Bő egy hét múlva az amerikai elnök végre fogadja Orbán Viktort, de Trump saját pártjában is vannak, akik ettől nem felhőtlenül boldogok.

Négy amerikai szenátor aggodalmát fejezi ki a magyar demokrácia leépítése miatt, és felszólítja Donald Trumpot, hogy ezt tegye szóvá Orbán Viktorral közös találkozóján – írta meg a 444.hu.

A levelet a szenátus külügyi bizottságának republikánus elnöke, James E. Risch és a párt 2016-os elnökjelölje, Marco Rubio, bizottság rangidős demokrata tagja, Robert Menendez és Jeanne Shaheenírta.

A szenátorok felsorolják azt a számos nemzetközi szervezetet, amelyek dokumentálták, ahogy Magyarországon a szabadság, a joguralom és a kormányzás minősége gyakorlatilag minden mutató szerint hanyatlik.

Szenátorok közös levélben szólítják fel Trumpot, hogy kérje számon Orbánon a demokrácia leépítését

Arra is kitérnek, hogy bár Magyarország NATO-tag, mégis nagyon közel került Oroszországhoz.

A 444.hu szerint a levél végén a szenátorok felidézik 1956 és 1989 emlékét, és kijelentik, hogy szolidárisak a magyar néppel. Az amerikai elnököt pedig arra kérik, hogy maradjon hű a demokratikus értékekhez akkor is, amikor Orbánnal találkozik.

Cikk- és címlapkép. AFP

(444.hu)

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
Varjú a varjúnak..., de ha a képben lévő gerinces szenátorok hangja mégis felülírná ezt, akkor Orbán hadra szólítja csürhéit az USA ellen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
terlasz
Varjú a varjúnak..., de ha a képben lévő gerinces szenátorok hangja mégis felülírná ezt, akkor Orbán hadra szólítja csürhéit az USA ellen.
sokanvagyunk
"...29 magát szenátorként aposztrofáló fideszes országgyűlési képviselő, egy kisgazda politikus, valamint három államtitkár, köztük Selmeczi Gabriella, levelet írtak befolyásos washingtoni szenátoroknak..." - lehet hogy mégiscsak elment az a levél? :D
Jozefina
Majd megy vele a jóképű ASA magyar nagykövrt és megvédi vityát!!! Előtte ráéerősít egy kis hazai 70 fokos "üdítővel", vagy tomcsikával szipózik egyet??!!
papa.49
Itthon HAZUDNAK EZERREL, DE NEM LESZ EZ OTT DIADALMENET A CSUTITETŰNEK !!!
justhpeter
Komoly szenátorok lehetnek, ha nem látják O1G külföldön mindenre bólint, itthon pedig csak azokat nem tartja be, amire külföldön bólintott.
papa.49
Mi a bánatnak kéne nekünk az F 35. rosszabb mint az elődje, és kurvára drága, ide nekünk nagyon megteszi az F 16. kicsi az ország légtere erre elég ez is !!!
A gép is olcsóbb, és KIPRÓBÁLT GÉP az F 35. még soha nem volt harcban, de pár már bekrepált, és ráadásul kurva hangos !!!
Commenter
Miért csak 4 szenátor kéri számon orbán húzásait trumpon és miért csak most? A néhai John McCain szenátor már rég felhívta a figyelmet arra hogy orbán létrehozta az EU első posztkommunista, neofasiszta államát is ideje lenne ennek megfelelően Amerikának az egyetlen megmaradt nagyhatalomnak fellépni végre ellene. És McCain szenátor republikánus volt! De nem lehet trumptól elvárni hogy ne adjon el orbánnak egy találkozót végül is trump nem talál semmi kivetnivalót Putyinban sem, Kim Dzsong Unt pedig egyenesen "ügyes" vezetőnek nevezte. Ugyanakkor ott van a Magnitsky törvény amelynek nyomán több korrupció ellenes szervezet munkája nyomán orbánt és körét végleg kitilthatják Amerikából. Kierőszakolt találkozó vagy sem az itthoni kleptokrata kormányzás miatt orbán és tsai tényleg jó úton haladnak afelé hogy kidobják őket az USA-ból.
simmering73
Nem lesz már olyan nagy öröm Amerikába utazni.
tudode
Be kell látni a Föld kárára azt, hogy egyre GYENGÉBB mandrók nyerik el a VÁLASZTÓK bizalmát!
.
Vajon mit kezd Trump azzal a "nemisminiszterelnökkel", akinek "csak" slicc gombja van, azzal szemben, hogy összefabráKÁZOTT egy kis hidegháborút, húzogatva a Föld "rendőrének" a pajeszát
.
---- Trump Kim Dzsongunnak: Az én gombom nagyobb a tiédnél
.
24.hu/kulfold/2018/01/03/trump-kim-dzsongunnak-az-en-gombom-nagyobb-a-tiednel/
.
Lassan már OVISOK is jelentkezhetnek azzal, hogy NEKEM NAGYOBB VAN, mint neked!

