Kovács Zoltán a Politico brüsszeli hírportálhoz eljuttatott hétfői üzenetében bírálta az Európai Bizottság előző héten kiadott, úgynevezett igazságügyi eredménytábláját, mondván, hogy a bírói függetlenség értékelése nem alapulhat közvélemény-kutatásokon.

Nem tetszik az államtitkárnak a közvélemény

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár aláhúzta, hogy "egyrészt a bíróságok függetlensége nem olyan kérdés, melyet komolyan értékelni lehetne közvélemény-kutatások útján, másrészt legalábbis problémás, hogy ezen szubjektív számokra alapoznak egy +eredménytáblát+, amelyben a tagországokat összemérik".

A Politico előző héten tévesen számolt be a jelentésről, a lakosság háromnegyede ugyanis Horvátországban látja rossznak vagy nagyon rossznak a bírói függetlenség helyzetét, nem pedig Magyarországon, mint ahogy péntek reggeli hírlevelükben írták, amelyet most javítottak.

Ennek kapcsán Kovács kiemelte, hogy a magyarok 43 százaléka jónak vagy nagyon jónak nevezte a helyzetet, míg rossznak vagy nagyon rossznak mindössze 33 százalék, utóbbi arány pedig nem kirívó, például a franciák körében 31 százalék.

Magyarországon a huszonnyolc EU-tag között az állampolgárok hátulról a tizedik helyre, míg a cégek a második legrosszabbra értékelték a bíróságok függetlenségét. Ez egy, illetve négy hellyel rosszabb az egy évvel korábbi jelentésben szereplő helyezésnél.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nekünk sem tetszik az alomtitkár úr, mégis itt eszi a fene a nyakunkon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Drága álomtitkár úr! Hiszen pont a fidesz találta ki, hogy mindenről "konzultál", azaz közvéleményt kutat! Kivéve természetesen a fontos dolgokat, de még ezeknél is csak mondanak egy nekik tetsző számot, oszt jó napot!
Atekka
Drága Alomtitkár úr! Ön, mint az CEU végzett hallgatója, amikor aláírta az egyetem tanulmányi és vizsgaszabályzatát, elfogadta, hogy mindenben eleget tesz az ott és akkor leírt, aláírt követelményeknek, feltételezem. 2004-ben hazánk belépett az EU-ba, aláírta csatlakozási szerződést, úgy mint akkor ön is. Miért minősíti ön a kormány nevében azt, amit az EU megállapít, meghatároz és szokás szerint működtet (jelesül: bíróságok minősítése). Önnek nincs erkölcsi, morális alapja annak megítélésére, hogy az EU mit, hogyan szokott tenni, 1949 óta. Az ön kommunikációja nyilván nem önszántából, de jól megfizetve - arra irányul, hogy bizonyos esetekben - amikor nem tetszik - pocskondiázza az épp aktuálisan nem tetsző minősítést az ön államigazgatási apparátusa felé. Ha önnek és kormányának nem tetszik a "közvélemény" perelje be a közvéleményt. Szerintem az lenne a helyes út. Aki belépett egy klubba, el kell fogadnia annak MÁR MEGLÉVŐ szabályait. A bírói függetlenség véleményezése és olyatén megítélése független mindentől és mindenkitől, tehát (köz)vélemény. Nem értem, az ön kommunikcióját ez ügyben (sem). Véleményt véleményezni véleményem szerint, ebben az esetben katasztrófális kommunikáció. Megértem, hogy ön így kíván megdolgozni a havi br. kb. 2 millió Ft-os fizetéséért. Tisztelettel.
Jozefina
Nem kellene belepofázni a bíróságok működésébe, a perek elosztásába, az ítéletek sugallásába, a bírák kinevezésébe. Kit, mikor kell letartóztatni, stb... Mindjárt szebb lenne a helyzet!!!
simmering73
Nekünk sem tetszik az alomtitkár úr, mégis itt eszi a fene a nyakunkon.
nemfideszes
"Desikerült" Zolika és mi lenne az arány ha mindenki adójából finanszírozott köztévének csúfolt lakájmédia helyett, valódi köztévé működne, hazug propaganda helyett valódi hírekkel, mondjuk a fideszes patkányok mocskos ügyleteiről...
papa.49
Szőrösszar nekem meg a te pofád nem tetszik, meg az se amit pofázol !!!
justhpeter
Az Európai Bizottság csak nemzetközi konzultációt végzett. Ha a fideSS-kdnp-nek nem tetszik, az egyéni szocprobléma.
Lepényleső
Nem kellene ezt ragozni,a tények ezt hozták ki. A szégyenteleneknek ezért is volna oka
szégyenkezni,bár ahhoz embernek kellene lenni?
Desischado
@papa.49: Csatlakozom! Akkor tudnak rinyálni, ha nem tetszik nekik valami, de az igazságra és az emberségre magasról tesznek!
evacica
Nekem meg Rumcájt hülye nyilatkozatai! Remélem reggelente szembe köpi magát előre az az hapi hazugságai miatt!
sokanvagyunk
"Csak abban a statisztikában hiszek amit én magam hamisítok."
volvós
Zolicica !!! Próbáltad már NŐVEL is ??? Fura lehetett !!
Aki Én
Magukkal kapcsolatban mindig a közvéleményre hivatkoznak.
advocat
Le kell váltani a népet! Ilyen ócska - Soros Egyetemen - tanultál?
advocat
És nekem - mint a közvélemény része - meg Kovács nem tetszik. Ez ma még elmegy?
tulipan
Na, ez a sötét seggnyaló, jobban tenné, ha befogná, azt a huzatos, narancseggszaros pofáját!
Nessy
Nekem sem teszik sem Kovács, sem a többi szócséplő, mégis minden híradóban ott a képük, és még beszélnek is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok