. Ehhez a belügyminisztérium a dél-olaszországi szervezett bűnözéstől lefoglalt forrásokat használja fel.

Azokról a bevándorlókról van szó, akik az olaszországi strandokon

a legkülönbözőbb strandcikkeket cipelik magukkal és árusítják: a bizsuktól a napszemüvegeken át a labdákig és a fürdőruhákig, sőt élelmiszerig. Van közöttük észak-afrikai, közép-afrikai és ázsiai származású is. Szolgáltatásként tetoválást és frizurakészítést, valamint kínai masszázst is ajánlanak. Közismerten "vu' comprának" nevezik őket olaszul, mivel ezt a mondatot (akarsz vásárolni?) ismétlik folyamatosan, miközben portékájukat kínálják.

A hatályos olasz törvények szerint az árusok, mivel feketén végzik tevékenységüket, 100 eurótól 7 ezer euróig terjedő bírsággal büntethetők az áru lefoglalásával, ezt azonban a hatóságok eddig ritkán hajtották végre.

Matteo Salvini most felszólította a tengerparti önkormányzatok polgármestereit és a helyi kereskedőket is, hogy aktívan tegyenek a migránsok eltávolításáért.

A Confesercenti olasz kereskedelmi, idegenforgalmi és szolgáltatási szövetség üdvözölte a belügyminiszteri intézkedést, hangsúlyozva, hogy az érintett ágazatokban Olaszországban mintegy 100 ezer bevándorló dolgozik feketén, 22 milliárd euró forgalomtól fosztva meg a törvényesen ugyanezen a területen dolgozókat.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Olaszországban van strand,-ami nem a bán családjáé?
verőce21
Jól tették, hogy kitiltották őket! Rómában - de még Szicíliában is - rádugranak mindenütt a majd kétméteres négerek, hogy rádsózzanak valamilyen bóvlit. Mozdulni nem lehet tőlük a turistaútvonalakon.
verőce21
A Via Appián a keresztény katakombáknál lehet tőlük venni pl. Krisztus ujjait 10-es csomagolásban. - a muszlimoktól!
Equus1
most akkor olcsóbb lesz a bűnbocsátó cédula?
tulipan
@Lepényleső: Gondolod, hogy már ott sincs? Mit szól ehhez a nagy haverja, Berlusconi?? :)
tulipan
Nagyon sok rendőr kéne ennek a végrehajtásához!
Rengetegen vannak és tényleg mindenféle bővlit árulnak!!!
tulipan
@verőce21: A pénz beszél! Az az őrült,aki ilyet megvesz!!
magyarbakancs
A emigráns válságban előkerülő politikusok személyisége lassan hajazni fog Hitler,Muszoliniére.
Eljutunk a fizikai deportálásig.
Kérdeznék valamit mikkor kezdődött ez az egész emigráns válság miért hagyták ennyire elfajulni,hol volt a hatóság akár az Olaszoknál akár nálunk.
Magyarországon a 6 éve át masírozott úgy 12-18 ezer ember mint a forró kés a vajon.
Hol volt a rendöltség katonaság?Akkor miért nem védtek meg minket?
Pálinkás Pál
@magyarbakancs: És mi bajod lenne az arab-néger fizikai hazadeportálásával???Én is régóta mondom,Európa előbb-utóbb besokall...sokkal kevesebb áldozattal járt volna ha az elején kilőnek pár migránsladikot..,akkor a többi el sem indul!!
Nessy
Na. nincs új a nap alatt. 90-s évek, olasz tengerpart. Megjelenik egy néger árus. Coco bello, coco bello, árulja a kókusz szeleteket.
A következő főtt kukoricát hoz. Na, arra már vevők voltunk.
tulipan
@Nessy: A KÜLÖNBSÉG csaK annyi, hogy ma már nagyon sokan vannak! 2 percenklt jönnek, zaklatnak valamivel! Szikrázó napsütésbenb esernyőtől a törülközőig, masstástól a fonott fruzuráig,, olcső bizstől a zsebekndőig bármit odaszórmak eléd, a batyúikból !
advocat
Kohn Ismael. Ez nem a stázis némbernek köszönhető. Én bizony már a '70-es '80-as években (akkor jutottam először "nyugatra) láttam migráncsokat. Párizsban, Versaille-ban, Malmőben, Nyugat-Berliben, stb.
tulipan
@advocat: Minthogy voltak is, a gyarmati rendszerek felbomlásao után, szinte minden volt gyarmatartó országban, mivel saját állampolgárnak minőslve nyugodtan átköltözhettek, spt hozták is őket, már az '50-es és '60-as években, munkaerő gyanánt!!! Csak a magyar "agyatlan ewmberek ezt nem tudták! Őket ez a hülye narancsos Dagadék tájékoztatta, hogy itt élnek már és még jönnek továbbra s színes '"migráncsok" !
Nessy
@advocat: Huszonéve Párizsban járva, olyan szállásunk volt, hogy a metróról egy bevándorlók lakta lakótelepnél szálltunk le.
Éjfél körül bóklászva sem bántott senki, és olyan tiszta rendezett volt a környék, hogy már akkoriban is Budapesttel összehasonlítva siralmas volt az eredmény ránk nézve. Jó, a mostani helyzetet nem ismerem, mert mint a kormány által reálértékét megőrző ellátásban részesülő nyugger, a Járdaszigetekre járok nyaralni.
tulipan
@Nessy: Igy van! 2011-ben Párizsben, mi is Gare Nord közelében száltunk meg ls csupa szines embert láttunk magunk körül, akik mosolyotak ránkÍ!!!
namihami
Van abban valami lélekemelő, amikor a faszbúkra Kohn Ismaei nicknévvel ír valaki a migráncsok ellen. Ez a név semmilyen módon nem kapcsolódik vagy kapcsolódhat a migràcióhoz vagy éppen ellene, hiszen minden második lovast, aki a hágón keresztül jött ide, azt Kohnnak hívták. Nem igaz???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.