.
nevemnick
Wazze, hogy néz ki ez a zember ezen a képen.
Mintha azon gondolkodna: ,,Na, most besz@rtam, vagy nem szartam..." :D
SystemError
Ezt a buzit már csak a harmadik világ béli diktátorok látják szívesen, de ők is csak a habot kapatják le vele, de olyankor legalább boldog...:)
SystemError
@nevemnick: Szerintem "ilyenkor" jön meg a gyógyszer hatása...
bencemacska
@Commenter: ma, 12:40
Írod: "Miért csak 4 szenátor kéri számon orbán húzásait trumpon és miért csak most?"
Én úgy értelmeztem a levelet, hogy a 3 demokrata és 1 republikánus szenátor azt kéri Trumptól : kérje számon orbánon a demokrácia leépítését!
bencemacska
@papa.49: ma, 10:48
"az F 35. még soha nem volt harcban,"
Én úgy tudom, harcra nem is jó, csak ellenőrzésre. A többi stimmel.
Szerintem , mire felszáll, már Szerbiában lesz!-:))))
bencemacska
Ma hallottam az egyik rádióban:
"Riporter: Ha Ön találkozna Trumppal, miről beszélne vele?
E.R. Átmennék a túloldalra!"
Ha megtalálom hang anyagban, linkelem!
1magyar
Nem elég, hogy az unio vezetői is diktálnának neki még ott is belepofáznának a dolgokba?
papa.49
@bencemacska: Végül is csak felszerelés kérdése, hogy tud-e harcolni, de ide minek, mert honnan is tudna felszállni, mondjuk Kecskemétről vagy Pápáról, esetleg Taszárról ha rendbe teszik a kifutópályát.!!!
Ezek a repterek közvetlen a lakott területek mellett vannak, és ez a gép kibírhatatlanul hangos !!!
Commenter
@bencemacska: végül is effektíve semmilyen lépést nem tesznek ellene, sem az EU, sem az USA. A 7.cikkely életbe léptetésével is csak késlekednek!
bencemacska
@Commenter: ma, 15:06
Amikor megalakult az EU nem gondolták, hogy O1G és tsai is tagjai lesznek egyszer, azt hitték mindig egy elit klub maradnak.
15 évvel ezelőtt nem készültek fel arra, hogy komoly jogi szabályok kellenek az új belépőkkel való kapcsolatokban, mert a továbbiakban a "gentleman’s agreement" náluk nem érvényesül!
Commenter
@bencemacska: Ez így igaz, még most is csak vörös vonalakat húzogat a Néppárt is. Nem csak nekünk van szégyenkezni valónk. Ott van a teljesen európai és demokratikus módon gondolkodó nagyon Brexit és nagyon orbán ellenes Donald Tusk.És nézd meg a PiS politikáját ők se állnak jobban mint mi. Még most sem lenne késő szabályozni ezt az egészet, a Fidesz "önfelfüggesztése" után már rég meg kellett volna büntetni azokat akik szembe mennek az EU szabályaival, ahogy mondjuk az utast is leszállítják bárhonnan ha megszegi az utazási szabályokat. orbán és szövetséges szélsőségesei már régóta különutasok az EU-ban és ez még mindig el van tűrve. Nagyon magas az EU tűrésküszöbe.
papa.49
@durbincs: Kuss tetves román geci oláhcigány
Rockxy
"... kérje számon Orbánon a demokrácia leépítését"
tisztelettel kérdezem, mikor épült fel?
mer nem vettük észre.
ami nincs, azt még a zorbán se tudja leépíteni.
bencemacska
@Rockxy: 16:43
Valami nagyon bűzlik:
Gondolod, hogy más nem tudja ki az a Farage, és mi a tevékenysége. Úgy látszik itt még nem merte saját maga keverni a sz...t, mással végeztette ezt a munkát is.
/F. egyébként O1G példaképe és kebelbarátja. Még a SZU-ban sem találsz hozzá hasonló G-t!
Egyébként csak az első linket néztem meg, nem akarok többet hányni!/
Commenter
@bencemacska farage abban is hasonlít orbánhoz, hogy folyamatosan szétröhögik az ellenoldal hozzászólásait, miközben ők csak azzal érvelnek hogy őket mindenki lenézi és bántja.
bencemacska
@Commenter: És Nagy-Britanniában még senki nem verte meg!
Commenter
@bencemacska: de miért is verték volna meg? Csak nálunk szokás leköpködni, tojással dobálni politikusokat.
bencemacska
@Commenter: Szerintem nem mindenki rajong már a Brexitért.
Nagyon sok rossz hírt lehet olvasni a gazdaságukról, sok nagy cég menekíti ki a vagyonát, az nem marad következmények nélkül.
A skótok következő lépésére nagyon kiváncsi vagyok. Az írek "tevékenységének feléledése" viszont elborzaszt .
Commenter
@bencemacska: Nicola Sturgeon skót miniszterelnök asszony szerint eljött a skótok függetlenségének ideje, én úgy gondolom hogy a walesiek is hasonlóképpen gondolkodnak. Ha ez népszavazás útján megvalósulna akkor más fordulatot venne a Brexit is. Az írek az már más. Engem is elborzaszt, az amit pl. az UDA tett a gyilkossági kísérlet Gerry Adams ellen, pedig a Sinn Fein politikusai sem voltak azok a ma született bárányok.
Rockxy
@bencemacska: rendben, a videók nem neked szólnak, hanem azoknak, kik ki merik nyitni a szemüket.
tulipan
@durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a repedtagyad, csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ?nemde, te kretén ördögfajza @Durbincs: , a szerényképességű ?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett??

www.google.com/search?tbm=isch&q=m%C3%A9mgy%C3%A1r&chips=q:m%C3%A9mgy%C3%A1r,online_chips:orb%C3%A1n+viktor,online_chips:legviccesebb+m%C3%A9meket&sa=X&ved=0ahUKEwji7#imgdii=m6cwVbE6t2msoM:&imgrc=mJ1tkstLA-o8rM:
Eriksson
Feltételezem, hogy Trump elnök kezét-lábát töri majd, hogy eleget tegyen a négyek felszólításának.
tulipan
durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hazudozós hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a repedtagyad, csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ? nemde, te kretén ördögfajzat @Durbincs: , az a borzalmasan szerény képességű ?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett?? Te szörnyeteg, előkapart patkány-zombi 2db tavalyi avas dioért itt vizitálsz? Na meg persze, több ezernyi Euróért? Te szörny, rettenet alul-iskolázott ? Ezért hát, pedofilként szegény Marxot habzsolod ? S persze, Engels is megy ? Ballonkabátos agybeteg? Te szaros disznó vagyis csak 1 réérő kazánfütő? esetleg egy csepegő vizeletvirtuóz ?
papa.49
@durbincs: Oláhcigány SOHA NEM LAKTAM ÓCSÁN, nincs is miért ,,utálniuk,, azok inkább az ilyen oláhcigányokat utálján mint TE VAGY
libellle
@Eriksson: hahahahaha nem is tudtam, hogy van humorod.
1magyar
A milliárdos kizsákmányolók számát kérjék,hogy csökkentse inkább, akik a bolygót tönkreteszik.
Eriksson
Mindenki tudja, hogy az államok szenátusának legfőbb erénye a demokrácia kikövetelése szerte a világban. Hol fenyegetőzéssel, hol pénzzel, hol fegyverekkel, de mindenhol elérik a céljaikat.
tulipan
@durbincs: Te Orbán seggnyaló, kretén! Na és a te lakhelyed, az a hirös Ploesti, tudod-e merre IS van buta Tahó??? Ahogy azt se, hogy Ócsa hol is lehet?
tulipan
@Eriksson: Bizony ÁM, az általatok IMÁDOT nácik, a bajszos vezetésével igy tettek!
Eriksson
@tulipan: Tudnál legalább néha egy témával azonosulni, és nem kifejezetten idióta módon reagálni?
Eriksson
@durbincs: Nem várok, csak némi józanságot.
tulipan
@durbincs: Mi a szösz, te narancsos seggnyaldosó félfaroknyi töpörödött ütődött ? mán meg, az innen 800 km-re levő Ploesti denevárszaros, vizelet-amónnia bűzös bányakecódba, odatelepítetted ezt az @Erikssont, a többi marancsnyik, pl. a meztelen @Shikari, meg a @Verőce21 mellé? na, el tudom képzelni azt a többszólamú kappanüvöltéseteket, néhány vödörnyi saját "gyártmányú" csillés ló vizeletpálesz benyakalása után! Brrrrrr!
csak úgy....
@durbincs: hurrá! gyütt a shikari fönöke,lesz itt rend hamarosan! @durbincs: szia hülye
muki a megmondó ondó
csak úgy....
@durbincs: ismerlek muki, neked van több nicked ,mint a ságvári endrének...
Eriksson
" levél végén a szenátorok felidézik 1956 és 1989 emlékét, és kijelentik, hogy szolidárisak a magyar néppel."
Tudjuk. Tapasztaltuk. Hogy nem sül ki a szemük.
Eriksson
@durbincs: Valahogy úgy. De nem erre gondoltam.
Előkészítették a "forradalmat" lózungokkal és hamis ígéretekkel, oszt mikor segítség kellett volna hozzá, éppen nem értek rá.
Eriksson
@durbincs: Hát ja. A világ ura itt már mindenki. Oszt katyvasz jön ki belőle.
Ennél már az egypárt rendszer is jobb, legalább tudja az ember, hogy mihez tartsa magát.
Eriksson
@durbincs: .
"Veletek száguld, vív, ujjong a lelkem:
Véreim, magyar proletárok."
tulipan
@durbincs: Te kretén, narancsos seggnyaldosó, szaros pofájú, Félfarok, onnan a romány Ploestiben levő denevérszaros, ammónia-pisis szagú bányakecód mélyéről, mit picsogsz itt össze-vissza? Te véres szaros , csak hidratálj már,mert nagyon beteg vagy? az a lábújj-kórómnyi Húgyköved már nem gyerekjáték ?De majd ez félbolond @Eriksson: a moslékajkú-rúzsös férfi leápol - kenegeti ? Esetleg 3-masba Ótvare @Vercke21: -el ? monitorozzá mán te tök bugyuta lény ? már eddig is térdig aláztak ? ?ez, még mindig nem volt elég? Nyüves, golyótlan (ki)Herélt ? muki, a megmondó ondó ? igaz-e, hogy tele vagy nickel meg tégla migráncskártyával ? n23120
Peller Anikó
Arra azért kíváncsi vagyok mit szólt a trump a vektor F35 igényéhez. A ruszkik bizonyára érdeklődnek a technológia iránt.

Mert nekünk biztosan nem kell.
tulipan
@durbincs: @durbincs: Te kretén, narancsos seggnyaldosó, szaros pofájú, Félfarok, onnan a romány Ploestiben levő denevérszaros, ammónia-pisis szagos, bányakewcód mélyéről, mit picsogsz itt össze-vissza? Te véres szaros , csak hidratálj már,mert nagyon beteg vagy? az a lábúj-kórómnyi Húgyköved már nem gyerekjáték ?De majd ez félbolond @Shikari: a moslékajkú-rúzsös férfi ápolja - kenegeti ? Esetleg 3-masba Ótvare @Vercke21: -el ? monitorozzá mán te tök bugyuta lény ? már eddig is térdig aláztak ? Há' neked,ez, még mindig nem volt elég? Nyüves, golyótlan (ki)Herélt ? Móka Muki, a megmondó ondó ? igaz-e, hogy tele vagy nickel meg tégla migráncskártyával ? n23121

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.